Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Menü önerileri için çok sağolun kızlar , evet püreli bi et yemeği & tatlının çok porsiyonlu olması daha mantıklı olacak

Dün iftardan sonra düşündüm. Kremalı tavuk çorba, ardından; barbunya & püre üstü sote & sarma .. Nohut salatası , cacık...

Ya da ;

Kremalı mantar çorba, etli kuru fasulye, domatesli bulgur pilavı , sarma ( bunu teyzelerden alıcam da o yüzden illa ki olacak) cacık, çoban salata..

1 mi 2 mi ? E hiçbiri mi

valla bana göre 1. menü ama yapım aşaması olarak sanki 2. menü daha kolay olur gibi :44:
hangi teyzeden alıyorsun kız :44:

Tatlı da çikolatalı güllaç... Ilk defa deniycem ama güzel olur insallah

Ya da incir tatlsıı

çikolatalı güllaç ilk kez duydum hım değişik olabilir

Sekerportakalim sagolasin canim..ama burada oyle bi yer olduguni hic sanmiyorum..netten belki bulabilirim..pastayi aksesuarsiz alip sende ustune konduracaksin pembis gibi dimi..burdan yapan birisi vardi sordum 20 kisilik fiyat 160 tl cok geldi bana ya..
Pamuk helva bencede 1.menu canim..yogurtlu biseulerde guzel olur yanina hatta..
Busmaiii..Allah y ar ve yardimciniz olsun canim..mert kuzuyu saglikla kucaina alirsin ins

valla bana göre 1. menü ama yapım aşaması olarak sanki 2. menü daha kolay olur gibi :44:
hangi teyzeden alıyorsun kız :44:

çikolatalı güllaç ilk kez duydum hım değişik olabilir
Bizim sokakta , ufak bi dükkân var , ev yapımı ürünler satıyorlar , ev baklavası , poğaça , sarma, börek .. Oradan sıcak sıcak alıyorum fiyatları da gayet makul oluyo sağolsunlar (;
Evet ilki daha güzel oldu gibi,
Sote yerine , rosto tarifi gördüm ig de, o da olabilir yine püreyle...
Çikolatalı güllaçı ig de pastaları meşhur bi bayan var o denemiş ve çok methetmiş ben de değişik olur diye düşündüm (;

Yoğurtlu ne olabilir mesela cnm fikir verir misin

Son düzenleme:
Yiyecek olsam 1. Menü, yapacak olsam 2. Menü.
Ama 1. Menüyü yap bence.

o model kocadan her evde var cicim..
sen iftar üstü dört kolun varmış gibi mutfakta herşeye yetişmeye çalışırsın,
ayağının altında çocuk sağı solu karıştırır, çekmece boşaltır, yetmez kucağına gelmek için ayağına asılır..
adam içerde köşe yazısı okur.. anladığı dilden iletişim kurmak gerekir. bazen şarlamak, candır. ahahahahah

ayşecik biberon almadı. sütü de sadece sabah kalktığında çok açken verirince zorla bir bardak içiyor.
saat 9 gibi iftarda bizimle akşam yemeğini yiyor. onunla yatıyor, bi daha sabah kalkıyor..
yatmadan hemen önce bezini değiştiriyorum, sabah da zaten neredeyse tamamen kuru kalkıyor.
uyandıktan sonra yapıyor.. efe çok sıvı tüketiyorsa, böbrekleri de full kapasite ve zamanlı çalışıyor tabi.
neyseee, şurda tuvalet eğitimine ne kaldı ?

Yarın belki dışarda iftar yaparız. Ne malzemem var ne halimmmmmmm :)
aşı yaptırdınız mı?
Kendimi feda ettim ve tatlıdan yedim minik bi parça :) kıtır kıtır bir lezzet. Bana tatlısı güzel gelse de sanıyorum aramızdan bazılarına fazla tatlı gelebilir
böyle resme bakınca çok kuru gibi görünüyor, tadı nasıl?
bi de hangi tarife göre yaptığını yazarsan, belkim denerik

tutarsın canım, sonra hepsini ödersin inş.. minnaklarına iyi bak da, zamanla oruca da sıra gelir..
ilhan normal doğumla mı geldi? o zaman bu da normal doğum olacaaaaak! ay işte bu çooook heyecanlı

pasta konusunda bi bilgim yok. geçen sene pastaneden bi pasta alıp kestik. bu sene de öyle olacak muhtemelen

