Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bende kendimi pasaklı sanıyordum:) bende de aynı durumlar. Ara ara bulaşık makinesine koyuyorum filtresini, hem sıcak suyla iyice yumuşuyor hem makine deterjanı daha güçlü sanırım. Aklında olsun
Hayatınıza durmadan birilerinin müdahale etmesi seni acayip boğarken üstüne telefon olayı gelmiş:) özel hayat kalmayınca insan iyice hırçınlaşıyor. Biraz birbirinize zaman ayırabilseniz, dış güçlere sabretme katsayınız artacak amaaa.....
Geçecek bugünler canım ya.. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil.

Doktora gittim,
Pazartesi gününe odamızı ayırttık. Cumartesi tekrar kontrole gideceğiz. Neyse bu haftasonu da yırttık :)
Anaaa, gelsin kız artık minik kuzu. Ben minik bebek özlemişim valla, gelsin azcık sevelim

İlbilgecim kuzunun toparlanmasına çok sevindim. İnşallah birkaç güne hiç bişi kalmaz. Annenlerde destek olurlar baya. Gözün aydın bu arada

Herkese iyi akşamlar yazamasam da okuyorum çoğu zaman
Pembiş bir meme düşkünü de benim kızım
İki yaşı tam doldurmasını bekliyorum. Çok şükür rabbim bu kadar emmesine izin verdi ama ne bileyim içim bir buruk
Herhalde son emzirmemde ağlarım

Busmai Allah yardımcın olsun her şey güzel olacak inşallah
Nfk aynı dönem de ehliyet kursuna yazılmışız
Sınav sonuçları acıklandı baktın mı
Herkese hayırlı ramazanlar
Öpüyorum kuzularınızı

Biz dün itibarıyla kayseriye toptan geldik. Bugün aryanın ultrason çekimi vardı, o yüzden dünden geldik. Yarın da aryayı kv ye bırakıp biz okula git gel yapiciiiz.

Kızlar bugün öyle mutluyum ki, aryanın taşı yok olmuşşş:124::124::124::124: ultrasona bakan kişi göremedi taşı, baya da baktı. Dr ile görüşürkende aceba taş yok muydu falan dedik, hayır vardı ama ilaç eritmiş dedi. Erken farkedildiği için ilacın baya etkisi oldu sanırım, birde tabi taşın çok büyümemesini sağlamış olduk. İlaca devam edeceğiz, birkaç yıl, ama olsun tek bişi olmasın da. 3-4 ayda birde kontrole gideceğiz. Bu kadarr
Rabbim tüm hastalara şifa versin, bu mutluluğu herkese yaşatsın inşallah. Çıkışta sevinçten nasıl ağladığımı anlatamam

İviiittt, topiğin 2. Colilosu da geldii:18: Bizde başladık canikom artık kv li ev hayatına. Allahtan bizimkilerin seninkiyle alakadı yok ta yine de bana batıyorlar niyeyse İnsan özel bir alan, özel bir hayat istiyor. Sabredelim neyse bacım bu günler de geçecek inş.

biz de biraz zıtlaştık bugün eşimle. Seneye aryanın akibeti konusunda. Annem 2 yıldır kadın kendi evini barkını bıraktı geliyor. Bu yıl çok zorlandı, ve seneye için artık böyle olmayacağının sinyallerini verdi haklı olarak. Kv lerimle paylaşarak gelip gitmek istiyor en azından. Ki bide artık gitgide yaşlanıyor, baya da zorlanıyor, ben görüyorum bunu, eşim her ne kadar görmese de. Anlarmaya çalışıyorum ama eşim pek anlar durumda değil. Bide annem dediğim benim babannem biliyorsunuz. Yaş 65 artık dayanamıyor yani. Bende bunu böyle yok anneme boyun eğme yok kv me boyun eğme olayı hiç bana göre değil yani. Ama o tam tersini savunuyor. Ben diyorum ki ilçede bi tane kreş varmış, süleymancıların o da. Oraya verelim,kafamız rahat etsin onu bunu zorlamayalım. O da diyor ki kimse annemlerden daha iyi bakamaz vs. Orası öyle de ne gerek var milleti zorlamaya. Kreş dedikleri nasıl bir yer onu bile bilmiyorum, içime sinecek bir yer olduğunu ben de tahmin etmiyorum, evet bence de çok küçük vs ama diğer seçenekten daha mantıklı geliyor bana. Yada bir bakıcı. ( bakıcı olayına hiç gelemedik bile) bende seneye öyle senin düşündüğün gb düzenli dönüşüm olmayacak gör bak dedim. Bi yerde bi taraf pes edecek. O zaman ben sana sorarım dedim. Neyse sinir ediyorbeni bu konuda. Nasıl bir adam ya. Hayatımda hiçbirşeyin kararını ben vermiyorum gb gelmeye başladı artık. ( boşa colilos 2 demedim:)) herşey olup bitiyor, ben cefasını çekiyorum,üstelik benim tercihlerimin sonucu değil bunlar. Uyuz oluyorum ya!!! Birlikte bir karara varmak ne zormuş beaaaa

