Ramazanda yat kalk sersemliyor insan. ilk hafta zorlanırım sonrası rahat hep benim için.bu sira 12lerde yatip 2-2,5 saat sonra kalkma beni cok zorluyor. Yataga yapisiyorum, kalkamiyorum resmen. Gunduz 1 saat olsun uyumazsam perte cikarim
2 yas asisi icin "hepatit- 2 doz" yazmis hemsire.
Asi kartina baktim; 24 ve 30 aylikken hepatit a asilari var. Saniyorum ikisini ayni gun yapiyorlar.. Off, bi suredir ne kadar rahattik. Asi falan yoktu, simdi yine stres.. :100:
uyku düzensizliğinden baş ağrısı bendede oluyor bazen.ramazan 3ten herkese günaydınlar efem.. hayırlı huzurlu bi gün olsun inş..
bu gece zor kalktım, sonra bi türlü uyamadım. bu daha sinir bi durum
sabaha karşı tam daldım, bu sefer ayşecik uyandı ve mesai başladı.
dünden kalan süzme mercimek çorbası ve etli türlünün yanına, pilav ve topiğimizin ıslak kekini yapıcam inş..
pembişim, iki günlük yapmasak her güne nasıl yetişicez.. bir iki yemek devredince yanına bi şey daha yapıyorsun tamam..
kesinlikle.. ben oruçluyken her sabah şiddetli bi başağrısıyla kalkıyorum.
tamamen psikolojik..
ne güzel anlatmışsın.. hepimiz bu acemiliği yaşadık.
ve 2. çocukta eminim çok daha rahat ve kendimize güvenli olacağız.
eşlerin sorumluluk alması ve yardımcı olması zaten ikinci çocukta oluyormuş, onu bekleyip görcez.
Rabbim bütün hasta bebeklere Şafii ismiyle acil şifalar versin
ailelerine, annelerine sabır ve kuvvet versin..
kaçta yatarsam yatayım hep aynı saatte kalkıyorum. çok uyumayı sevmiyorum. tembelleştiriyor beni.Bende uyku konusunda kötüyüm ya. Bu saatte kalktım mesela, uyuz oluyorum!! Şiddetle aryanın öğlen uykusunu bekliyorum
Herkese günaydınnnn.
ramazanın tadı bir başka gerçekten.Dediğin gibi yat kalk zor oluyor. Bi de 1:15de Efe uyandı, onu yatırana kadar saat zaten 2 oldu vsvs. Bu ramazan zor ama güzel geçiyor :)
Aşı olayı geriyo hakkaten insanı. Ama yapacak birşey yok... Gidip olcaz mecburrrrrrr.
Birşey yazıldıysa olur bir şekilde. Hiçbirimizin garantisi yok sonuçta. Sağ salim insanlsr bir anda kaza geçiriyor da sakatlanıyo vs... Allah ım hep sağlıklı sıhhatli günler göstersin ve kimseyi çocuğu ile sınamasın...
Minik kuşum iki gün küvezde kaldı benim de sütüm yoktu o yüzden direkt mama verdik. Emmeyi öğrenmesi de 10 gün sürmüştü. Ne günlerdi ya şimdi de memeden kestim yani :) sen de üzülme çünkü dediğin gibi 3-4 gün idare ediyo bebekler. Zaten okadar küçk bebişler açlık dışı ağlamıyolar sanıyorum...
Bugüne krepli başamel soslu tavuk yapmayı planlıyorum. Buğday çorbası yaparım bi de inşallah. Tatlı yapmıyorum valla istek de gelmiyo :)
Oh sefan olsun :)
Günaydınlar herkeseeeeeeee.