bir taşla iki kuş
Muhallebili kemalpaşa tatlısı gördüm gayet hoş görünüyor, denemek lazım kızlar aklınızda olsunEki Görüntüle 1174747 Eki Görüntüle 1174746
nedense kemalpaşa tatlısıyla hiç aram yok
aç olunca nasıl da işe girişiyorlar amaa

valla o dediğin problemi fazlasıyla ben de yaşıyorum.. yemek, sofra, mutfak, namaz derken saat 12 oluyor,
yatıp 2 saat sonra uykunun en derin ve tatlı yerinde kalkmak zor.. ama napıcaz idere etcez, mecbuuur!
aslında akşam yediğinle de oruç tutulur. tabi kişisine ve durumuna bağlı. ama zor da olsa gece kalkmayı tercih ederim.
gün çok uzun, 2 saat de iki saattir

Benim de bugün anneme gidesim var, iftara dönerim. Evde yat yat böyle ramazan mı olurmuş
hakikaten bu kadar et
hiç mi sebze zeytinyağlı şeyler olmuyor o evde?

git bacım git, biz eve tıkılıp kaldık..

geçmiş olsun canım. bel de çok fena ya, sağa sola hiçbir şekilde kıpırdayamıyor insan :26:
şimdi nasılsın?

biz de birkaç gündür salona taşındık, klimayla uyuyoruz. eşime yatağın klimaya yakın tarafında ben yatayım dedim.
sabah kalktım. boynum tutulmuş, sola doğru kesinlikle çeviremiyorum. muscoflex krem falan sürdüm,
azcık rahatladı ama hala sola belli bi açıya kadar dönebiliyorum, ta sırtımdan aşağı bi yerlere kadar tutulmuş..

1. mönü daha cazip görünüyor. nohut salatası nasıl yapılıyor bilmiyorum ama
hem barbunya hem nohut aynı cinsten ya, belki başka bi salata yapabilirsin.. :44:

Tatlı da çikolatalı güllaç... Ilk defa deniycem ama güzel olur insallah

Ya da incir tatlsıı
(süt içmeyen ve güllaç da yemeyen biri olaraaaak) tabiki incirli tatlıııı!
ben de yaptım, şuan keki fırında.. dünden kalan çorba ve fasulyenin yanına
mısırlı pilav, (belki fırında baharatlı patates) ve kıymalı börek yapıyorum. kv ler gelirse yer, gelmezse de afiyetlen biz yerik

Son düzenleme:
Busmaicim hadi hayırlı olsun canım, acısız sancısız sağlıkla kurtulun inşallah.

Colios geçmiş olsun, akşama yine de geçmezse bi dr a görün istersen.

Pamuk helvam bence de1. Menü olsun.

Yoğurtlu cacık var. Ancak onun yerine bir şey olur ama cacık iyi bence.semizotu salatası ya da y. Fasulye salatası olabilir. Ama soğuk soğuk cacık yeterli sanki.

et pişirmekten çok korkuyorum ben. çig kalacak pişmeyecek sanıyorum.

yoğurtlu semizotu salatası, ya da yoğurtlu köz biber salatası düşünülebilir..

netten de kargo olarak satın alabilirsin canım
ben birde hazır üzerine konulmuş şekilde yapılmış pastacı bulmuştum o şekildede yaptırabilirim belki
fiyat konusunda da şeker hamurlu pastalar çok pahalı oluyor bu sene figürlü olunca daha ucuza gelecek bana geçen sene 130 tl falan vermiştim
bu sene 60 tl ye hallederim bu işi sanırım

hım şanslısın o zaman bizim ordada bir yer vardı bir kere içli köftesini denemek için 2 tane aldım 1 tanesini yedik 2. çöpe gitti
ne kadara veriyor sarmayı canım kg hesabımı ?

