Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bıgün eşimle ikinci çocuğu konuştuk. Beşiğimiz, ana kucağımız vs var, taşınırken ne olacak diye. Eşim ihtiyacı olan birine verelim dedi. Ben de ya ikinci çocuk olursa dedim. O da ben kesinlikle istemiyorum dedi. Ben de niye şstediğimi güzel güzel açıkladım, detaylı şekilde. Ama etkili olmadı. Ben de tamam artık, ısrar etmiyorum, sorumluluk sana ait dedim. Çok da üzüldüm.kızımın yalnız kalmasına içim hiç elvermiyor. Eşim eninde sınunda yalnız kalacak diyor. Ne demek dedim sen bir şey olunca kime koşuyorsun arkadaşlarına mı ablana, abine mi dedim. Yine de iyi düşün, ben 1-1,5 yıl sonra düşünüyorum dedim. Dua edin kızlar, fikri değişsin. Biraz zor ama...

Son düzenleme:
Hım siz sınavdayken sizin hoca sınav mahallinde bulundu sanırm.... yeni mi girdiniz sınava , çok zorluyorlar mı , kaç dakika sürüyor toplam ?

Martta yazılı sınava nisandada direksiyon sonavına girdim. Hocanız sınav süresinde araçta oluyor yan koltukta komisyondan birisi arkadada bir kişi komisyondan birde hocanız bulunuyor. Sınav 30 dk sürüyor aslında 30dk trafikten dolayı yetmiyor ama sınav saatleri öyle ayarlanmış. Komisyon sınav sırasında pek benle ilgilenmedi desem yeri arabaya bindiğimde zaten sohbet koyuydu hocam birazcık sohbeti severde Sadece bir iki soru sordu yanımdaki komisyon üyesi ne iş yapıyorsun filan gibisinden birde dönüş yolunda daha önce araç kullandın mı gibi soruları olmuştu. Bizim kurs ve hocalar oldukça iyiydi aslında bize aracı kurs önünde verdiler ikinci günden itibaren dönüştede yine biz park ettik aldığımız yere çoğu kurs özen göstermez buna. Birde sınav yerinde oldukça fazla çalıştık hergün 2 tur atıp parkı güzel çalıştırıyordu hocalar. O yüzden zorlanmadan geçmek nasip oldu. Darısı başınıza

tamamen parayla alakalı bi durum. bi de dediğim gibi bize 6 ders demişlerdi.
benim de eşimin de aklına gelmedi sormak, 6 ders 6 saat diye düşündük. ve yeterli geldi.
kurs ücreti de 450 idi, 400e anlaştık. 800 liraya bi kurs sormuştum, 12 saat ders veriyordu mesela..

bizim direksiyon dersini aldığımız güzergah zaten sınavın yapıldığı parkur. o bakımdan iyi.
ama şimdi orada tamirat var, yol tek şeride inmiş. muhtemelen başka bi semte alacaklar diyordu hoca.
sınavdan önce oraya da otobüsle götürüp güzergahta bi tur attıracaklarmış, bakalım..

ben de araba kiralarsın diye düşünmüştüm.
eşim bana da ek ders al diyor, kaç lira diye sormadım. ama gerekirse alıcaz mecbur.
bizim dersler yarım saatten ya, kursa gidiyorum hoca yok, arayıp haber veriyorlar. gelene kadar 5 dk geçiyor.
beni alıp güzergaha gitmesi de geri getirmesi de en az 5-6 dk. net olarak 20 dk araç sürüyorum diyeyim

Bayandan özel direksiyon dersi reklamı çıkıyor bende
Internet sitesi bile açılmış hususi bu iş için, işi ilerleteyim ben de girişirim belki bu işe

pembişe de zayıflama reklamları çıkıyordu yaa
özel ders veren çok kişi ve kurs var, özel ders diye yazınca bi sürü adres çıkıyor.
gayet güzel paket programları da var, özel arabanla istediğin güzergahta mesela işin ve evin arası ders veriyorlar.
fiyatlar da makul..