Teyzemize ramazanda sabahtan gelme demiştim ama dün konuşmadık diye bugün 9da geldi. Ben de bu nedenle mayışık modda yataktayım :) ama bi kere kalktım ya yatamıyorum. Evde yapılacak bi ton iş var (Efenin dolabı, ütü, taze fasulye ayıklayıp buzluğa atmak, yemek yapmak gibi). Olmazsa kalkıp onlara girişeyim bari :)
Güzel bir gün olsun inşallahhhhh :)
Sadece hepatitmi var. yaa oğluşum biliyorsunuz ankarada çok iyi takip edilirdi burası o yönden çok dandik biryer. aşı tarihini bile yazmamışlar. bizim sevdalılar da sormamışlar. bir ara eşim gitmiş haziranda var demişler arayan soran yok ama haziranda ne aşısı bu sizde bu ayda aşı olduğundan hiç bahsetmemiştiniz birde 2 yaş dolduktan sonra bir aşı var demişler okadar. haziranda bitti iyi hatırlattınız valla. bi telf edeyim. anlamadım ben yaa kaç aşısı var size ne dediler bi yardımcı olurmusunuz.
evet, güzel geçiyor ramazan.. dün düşündüm biraz.Dediğin gibi yat kalk zor oluyor. Bi de 1:15de Efe uyandı, onu yatırana kadar saat zaten 2 oldu vsvs. Bu ramazan zor ama güzel geçiyor :)
Teyzemize ramazanda sabahtan gelme demiştim ama dün konuşmadık diye bugün 9da geldi. Ben de bu nedenle mayışık modda yataktayım :) ama bi kere kalktım ya yatamıyorum. Evde yapılacak bi ton iş var (Efenin dolabı, ütü, taze fasulye ayıklayıp buzluğa atmak, yemek yapmak gibi). Olmazsa kalkıp onlara girişeyim bari :)
Güzel bir gün olsun inşallahhhhh :)
aman bacım, sen kendi evine kendi mutfağına geç de..Ramazanda yat kalk sersemliyor insan. ilk hafta zorlanırım sonrası rahat hep benim için.
uyku düzensizliğinden baş ağrısı bendede oluyor bazen.
Bütün bebekler sağlıklı doğsun sağlıklı büyüsün inşallah. bu dileklere bende bütüm kalbimle katılıyorum.
ohh günün menüsüde hazır. afiyet bal şifa olsun tatlım. yemek yapma derdim hiç yok malesef. bu gidişle yemek nasıl yapılır unutcam.
Şimdi aşı kartına baktım da 2 temmuz diye yazmışlar gelişimize. Yaniiiii çarşamba günü gideceğiz inşallah sağlık ocağına.
Dolaba giriştim. Ayıklayıp kaldırıyorum. Yaşnız bunca kıyafeti boşa mı saklıyorum diye bi düşüncem oluştu şuanda. Acaba vermek mi en mantıklısı? Sonra alınmaz mı?? Ne olacağımız belli değilken... Melankoli çöktü beaaaaaa.
Şimdi aşı kartına baktım da 2 temmuz diye yazmışlar gelişimize. Yaniiiii çarşamba günü gideceğiz inşallah sağlık ocağına.
Dolaba giriştim. Ayıklayıp kaldırıyorum. Yaşnız bunca kıyafeti boşa mı saklıyorum diye bi düşüncem oluştu şuanda. Acaba vermek mi en mantıklısı? Sonra alınmaz mı?? Ne olacağımız belli değilken... Melankoli çöktü beaaaaaa.
bir 1,5 yaşında bir de 2 yaşında aşı var. batuhan haziran doğumluysa, 2 yaş aşısı için çağırmışlardır.
evet, güzel geçiyor ramazan.. dün düşündüm biraz.
doğum yaptığımız sene, ne kadar bunaltıcı geçiyordu ramazan. evin içinde klimasız nefes alamıyordum.
geçen sene de öyleydi, ama bu sene gerçekten serin.. şükürler olsun Rabbime
benim de 2 kilo fasulyem var, yakın zamanda pişirsem yarısını pişiricem.
sen nasıl buzluğa atıyorsun? bildiğim kadarıyla çiğden kırıp atılınca koku oluyormuş.
domatesle birkaç dk kavurmak lazım diye hatırlıyorum.:44:
şimdiden kolay gelsin..
aman bacım, sen kendi evine kendi mutfağına geç de..
gerekirse herşeyi yeniden öğrenirsin.. ki zaten bir kere yapınca herşeyin ölçüsünü hatırlarsın..
