- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
Of ya ölsün pireler yaaaa. Su kesintisi hiç çekilir değil ama bak iki saat kaldı diren bornnnnn.
Patatesi sucuklu yapma bence canımcım. Rosto ile olmaz yani :/ gayet süper bir menü. Zaten iftariyelikler de olacak
Hakkın tabi kızımmmmmmm
Sağol teyzesiiii :)
Valla kuduruk mode on bizimki. Zaten baya bi süredir bu kiloda. Hemşire onun kudurukluğuna şok oldu :)
Üzme canını canım hallolur insallah hepsi, o gördüğünüz bi tane kaçaktır o..ahh cnm cok gecmis olsun ins igne falan bisi yaparlar da ferahlarsin...
pembisim sizede asidan gecmis olsn uzun bi sure rahatsin ins...ilacla gitmediler cunku esim ilactan sonra evde canli bitane buldu sinir krizindeyim temizlik de ins adamakilli olur ya su kesintisi.nedir yaa
Enes benim de favorim..eşimin bi arkadaşının adı olmasa , koyacaktım bizim oğlana.. Bir tane Enes var kızımın sınıfında, görsen bi ağırbaşlı bi yakışıklı bi akıllı , içime sokasım geliyo çocuğuNfk cim tatlin guzel olmustur umarim canim.o kad ar ugrastinn..afiyetlede yersiniz sevgili kv ciginle.
Pamuk helva cim yogurtlu olarak..semizotu salatasi olur..kabak kizartmasi olur..kabagi rende le yip jafif yagda cevirip sonra az sarmisakli yogurtla ve ceviz parcalariy la karistirabilirsin...benim favorim kereviz salatasi en son aklima geldi niyeyse ama:)
Sekerprtakali baktim bir iki siteye ama pasta malzemeleri cik ti kalip vs..bakacam aksam yine canim
Pembisim ilk ismimiz KErem..ilhan iki isimli olinca bunada koyalim diyoruz..ege..enes..said benim MEte ve arda esimin favorileri ikinci isim olarak..yani bu gidis le pasalarin isimleri annelerinden olacak:)ee hakkimm amaa
Selam kızlar
Doğurdum hastanedeyim
Mert paşa 3300 doğdu bizi şaşırttı
Ağrım var ama iyiyiz
Görüşürüz sonra
Patates püresi lazım ama illa ki di mi , Rosto kuru kuru gitmez
Selam kızlar
Doğurdum hastanedeyim
Ağrım var ama iyiyiz
Görüşürüz sonra
gozumuz aydiiin!Selam kızlar
Doğurdum hastanedeyim
Ağrım var ama iyiyiz
Görüşürüz sonra
Bak yaaaa... Bi unuttuk kadına görüşürüz demeyi başımıza neler geldi:)) kızım bende hep söylerim de oruç kafayla unuttum napim. Ha beni de yolculayan falan da yok ayrıca.Öncelikle nfk ben olsam suyla açmadan nişasta ekler tekrar kısık ateşe koyardım. O tariftekine ek bir kaşık koyuyorduk sanki....
Geçmiş olsun canım. İş çıkışı git acile iğne ol; böyle 1 haftada anca iyileşir.
İlbilgenin mükemmel tespitine katılıyorumnfk gibi ben de menüdeki nohut salatasını fazla buldum. Bence bolca mevsim salata yap daha iyi.
