Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Pamukhelva benim de kız kardeşim yok
İlbilge kardeşinden hiç bahsetmdin yoksa yurt dışında mı

Moralim çok bozuk.daha önce kız kardeşimin kızından bahsetmiştim diye hatırlıyorum. Bir takım sağlık problemleri var. 6 aylıkken epilepsi teşhisi konmuştu. Ama başka dr kar yanlış teşhis dediler ama ilaç kesilemediği için hala ilaç kullanıyor. Zamanla kesiliyormuş. Bir de hala pek konuşamıyor. Bizimkilerden tam bir yaş büyük. Doktor doktor geziyorlar. Gelişim geriliği var dediler. O yüzden kreşe başladı. Özel konuşma dersi falan alıyor. Şimdi de hastalanmış. Hastanede yatıyor. Üşütmüş, hastalık ciğerlerine kadar inmiş. Kendi drları izinli olduğu için iki tane dra götürmüşler onlar da anlamamış. Kardeşim sürekli ağlıyor. Çocuk doğdu doğalı yüzüm gülmedi, yıldım artık diyor. Çok zor bir durum. Kızlar dua edin ne olur! Şu mübarek günlerde dualarımız kabul olur inş.

Canım benim ya şimdi hatırladım
Allah şifasını versin
Aynı şekilde benim çok yakın arkadaşımın oğlu bizimkilerle yaşıt, karaciğer hastası demiştim ya ;o da karaciğer nakli oldu hala iyileşememiş 3 aydır hastanedeler
Bugün konuştuk o da dayanacak gücüm kalmadı dedi, dr lar ölme ihtimalinden bahsediyo hep . Ona da içim yanıyo
Allah tüm yavrulara şifa versin dua edelim

Son düzenleme:

Ne gıcık misafirlerin var kızımmmmmm??? Gelmesinler istemiyom :) ben de aynı şekilde gittiğim yerde hep yardım ederim...

Bi tek son dediğin olabilir dicem ki o da mümkün olmaz on çocuğumuz olsa da :) yani kocamın yardım etme işi..

Ben en başından mamaya ok dedim zaten. Dört gün sütüm gelmedi... Gaz için diet yaptım da noldu; yine gazlıydı yine gazlıydı :)

Koyu fon çok mantıklı. Ramazan sonrası baya bi süre yokuz ama yine de bakayım inşallah fırsat bulunca...

Canım ya çok üzüldüm. Çocuğa ayrı zor aileye ayrı. Allah şifa versin.

Psikolojik destek alıyorlar mı?? Bence kesin almalılar. İlbilgecim senin kardeşine de aynı şeyi öneriyorum. Kolay şeyler değil böyle şeyler...

Benim de çok komik durumlarım olmuştu. Arya 2. Günden itibaren hastanede yatmıştı sarılık için. Yan küvezdeki anne nasıl alt değiştiriyor, nasıl emziriyor, sürekli gizli gizli onu izliyordum.
Ay çok üzüldüm canım ya. Rabbim ailesine sabır, yavrucağa şifa versin inşallah. Ablanlar için ne kadar zor bir sınav. İnşallah ciddi bir durumu yoktur çocuğun. Geçmiş olsun.

Öğleden önce biraz dışarı çıkıp dolaştık, gelince de uyuduk ailecek. Yeni uyandım yemeğe girişeceğim. Menü de güveçte tavuk, fırın makarna, mercimek çorba ve yoğurtlu köz kırmızı biber olacak sanırım

Psikolojik destek alıyorlar mı?? Bence kesin almalılar. İlbilgecim senin kardeşine de aynı şeyi öneriyorum. Kolay şeyler değil böyle şeyler...

Aynen katılıyorum sana, ben de dedim arkadaşıma. Yaşadığın bir insanın tek başına kaldırabileceği şeyler değil ilaç kullanmalısın çocuğuna faydalı olabilmek için dedim ama kullanmıyor şimdilik.

Son düzenleme:

Herkesin bir imtihanı var ama çocukla imtihan olmak çok zor. Allah şifa versin tüm dertlilere.

