Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ramazanda yat kalk sersemliyor insan. ilk hafta zorlanırım sonrası rahat hep benim için.

uyku düzensizliğinden baş ağrısı bendede oluyor bazen.
Bütün bebekler sağlıklı doğsun sağlıklı büyüsün inşallah. bu dileklere bende bütüm kalbimle katılıyorum.

ohh günün menüsüde hazır. afiyet bal şifa olsun tatlım. yemek yapma derdim hiç yok malesef. bu gidişle yemek nasıl yapılır unutcam.

Bende uyku konusunda kötüyüm ya. Bu saatte kalktım mesela, uyuz oluyorum!! Şiddetle aryanın öğlen uykusunu bekliyorum

Herkese günaydınnnn.
kaçta yatarsam yatayım hep aynı saatte kalkıyorum. çok uyumayı sevmiyorum. tembelleştiriyor beni.

ramazanın tadı bir başka gerçekten.

kızımm sefadan değill bu gezmeler. hem batuş eğlensin hemde vakit geçsin. cumartesi pazara gitmişsin. bu cmt bizde pazara gittik eşimle. köylü pazarı olduğu için bayaa kalabalıktı. herşey çok taze yeni dalından kopmuş öyle olunca bütün memleket burda.

Şimdi aşı kartına baktım da 2 temmuz diye yazmışlar gelişimize. Yaniiiii çarşamba günü gideceğiz inşallah sağlık ocağına.

Dolaba giriştim. Ayıklayıp kaldırıyorum. Yaşnız bunca kıyafeti boşa mı saklıyorum diye bi düşüncem oluştu şuanda. Acaba vermek mi en mantıklısı? Sonra alınmaz mı?? Ne olacağımız belli değilken... Melankoli çöktü beaaaaaa.

bir 1,5 yaşında bir de 2 yaşında aşı var. batuhan haziran doğumluysa, 2 yaş aşısı için çağırmışlardır.

evet, güzel geçiyor ramazan.. dün düşündüm biraz.
doğum yaptığımız sene, ne kadar bunaltıcı geçiyordu ramazan. evin içinde klimasız nefes alamıyordum.
geçen sene de öyleydi, ama bu sene gerçekten serin.. şükürler olsun Rabbime

benim de 2 kilo fasulyem var, yakın zamanda pişirsem yarısını pişiricem.
sen nasıl buzluğa atıyorsun? bildiğim kadarıyla çiğden kırıp atılınca koku oluyormuş.
domatesle birkaç dk kavurmak lazım diye hatırlıyorum.:44:
şimdiden kolay gelsin..

aman bacım, sen kendi evine kendi mutfağına geç de..
gerekirse herşeyi yeniden öğrenirsin.. ki zaten bir kere yapınca herşeyin ölçüsünü hatırlarsın..

ıslak keki yapıp dolaba attım. ayşecikle parka gidiyoruz simdi.

1 yaşa kadar neredeyse heeerşeyi verdim ben.
bir iki elbise ve badi kaldı o kadar.. yine bi düzenleme durumum olursa, bi posta daha vericem ben..
çok parça şey var, sonuçta giyim de çok pahalı değil. yeni çocuk yeni alışveriş
bence sen de bir kısmını gözden çıkar, ver gitsin..

herkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah

nfk canım ilk bebekte acemiliklerimiz hep oldu maalesef ama ikinci çocukta birçok şeyi
artık bildiğimizden daha rahat olacağımız kesin sende hiç canını sıkma 3 gün idare edebiliyorlarmış
nasıl olsa rabbim dayanma gücü vermiş senin direksiyon sınavın ne zaman ?
bayramlık telaşıda başlamış şimdiden ben melisanın doğum günü için hala kararsızım ama
eğer doğum günü kıyafeti alırsam onu giydiririm ama henüz belli değil:44:

pempiş kızz tatlı yapmıyorsun demek eee sizinkilerde istemiyormuş hayret ettim doğrusu

busmai gün değişmiş hadi hayırlısı karnında kaldıkça daha çok kilo alır diyecektim ama keremde öyle olmamış
sağlıkla gelsinde gerisi önemli değil

colıcos ohhh baya gezmişsiniz hafta sonu sefanız olsun

aryam kızz sen gene başladın kayınvalidede güzel güzel yemekler döktürmeye her eve böyle bir gelin lazım
valla maşallah sana

Toplam 8 kullanıcı konuyu okuyor. (8 üye ve 0 ziyaretçi)
nfk, seker_portakali+, ecrinn08+, busmai+, ilbilgehatun+, PembeHipopotam+, COLICOS+, KK Pro Üyepamuk helva

vayy! topiklerde görmek istediğimiz tablolar bunlar.. helaaal!

ben de bu hafta sonu aynı sorunsalı yaşadım sonuç hiçbirşeye dokunmadım aynı duruyorlar

canım bende domates ile kavurup koyuyorum güzel oluyor o şekilde bu arada bizim bir komşu bizim ordaki bir marketten börek almış ıspanaklı
dondurulmuş hazır gül böreği şeklinde yumurtasını falan sen sürüp fırına atıyorsun çıkınca çok güzel kıtır kıtır bir börek oluyor ıspanağı falanda epeyce bol
kayınvalidem falanda almış yapmış onlarda çok beğendi bende marketin ismini öğreneyim alacağım ramazanda da misafirede iyi olur gibi
hemde paketi 5 tl miş içinde kaç tane var ama onu bilmiyorum akşam bakacağım

