Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

eşinin ağlamasına ben de üzüldüm yaaa
insan kaç yaşına gelirse gelsin, yine çocuk.. yine anne yine baba arıyor işte..
Rabbim anne babalarımıza hayırlı uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin..

demek melisayı da sahura kaldırdınız? maaile sofrada olmak güzel..

ben de nedir bu sesler diyorum. hay Allahım. ramazan şenliklerinde havai fişek.
bugün sahile indik de, yeni dolgu alanının otoparkına ispark çöreklenmiş, artık park ücretli

İftara güzel bişeyler çıkacağından eminim..
valla ramazanın bereketi daha ilk iftardan kendini gösterdi.
güya az bi şey pişirdik, ama akşam sofra doldu taştı.. başka zaman böyle olmuyor gerçekten..
bir de istanbulda sabahtan beri kuvvetli bi rüzgar vardı, havayı serinletiyordu.
iftara kadar perdeler uçuştu, ceyeran yaptı. ne zaman iftarımızı açtık yemeğimizi yedik.
rüzgar bıcak gibi kesildi.. eşim, inanmayan rastlantı der diyor. ama gün gibi Allahın rahmeti..

hediyen orjinalmiş.. bu hediyeleşme de çok hoşuma gitti.
inş kızımız biraz daha büyüsün, biz de yaparız

teorik dersler başladı mı? ben hiç derse gitmedim. motor biraz kafa kurcalıyordu,
internetten 2 ders izledim. çok yardımcı oldu.. direksiyona da abinle çalışacakmışsın, ne güzel..
benim eşim çileden çıkıyor.. daha doğrusu ben heyecan yapıp adamı delirtiyorum..
bu sınavdan umudum yok, darısı diğerine inş..

vay bacım, başardın!!! şimdiden uzun uykular başlamış..
inş günbegün daha da düzene girecek, deliksiz uyuyacaksınız

gerçekten öyle, birden büyüyüveriyorlar sanki..
tuvalet eğitimine niyetlendim, şu sınavı bi atlatayım inş ramazan içinde girişicem bu işe

korkmalar bizde de var. 'toktuu' diyor bizimki de karanlıktan ve bilmediği seslerden ürküyor, hemen koşup kucağıma çıkıyor.
korkma, ses o diyorum. o tarafa dönüp 'ses, giiiit!' diye bağırıyor. sesi de biri zannediyor, iyi mi?

Sevgili tatlişkolarım mesaim birazdan bitiyor ve ben çıkıyorum. hepinize güzel bir iftar güzel bir haftasonu geçirmenizi diliyorum.
sana da güzel bi haftasonu olur inş canım..
Gıcık kiçük beden insan ne giyersen giy adamı sinir etme :) kıskanç mıyım neeee
Sana da nfkya önerdiğimi öneriyorum :)
'gıcık küçük beden insan' giiiiiiiit!
10 kişi miii? kız burdan ben bile korktum
çocukları anneanne bakarsa dediğin gibi sen yemekleri halledersin..
gelenlerden birileri de e kalkıp sana serviste ve toplamada yardım etsin yaniii
insanlar çok mu rahat, ben mi fazla düşünüyorum. yani bir kişi on küsür kişiye hizmet ve ikram ederken
ben oturamamki, mutlaka bi şey yapmam lazım..

bize iftara bi abimler gelir, annemlerle yazlıkta iftar yapıyoruz. aslında kv ve kayınlarımı çağırmam lazım ama
nedense hiiç isteğim yok. yemek yapıp oraya göndersem daha iyi olur

Bize kimse gelmiyo ramazandaaaaaa geçen sene işte iki aile gelmişti okadar. Ama fikir veririz yani :)
ah biz yakın olacaktıkkiiii, her akşam iftara ve dahi sahura sizde olurdum. ahahhahahah
oh ohh.. maşallah kız sana..
karnın burnunda, kereme rağmen de mönü hazırlamışsın..
mert de içeride ne kadar dursa kardır.. ben bi tosun bekliyorum şahsen
geç olsun güç olmasın..

17 kilo muuuuu?! ayşecik 11,5-12 kilo civarı.
bi de baskülün üstüne çıkıyor. kaç kilosun diyorum, 'iki buçuk' demiyor muu?