Hım siz sınavdayken sizin hoca sınav mahallinde bulundu sanırm.... yeni mi girdiniz sınava , çok zorluyorlar mı , kaç dakika sürüyor toplam ?

bns cevaplamış, ben de öyle biliyorum. hoca söylemişti.
sınav süresi 30 dk. absürd bi durum olmazsa, mutlaka 30 dk süreyi kullanıyorlar.
ama internette okuduğum yorumlarda, arabayı stop ettirince falan kenara çek diyip kursiyeri arabadan indirdikleri de oluyormuş..
geçen seneye kadar sanırım aynı yazılı sınav gibi, direksiyondan 70 puan alınca geçiyormuşsun
hatalardan puan kırıyorlarmış. ama şimdi sınav formunda iki bölüm var, ilk bölümdeki hatalardan birini yapınca direkt kalıyorsun.
nadiren bi şans daha verip geçirdikleri de oluyormuş..

sınavda iki gözetmen ve bir de kurs hocası arabada bulunuyor. ama bu gözetmenler hakkında çoook olumsuz yorum okudum.
sınava da kursta çalıştığın araçla girersin muhtemelen dediler.
ama başka bi araç da olabilirmiş.. şansımıza artık.

Son düzenleme:

he yaa!!! bu adamlara ne oluyorsa???
hamilelik, doğum, bakım, terbiye, eğitim zaten her türlü yük annede. tavırlar tripler, nazlar cazlar heriflerde..
bi de bu kadar önemli bi konuda nasıl böyle rijit davanıyorlar anlamıyorum.

benim eşim de bir süre önce lafı geçince aynı şeyleri söylemişti bana..
ben de nasılsa şimdi düşünmüyorum diye hiç üzerine gitmedim. ama tamamen aynı durumdayız senle.
hiç takma bacım, 1-2 sene daha geçsin, o zaman yüklenirsin. benim planım bu.
sonuçta eş baba da olsa, kadını annelikten, çocuğunu da kardeşten mahrum etmek hakları değil.

bi de benim eşim, baştan itibaren çocuksuz da olur düşüncesindeydi.
(zaman kötü, ortamlar bozuk, onu korumak iyi bi çocuk yetiştirmek çok güç vebali var gibisinden kaygılarla..)
ben de ayşecik üzerinden yüklenmiştim. bak baştan çocuksuz da olur diyordun.
ama şimdi ondan önce ne boş ve manasız bi hayatımız varmış diyorsun, onsuz olamıyorsun demiştim.

Son düzenleme:

Halledersin kızım sennnnn. Maşallah sana

Cam silme dedin de aklıma geldi. Bi arkadaşım amwayin cam spreyini kullanıyomuş ve mükemmel bişimiş. Yağmur leke yapmıyomuş vs. Biliyo musunuz?? Sipariş verdim bakalım ama gelmedi...

Bence akışına bırak. Yani regl olunca ogün namaz kılamazsın sadece ama Kuran okur dua edersin.

Sınavda hocan yanında oturuyo canikom.

Şimdiden bikaç yıl sonrasını düşünme. Eşyaları da bi tanıdığın deposuna yada garajına koyun benim bi arkadaşım ilk çocuktan sonra hayattan bezip herşeyini dağıtmış. Altı yıl sonra çocuğu oljnca baştan aldı tabi :)

Hala çıkıyoooo

Bu arada nfkcım ve pamuk helvacım en son arabadan inerken sakın kapıyı sol elinizle açmayın. Mutlaka sağ elinizle açın ve arkaya bi bakış atın araba geliyo mu diye. Bu da önemli bir nokta

Bu arada nfkcım ve pamuk helvacım en son arabadan inerken sakın kapıyı sol elinizle açmayın. Mutlaka sağ elinizle açın ve arkaya bi bakış atın araba geliyo mu diye. Bu da önemli bir nokta

tecrübeli sürücüden acemilere tavsiyeler
internette de böyle tavsiyeler var, ben de okuyorum. aklıma yazmaya çalışıyorum.
ama o gün heyecandan hepsini unuturum gibi geliyo

ay inş, ehliyeti bi alalım.