Canım benim kardeşim özel bir psikoloğa gidiyordu. İlaç yok tabi. O da bir yere kadar. Bir yere kadar ikna oluyor sonra yine aynı. Hiçbir şey değişmedi. Kardeşim çok neşeli, hayat doluydu. Bir de şimdi gör. Arkadaş ortamlarına bile girmek istemiyor.

Sağ ol canım. Kardeşim bu son hastalığından ziyade diğer durumlara üzülüyor. Bu da üstüne geldi.

Valla biz dünden kalanları yicez. Yani ben iki günlük yapmaya çalışıyorum yoksa çok zorrrrrrr :/

Üzücü valla. Yani insandan çok şey götürür böyle şeyler...

Sen biraz destekle de psikiyatriste gidip ilaç kullansın canım. Sonuçta ne olursa olsun bugünler inşallah geçecek.

Uykum varrrrrrr. 2ye kadar yatıp sahura kalkmayı planlıyorum :)

Yarın sağlık ocağına gideceğiz inşallah. Aşılarımızı olacağız. Kaç tane aşı oluyolar ki 2 yaşında???

Uykum varrrrrrr. 2ye kadar yatıp sahura kalkmayı planlıyorum :)

Yarın sağlık ocağına gideceğiz inşallah. Aşılarımızı olacağız. Kaç tane aşı oluyolar ki 2 yaşında???
bu sira 12lerde yatip 2-2,5 saat sonra kalkma beni cok zorluyor. Yataga yapisiyorum, kalkamiyorum resmen. Gunduz 1 saat olsun uyumazsam perte cikarim

2 yas asisi icin "hepatit- 2 doz" yazmis hemsire.
Asi kartina baktim; 24 ve 30 aylikken hepatit a asilari var. Saniyorum ikisini ayni gun yapiyorlar.. Off, bi suredir ne kadar rahattik. Asi falan yoktu, simdi yine stres.. :100:

Son düzenleme:
Bende uyku konusunda kötüyüm ya. Bu saatte kalktım mesela, uyuz oluyorum!! Şiddetle aryanın öğlen uykusunu bekliyorum

Herkese günaydınnnn.

Bende uyku konusunda kötüyüm ya. Bu saatte kalktım mesela, uyuz oluyorum!! Şiddetle aryanın öğlen uykusunu bekliyorum

Herkese günaydınnnn.

ramazan 3ten herkese günaydınlar efem.. hayırlı huzurlu bi gün olsun inş..
bu gece zor kalktım, sonra bi türlü uyamadım. bu daha sinir bi durum
sabaha karşı tam daldım, bu sefer ayşecik uyandı ve mesai başladı.

dünden kalan süzme mercimek çorbası ve etli türlünün yanına, pilav ve topiğimizin ıslak kekini yapıcam inş..
pembişim, iki günlük yapmasak her güne nasıl yetişicez.. bir iki yemek devredince yanına bi şey daha yapıyorsun tamam..

Günaydınlar herkeseeeee. Ramazanda erken kalkmak çok sinir sabahtan başımda bir ağrı var; inşallah geçer ilerleyen saatlerde.
Güzel bir gün olsun inşallah :)
kesinlikle.. ben oruçluyken her sabah şiddetli bi başağrısıyla kalkıyorum.
tamamen psikolojik..

ne güzel anlatmışsın.. hepimiz bu acemiliği yaşadık.
ve 2. çocukta eminim çok daha rahat ve kendimize güvenli olacağız.
eşlerin sorumluluk alması ve yardımcı olması zaten ikinci çocukta oluyormuş, onu bekleyip görcez.

