- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
Menü önerileri için çok sağolun kızlar , evet püreli bi et yemeği & tatlının çok porsiyonlu olması daha mantıklı olacak
Dün iftardan sonra düşündüm. Kremalı tavuk çorba, ardından; barbunya & püre üstü sote & sarma .. Nohut salatası , cacık...
Ya da ;
Kremalı mantar çorba, etli kuru fasulye, domatesli bulgur pilavı , sarma ( bunu teyzelerden alıcam da o yüzden illa ki olacak) cacık, çoban salata..
1 mi 2 mi ? E hiçbiri mi
Tatlı da çikolatalı güllaç... Ilk defa deniycem ama güzel olur insallah
Ya da incir tatlsıı
Bizim sokakta , ufak bi dükkân var , ev yapımı ürünler satıyorlar , ev baklavası , poğaça , sarma, börek .. Oradan sıcak sıcak alıyorum fiyatları da gayet makul oluyo sağolsunlar (;valla bana göre 1. menü ama yapım aşaması olarak sanki 2. menü daha kolay olur gibi :44:
hangi teyzeden alıyorsun kız :44:
çikolatalı güllaç ilk kez duydum hım değişik olabilir
Sekerportakalim sagolasin canim..ama burada oyle bi yer olduguni hic sanmiyorum..netten belki bulabilirim..pastayi aksesuarsiz alip sende ustune konduracaksin pembis gibi dimi..burdan yapan birisi vardi sordum 20 kisilik fiyat 160 tl cok geldi bana ya..
Pamuk helva bencede 1.menu canim..yogurtlu biseulerde guzel olur yanina hatta..
Busmaiii..Allah y ar ve yardimciniz olsun canim..mert kuzuyu saglikla kucaina alirsin ins
Kızlar öğleden sonra giriyorum lütfen dua edin çok korkuyorum
Yiyecek olsam 1. Menü, yapacak olsam 2. Menü.Menü önerileri için çok sağolun kızlar , evet püreli bi et yemeği & tatlının çok porsiyonlu olması daha mantıklı olacak
Dün iftardan sonra düşündüm. Kremalı tavuk çorba, ardından; barbunya & püre üstü sote & sarma .. Nohut salatası , cacık...
Ya da ;
Kremalı mantar çorba, etli kuru fasulye, domatesli bulgur pilavı , sarma ( bunu teyzelerden alıcam da o yüzden illa ki olacak) cacık, çoban salata..
1 mi 2 mi ? E hiçbiri mi
o model kocadan her evde var cicim..Ay sorma ben de kocama dalıverecektim. Çocuk dibimde orayı burayı dürtüyo adam içerde maç izliyo. Şarladım olay halloldu
Nfkcan bu arada ben en son yatırırken 250lik süt veriyorum Efeye yani 21:30da bi de sabah 6:30da kalkınca içiyo. Yani gece beslenmemiz yok ama gün içinde maşallah çok su içiyo. Suluğunu kaç kere dolduruyoruz bilinmez... Kahrolsun taşan bezlerrrr
aşı yaptırdınız mı?Yarın belki dışarda iftar yaparız. Ne malzemem var ne halimmmmmmm :)
böyle resme bakınca çok kuru gibi görünüyor, tadı nasıl?Kendimi feda ettim ve tatlıdan yedim minik bi parça :) kıtır kıtır bir lezzet. Bana tatlısı güzel gelse de sanıyorum aramızdan bazılarına fazla tatlı gelebilir
tutarsın canım, sonra hepsini ödersin inş.. minnaklarına iyi bak da, zamanla oruca da sıra gelir..Ayy 3 senedir kismet olmadi mubarek ayi layikiyla gecirmek seneye nasipse artikk...oglus uyudu..kocis koltukya mac seyrederken uykuya yenik dustu bende iki gomlek utuledim oturdum valla..mutfagi muhtarin karisi topluyacak sanki:)
Busmaii.bu gece uyku yok sana sanirsam..hadi bakalim 10 hafta sonrada ben 3.5 atacam..sene bilmemek demissin ama banada tam tersi gibi geliyor..onda saskinlikla korku birarada ne oldu bittigini anlamadan catal maceramiz baslamisti..simdi ise offfff neyse seninki sezercik o maceran olmuyacak nasilsa..