annem de amway in birkaç ürününü kullanıyor. bi tanesi her şeye kullanılıyormuş, nasıl diyim;
yer sildiğin suyla, camı falan da siliyormuşsun kirlenmiyor muy muş öyle bi şeyler bi şeyler

regl olunca Kur'an da okunmuyor ya, okuyamayınca da ben o geceye adapte olamıyorum. ihya edemiyorum gibi geliyor..

inanmazsınız, bana da alışveriş reklamları çıkıyo yaaa

Sizde kurs ücretleri düşük hmm bursada fix gibi benim tüm sorduklarım 600tl peşin olunca dedi. Bir akrabamız yazıldı geçenlerde ona indirim yapıp 800 tl demişler bir yerde. 20dk alışma evresi resmen ciddi çok az oluyor bizim dolu dolu günlük 90 dk idi fazlası da oluyordu gittiğimiz yere göre.

Ben sıramı beklerken sınav başlangıcından çıkıp beş dk sonra arka koltukta dönen aday çok oldu. İlk evrede aracı istop ettirmemek çok önemli. İnternette okuduklarım benimde gözümü çok korkuttu ama kendinden eminsen hiç takma onlarda orda acemi olduğunu biliyorlar stres yapmmaya özen göstermek şart. Park yerinde bende başka bir aday yüzünden aracı durdurmuştum arkadaki komisyon üyesi çalıştır hadi diye tavırlarla stres yaratsada onu duymazdan gelip stres yapmadan olaya konsantre olmaktan yırttım yoksa ikinci sınavı beklerdim

Adetliyken Kuran okunur yahu. Yani ezberden zaten okuyabilirsin. Eline alıp okuyacaksan da eldiven tarzı birşeyle; tenini değdirmeden okumalısın. Arabistanda hocalar hep öyle yapıyorlardı kursta.

Pembişim Arabistandakiler çoğunlukla Vahhabi, yani sapık bir mezhepleri var. Ama bu doğru, adetliyken Kuran okunur. Özellikle Kuran eğitimi alanlar 10 gün Kurandan uzak kalamaz, yasak yok.
Çünkü Kuran abdetsiz de okunur sadece sevabı azalır
Regl iken Kuran okuyabilirsin tesbih çekebilirsin dua edebilirsin. Sadece namaz kılamazsın.
Adet geciktirici almanda dinen bir sakınca yok ama. Bildiğim kadarıyla adı primolut-N ,içtiğin sürece adet olmuyorsun.
Adet geciktirme işini umreye hacca gidecek olanlar yapmak zorunda çünkü biletini önceden alıyorsun mecburen. Adetine rastlıyorsa Geciktirmen lazım, yoksa oraya boşuna gitmiş olursun adetliyken tavaf yapılmaz.
Ama dediğim gibi sen kadir gecesini adetliyken de ihya edersin ,adet olmak bizim lanetimiz değil

Değişir inşallah canım ya
Bayandan özel direksiyon dersi reklamı çıkıyor bende
Internet sitesi bile açılmış hususi bu iş için, işi ilerleteyim ben de girişirim belki bu işe
Bende de sling reklamı çıkıyor yuhhh

Cidden Deccal miş bu internet :)

Hahaha. Bence girdiğimiz sitelere göre şekillenecek bir program vAr ve biz bilmiyoruz

Arabistanda manyaklık çok evet ama düzgün insanlar da var şimdi. Her yerde olduğu gibi :) sonuç olarak nfk geciktirici almasınnnn :) ben adetim tatile denk geldiğinde dahi almıyorum. Tırsaklık başa bela

Günaydınlar herkeseeeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah.