mama dediniz de, benim ilk iki gün sütüm gelmemişti.
işin kötü yanı ben bunu anlamamıştım. hastaneden taburcu olacağım zaman hemşire gelip tekrar tekrar sordu,
emiyor mu sıkıntı var mı diye. hayır dedim, emiyor kaka yapıyor.
eve geldim, bebe sürekli ağlıyor. ikinci gece çok zor geçti. annem, kardeşim, sırayla evin içinde kucağımızda gezdirdik.
babam da uğraştı o kadar.. ama hala anlamıyoruz. annem de sütün var di mi diyor, ben de emiyor diyorum.
sabah oldu, bi büyük teyzem var o ziyarete geldi. ayşecik çıldırır gibi ağlıyor tabi, ben de emzirmeye çalışıyorum.
3. günün sabahı düşünün, baktı. kızım bu bebek aç dedi. ama emiyor dedim. sık bakalım göğsünü süt var mı dedi
sıktım sıktım bir damla zor geldi başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bu bebek iki gündür aç olduğu için ağlıyordu..
hayatımda hiç o kadar üzüntülü olduğum bi an hatırlamıyorum. hastaneyi aradım, durumu anlattım.
hangi mamayı alıp nasıl hazırlayacağımı anlattılar. çay kaşığıyla ağzından ilk lokması geçti kuzumun. ama o pişmanlığım baki..
ben anlamadım, çevremdekiler de anlamadı.. kısa süre sonra televizyonda bi çocuk dr u izledim. bebekler anne karnındaki stokla
doğduktan sonraki 3 günü tolere edebilirler, yalnız şekeri düşmesin diye müdahale etmek gerekir demişti.. bi nebze sakinledim.
ama Allah korudu yavrumu.. o yüzden topikteki birçok yere bu tecrübemi yazdım. kimse benim yaşadığımı yaşamasın..

aman aman.. ikinci üçüncü çocuk sahibi olmayı düşündüğümde beni en çok
korkutan böyle hastalık ve özür durumları.. Rabbim bütün hasta bebeklere Şafii ismiyle acil şifalar versin
ailelerine, annelerine sabır ve kuvvet versin..

Günaydınlar. Nasılsınız bakalım. yorucu bir haftasonu geçirdim. aslında gezmekten yoruldumm.

Sadece hepatitmi var. yaa oğluşum biliyorsunuz ankarada çok iyi takip edilirdi burası o yönden çok dandik biryer. aşı tarihini bile yazmamışlar. bizim sevdalılar da sormamışlar. bir ara eşim gitmiş haziranda var demişler arayan soran yok ama haziranda ne aşısı bu sizde bu ayda aşı olduğundan hiç bahsetmemiştiniz birde 2 yaş dolduktan sonra bir aşı var demişler okadar. haziranda bitti iyi hatırlattınız valla. bi telf edeyim. anlamadım ben yaa kaç aşısı var size ne dediler bi yardımcı olurmusunuz.

Dediğin gibi yat kalk zor oluyor. Bi de 1:15de Efe uyandı, onu yatırana kadar saat zaten 2 oldu vsvs. Bu ramazan zor ama güzel geçiyor :)

Aşı olayı geriyo hakkaten insanı. Ama yapacak birşey yok... Gidip olcaz mecburrrrrrr.

Birşey yazıldıysa olur bir şekilde. Hiçbirimizin garantisi yok sonuçta. Sağ salim insanlsr bir anda kaza geçiriyor da sakatlanıyo vs... Allah ım hep sağlıklı sıhhatli günler göstersin ve kimseyi çocuğu ile sınamasın...

Minik kuşum iki gün küvezde kaldı benim de sütüm yoktu o yüzden direkt mama verdik. Emmeyi öğrenmesi de 10 gün sürmüştü. Ne günlerdi ya şimdi de memeden kestim yani :) sen de üzülme çünkü dediğin gibi 3-4 gün idare ediyo bebekler. Zaten okadar küçk bebişler açlık dışı ağlamıyolar sanıyorum...

Bugüne krepli başamel soslu tavuk yapmayı planlıyorum. Buğday çorbası yaparım bi de inşallah. Tatlı yapmıyorum valla istek de gelmiyo :)

Günaydınlar. Nasılsınız bakalım. yorucu bir haftasonu geçirdim. aslında gezmekten yoruldumm.

Oh sefan olsun :)

Günaydınlar herkeseeeeeeee.

Teyzemize ramazanda sabahtan gelme demiştim ama dün konuşmadık diye bugün 9da geldi. Ben de bu nedenle mayışık modda yataktayım :) ama bi kere kalktım ya yatamıyorum. Evde yapılacak bi ton iş var (Efenin dolabı, ütü, taze fasulye ayıklayıp buzluğa atmak, yemek yapmak gibi). Olmazsa kalkıp onlara girişeyim bari :)

Güzel bir gün olsun inşallahhhhh :)

Bize sağlık ocağı iki yaşını doldurunca gelin aşı var demişti. Başka bişi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…