Son düzenleme:
hafta sonu ilk orucumuzu her zamanki gibi kayınvalidemlerde yaptık hatta mecbur kaldık diyebiliriz
melisa anca 5 gibi uyudu onu uyuturken ben ve eşimde uyuduk bir kalktık saat 8.30 yani apar topar kv evde olsak yetişemezdik
iftardan sonra dışarı çıktık kız kardeşimin erkek arkadaşı ile tanıştık baya oturduk eve geldiğimizde saat 1 e geliyordu eee melisada uykusunu almıştı zaten
onu uyutup tekrar yatmadan sahur yaptık

ikinci iftarımız için eşim çok ağır yemek yapmayalım sıcakta yiyemiyorum dedi köfte patates çorba birde çoban salatası ben yapacağım dedi
birde pilav yaptım ben yanına ama hepsini yiyemedik demekki bir çorba bir salata yesek yetermiş ama gözümüz aç oluyor tabi

bu arada melisanın doğum günü için önerilerinizi alayım sizinde

şimdi iftar sonrası bir pasta kesilecek diye niyetlenmiştik eşimin ailesi benim ailem hepsini bir çağırınca çok kili olacağız eve sığmak ve servis sıkıntı olacak
toplamda 31 kişi oluyorlar acaba sahilde piknik tarzı yapıp pastayıda ordamı kessedk diye düşündük
birde benim ailemi ayrı eşimin ailesini ayrı mı alsak iftara diye 3 fikrimiz var sizce hangisi daha uygun olur :44:

Bence en güzeli dışarıda iftar yapıp arkasından pasta kesmeniz. diğer türlü senin için çok yorucu olur tatlişkom. herkezin birarada olması da daha hoş olur kalabalıkta daha eğlenceli olur diye düşünüyorum ancakk 31 kişide bayaa fazla geldi bana dışarıda olması açısından.

sınav bu haftasonu, umudum yok nedense..
o yüzden bi rahatlık var

domates aldırayım da dediğin gibi yapıp dondurucuya atayım..
börek de iyiymiş, ıspanaklı böreğe de bayılırım heea!

bana kalırsa iki aileyi de sahile piknik tarzı iftara çağırın.
mönüyü sen hazırla, bir kısmını annene bir kısmını kv ne pasla. birkaçını da sen yaparsın.
iftar sonrası bir de pasta kesersiniz. bir taşla kuş katliamı olur hem iki aileyi iftara çağırmış olursunuz.
hem melisanın doğumgünü yapılmış olur. hem de açıkhavada yemek yersiniz. valla çok güzel olur..

sahilde 31 kişi sığabileceğimiz bir yer bulup önceden yer tutmak gerekecek birde oraya masa sandalye olmayacak çünkü ahşap yerler kesinlikle boş olmayacaktır sıkıntı olurmu acaba herkes rahat edermi diye düşünüyorum ama bakalım :44:

Domatesle 10 dk kadar kendi suyunda pişirip rengini döndürücem öyle atıcam inşallah. Ben de ilk defa yapıyorum :) eşim kesinlikle yemediği için 1 kilo bile çok bize :/

Eline sağlık şekerim iyi eğlencelerrrr :)

Valla hiç o poşetlere dalasım yok. Bi de eşimle bu konuyu az önce konuştum da bana "kalsınlar verme" dedi şok oldum. yeşil ışık mı neee :)??

Ben de hayret ettim de işime de geliyo yani :) ben yediklerime dikkat ediyorum ya o yüzden sanırım eşim de çok yemek istemiyo. Bi de hava zaten sıcak olunca da canı çok istemiyo. Tulumba falan alıyo işte :)

Yazsalar daha iyi dimi :)???

Vayyy çok iyiymiş. Markasını öğren de burda var mı bakayım...

Ben de salata da olsa bişi yapan koca istiyommmmm

Bence sahilde yapın en güzeli ama ne yersiniz bilemedim :/ aileleri ayrı çağırırsanız iki pasta kesilecek o durumda dimi??? O da mantıklı olabilir.

Hımm. aşı yok ozaman bende öyle tahmin etmiştim ama emin olamadım işte. eşimde aramış yok demişler. kv yanlış hatırlıyor.
batuşun yenidoğan kıyafetleri hariç verdim bende. amann alırsın bidaha ihtiyaç sahibi birileri varsa ver bence.

batu 2 ağustos doğumlu.

ayaklarıma karasular indi resmenn.

evet yaa ağır yemek bende yiyemiyorum bu sıcakta. dün akşam çok güzel bir serinlik vardı ama.

Ayy inşallah canımm yaa. İnsanın kendi evi olunca bir yumurtada kırsa tatlı gelir. ervimin kıymetini daha iyi anlıyorum.

bence çokda korktuğun gibi geçmeyecek sınav inşallah güzel haberler verirsin bize

demi öylesi güzel olacakta peki sulu yemek olamayacak bu durumda dışarda olacağımız için menü pasta börek çörek tarzı olursa sıkıntı olurmu iftar için ??

domatesle kavurunca güzel oluyor gerçektende dene
vayyy yeşil ışık gelmiş bencede eee süper

markasını öğreneyim akşam yarın yazarım canım
kızz salatadamı yapmaz bizimki salata yapmayı sever ama her zaman yapmaz işte canı isteyince
aileleri ayrı ayrı çağırırsak evet 2 pasta kesmiş olacağız

inş canım..

niye sıkıntı olsun.. zeytinyağlı sarma, biber dolması yaparsınız.. yanına yine bir iki çeşit salata ve börek.
belki geçen doğumgününde yaptığın tarzda minik pizzalar yaparsın. ya da hiç uğraşma, lahmacun pide falan yaptır.
içecekler, soğuk kavun karpuz, e ardından zaten pasta.. karar verirsen, kızlar şimdi mönü için yemek tavsiyesi yapar.
bence güzel olacak..

masa konusuna gelince de, önceden birileri gidip yer tutar masaları birleştirir..
ben gördüm birkaç masanın birleştirildiğini, kalabalık gruplar başka nasıl oturacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…