Kizlarrrr 10 puanlik soru..dogumgunu icin pasta siparisinizi aksesuarsiz duz bi pastami istediniz yada istiye ce ksiniz..pembis sen market filan demissin is makinasi icin..sekerportakalim siteden filanmi siparis veeeceksin susu icin.hangi site ve maliyet ne tutuyor.vs vs..bilgilendirirseniz mesuttt olurumm canlar..
bir taşla iki kuşCanikom burdaki pastane şeker hamurundan iş makinası yapmayız deyince ben düz bir pasta istedim. Sadece önünde oğluşun adı ve üstte de 2 rakamı olsun dedim. Üste koyacağım iş makinasını da dediğim gibi biçok halk pazarı ve markete bakıp buldum. Bi güzel yıkayıp bal ile yapıştırdım şeker hamuru pastayaşimdi de oyuncak oldu işte ona" ; sağa sola atıyo
nedense kemalpaşa tatlısıyla hiç aram yokMuhallebili kemalpaşa tatlısı gördüm gayet hoş görünüyor, denemek lazım kızlar aklınızda olsunEki Görüntüle 1174747 Eki Görüntüle 1174746
aç olunca nasıl da işe girişiyorlar amaabende dün önceki günden kalma biraz pilavımız vardı yanına tarhana çorbası tavuk sote ve eşim gene salata yaptı çok şaşkınım
genelde ayda 1 kere anca yapardı çok acıkıyor herhalde
sütlaç tatlımızı yemeden iftardan sonra dışarı alışverişe çıktık hızlı bir alışverişin ardından birde tur attık melisayı parka götürdük
bu sefer gittiğimiz park melisaya çok değişik geldi tırmanmalı bir kaydıraktı hem tek başına kaydı hem de tırmanmak hoşuna gitti bir dahakine gene oraya
götürelim bari çocuk eğlensin yaaa şu sahur işini bir türlü çözemedik yaaa
akşam geç yatıyoruz 2 saat uykuyla kalk tekrar yat sabah hep kalıyoruz yaaeşime diyorum yemek yiyip yatsak o zamanda acıkmış olmuyoruz bir kaç güne düzene gireriz herhalde:44:
Hadi kolay gelsin canikom.
kız uyuyorum uyuyorum uykuya doyamıyorumNe olacak bu halim bilemedim valla. Menü olayı da kv ler ramazanda hep et yemeği yiyorlar, öyle olunca da hergün özel menü oluşuyor mecburen. Ama ben şimdiden yıldım. Bu kadar et benim bünyeye fazla
hakikaten bu kadar etBenim de bugün anneme gidesim var, iftara dönerim. Evde yat yat böyle ramazan mı olurmuş
geçmiş olsun canım. bel de çok fena ya, sağa sola hiçbir şekilde kıpırdayamıyor insan :26:Günaydınlar tatlişkolar. akşam ftardan sonra batuşun altını temizlerken belim tutuldu. eğik vaziyetteydim yani büyük yatağa yatırdım bende ayaktaydım eğildim çocuğun altını temizledim tam kalkarken kramp gibi bişey girdi. şimdi çok fena durumdayım. eşim hastaneye götümek istedi gitmedim gidecek durumda değildim. kas gevşetici yapıp gönderecekler. şimd istesemde gidemem zaten. akşamı nasıl yaparım bilemiyorum. muskoril falan almıştım bide kremini sürdüm. işe gitmeden yine krem sürdüm hafif düzelir gibi oldu ama çok baskı yapıyor yinede. nasıl oldu anlayamadım ya. bu vaziyette işe geldim.
1. mönü daha cazip görünüyor. nohut salatası nasıl yapılıyor bilmiyorum amaMenü önerileri için çok sağolun kızlar , evet püreli bi et yemeği & tatlının çok porsiyonlu olması daha mantıklı olacak
Ya da ;
1 mi 2 mi ? E hiçbiri mi
(süt içmeyen ve güllaç da yemeyen biri olaraaaak) tabiki incirli tatlıııı!Tatlı da çikolatalı güllaç... Ilk defa deniycem ama güzel olur insallah
Ya da incir tatlsıı
Yoğurtlu cacık var. Ancak onun yerine bir şey olur ama cacık iyi bence.semizotu salatası ya da y. Fasulye salatası olabilir. Ama soğuk soğuk cacık yeterli sanki.Bizim sokakta , ufak bi dükkân var , ev yapımı ürünler satıyorlar , ev baklavası , poğaça , sarma, börek .. Oradan sıcak sıcak alıyorum fiyatları da gayet makul oluyo sağolsunlar (;
Evet ilki daha güzel oldu gibi,
Sote yerine , rosto tarifi gördüm ig de, o da olabilir yine püreyle...
Çikolatalı güllaçı ig de pastaları meşhur bi bayan var o denemiş ve çok methetmiş ben de değişik olur diye düşündüm (;
Yoğurtlu ne olabilir mesela cnm fikir verir misin
et pişirmekten çok korkuyorum ben. çig kalacak pişmeyecek sanıyorum.Bizim sokakta , ufak bi dükkân var , ev yapımı ürünler satıyorlar , ev baklavası , poğaça , sarma, börek .. Oradan sıcak sıcak alıyorum fiyatları da gayet makul oluyo sağolsunlar (;
Çikolatalı güllaçı ig de pastaları meşhur bi bayan var o denemiş ve çok methetmiş ben de değişik olur diye düşündüm (;
Sekerportakalim sagolasin canim..ama burada oyle bi yer olduguni hic sanmiyorum..netten belki bulabilirim..pastayi aksesuarsiz alip sende ustune konduracaksin pembis gibi dimi..burdan yapan birisi vardi sordum 20 kisilik fiyat 160 tl cok geldi bana ya..