ıslak keki yapıp dolaba attım. ayşecikle parka gidiyoruz simdi.
Bence en güzeli dışarıda iftar yapıp arkasından pasta kesmeniz. diğer türlü senin için çok yorucu olur tatlişkom. herkezin birarada olması da daha hoş olur kalabalıkta daha eğlenceli olur diye düşünüyorum ancakk 31 kişide bayaa fazla geldi bana dışarıda olması açısından.bu arada melisanın doğum günü için önerilerinizi alayım sizinde
şimdi iftar sonrası bir pasta kesilecek diye niyetlenmiştik eşimin ailesi benim ailem hepsini bir çağırınca çok kili olacağız eve sığmak ve servis sıkıntı olacak
toplamda 31 kişi oluyorlar acaba sahilde piknik tarzı yapıp pastayıda ordamı kessedk diye düşündük
birde benim ailemi ayrı eşimin ailesini ayrı mı alsak iftara diye 3 fikrimiz var sizce hangisi daha uygun olur :44:
sınav bu haftasonu, umudum yok nedense..herkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah
nfk canım ilk bebekte acemiliklerimiz hep oldu maalesef ama ikinci çocukta birçok şeyi
artık bildiğimizden daha rahat olacağımız kesin sende hiç canını sıkma 3 gün idare edebiliyorlarmış
nasıl olsa rabbim dayanma gücü vermiş senin direksiyon sınavın ne zaman ?
bayramlık telaşıda başlamış şimdiden ben melisanın doğum günü için hala kararsızım ama
eğer doğum günü kıyafeti alırsam onu giydiririm ama henüz belli değil:44:
domates aldırayım da dediğin gibi yapıp dondurucuya atayım..ben de bu hafta sonu aynı sorunsalı yaşadım sonuç hiçbirşeye dokunmadım aynı duruyorlar
canım bende domates ile kavurup koyuyorum güzel oluyor o şekilde bu arada bizim bir komşu bizim ordaki bir marketten börek almış ıspanaklı
dondurulmuş hazır gül böreği şeklinde yumurtasını falan sen sürüp fırına atıyorsun çıkınca çok güzel kıtır kıtır bir börek oluyor ıspanağı falanda epeyce bol
kayınvalidem falanda almış yapmış onlarda çok beğendi bende marketin ismini öğreneyim alacağım ramazanda da misafirede iyi olur gibi
hemde paketi 5 tl miş içinde kaç tane var ama onu bilmiyorum akşam bakacağım
bana kalırsa iki aileyi de sahile piknik tarzı iftara çağırın.bu arada melisanın doğum günü için önerilerinizi alayım sizinde
şimdi iftar sonrası bir pasta kesilecek diye niyetlenmiştik eşimin ailesi benim ailem hepsini bir çağırınca çok kili olacağız eve sığmak ve servis sıkıntı olacak
toplamda 31 kişi oluyorlar acaba sahilde piknik tarzı yapıp pastayıda ordamı kessedk diye düşündük
birde benim ailemi ayrı eşimin ailesini ayrı mı alsak iftara diye 3 fikrimiz var sizce hangisi daha uygun olur :44:
Bence en güzeli dışarıda iftar yapıp arkasından pasta kesmeniz. diğer türlü senin için çok yorucu olur tatlişkom. herkezin birarada olması da daha hoş olur kalabalıkta daha eğlenceli olur diye düşünüyorum ancakk 31 kişide bayaa fazla geldi bana dışarıda olması açısından.
bir 1,5 yaşında bir de 2 yaşında aşı var. batuhan haziran doğumluysa, 2 yaş aşısı için çağırmışlardır.
doğum yaptığımız sene, ne kadar bunaltıcı geçiyordu ramazan. evin içinde klimasız nefes alamıyordum.
sen nasıl buzluğa atıyorsun? bildiğim kadarıyla çiğden kırıp atılınca koku oluyormuş.
