Pamukhelva benim de kız kardeşim yok
İlbilge kardeşinden hiç bahsetmdin yoksa yurt dışında mı
Moralim çok bozuk.daha önce kız kardeşimin kızından bahsetmiştim diye hatırlıyorum. Bir takım sağlık problemleri var. 6 aylıkken epilepsi teşhisi konmuştu. Ama başka dr kar yanlış teşhis dediler ama ilaç kesilemediği için hala ilaç kullanıyor. Zamanla kesiliyormuş. Bir de hala pek konuşamıyor. Bizimkilerden tam bir yaş büyük. Doktor doktor geziyorlar. Gelişim geriliği var dediler. O yüzden kreşe başladı. Özel konuşma dersi falan alıyor. Şimdi de hastalanmış. Hastanede yatıyor. Üşütmüş, hastalık ciğerlerine kadar inmiş. Kendi drları izinli olduğu için iki tane dra götürmüşler onlar da anlamamış. Kardeşim sürekli ağlıyor. Çocuk doğdu doğalı yüzüm gülmedi, yıldım artık diyor. Çok zor bir durum. Kızlar dua edin ne olur! Şu mübarek günlerde dualarımız kabul olur inş.
Günaydınlarserin rüzgarlı istanbul sabahı .. 2-3 gün önce yaprak kıpırdamıyordu, çok şükür Allah acıdı bizlere
Sağolun kızlar evet annem yakın bi gün evvelden gelip yardımcı olur, ya çocukları oyalar ya zeytinyağlıyı pişirir Allah razı olsun,
de benim misafirler pek tembelnfkcım vallahi ben de hiç oturamam rahat edemem gittiğim evde; en azından kendi tabağımı eşimin tabağını getirir götürürüm... e oruçlu oruçlu tüm gün hazırlık yap , evi toparla , ki çocuklarla topla topla son Dakika'ya kadar bitmiyo zaten sonra servisi çayı derken, 10 kişiye , tek başına git gel git gel eşim zaten yardım etmez oturur paşam Allah kolaylığını verir insallah ah ah bi kız kardeşim olaydı ne olurdu sanki
Nfk , dersler başladı evet cnm Ramazan dolayısıyla düzenli gidemiycem gibi duruyo, Bayram sonrası bi kur daha var ona giderim insallah .. Direksiyon sınavı ne zaman sizin? Insaallah geçeceksin güveniyorum ben sana... Yazılı sınavda önceden çıkmış sorular mı çıktı , sen konu mu çalıştın ? test mi çözdün ?
Ilbilge ne güzel anneciğinin yanında olması , biz yakınız ama aynı evde olmak bi başka.insan kaygısız oluyo o zaman..
Pembe bizim ufaklık da erkenden uyanıyo , tam ben dalıyorum sahur sonrası , uyanıyo.. Şimdi babayla parka gitti mesai adamı
Busmai çok iyi fikir kumaşı değerlendirmek , terziye bi göstereyim bakalım... Hepsi korkuyormuş Minnoşların demeko an ilgilenmezsen baya baya torktuuum diyerek
Doğumun ertelenmesi iyi olmuş hakkınızda hayırlısı olsun insallah canım , benim ilkinde sıvı azalması çok olduğundan Selim'i 38 de almıştı Dr korkudan, kızım baya 41 e kadar bekleyip şişmişti iyice , sonra da doğamadı tabii .. (;
Hepinize hayırlı huzurlu guzel bir gün dilerimbiz Selim'i traşa götürecez. Sürahim kırıldı dün yıkarken, bi paşabahçeye uğriycam. E bebekten tuvalet bakıcam minnoşa, sıcakta bezi pişiriyo öğrensin artık insallah .... iftara da evimize geliriz insallah ..
Mesela çocuğu kat kat soğan gibi giydirmekSelim de Haziran'ın 21 i eve gelmişiz ev yanıyo, çocuk iç badili.annem diyo ki giydir şu çocuğu üşür o , yok üşümez diyebiliyorsun , ilkinde büyüklerin ikazından korkup Yelek hırka ne varsa çocuk kıpırdayamıyo ki kızım Eylül de doğdu öyle kar kış yoktu ..