Sekerportakalım eşine ben de üzüldüm Allah geride kalanlara sağlık sıhhat versin

Pamukhelva bence o kumaştan yelek tunik tarzı bişey yaptırabilirsin

Aa Pembişim uzun uykunuzu tebrik ederim :))
Kemikleri kalın ve boyu uzun sanırım ya; Kerem zayıf doğmuştu aslında 3100 dü 41.haftada doğmasına rağmen. Merti de zayıf bekliyorum açıkçası.
Maşallah sana.40. Haftaya ne kadar yaklaşırsa o kadar iyi.
Sağol canım inşallah sıkıntı olmaz

Başka topiklerden de alıntı yapaydın nfk tam olacaktı. Kız bu ne :)))

Valla yakın olsak ne güzel olurdu. Sen mi bizde olurdun ben mi sizde bilemicem valla tembelliğim tutabilir
Bu arada bugün cahidede gördüğüm buğdaylı semizotu salatasını yaptım çok beğendik. Haşlanmış buğday, doğranmış salatalık ve semizotu, sarımsaklı yoğurt karıştırıyosun mikemmel oluyoooo :)

Aryammı boğasım var valla. Sanırsın ben on çocuk doğurdum hatun daha 20lik çıtır. Gıcık şey :))))

Hanım hanımmmm hiç değilse 3100 müş. Efe 2700dü hastaneden çıkarken :) Allah uzun ömür versin onlara. Senin Mertcik de nasıl doğarsa doğsun sen ona bakar besler tontiş bişi yaparsın :) bakalım abisine benzeyecek mi?? O da mı senin kopyan olacak?? Peki zeki müren de bizi görecek mi

Kv hep der ki "zayıf doğan bebek sonradan daha iyi kilo alır" doğruymuş demek ! :)

Kv hep der ki "zayıf doğan bebek sonradan daha iyi kilo alır" doğruymuş demek ! :)

Kvler hep doğruyu söylerrrrrrr (bu bir geleceğe yatırım söylemidir )

Bu arada uzun uykumuzu tebrik ettiğin için teşekkür etmeyi unutmuşum şekerim teşekkürlerrrrrrrr :) böyle devam etmesi dileğimle

Göğüsteki süt ne zaman bitiyo ki?? Bittiğini nasıl anlıyoruz?? Ben ağrı acı vs hiçbişi hissetmiyorum. Bazen hafif bi yanma ve sıcaklama oluyo okadar...

Ben yavaş yavaş kestiğim için kötü bi durum olmadı. Kendi kendine geri çekildi sanırım :) Arz-talep meselesi sonuçta

Valla maşallah kız. 2. Çocukta sanırım naz niyaz işleri mecburen olamıyor. 1. De hamileyken tembellik ettiğim çok oluyordu, 2. De mecbur bi de arya olacak, normal düzene devam oluyor sanırım. Mertcik te dursun durabildiği kadar, toparlasın yavrucak.

Abartmaaa, abartmaaaaa!!!

hadi ya bu arada efenin daha tontiş doğduğunu sanıyordum ben.
Yok beahhh! Arya da 2.800 doğdu. Hala aynı çaplarda ilerliyor. Zayıf doğunca benimde öyle bi ümidim vardı ama bize sökmedi:)) siz iyi bakıyorsunuz anacım, ondan bu çocuklar böyle, maşallah

Arya 13 kg larda.

Evet ikincide dinlenemiyosun..
Hanım hanımmm benim kilom da seninkinin nerdeyse iki katı, anaya çekince kilolu olmuş işte oğlum

Evet ikincide dinlenemiyosun..
Hanım hanımmm benim kilom da seninkinin nerdeyse iki katı, anaya çekince kilolu olmuş işte oğlum

abartın abartın iyice...

Bu arada merak ettim, benim ikinci çocukta şunları asla yapmam dediğim çok şey var. Acayip acemiydim aryada. Etrafımda yol gösterecek kimse de yoktu, çok hatalarım oldu. Senin asla yapmıcam dediğin neler var canikom?