Yiyecek olsam 1. Menü, yapacak olsam 2. Menü.
Ama 1. Menüyü yap bence.

kız aynı düşünmüşüz yemek zevklerimiz aynı demek

nfk cım sen ayşecik bizimle iftar yapıyor sonra yatıp sabaha uyanıyor demişsin ya
ne kadar imrendim bilemezsin
melisa canım kızım bizi yalnız bırakmak istemediğinden herhalde hem iftarı hem sahuru biizmle yapıyor
canı sağolsun sonrasındada hemencecik yatıverse iyi olacak ama yok meme faslımız bitmek bilmiyor

boynun tutulmuş seninde aman dikkat klimalar hasta ediyor insanı valla :26:

et pişirmekten çok korkuyorum ben. çig kalacak pişmeyecek sanıyorum.

yoğurtlu semizotu salatası, ya da yoğurtlu köz biber salatası düşünülebilir..

bende yaa ama ette karışık çıkıyor bazen çok güzel pişiyor bazen pişmek bilmiyor evdeki kuşbaşıları bu iftarda tas kebabı yaparak eritmeyi planlıyorum ama bakalım nasıl olur ???

Bi ben mi seviyorum kemalpaşayıı??

Boynun için geçmiş olsun canım. İnşallah şimdi bişi kalmamıştır.

Sahur için de ben uyumadıysam yemeden yatma taraftarıyım. Uyuduysam kalkıp bir güzel yerim:) bana kalsa uyuyup uyanıp sahur yapmak daha güzel ama eşim uyumadığı için ona uyuyoruz mecburen. Öyle oluncada sahurda pek bişi yiyemeyip kilo veriyorum ramazanda.

Zeytinyağlı yeniyor tabi kız ama tederruatlı bi menü oluşuyor işte her akşam öyle olunca. Normal zamanda çok eti aramazlar da bu ramazan olayı baya abartı oluyor. E bi çorba yapıyorsun mecbur, bi etli bişi yapsan bide pilav payates gb bi garnitür bi de zeytinyağlı yaparsan oooo beni aşıyor dostum:) ertesi güne kalan da burun kırın yeniyor.

Senin menü de süpermişş!

ya kızlar size ne sorucam;
incirli tatlının muhallebisini portakal ağacının tarifine göre yaptım. yaparken de tereddütlüydüm, sanki unu nişastası az gelecek diye
(2 kaşık nişasta, 2 kaşık un) tepeleme koyduğum halde, çok cıvık oldu. işin kötüsü kremşanti ekleyip çırptım, ılındı..
acaba şu aşamada kıvamı katılaştırmak için bi şey yapılabilir mi? yoksa dökmeyeceğim kekin üstüne. :26:

Kızlar hafta 1, başladık bi triplere. Bugün annemlere geleceğimiz için hazırlanıyorduk, aryaya da durmadan ananeye gideceğiz hadi kızım falan diyerekten. Sonra tam hazırlandık tel geldi konuştum falan derken eşimle vedalaşıp çıktık. Asansörde aklıma geldi kv ye niye bişi demeden çıktım falan diye. O ara arabayı tam çalıştırdım eşim aradı sen anneme bişi demeden mi çıktın diye. Bende evet demedim asansörde aklıma geldi tel gelince kafam uçtu öyle çıkmışım dedim.ben çıkınca annesi nereye gittiler diye ona sormuş ta. Çıkıp söylesem mi ki dedim. O da söyle istersen dedi. Bi daha çıkıp tableti alma bahanesiyle ya bişi de söylemeden çıktık dedim tel gelince aklım karıştı falan dedim biz anneme gidiyoruz deyip hadi arya görüşürüz yap falan filan... Olayı bitirdik. Kv bana hiçbişi demedi selam söyle falan diye. Aryaya da görüşürüz, hoşçakal dedi. Eşim de diyorki ben normalde böyle şeylere takılmam ama çok ayıp etmişsin! E dedim senin gb birinin böyle söylemesi de bi tuhaf! Sen ankaraya vs giderken bile anneme allahaısmarladık deme lütfünü göstermeden çıkıyorsun. Bunu söylemen de çok tuhaf oluyor dedim. Ha ben öyle çıktığım için pişman oldum ama sen böyle söylediğin için değil kv m için dedim. Uyuz oldum ama!
Geçen de iftara buzlukta börek var pişirirsen dedi kv. Bende yemek çok anne başka zaman dedim. Eşim de sonradan pişirseydin belki canı istemiştir diyor. Tekrar yanına gidip ya dedim canın istediyse pişireyim de yemek çok diye öyle dedim ben. Yok dedi ya, bende sahura pişirdim zaten. Ama geriyor beni bu olaylar. Üstelik bu kadar basit konular, can sıkıcı oluyor.

Soğuyunca biraz katılaşırmıydı ki acep? Bilmiyorum ki canım çözüm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…