Son düzenleme:
herkesin öğrencilik hayatında iz bırakmış hocaları var.
benim de birkaç tane var, Allah onlardan her türlü razı olsun.. hep dua ederim. hala ararım görüşürüz..
nikah şahitlerim de; biri lise biri üniversiteden iki hocamdı.

cadı busmaiiiiiii
ben kendimi odaya kitlesem, eşimin umru olmaz..
gider uyur. sabah da hiçbirşey yokmuş gibi kalkıp işine gider. ahahahahah :9
kendi kendime eziyet ettiğimle

Bende kendimi pasaklı sanıyordum:) bende de aynı durumlar. Ara ara bulaşık makinesine koyuyorum filtresini, hem sıcak suyla iyice yumuşuyor hem makine deterjanı daha güçlü sanırım. Aklında olsun
pasaklı mıııı?
hafta 7, arya 8. sürekli temizlik yapıyon. kapı pencere, koltuk duvar siliyon, bi de kendine pasaklı diyon.
ay yetişin, bana bi şeyler oliiiy

makineye atma fikri iyiymiş.. hiç düşünmemiştim, dediğin gibi yüksek ısı yumuşatıp çözer yağları.
bi dahakine öyle denicem, thanks baby

o hüzün, ağlamalar bende oldu..
hala da gelip göğsüme sarılıp, koklayınca öpünce gözlerim doluyor.. emzirmek büyük nimet..
inş sen de sıkıntısız kesersin..

demek sen de ehliyete yazıldın. sınavdan geçtik, bakalım direksiyondan ne yapıcaz?:18:

ay canım benim yaaa, ne güzel haber verdin şu mübarek gecede...
çok sevindim, hamdolsun Rabbime. cümle hasta kuzulara şifa versin Allahımmm..

eşlere herşey kolay. nasılsa herşey olup bitiyor, ayrıntılarla ilgilenmedikleri için konuya da vakıf olamazlar.
bi de bilmiş davranmasalar.. benim annem de 59 yaşında, sürekli hasta oluduğu için yeğenime bakıyor.
günde 4-5 saat, kadının cılkı çıkıyor. kolay mı bu veletlerle başa çıkmak?bir de emenat çocuk psikolojisi var.
stresi sorumluluğu daha büyük. bana kalırsa sen doğru düşünüyorsun.. annene haddinden fazla yüklenmeye gerek yok.
ki zaten o, hali olsaydı aryayı kimseye bırakmazdı.. kv ne bile.. eşin de okula göndermek istemiyor ama dediğin gibi
kv lerin bu konuda aktif rol üstleneceğini sanmıyorum. şimdiye kadar hep mesafeli ve pasif kaldılar..
annen hasta olduğunda bile gelmediler de, sen rapor almak durumunda kaldın.
ki böyle uzun soluklu bi şeye girişmek kararlılık ve cesaret ister.
netice-i kelam; çok seçeneğin yoksa da o dediğin kreşe gidip bi bak. süleyman efendinin okulları iyidir..
öğretmenlerle birebir konuş. hatta aryayla bir iki gün gidip takılın. eğer tatmin olursan, eşini ikna edersin..

Son düzenleme:
çok biriktiriyorum canım ben ya. Ara ara azar azar yapsam sorun kalmayacak, bende bu kadar yorulup isyan etmeyeceğim de işte.... Erteleye erteyele toptan girişiyorum en sonunda. Hergün tek odanın düzenini temizliğini yapsam zaten düzenli işleyecek bu olay. Ama yooookkk, nefis işte Ama cidden çok titiz biri sayılmam yani Sevmiyom ben temilik olayını.

Ocağın üstündeki telleri ve aspiratör filtresini kızartmalardan sonra atsak makineye kirlenmeyecek hiç:) ben hep unutuyom ama:)
Aminnnnn.....
Valla kreş konusunda hiç bilmiyorum, hassas konu. Ben ondan çok istemem çocuğumun kötü durumda olmasını. Ama benim bizim olaya bulduğum çözüm bu yani. 2 gün sonra kreşe gönderip bi sıkıntı yaşarsak ( en azından çocuk sık hastalanacak onu biliyorum ) ihale hep bana kalacak diye bir çekincem var. Senin yüzünden diyip çıkacak işin içinden. Göze alabilecek miyim bakiciizz bu durumu. En mantıklısı bakıcı da işte.. Gelde anlat adama.