şimdiden kolay gelsin..
gerekirse herşeyi yeniden öğrenirsin.. ki zaten bir kere yapınca herşeyin ölçüsünü hatırlarsın..
1 yaşa kadar neredeyse heeerşeyi verdim ben.
bir iki elbise ve badi kaldı o kadar.. yine bi düzenleme durumum olursa, bi posta daha vericem ben..
çok parça şey var, sonuçta giyim de çok pahalı değil. yeni çocuk yeni alışveriş
bence sen de bir kısmını gözden çıkar, ver gitsin..
herkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah
nfk canım ilk bebekte acemiliklerimiz hep oldu maalesef ama ikinci çocukta birçok şeyi
artık bildiğimizden daha rahat olacağımız kesin sende hiç canını sıkma 3 gün idare edebiliyorlarmış
bayramlık telaşıda başlamış şimdiden ben melisanın doğum günü için hala kararsızım ama
pempiş kızz tatlı yapmıyorsun demek eee sizinkilerde istemiyormuş hayret ettim doğrusu
busmai gün değişmiş hadi hayırlısı karnında kaldıkça daha çok kilo alır diyecektim ama keremde öyle olmamış
sağlıkla gelsinde gerisi önemli değil
colıcos ohhh baya gezmişsiniz hafta sonu sefanız olsun
aryam kızz sen gene başladın kayınvalidede güzel güzel yemekler döktürmeye her eve böyle bir gelin lazım
valla maşallah sana
Toplam 8 kullanıcı konuyu okuyor. (8 üye ve 0 ziyaretçi)
nfk, seker_portakali+, ecrinn08+, busmai+, ilbilgehatun+, PembeHipopotam+, COLICOS+, KK Pro Üyepamuk helva
vayy! topiklerde görmek istediğimiz tablolar bunlar.. helaaal!
ben de bu hafta sonu aynı sorunsalı yaşadım sonuç hiçbirşeye dokunmadım aynı duruyorlar
canım bende domates ile kavurup koyuyorum güzel oluyor o şekilde bu arada bizim bir komşu bizim ordaki bir marketten börek almış ıspanaklı
dondurulmuş hazır gül böreği şeklinde yumurtasını falan sen sürüp fırına atıyorsun çıkınca çok güzel kıtır kıtır bir börek oluyor ıspanağı falanda epeyce bol
kayınvalidem falanda almış yapmış onlarda çok beğendi bende marketin ismini öğreneyim alacağım ramazanda da misafirede iyi olur gibi
hemde paketi 5 tl miş içinde kaç tane var ama onu bilmiyorum akşam bakacağım
hafta sonu ilk orucumuzu her zamanki gibi kayınvalidemlerde yaptık hatta mecbur kaldık diyebiliriz
melisa anca 5 gibi uyudu onu uyuturken ben ve eşimde uyuduk bir kalktık saat 8.30yani apar topar kv evde olsak yetişemezdik
iftardan sonra dışarı çıktık kız kardeşimin erkek arkadaşı ile tanıştık baya oturduk eve geldiğimizde saat 1 e geliyordu eee melisada uykusunu almıştı zaten
onu uyutup tekrar yatmadan sahur yaptık
ikinci iftarımız için eşim çok ağır yemek yapmayalım sıcakta yiyemiyorum dedi köfte patates çorba birde çoban salatası ben yapacağım dedi
birde pilav yaptım ben yanına ama hepsini yiyemedik demekki bir çorba bir salata yesek yetermiş ama gözümüz aç oluyor tabi
bu arada melisanın doğum günü için önerilerinizi alayım sizinde
Hımm. aşı yok ozaman bende öyle tahmin etmiştim ama emin olamadım işte. eşimde aramış yok demişler. kv yanlış hatırlıyor.Şimdi aşı kartına baktım da 2 temmuz diye yazmışlar gelişimize. Yaniiiii çarşamba günü gideceğiz inşallah sağlık ocağına.
batu 2 ağustos doğumlu.