Lohusalık daha eğlenceli geçiyo, ilkinde süt damlayan kocaman şişmiş göğüslerine bakıp , hala hamile elbisemle dolaştığım için sinir olurken , ikincide daha hastaneden çıkarken normal kıyafetlere geçiş yapmıştım , bu bile bana acayip moral olmuştu...
Ilkinde aman üşür hasta olur diye diye büyükler , sokağa çıkarmadık çocuğu ilk zamanlar.. Ikincide kendi ağrım geçince, Selim'i silinge asıp asıp gezdiriyodum ikisini de.. Ilk doğum gerçekten acemilik , ikincide her anlamda rahat ve mutlu oluyorsun , o duygu değişimi , lohusa depresyonu denen durum olmuyo , çok şükür ki
Ha bir de ilkinde hiç naz yapmamıştım doğum sonrası, baktım eşim 2 aylık çocukla 2200 km yol gitmeyi teklif ediyoikincide kuralları net çizdim gık diyemedi . Sabah kahvaltı falan hazırladı bir hafta kadar , sorumluluk almayı öğrendi ( öğrettik ) biraz, nihayet
Kız ne bileyim mesela mama vermemek için o kadar direnmezdim. Çocuk acıkmış, memede süt yok, verirdim mamayı. Çok zorda kalınca veriyordum mamayı. Bazen çocuğun baya ağladığı oluyordu.
yada ne bileyim, ilk zamanlar baya sıkı bir diyet yapardım gaz için.
vs vs...
Sende yok ha?
Hiç de abartmıyoruz:)
Sana katılıyorum canım çok acemiydik napalım, ben mama vermiştim sütümle doymuyordu ama her verişte içim gidiyordu. Bu da baya üzdü beni ilk 6 ay, etraftan yapılan yorumlar vs. Şimdi yorumları hiiiiç tınlamiycam, mamayı da gece yatarken mutlaka vericem. Bu sayede rahat uyuyordum geceleri. Kerem de gayet sağlıklı oldu valla..
Sonraaa ;Hayat hep böyle mi geçecek diye ağlıyordum, ama şimdi Kerem büyüdü ve eskisi kadar beni yormuyor. Mert'in de büyüyeceğini düşünüp kendimi teselli edeceğim.
Aslında benimkiler hep psikolojimle ve acemiliğimle ilgili şeyler:) Bu sefer kendimi o kadar üzmek istemiyorum.
Pembişim biz Keremin odasına kalın perde yaptırdık bu evde. 7de kalkan çocuk, 10a doğru kalkmaya başladı. Valla her sabah "ne iyi düşündük bu işi" diyoruz:) Hem güneşin doğduğunu geç anlıyor hem de karanlıkta uyuması daha sağlıklı.
Evet canım bi arkadaşım çok güzel yelek tunik yaptırmıştı pantolon ve gömlekle çok şık oluyordu:)
Evet kesinlikle artık acemilik yok, etraftan gelen tavsiyelere uymamıza gerek yok :) İnşallah dediğin gibi daha eğlenceli olur bu sefer.
Mesela tatile gitmek istediğimizde herkes hasta olur diye baskı yapardı, özellikle eşimin tarafı. Kendileri asla tatile gitmedikleri için..
Biz yine de gitmiştik, çok iyi gelmişti. Ama hasta olur korkusu vardı hep kafamızda.