Adetliyken Kuran okunur yahu. Yani ezberden zaten okuyabilirsin. Eline alıp okuyacaksan da eldiven tarzı birşeyle; tenini değdirmeden okumalısın. Arabistanda hocalar hep öyle yapıyorlardı kursta.

amelde hepimizin mezhebi aynı sanırım.
buna rağmen bu konuda farklı fetvalara uyuyoruz. benim okuduğum kurslarda ve okullarda bu şekilde öğrettiler.
lisede bi hoca vardı, adetliyken okunur, varsa günahınız bana derdi.
ona da tüm sınıf uyardı, beni okumaya zorladığında isterseniz babamı çağırayım ona anlatın derdim.
(kendisi uzaktan bizim akrabamızdı ve babamın ne kadar agresif ve zor bi insan olduğunu iyi biliyordu )
ayrıca manen kendimi yakın hissettiğim grup ve tarikatın fetvaları da okunamaz şeklinde, o yüzden ne dokunurum, ne okurum..
ama pembişin dediği gibi olayı akışına bırakıcam galiba

herkeslere günaydın. hayırlı huzurlu güzel bi hafta olsun inş..
ayşecik sabahın kör vakti kalktı, daha gözünü açmamış. 'helvaaa' diyor
ağlamaklı mızmız, kucağımda bile tatmin olmuyor. sonra farkettimki elleri titriyor.
akşam erken yemişti, açlıktan şekeri düştü galiba. neyse alelacele bi şeyler yedirdim.
elinde kocaman bi ekmek. onu da vermiyor, kendini garantiye alıyor
yavrum benim.. Rabbim dünyadaki tüm aç çocuklara yardım etsin, ya olmasa da yediremezsen..

şimdi biraz sakinledi, ama uykusu var. ayakta sallama mode on.
inş yarım saat bir saat uyur da ben de salonu siler süpürürüm o ara..

............msj tekrarı.........

Son düzenleme:
Benim eşim de çocuk düşünmüyordu. Zorla ikna oldu. Dünyayı sanki biz kurtaracağız. Milletin eşi ister, kendi istemez;bizde de tam tersi. Akışına bırakacağım artık.

Kendi bodrumumuza koyabiliriz ama eşim vermek istiyor. Benim eşime şimdiden söyleyeceksin, ancak etki eder. 1-2 yıl sonra söylesen razı olması için 1-2 yıl geçmesi gerekir.

Ben de tupper su şişesi reklamı çıkıyor. Bir ara onlara bakmıştım ama okulda bir arkadaştan aldım. Yazık haberleri yok. Ben de hepimize aynısı çıkıyor sanıyordum.
Hem kendileri uyanıp hem de mızmızlandıklarında sinir oluyorum. Biz de ekmeğe taktık bu sıralar. Ekmi ekmi diye sadece ekmek yese itiraz etmeyecek.

eşyalarını sakın verme, eviniz büyük koyacak bi yer elbet bulursunuz.
hem bodrum da varmış. eğer verirsen, seni ikna ettiğini düşünecek. eşyaların varlığı senin için avantaj ve onun da bilinçaltına etki eder
ve ben ikna olmayacağına da inanmıyorum. dediğin gibi bir iki sene daha geçsin. sen kendini hazır hissedince
altyapılara başlar eşini yoğun ikna programına alırsın.

Günaydın kızlar , gece geç de yatsa erkenden kalkan bebeler size de günaydın
Nfk ayy çok güldüm ya hu, bizimki de poooça diyerek açıyor gözünü direkt , eğer ki o sabah evde poğaça yoksa yandık kahvaltı hazır olana dek başımda söyleniyo az yiyip sık yedikleri için, gece geçen o uzun zaman diliminde açlığa zor tahammül ediyorlar demek ki..
Reklamlar evet kim ne yazarsa buraya , ona göre açılıyo sanırım bu bilişim işi sihirli gibi
İlbilgecim hakkınızda hayırlısı olsun , ileride fikri değişebilir bizimkiler bebişlikten bi çıksın , insan bebek özlüyo mutlaka
Nfk doğru karar vermişsin bence de, sonra da ilacı bırakınca gelsin diye beklemek var bi de işin ucunda ..
Herkese günaydın, hayırlı huzurlu bir gün diliyorum hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…