şimdiden kolay gelsin..
ayaklarıma karasular indi resmenn.herkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah
pempiş kızz tatlı yapmıyorsun demek eee sizinkilerde istemiyormuş hayret ettim doğrusu
busmai gün değişmiş hadi hayırlısı karnında kaldıkça daha çok kilo alır diyecektim ama keremde öyle olmamış
sağlıkla gelsinde gerisi önemli değil
colıcos ohhh baya gezmişsiniz hafta sonu sefanız olsun
aryam kızz sen gene başladın kayınvalidede güzel güzel yemekler döktürmeye her eve böyle bir gelin lazım
valla maşallah sana
evet yaa ağır yemek bende yiyemiyorum bu sıcakta. dün akşam çok güzel bir serinlik vardı ama.hafta sonu ilk orucumuzu her zamanki gibi kayınvalidemlerde yaptık hatta mecbur kaldık diyebiliriz
melisa anca 5 gibi uyudu onu uyuturken ben ve eşimde uyuduk bir kalktık saat 8.30yani apar topar kv evde olsak yetişemezdik
iftardan sonra dışarı çıktık kız kardeşimin erkek arkadaşı ile tanıştık baya oturduk eve geldiğimizde saat 1 e geliyordu eee melisada uykusunu almıştı zaten
onu uyutup tekrar yatmadan sahur yaptık
ikinci iftarımız için eşim çok ağır yemek yapmayalım sıcakta yiyemiyorum dedi köfte patates çorba birde çoban salatası ben yapacağım dedi
birde pilav yaptım ben yanına ama hepsini yiyemedik demekki bir çorba bir salata yesek yetermiş ama gözümüz aç oluyor tabi
Ayy inşallah canımm yaa. İnsanın kendi evi olunca bir yumurtada kırsa tatlı gelir. ervimin kıymetini daha iyi anlıyorum.
sınav bu haftasonu, umudum yok nedense..
o yüzden bi rahatlık var
domates aldırayım da dediğin gibi yapıp dondurucuya atayım..
börek de iyiymiş, ıspanaklı böreğe de bayılırım heea!
bana kalırsa iki aileyi de sahile piknik tarzı iftara çağırın.
mönüyü sen hazırla, bir kısmını annene bir kısmını kv ne pasla. birkaçını da sen yaparsın.
iftar sonrası bir de pasta kesersiniz. bir taşla kuş katliamı olurhem iki aileyi iftara çağırmış olursunuz.
hem melisanın doğumgünü yapılmış olur. hem de açıkhavada yemek yersiniz. valla çok güzel olur..
Domatesle 10 dk kadar kendi suyunda pişirip rengini döndürücem öyle atıcam inşallah. Ben de ilk defa yapıyorum :) eşim kesinlikle yemediği için 1 kilo bile çok bize :/
Eline sağlık şekerim iyi eğlencelerrrr :)
Valla hiç o poşetlere dalasım yok. Bi de eşimle bu konuyu az önce konuştum da bana "kalsınlar verme" dedi şok oldum. yeşil ışık mı neee :)??
Ben de hayret ettim de işime de geliyo yani :) ben yediklerime dikkat ediyorum ya o yüzden sanırım eşim de çok yemek istemiyo. Bi de hava zaten sıcak olunca da canı çok istemiyo. Tulumba falan alıyo işte :)
Yazsalar daha iyi dimi :)???
Vayyy çok iyiymiş. Markasını öğren de burda var mı bakayım...
Ben de salata da olsa bişi yapan koca istiyommmmm
Bence sahilde yapın en güzeli ama ne yersiniz bilemedim :/ aileleri ayrı çağırırsanız iki pasta kesilecek o durumda dimi??? O da mantıklı olabilir.
bence çokda korktuğun gibi geçmeyecek sınav inşallah güzel haberler verirsin bize
demi öylesi güzel olacakta peki sulu yemek olamayacak bu durumda dışarda olacağımız için menü pasta börek çörek tarzı olursa sıkıntı olurmu iftar için ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?