Bu sefer "çocuk bu ,hasta da olacak tabi" diyip arkama bakmadan gidebilirim :)
Eşimi ve ailesini de lohusalıkta çok düşünmüştüm, bu sefer tamamen kendimi düşünücem. Kimse gık diyemez dediğin gibi
Moralim çok bozuk.daha önce kız kardeşimin kızından bahsetmiştim diye hatırlıyorum. Bir takım sağlık problemleri var. 6 aylıkken epilepsi teşhisi konmuştu. Ama başka dr kar yanlış teşhis dediler ama ilaç kesilemediği için hala ilaç kullanıyor. Zamanla kesiliyormuş. Bir de hala pek konuşamıyor. Bizimkilerden tam bir yaş büyük. Doktor doktor geziyorlar. Gelişim geriliği var dediler. O yüzden kreşe başladı. Özel konuşma dersi falan alıyor. Şimdi de hastalanmış. Hastanede yatıyor. Üşütmüş, hastalık ciğerlerine kadar inmiş. Kendi drları izinli olduğu için iki tane dra götürmüşler onlar da anlamamış. Kardeşim sürekli ağlıyor. Çocuk doğdu doğalı yüzüm gülmedi, yıldım artık diyor. Çok zor bir durum. Kızlar dua edin ne olur! Şu mübarek günlerde dualarımız kabul olur inş.
Canım benim ya şimdi hatırladım
Allah şifasını versin
Aynı şekilde benim çok yakın arkadaşımın oğlu bizimkilerle yaşıt, karaciğer hastası demiştim ya ;o da karaciğer nakli oldu hala iyileşememiş 3 aydır hastanedeler
Bugün konuştuk o da dayanacak gücüm kalmadı dedi, dr lar ölme ihtimalinden bahsediyo hep . Ona da içim yanıyo
Allah tüm yavrulara şifa versin dua edelim
Benim de çok komik durumlarım olmuştu. Arya 2. Günden itibaren hastanede yatmıştı sarılık için. Yan küvezdeki anne nasıl alt değiştiriyor, nasıl emziriyor, sürekli gizli gizli onu izliyordum.Ben de çook acemiydim, ilk kez yenidoğan bi bebek tutuyodum o kadar acemiydim
Ilk doğum benim gece olmuştu , gündüz normal doğumu beklediğim için, neyse o gece annem uykusuz beklemiş beni, ertesi gece de yorgunluktan uyuyakaldı , kızım da gece yarısı kaka yapmasın mıannemi uyandırmadım hemşire de ortalık da yoktu. kendi kendime temizledim nasıl becerdim bilmiyorum, temizlerken üstüme başıma çok kaka çiş yaptığı olmuştu hemen gaz sesini duyar duymaz açıyodum altını, çocuk pişecek sanki 5 dakikada..
Burada tecrübelerin paylaşılması çok işe yarıyor gerçekten sağolsun yazan paylaşan herkes
Ay çok üzüldüm canım ya. Rabbim ailesine sabır, yavrucağa şifa versin inşallah. Ablanlar için ne kadar zor bir sınav. İnşallah ciddi bir durumu yoktur çocuğun. Geçmiş olsun.Moralim çok bozuk.daha önce kız kardeşimin kızından bahsetmiştim diye hatırlıyorum. Bir takım sağlık problemleri var. 6 aylıkken epilepsi teşhisi konmuştu. Ama başka dr kar yanlış teşhis dediler ama ilaç kesilemediği için hala ilaç kullanıyor. Zamanla kesiliyormuş. Bir de hala pek konuşamıyor. Bizimkilerden tam bir yaş büyük. Doktor doktor geziyorlar. Gelişim geriliği var dediler. O yüzden kreşe başladı. Özel konuşma dersi falan alıyor. Şimdi de hastalanmış. Hastanede yatıyor. Üşütmüş, hastalık ciğerlerine kadar inmiş. Kendi drları izinli olduğu için iki tane dra götürmüşler onlar da anlamamış. Kardeşim sürekli ağlıyor. Çocuk doğdu doğalı yüzüm gülmedi, yıldım artık diyor. Çok zor bir durum. Kızlar dua edin ne olur! Şu mübarek günlerde dualarımız kabul olur inş.
Psikolojik destek alıyorlar mı?? Bence kesin almalılar. İlbilgecim senin kardeşine de aynı şeyi öneriyorum. Kolay şeyler değil böyle şeyler...
