Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Doğru söylüyorsun, bunu hiç düşünmemiştim.
Bu arada kendi kendime Kur'an öprenmeye başladım. Dün internetten bir şeyler izledim. Tavsiyeleriniz var mı?

Günaydınlar hanımlar. nasılsınız bakalım. güzel bir gün diliyorum herkeze. bugün kızarmış tavuk gibi işe geldim. denizde güneşlenirken uyuyakalmışım. allahtan çok uyumadım ama yinede yüzüm kıpkırmızı. hafta sonu hep denizdeydim batuşuda sokuyorum. bembeyaz oğlum kara böcük gibi oldu. he hee artık kendiliğinden gidiyor suya doğru güveniyorum oğluma. suya girince çırpınma hareketleri de var yani yüzebilir bir süre sonra. alıştırmak lazım. önceleri bişey olcak diye panik olurdum cesaretini kırmak istemiyorum artık.

Bu arada kendi kendime Kur'an öprenmeye başladım. Dün internetten bir şeyler izledim. Tavsiyeleriniz var mı?
Aaa negüzel bende de var kuran öğrenme isteği. ben bi hoca araştırıyordum ankaradayken burda zor tabi. internet iyi bir yöntem ama öğrenebilirmiyiz acaba. aslında ben kuran alfabelerini ezbere biliyorum. ama birleştirip okuyamıyorum. çok karışık geliyor. birde arapça anlamadığım için yanlış okuma korkusu var.

Adetliyken Kuran okunur yahu. Yani ezberden zaten okuyabilirsin. Eline alıp okuyacaksan da eldiven tarzı birşeyle; tenini değdirmeden okumalısın. Arabistanda hocalar hep öyle yapıyorlardı kursta.
Ben adetliyken kuran okuma taraftarı değilim. okunabiliyordur belki bundan emin değilim. ancak dua okunabilir diye biliyorum. kendimi çok temiz hissetmem lazım okumak için. ayetel kürsi ezbere bilirim mesela ama adetliyken okumam.

ilbilge, kendi kendine okumayı öğrenmek sanırım zor olur.
daha önemlisi, harfler türkçedeki gibi tek düze okunmuyor. okuyuşları farklı, kimi peltek kimi kalın, kimi hırlatılarak okunuyor.
yani seni dinleyip söyleyişte senin yanlışlarını düzeltecek biri lazım, birebir eğitimde doğru öğrenilir ve öyle yerleşir.
aslında camilerde kadınlar için kurslar var, yazın çocuklar için de var.
yakınındaki bi camiye gidip sorabilirsin.

colicos, büyük nimettesiniz hea! biraz daha büyüsün, batuhana yüzme de öğretirsiniz orada.
çocuklar için bu eğitim şart, haberlerde hep kötü hikayeler duyuyoruz, havuza kuyuya düşüp boğulan bebeler..

Bu konuda çok yorum yapmak istemiyorum aslında ama söylemeden de geçemiyorum,bence kuran abdestsiz okunmamalı adetliyken de abdest tutmayacağı için mutlaka temiz olduğunda okunmalı. bu benim şahsi fikrim ve öğrendiklerim.

Öyle valla. okadar sıcakki burası girmemek mümkün değil. sabah eşimle deniz kenarında bi kahvaltı yaptık. kendimiz hazırladık herşeyimizi kahvaltılıkları çayı falan. batuşuda zarzor kv bıraktık. çok güzel oldu. sonra toparladık arabaya bıraktık havluları alıp cuuup denize. saat 2 gibi eve döndük. ev ahalisinide alıp tekrar bi deniz. batuhana göre birsürü arkadaş çıkıyor. beraber kule falan yapıyorlar. kumada oturtuyorum zaten. eğleniyor işte. yüzme konusundada kararlıyım nfk. dediğin gibi eğitim şart. her koşulda.

Tabi canım ,programı vardır :)

Neyden tırsıyosun Allahallah, tatili adetli geçirmek berbat birşey! korkmanı gerektirecek birşey yok sadece 1 aylık düzen değişiyor sonra eski hale dönüyor.
Ben de adetliyken okumam ama adetliyken okunmaz diye bir delil yok. Sadece tedbirli davranıyorlar, tabi hep erkek egemen alimlerin yorumları. Asıl hadis peygamberimizin cünüplüyken Kuran okumadığı hakkında. Ordan adetli kadının da okumayacağı yargısına varmışlar halbuki cünüplük anlık bişey; gusül abdestiyle giderilir. Regl ise irade dışı bir durum. Ayda 10 gün adetli olan bir kadının, yılın 3te 1 ini kuran okuması yasak olarak geçirmesi adaletli değil. Çünkü bu elinde olan birşey değil. Eskiden yahudiler adet olan kadının dokunduğu kaptan yemek yemezlermiş; bu mantık da ordan yadigar.
Öğrenebilirsin bence, vazgeçme.
Bu fikir yüzünden zaten kimse kurana dokunmuyor, abdestsiz dokunursa lanetlenecekmiş gibi kaçıyor, evdeki en yüksek en ulaşılmaz rafa kaldırıyor.

Bence batsın böyle saygı. Kuran bize birşey anlatmak için gönderildi, önünde saygı duruşuna geçmek için değil.