Son düzenleme:

Şükür bugün iyiydik ama ömrümden ömür gitti yani. İğne yaptırmak ayrı bir olaydı. Sonunda bitti. Bebişler hastalanmasın.
Bilmez miyim canım ya. Sen bana sor, idrar yolları enf nunda ne iğne ne ilaçlar yedik. Gözün aydın ama bitmiş iğneler. İyileşme sürecine girmişsiniz.

Canım yanlış anlamazsan nacizane tavsiyem bir bakıcı bulmanız
Aryanın yaşı kreş için uygun olsa bile tam gün kreşte olmak için bence daha çok küçükler
Ben 15 ayücretsiz izin kullandım sonra 2-3 ay bakıcı aradık. Çok şükür bize kalbimize göre bir teyze verdi
Ev üstünde ev olmuyor canım. Okuldan arkadaşlarına sor belki sizde gönlünüze göre birini bulursunuz
Bu arada aryaya çok geçmiş olsun. Geçti bitti inşallah

Emmek istediğin de birazdan kızım dediğimde
-- azıcık 5 dakika diyor

Ağlama kızzzz; daha sonraki çocuklarını emzirirsin ben 3 gün erken girişmiş oldum ama lütfen bunu başıma kakmayalım siz de kolaylıkla atlatırsınız inşallah.

Ömrümü yedin canikommmmm. Daha sen kreşin nasıl olduğunu bilmiyosun adamla neyin muhabbetini ediyosun :) ben de baıcı taraftarıyım valla. Kreş olayı zor iş. Hastalığı ayrı, kaldırması yollaması ayrı. İyice zayıflarsın o stresle :) bence iyi bi bakıcı bul kocana demeden. Sonra da annene söyle resti çeksin. E onunkiler de gelmeyeceği için "mecbur kalmış" olun anam ne şeytani fikirlerim var yaaaaaa

Aryaya çok ama çok sevindim. Allah hep böyle güzellikler yaşatsın bizlere. Bizim de ya ramazan sonu ya başı ultrasona gitmemiz lazım sanki ama hatırlayamadım...

Hahahhaha benim kocam da tınmaz. Yada Efeyi ağlatırki dayanamayıp açayım ağlatır derken susturmaz diyim yani adam zorla duran velede bişi yapmaz

Sınavı geçtin niye kutlama yapmıyozzzzz ??? Hayırlı olsun canımcım.

Şükür bugün iyiydik ama ömrümden ömür gitti yani. İğne yaptırmak ayrı bir olaydı. Sonunda bitti. Bebişler hastalanmasın.

Aminnnnnnn.

Emmek istediğin de birazdan kızım dediğimde
-- azıcık 5 dakika diyor

Akıllı bıdık yaaaaa. Benim uyuz oğluşum ne zaman böyle bilmiş bilmiş konuşacak acaba??? Hala kendi dilinde takılıyo. Başkalarının anlayabileceği tek kelime çiş, diş, aç

La pembiş ne kadar etkisinde kaldın odaya kapanmamın :) Yeni annelik depresyonundaydım o zamanlar her çılgınlığı yapıyordum valla, ikincide çatıya çıkıp "atlarıııım" diye bağırabilirim :))
Oyyy işte buna güzel haber denir, hadi gözün aydın annesi :)
Eşi ikna etme konusunda yaşadığın sıkıntıda haklısın, bak ben 9 aydır Mert ismini değiştiremedim mesela!

İstersen önce biraz eşinin dediği gibi yapın, olmadığını görünce kreşe vermeni haklı görür?
Ya daaaa önce kv ni ikna et kreş ya da bakıcı için, o da oğlunu ikna eder! Nasılsa anasına kıyamıyor eniştemiz :)
Sağol canım benim
Üzülme hiç zaten 2 yıl emmiş minik kuş, artık büyüyor annesi :)

Son düzenleme:
Çok uykum vaaaar. Oğlum yenidoğan moduna girdi. Kalkıp durdu gece hiç uyutmadı. Çok mutsuzummmm. Herkese günaydın.

Ne güzel, çok sevindim. Rahatlamışsındır.
Diğer konuya gelince anneni gerçekten tebrik ediyorum ki babaaannem olduğunu bilmiyordum. Gerçekten çok duygulandım. Çünkü çok fedakar. Onun yaptığını çoğu anne yapmaz. Dönüşümlü bakabilseler en iyisi ama dediğin gibi iş kv de bitiyor. Kreş için aryam gerçekten küçük. Kardeşim iki yaşında verdi. Bin pişman. Onlar da üç gün gönderiyordu. Çocuk iki hafta gittiyse bir hafta hasta yattı. Hastalıktan yıldılar artık. Onlar dr tavsiyesi ile mecburen gönderdiler. Yoksa alacaklardı. İyi bir bakıcı daha cazip olabilir. Küçük yer, daha kolay bakıcı bulursun. İnan bazı bakıcılar akrabadan iyi bakıyor.