Allah şifasını versin
Aynı şekilde benim çok yakın arkadaşımın oğlu bizimkilerle yaşıt, karaciğer hastası demiştim ya ;o da karaciğer nakli oldu hala iyileşememiş 3 aydır hastanedeler
Bugün konuştuk o da dayanacak gücüm kalmadı dedi, dr lar ölme ihtimalinden bahsediyo hep . Ona da içim yanıyo
Canım benim kardeşim özel bir psikoloğa gidiyordu. İlaç yok tabi. O da bir yere kadar. Bir yere kadar ikna oluyor sonra yine aynı. Hiçbir şey değişmedi. Kardeşim çok neşeli, hayat doluydu. Bir de şimdi gör. Arkadaş ortamlarına bile girmek istemiyor.Psikolojik destek alıyorlar mı?? Bence kesin almalılar. İlbilgecim senin kardeşine de aynı şeyi öneriyorum. Kolay şeyler değil böyle şeyler...
Sağ ol canım. Kardeşim bu son hastalığından ziyade diğer durumlara üzülüyor. Bu da üstüne geldi.Benim de çok komik durumlarım olmuştu. Arya 2. Günden itibaren hastanede yatmıştı sarılık için. Yan küvezdeki anne nasıl alt değiştiriyor, nasıl emziriyor, sürekli gizli gizli onu izliyordum.
Ay çok üzüldüm canım ya. Rabbim ailesine sabır, yavrucağa şifa versin inşallah. Ablanlar için ne kadar zor bir sınav. İnşallah ciddi bir durumu yoktur çocuğun. Geçmiş olsun.
Öğleden önce biraz dışarı çıkıp dolaştık, gelince de uyuduk ailecek. Yeni uyandım yemeğe girişeceğim. Menü de güveçte tavuk, fırın makarna, mercimek çorba ve yoğurtlu köz kırmızı biber olacak sanırım
Aynen katılıyorum sana, ben de dedim arkadaşıma. Yaşadığın bir insanın tek başına kaldırabileceği şeyler değil ilaç kullanmalısın çocuğuna faydalı olabilmek için dedim ama kullanmıyor şimdilik.
Canım benim kardeşim özel bir psikoloğa gidiyordu. İlaç yok tabi. O da bir yere kadar. Bir yere kadar ikna oluyor sonra yine aynı. Hiçbir şey değişmedi. Kardeşim çok neşeli, hayat doluydu. Bir de şimdi gör. Arkadaş ortamlarına bile girmek istemiyor.
Sağ ol canım. Kardeşim bu son hastalığından ziyade diğer durumlara üzülüyor. Bu da üstüne geldi.
bu sira 12lerde yatip 2-2,5 saat sonra kalkma beni cok zorluyor. Yataga yapisiyorum, kalkamiyorum resmen. Gunduz 1 saat olsun uyumazsam perte cikarimUykum varrrrrrr. 2ye kadar yatıp sahura kalkmayı planlıyorum :)
Yarın sağlık ocağına gideceğiz inşallah. Aşılarımızı olacağız. Kaç tane aşı oluyolar ki 2 yaşında???
Bende uyku konusunda kötüyüm ya. Bu saatte kalktım mesela, uyuz oluyorum!! Şiddetle aryanın öğlen uykusunu bekliyorumbu sira 12lerde yatip 2-2,5 saat sonra kalkma beni cok zorluyor. Yataga yapisiyorum, kalkamiyorum resmen. Gunduz 1 saat olsun uyumazsam perte cikarim
2 yas asisi icin "hepatit- 2 doz" yazmis hemsire.