Kız senin eşinin de kötü yanı varmış cidden :)
Yalnız dinimizde bir kadın çocuk istiyorsa eşi onu bundan mahrum bırakamaz diye biliyorum. Çünkü kadının duyguları çok farklı.. Anne olma duygusu içgüdüsel.
Bana da eşim" 3.çocuk yok artık" diyor, çünkü doğum korkusundan dudağımda uçuk çıktı. Hiç olmazdı. Bu kadar stres yaptığımı görünce o da istemiyor. Ama ben ikna ederim Tabi önce kendim ikna olmalıyım çünkü şu an aşırı derecede korkular var içimde iki çocuğun sorumluluğuna ait

Dediklerine aynen katılıyorum canikom.

Ne üçü busmai ya bi otur kızım ya!!! :) Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin

Tırstığım nokta şu ki ana kraliçecim; zaten düzensiz adetim var, pkom var, bi de ilaçla ben adetimle oynarsam yumurtalıklarım çıldırabilebilir :) batıl inanç mı neee :)

Busmaicim ben kendi adıma konuşuyorum. bizim ailede kimse saygı duruşunda durmuyor zaten okumak isteyen alıp okur. ben bana mantıklı geleni yaparım sonuçta allahla kul arasında olan birşey. ben adetliyken okunmaz diye bir iddada bulunmuyorum bulunmamda. sen o şekilde okursun ben buşekilde buna kimse karışamaz. ben arapça bilmediğim için rafta olabilir belki ama okumak istiğimde türkçesini okuyorum anladığım içinde daha iyi oluyor. ortada da lanetlik bir durum yok bu senin fikrin arkadaşım.

Canım hayırlı olsun, ne güzel bir karar. Rabb'im muvaffak eyler insallah
Benim tavsiye edebileceğim Kur'an öğreniyorum cd leri... kızm için geçen yıl aldırmıştı Kur'an hocamız. Başlangıç seviyesinde , harflerin çıkarılışından kelimelerin okunuşuna, namaz surelerine hepsini okuyor, üzerine tıklayarak tek tek hangi harf hangi kelime onu gösteriyor .. Çok anlaşılır kesinlikle o tarz bir şey al.. Istersen bizdekinin ismine bakar yazarım ..

Osmanlıca bildiğim için(gerçi unutmuşum ama) harfleri biliyordum. Nfk'nin dediği okunuşları farklıymış. Peltek olanlar, kalın olanlar gibi. O konuda da okulda bir arkadaştan birkaç saat yardım aldım, çalıştırdı. Semşnerde boş boş oturuyoruz zaten. Sınıfın birine geçtik, biraz çalıştık. Evde de harekelere çalıştım. Toplasan üç- dört günlük mevzu. Arkadaş bugün de çalıştıracaktı, müdür seminer ödevi verince onu hazırladık, çalışamadık. Çantamda da notlar vardı. Eşime de söylememiştim. Kızım çantamı karıştırırken hepsini döktü, eşim de gördü. Kur'anı açtı oku diye, okumaya geçmişim.tabi eksiklerim var ve yavaş okuyorum ama zamanla olur inş. Eşimle de çalışacağız.

Benim annem hacca giderken kullanmıştı, 3-4 ay düzene girmedi diye şikâyetleniyordu tabii o zamanlar ben 9 yaşındaydım ilacın içeriği düzenlenmiş iyileştirilmiş olabilir ama umre hacc dışında kullanamam ben de

Eşim de öyle bir cd almıştı. Aklıma iyi getirdim, ondan da dinleyebilirim. Sağ ol canım.

bebeyle temizlik ne kadann zooor!

küçük evin avantajı yadsınamaz; salonu, yatak odasını hallettim.
hol ve mutfağı da sildim. kuzenim geldi, biraz oturduk. o şimdi gitti.
bi yemek molası verdik ayşecikle sonra da küçük odaya girişicez.

born; sesin soluğun çıkmıyor. nerelerdesin küçük anne?

Eşim de öyle bir cd almıştı. Aklıma iyi getirdim, ondan da dinleyebilirim. Sağ ol canım.

Evet onlar çok fayda ediyor , bizim kız oyun gibi hem tıklayıp hem okuyordu , benimle ve hocasıyla çalışması kadar , o cd de iş gördü diyebilirim
Osmanlıca bilmek avantaj olmuş senin için , tam bende onu yazacaktım ... Meselâ ben liseden aklımda kalan Arapça bilgimle geçtim bu yıl Osmanlıcadan.. Seneye kursuna gitmeyi düşünüyorum ama... Bakalım

çok güzel. bir iki haftada halledersin o zaman sen bu işi :13:
ayşeciğin eline arapça yazılı bi şey geçince ''bisimama'' (bismillah) diyip sonra sessiz okuyormuş gibi ağzını oynatıyor yaaaa
bebeler, ne görürse aynısını yapıyor..

osmanlıca çok keyifli. ben de 2 kur osmanlıca kursu almıştım.
ama devam edemedim. pratik hayatta eski mezar taşlarını okumak, cami girişlerindeki levhaları okuyup anlamak gibi faydaları da var..

izlemeyen kalmasın.. izleyen bir daha izlesin..
[video]http://video.haberturk.com/eglence/video/ilk-defa-yagmur-goren-bebegin-mutlulugu/119805[/video]

Maşallah.
Faydası oldu tabi. Bazı yerlerde aklım Osmanlıca'ya gidip yanlış okusam da harflet yönünden iyi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…