Sanki sadece bi kere yaptın ve sadece lohusalıkta yaptın busmai!! hhahahahaha bilinçaltıma girdin kızımmmmm :)

Bugün seminerin son günü heyoooo :) ve sanırım ben geç kalıyorum. Okuldan yazışırız kızlarrrrrr. Tabi siz kalkıp gelirseniz :)))

Lohusalık değildi, ilk 6 ay falandı ve evet bir kere yaptımm :)
Çok uykum vaaaar. Oğlum yenidoğan moduna girdi. Kalkıp durdu gece hiç uyutmadı. Çok mutsuzummmm. Herkese günaydın.

Yenidoğan mı ooy oy

Günaydınlaaar. Dün akşam eşim beni almaya geldi. arabada giderken benim en sevdiğim müzikleri açtı. birlikte önce yemek yedik. sonra dondurma yemeye gittik. o benden özür diledi bende ondan özürdiledim sarıldık vs derken aramızdaki buzları çözdük. sonra eve gittik. batuşuda hazırlayıp dışarı çıktık. baya bir gezdik. bu muhteşem güzellikte dışarı çıkmamak mümkün değil. bir yorgunluk kahvesi içtikten sonra eve döndük. nekadar kızsamda eşim kıymet bilir. bazılarınız benim çok pasif olduğumu, hiç sözü geçmeyen biri olduğumu düşünmüş. pasif biri hiç değilim işyerinde çok baskın olduğum gibi evdede öyleyim. sadece kv evinde kaldığım için onun kurallarına uyum sağlıyorum. kv benim evimde kalsaydı benim kurallarım geçerli olurdu. eşimi seviyorum ve kırmak istemiyorum annesinden dolayı ve evde huzursuzluk olmasını istemediğim için birçok şeye göz yumuyorum. ama asla pasif ve sözü geçmeyen biri değilim. kendime çok güvenirim. çok dik kafalıyımdır bir okadarda uysalım. başka ne anlatayım benim yaşantımı görmeniz lazım. yaşadığım şeyleri yazıyorum gerçekten tahammül edilmez şeylere de katlanıyorum ama bunun bir nedeni var tabiiki açıkladığım gibi. manyak bir kadın ve annelerini tapacak kadar seven evlatları var. ben karşılık verdiğimde normal olarak annelerine laf söyletmek istemiyorlar üstüme gelmeleri bundan. hepside üniversite okumuş aklıbaşında insanlar. bütün konu bu. Bu söylediklerimden sonra sözümün geçmediği değil sadece nerde durup nerde konuşmam gerektiğini bildiğim için böyle. bazen çıldırsamda böyle olmak zorunda. olmasa daha iyi tabiiki ama oluyor ve bende sizinle paylaşıyorum içimi rahatlatmak için. bazen yazdıklarımdan pişmanlık duyuyorum çünki hepsi anlık şeyler siz hep böyle devam ettiğini düşünüyorsunuz sanırım canım. neyse boşverelim. sadece bir konuya açıklık getirmek istedim.

Busmai nedense benim aklımda iki kere yaptın gibi kalmış. Sonuçta benim hafıza durumum belli kızımmmmm yap napıyosan; erkeklere müstahak

Colicoscum şahsım adına senin pasif olduğunu hiç düşünmedim. Tam tersine kocana karşı gayet cadısın yani :) benim eşim öyle bi nedenden tartışsak, telefonlarına çıkmasam hayatta beni almaya gelip sevdiğim müzikleri yükleyip o akşamı geçirttirmezdi. Değerini bil yani. Ben senin hayatında hata olarak sadece o çılgın kvnin evine taşınmanı görüyorum. Sonuçta sen bu hatunun ne olduğunu biliyormuşsun. Antartikaya falan kaçman gerekiyomuş :) umarım herşey biran önce yoluna girer senin için.

Seminer bitti bitecek. Hıxlı yazıyorum diye 22 sayfalık rapor yazma işi bana kaldı çok eğleniyommmmm :)

Canım biliyorum isim belirtmedim zaten o kendini biliyor. ha düşünen başka birileride varsa diye açıklama getirdim çünki bu böyle durumlara düşmekten hiç hoşlanmam. Evet ayrıca kv evine gelmem büyük hataydı ama başka şansımda yoktu. eşim yakın zamanda babasını kaybedince anneside ağır kalp ameliyatı geçirince nasıl hayır diyebilirimki. ayrıca allah korusun annesini de kaybetse gitmedim diye ben vijdan azabından ölürüm. bu yükümlülüğün altına giremezdim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…