Asi kartina baktim; 24 ve 30 aylikken hepatit a asilari var. Saniyorum ikisini ayni gun yapiyorlar.. Off, bi suredir ne kadar rahattik. Asi falan yoktu, simdi yine stres.. :100:
Bende uyku konusunda kötüyüm ya. Bu saatte kalktım mesela, uyuz oluyorum!! Şiddetle aryanın öğlen uykusunu bekliyorum
Herkese günaydınnnn.
kesinlikle.. ben oruçluyken her sabah şiddetli bi başağrısıyla kalkıyorum.Günaydınlar herkeseeeee. Ramazanda erken kalkmak çok sinirsabahtan başımda bir ağrı var; inşallah geçer ilerleyen saatlerde.
Güzel bir gün olsun inşallah :)
ne güzel anlatmışsın.. hepimiz bu acemiliği yaşadık.Mesela çocuğu kat kat soğan gibi giydirmekSelim de Haziran'ın 21 i eve gelmişiz ev yanıyo, çocuk iç badili.annem diyo ki giydir şu çocuğu üşür o , yok üşümez diyebiliyorsun , ilkinde büyüklerin ikazından korkup Yelek hırka ne varsa çocuk kıpırdayamıyo ki kızım Eylül de doğdu öyle kar kış yoktu ..
Lohusalık daha eğlenceli geçiyo, ilkinde süt damlayan kocaman şişmiş göğüslerine bakıp , hala hamile elbisemle dolaştığım için sinir olurken , ikincide daha hastaneden çıkarken normal kıyafetlere geçiş yapmıştım , bu bile bana acayip moral olmuştu...
Ilkinde aman üşür hasta olur diye diye büyükler , sokağa çıkarmadık çocuğu ilk zamanlar.. Ikincide kendi ağrım geçince, Selim'i silinge asıp asıp gezdiriyodum ikisini de.. Ilk doğum gerçekten acemilik , ikincide her anlamda rahat ve mutlu oluyorsun , o duygu değişimi , lohusa depresyonu denen durum olmuyo , çok şükür ki
Ha bir de ilkinde hiç naz yapmamıştım doğum sonrası, baktım eşim 2 aylık çocukla 2200 km yol gitmeyi teklif ediyoikincide kuralları net çizdim gık diyemedi . Sabah kahvaltı falan hazırladı bir hafta kadar , sorumluluk almayı öğrendi ( öğrettik ) biraz, nihayet
mama dediniz de, benim ilk iki gün sütüm gelmemişti.Kız ne bileyim mesela mama vermemek için o kadar direnmezdim. Çocuk acıkmış, memede süt yok, verirdim mamayı. Çok zorda kalınca veriyordum mamayı. Bazen çocuğun baya ağladığı oluyordu.
yada ne bileyim, ilk zamanlar baya sıkı bir diyet yapardım gaz için.
vs vs...
Sende yok ha?
Allah şifasını versin
Sadece hepatitmi var. yaa oğluşum biliyorsunuz ankarada çok iyi takip edilirdi burası o yönden çok dandik biryer. aşı tarihini bile yazmamışlar. bizim sevdalılar da sormamışlar. bir ara eşim gitmiş haziranda var demişler arayan soran yok ama haziranda ne aşısı bu sizde bu ayda aşı olduğundan hiç bahsetmemiştiniz birde 2 yaş dolduktan sonra bir aşı var demişler okadar. haziranda bitti iyi hatırlattınız valla. bi telf edeyim. anlamadım ben yaa kaç aşısı var size ne dediler bi yardımcı olurmusunuz.bu sira 12lerde yatip 2-2,5 saat sonra kalkma beni cok zorluyor. Yataga yapisiyorum, kalkamiyorum resmen. Gunduz 1 saat olsun uyumazsam perte cikarim
Asi kartina baktim; 24 ve 30 aylikken hepatit a asilari var. Saniyorum ikisini ayni gun yapiyorlar.. Off, bi suredir ne kadar rahattik. Asi falan yoktu, simdi yine stres.. :100:
bu sira 12lerde yatip 2-2,5 saat sonra kalkma beni cok zorluyor. Yataga yapisiyorum, kalkamiyorum resmen. Gunduz 1 saat olsun uyumazsam perte cikarim
ramazan 3ten herkese günaydınlar efem.. hayırlı huzurlu bi gün olsun inş..