Günaydınlar herkeseeeee. Ramazanda erken kalkmak çok sinir sabahtan başımda bir ağrı var; inşallah geçer ilerleyen saatlerde.
Güzel bir gün olsun inşallah :)

Ayrıntı versene canımcımmm. Benim yapmam dediğim bişi yok gibi geliyo bana :)

Günaydınlar serin rüzgarlı istanbul sabahı .. 2-3 gün önce yaprak kıpırdamıyordu, çok şükür Allah acıdı bizlere

Sağolun kızlar evet annem yakın bi gün evvelden gelip yardımcı olur, ya çocukları oyalar ya zeytinyağlıyı pişirir Allah razı olsun,
de benim misafirler pek tembel nfkcım vallahi ben de hiç oturamam rahat edemem gittiğim evde; en azından kendi tabağımı eşimin tabağını getirir götürürüm... e oruçlu oruçlu tüm gün hazırlık yap , evi toparla , ki çocuklarla topla topla son Dakika'ya kadar bitmiyo zaten sonra servisi çayı derken, 10 kişiye , tek başına git gel git gel eşim zaten yardım etmez oturur paşam Allah kolaylığını verir insallah ah ah bi kız kardeşim olaydı ne olurdu sanki

Nfk , dersler başladı evet cnm Ramazan dolayısıyla düzenli gidemiycem gibi duruyo, Bayram sonrası bi kur daha var ona giderim insallah .. Direksiyon sınavı ne zaman sizin? Insaallah geçeceksin güveniyorum ben sana... Yazılı sınavda önceden çıkmış sorular mı çıktı , sen konu mu çalıştın ? test mi çözdün ?

Ilbilge ne güzel anneciğinin yanında olması , biz yakınız ama aynı evde olmak bi başka.insan kaygısız oluyo o zaman..

Pembe bizim ufaklık da erkenden uyanıyo , tam ben dalıyorum sahur sonrası , uyanıyo.. Şimdi babayla parka gitti mesai adamı

Busmai çok iyi fikir kumaşı değerlendirmek , terziye bi göstereyim bakalım... Hepsi korkuyormuş Minnoşların demek o an ilgilenmezsen baya baya torktuuum diyerek
Doğumun ertelenmesi iyi olmuş hakkınızda hayırlısı olsun insallah canım , benim ilkinde sıvı azalması çok olduğundan Selim'i 38 de almıştı Dr korkudan, kızım baya 41 e kadar bekleyip şişmişti iyice , sonra da doğamadı tabii .. (;

Hepinize hayırlı huzurlu guzel bir gün dilerim biz Selim'i traşa götürecez. Sürahim kırıldı dün yıkarken, bi paşabahçeye uğriycam. E bebekten tuvalet bakıcam minnoşa, sıcakta bezi pişiriyo öğrensin artık insallah .... iftara da evimize geliriz insallah ..

Mesela çocuğu kat kat soğan gibi giydirmek Selim de Haziran'ın 21 i eve gelmişiz ev yanıyo, çocuk iç badili.annem diyo ki giydir şu çocuğu üşür o , yok üşümez diyebiliyorsun , ilkinde büyüklerin ikazından korkup Yelek hırka ne varsa çocuk kıpırdayamıyo ki kızım Eylül de doğdu öyle kar kış yoktu ..
Lohusalık daha eğlenceli geçiyo, ilkinde süt damlayan kocaman şişmiş göğüslerine bakıp , hala hamile elbisemle dolaştığım için sinir olurken , ikincide daha hastaneden çıkarken normal kıyafetlere geçiş yapmıştım , bu bile bana acayip moral olmuştu...
Ilkinde aman üşür hasta olur diye diye büyükler , sokağa çıkarmadık çocuğu ilk zamanlar.. Ikincide kendi ağrım geçince, Selim'i silinge asıp asıp gezdiriyodum ikisini de.. Ilk doğum gerçekten acemilik , ikincide her anlamda rahat ve mutlu oluyorsun , o duygu değişimi , lohusa depresyonu denen durum olmuyo , çok şükür ki
Ha bir de ilkinde hiç naz yapmamıştım doğum sonrası, baktım eşim 2 aylık çocukla 2200 km yol gitmeyi teklif ediyo ikincide kuralları net çizdim gık diyemedi . Sabah kahvaltı falan hazırladı bir hafta kadar , sorumluluk almayı öğrendi ( öğrettik ) biraz, nihayet