Pamuk helva bencede 1.menu canim..yogurtlu biseulerde guzel olur yanina hatta..
Busmaiii..Allah y ar ve yardimciniz olsun canim..mert kuzuyu saglikla kucaina alirsin ins
Bizim sokakta , ufak bi dükkân var , ev yapımı ürünler satıyorlar , ev baklavası , poğaça , sarma, börek .. Oradan sıcak sıcak alıyorum fiyatları da gayet makul oluyo sağolsunlar (;
Yiyecek olsam 1. Menü, yapacak olsam 2. Menü.
Ama 1. Menüyü yap bence.
süpper tespitYiyecek olsam 1. Menü, yapacak olsam 2. Menü.
Ama 1. Menüyü yap bence.
et pişirmekten çok korkuyorum ben. çig kalacak pişmeyecek sanıyorum.
yoğurtlu semizotu salatası, ya da yoğurtlu köz biber salatası düşünülebilir..
o model kocadan her evde var cicim..
sen iftar üstü dört kolun varmış gibi mutfakta herşeye yetişmeye çalışırsın,
ayağının altında çocuk sağı solu karıştırır, çekmece boşaltır, yetmez kucağına gelmek için ayağına asılır..
adam içerde köşe yazısı okur.. anladığı dilden iletişim kurmak gerekir. bazen şarlamak, candır. ahahahahah
ayşecik biberon almadı. sütü de sadece sabah kalktığında çok açken verirince zorla bir bardak içiyor.
saat 9 gibi iftarda bizimle akşam yemeğini yiyor. onunla yatıyor, bi daha sabah kalkıyor..
yatmadan hemen önce bezini değiştiriyorum, sabah da zaten neredeyse tamamen kuru kalkıyor.
uyandıktan sonra yapıyor.. efe çok sıvı tüketiyorsa, böbrekleri de full kapasite ve zamanlı çalışıyor tabi.
neyseee, şurda tuvalet eğitimine ne kaldı ?
aşı yaptırdınız mı?
böyle resme bakınca çok kuru gibi görünüyor, tadı nasıl?
bi de hangi tarife göre yaptığını yazarsan, belkim denerik
tutarsın canım, sonra hepsini ödersin inş.. minnaklarına iyi bak da, zamanla oruca da sıra gelir..
ilhan normal doğumla mı geldi? o zaman bu da normal doğum olacaaaaak!ay işte bu çooook heyecanlı
pasta konusunda bi bilgim yok. geçen sene pastaneden bi pasta alıp kestik. bu sene de öyle olacak muhtemelen
bir taşla iki kuş
nedense kemalpaşa tatlısıyla hiç aram yok
aç olunca nasıl da işe girişiyorlar amaa
valla o dediğin problemi fazlasıyla ben de yaşıyorum.. yemek, sofra, mutfak, namaz derken saat 12 oluyor,
yatıp 2 saat sonra uykunun en derin ve tatlı yerinde kalkmak zor.. ama napıcaz idere etcez, mecbuuur!
aslında akşam yediğinle de oruç tutulur. tabi kişisine ve durumuna bağlı. ama zor da olsa gece kalkmayı tercih ederim.
gün çok uzun, 2 saat de iki saattir
hakikaten bu kadar et
hiç mi sebze zeytinyağlı şeyler olmuyor o evde?
git bacım git, biz eve tıkılıp kaldık..
geçmiş olsun canım. bel de çok fena ya, sağa sola hiçbir şekilde kıpırdayamıyor insan :26:
şimdi nasılsın?
biz de birkaç gündür salona taşındık, klimayla uyuyoruz. eşime yatağın klimaya yakın tarafında ben yatayım dedim.
sabah kalktım. boynum tutulmuş, sola doğru kesinlikle çeviremiyorum. muscoflex krem falan sürdüm,
azcık rahatladı ama hala sola belli bi açıya kadar dönebiliyorum, ta sırtımdan aşağı bi yerlere kadar tutulmuş..
1. mönü daha cazip görünüyor. nohut salatası nasıl yapılıyor bilmiyorum ama
hem barbunya hem nohut aynı cinsten ya, belki başka bi salata yapabilirsin.. :44:
(süt içmeyen ve güllaç da yemeyen biri olaraaaak) tabiki incirli tatlıııı!
ben de yaptım, şuan keki fırında.. belki akşam kv ler iftara gelir diye.
taze fasulye yanına, mısırlı pilav, fırında baharatlı patates ve kıymalı börek yapıcam inş..
ya kızlar size ne sorucam;
incirli tatlının muhallebisini portakal ağacının tarifine göre yaptım. yaparken de tereddütlüydüm, sanki unu nişastası az gelecek diye
(2 kaşık nişasta, 2 kaşık un) tepeleme koyduğum halde, çok cıvık oldu. işin kötüsü kremşanti ekleyip çırptım, ılındı..
acaba şu aşamada kıvamı katılaştırmak için bi şey yapılabilir mi? yoksa dökmeyeceğim kekin üstüne. :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?