bu gece zor kalktım, sonra bi türlü uyamadım. bu daha sinir bi durum
sabaha karşı tam daldım, bu sefer ayşecik uyandı ve mesai başladı.
dünden kalan süzme mercimek çorbası ve etli türlünün yanına, pilav ve topiğimizin ıslak kekini yapıcam inş..
pembişim, iki günlük yapmasak her güne nasıl yetişicez.. bir iki yemek devredince yanına bi şey daha yapıyorsun tamam..
kesinlikle.. ben oruçluyken her sabah şiddetli bi başağrısıyla kalkıyorum.
tamamen psikolojik..
ne güzel anlatmışsın.. hepimiz bu acemiliği yaşadık.
ve 2. çocukta eminim çok daha rahat ve kendimize güvenli olacağız.
eşlerin sorumluluk alması ve yardımcı olması zaten ikinci çocukta oluyormuş, onu bekleyip görcez.
mama dediniz de, benim ilk iki gün sütüm gelmemişti.
işin kötü yanı ben bunu anlamamıştım. hastaneden taburcu olacağım zaman hemşire gelip tekrar tekrar sordu,
emiyor mu sıkıntı var mı diye. hayır dedim, emiyor kaka yapıyor.
eve geldim, bebe sürekli ağlıyor. ikinci gece çok zor geçti. annem, kardeşim, sırayla evin içinde kucağımızda gezdirdik.
babam da uğraştı o kadar.. ama hala anlamıyoruz. annem de sütün var di mi diyor, ben de emiyor diyorum.
sabah oldu, bi büyük teyzem var o ziyarete geldi. ayşecik çıldırır gibi ağlıyor tabi, ben de emzirmeye çalışıyorum.
3. günün sabahı düşünün, baktı. kızım bu bebek aç dedi. ama emiyor dedim. sık bakalım göğsünü süt var mı dedi
sıktım sıktım bir damla zor geldi başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bu bebek iki gündür aç olduğu için ağlıyordu..
hayatımda hiç o kadar üzüntülü olduğum bi an hatırlamıyorum. hastaneyi aradım, durumu anlattım.
hangi mamayı alıp nasıl hazırlayacağımı anlattılar. çay kaşığıyla ağzından ilk lokması geçti kuzumun. ama o pişmanlığım baki..
ben anlamadım, çevremdekiler de anlamadı.. kısa süre sonra televizyonda bi çocuk dr u izledim. bebekler anne karnındaki stokla
doğduktan sonraki 3 günü tolere edebilirler, yalnız şekeri düşmesin diye müdahale etmek gerekir demişti.. bi nebze sakinledim.
ama Allah korudu yavrumu.. o yüzden topikteki birçok yere bu tecrübemi yazdım. kimse benim yaşadığımı yaşamasın..
aman aman.. ikinci üçüncü çocuk sahibi olmayı düşündüğümde beni en çok
korkutan böyle hastalık ve özür durumları.. Rabbim bütün hasta bebeklere Şafii ismiyle acil şifalar versin
ailelerine, annelerine sabır ve kuvvet versin..
Günaydınlar. Nasılsınız bakalım. yorucu bir haftasonu geçirdim. aslında gezmekten yoruldumm.
Sadece hepatitmi var. yaa oğluşum biliyorsunuz ankarada çok iyi takip edilirdi burası o yönden çok dandik biryer. aşı tarihini bile yazmamışlar. bizim sevdalılar da sormamışlar. bir ara eşim gitmiş haziranda var demişler arayan soran yok ama haziranda ne aşısı bu sizde bu ayda aşı olduğundan hiç bahsetmemiştiniz birde 2 yaş dolduktan sonra bir aşı var demişler okadar. haziranda bitti iyi hatırlattınız valla. bi telf edeyim. anlamadım ben yaa kaç aşısı var size ne dediler bi yardımcı olurmusunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?