Kız ne bileyim mesela mama vermemek için o kadar direnmezdim. Çocuk acıkmış, memede süt yok, verirdim mamayı. Çok zorda kalınca veriyordum mamayı. Bazen çocuğun baya ağladığı oluyordu.
yada ne bileyim, ilk zamanlar baya sıkı bir diyet yapardım gaz için.
vs vs...
Sende yok ha?

evet ya bu tarz şeyler... Ben baya acemiydim de Topik de olmasa halim baya harapmış yani

evet ya bu tarz şeyler... Ben baya acemiydim de Topik de olmasa halim baya harapmış yani

Ben de çook acemiydim, ilk kez yenidoğan bi bebek tutuyodum o kadar acemiydim

Ilk doğum benim gece olmuştu , gündüz normal doğumu beklediğim için, neyse o gece annem uykusuz beklemiş beni, ertesi gece de yorgunluktan uyuyakaldı , kızım da gece yarısı kaka yapmasın mı annemi uyandırmadım hemşire de ortalık da yoktu. kendi kendime temizledim nasıl becerdim bilmiyorum, temizlerken üstüme başıma çok kaka çiş yaptığı olmuştu hemen gaz sesini duyar duymaz açıyodum altını, çocuk pişecek sanki 5 dakikada..
Burada tecrübelerin paylaşılması çok işe yarıyor gerçekten sağolsun yazan paylaşan herkes

Hiç de abartmıyoruz:)
Sana katılıyorum canım çok acemiydik napalım, ben mama vermiştim sütümle doymuyordu ama her verişte içim gidiyordu. Bu da baya üzdü beni ilk 6 ay, etraftan yapılan yorumlar vs. Şimdi yorumları hiiiiç tınlamiycam, mamayı da gece yatarken mutlaka vericem. Bu sayede rahat uyuyordum geceleri. Kerem de gayet sağlıklı oldu valla..

Sonraaa ;Hayat hep böyle mi geçecek diye ağlıyordum, ama şimdi Kerem büyüdü ve eskisi kadar beni yormuyor. Mert'in de büyüyeceğini düşünüp kendimi teselli edeceğim.

Aslında benimkiler hep psikolojimle ve acemiliğimle ilgili şeyler:) Bu sefer kendimi o kadar üzmek istemiyorum.

Günaydınlar herkeseeeee. Ramazanda erken kalkmak çok sinir sabahtan başımda bir ağrı var; inşallah geçer ilerleyen saatlerde.
Güzel bir gün olsun inşallah :)

Pembişim biz Keremin odasına kalın perde yaptırdık bu evde. 7de kalkan çocuk, 10a doğru kalkmaya başladı. Valla her sabah "ne iyi düşündük bu işi" diyoruz:) Hem güneşin doğduğunu geç anlıyor hem de karanlıkta uyuması daha sağlıklı.
Evet canım bi arkadaşım çok güzel yelek tunik yaptırmıştı pantolon ve gömlekle çok şık oluyordu:)
Evet kesinlikle artık acemilik yok, etraftan gelen tavsiyelere uymamıza gerek yok :) İnşallah dediğin gibi daha eğlenceli olur bu sefer.

Mesela tatile gitmek istediğimizde herkes hasta olur diye baskı yapardı, özellikle eşimin tarafı. Kendileri asla tatile gitmedikleri için..
Biz yine de gitmiştik, çok iyi gelmişti. Ama hasta olur korkusu vardı hep kafamızda.

Bu sefer "çocuk bu ,hasta da olacak tabi" diyip arkama bakmadan gidebilirim :)

Eşimi ve ailesini de lohusalıkta çok düşünmüştüm, bu sefer tamamen kendimi düşünücem. Kimse gık diyemez dediğin gibi

f
Benim kız kardeşim var ama yanımda değil. O daha acı.

Birinci de insan epey acemi oluyor. Bazı şeyleri abartıyoruz ama ikinci eminim daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…