Ay haberdar et bizi :) bence ikisi de olur :)
Nfk alıntıda uzay olmuşun anacımmmmm. Seviyom seni :)
Çok döktürmüşsün kız eline koluna sağlık :)
Boynun için de geçmiş olsun canım
Tatlı kıtır kıtır bişi evet. Tam şekersiz çayın yanına yemelik. Ama şekeri çok gelir sizin gibi uyuzlara :) tarifi burda paylaştığımla yaptım. Yine paylaşırım
Kızımmmm emzirmeyi bırak hayat ordatamam Efe de kalkıyo ama saatlerce meme mode on değil en azından :) seni en iyi ben anlarımmmmmm
Dökmeeeeee :) en üstte dediğimi yap bence
Bence eşin hüsnü kuruntu yapıyor ikinci olayda. Ama ilk olaydaki yorumum: kızımmmmm insan gidiyom demeden evden çıkarmı cık cık cık :) ben eve gelirken de çıkarken de herkese kendimi duyurma taraftarıyımdır. Hatta teyzemiz bişi demeden çıkar kıl olurum. Ayrıca yolcu edilmeyi de severim. Adamın sinirini bozmayınnnnn deli kadirin anasıyım üleynnnn
maşallah efemeGittik koldan aşımızı olduk. Tartıldık ölçüldük. Maşallah 15.5 kilo 93 santimiz. Hemşiremizin de oğlu bizimki ile 1 ay aralı. Onunki de konuşmuyomuş. Çok sevindim tek olmadığımıza dedi :)
Sonra parka gittik kudurduk. Eve gelince 3 posta çamaşır yıkayıp astık. 4. yıkanıyo asılacak inşallah :). Sonra sil süpür toz al ortalık topla. Teyzesi şimdi oğluşu uyuturken ben Kuran okuyacağım inşallah. Sonra dizi izler yayılır uyurum belki :)
Azmine bende hastayımşeker pembemm, deli kadirin anasıı sen ne tatlı bi hatunsun yaa
maşallah epey iş kaçırmışsınız bugün..
aşı bir tane sanırım. geçti gitti. hadi darısı başımıza.. efenin de boyu maşallah uzun..
ayşeciği en son ölçtüğümde 83 cm di..
muhallebiye gelince, en yakın bakkaldan malzeme alıp yeniden yaptım.
orada da krem şanti yoktu, krema aldımama hepsini kullanmadım.
neyse kekin üstüne muhallebiyi döktüm. veee içime bi vesvese geldi, acaba ben bu muhallebiye şeker koymuş muydum?:44:
ay bana bi şeyler oluyor ya,, var bi hal benim üstümde..
Allah sonumu hayretsin.. şuan mutafağın savaş yeri hali ruhumu daha da daraltıyor..
Ayyy ne güzel yaaa... Doğurduk, büyüttük bu günleri de gördükk, ve biraz da yaşlandık galibadun doktordan iftar saatine yakin gelince yazamadim bebisten haberler iyi cok sukur suyun da gayet iyi hersey yolunda dedi seker yuklememde de bi sknti cikmadi tiroid ilaclarina devam...yasirle gittik bu sefer doktora dogdugu hastaneye boyle buyumus halinle hele de karnimda yeni bi bebekle gitmek cok garip hissettiriyo bana doktor baya sakalasti yasirle ama karnima baktigi kisma girmsini istemedim tansiyon olculurken bile bana bisey olucak saniyo...
bugun de temizlik var evde amaa sular kesildi ve gece 9a kadar gelmicekmis sinirden catliyorum bu pireler su olmadan nasil gidicekleeerrr ;(((
İnş ciddi bişi yoktur canımSelam hanımlar. ben iyice fenalaştım eşim geliyor şimdi hastaneye gidiyorum. off ya bu nasıl bir ağrı anlayamadım.
Ayyy ne güzel dua ettin oruç ağzınlaa:)) ama kıymet bilen nerdeeee??Ayy kızlar çok Sağolun menüyü belirlemek demek, işin yarısını halletmek duygusu uyandırıyo insanda...
Evet nohut salatası bana da fazla geldi sonradan (; esasında onu şöyle düşünmüşüm galiba ; barbunya pişirmesem de yemeğin yanına nohut salatası mı koysam ..
Ayh yemeklerden bahsederken bi acayip oluyorum
Şimdi menünün son hâli ; kremalı tavuk çorba , rosto, fırında sucuklu patates (bu patatesin bir gün evvelden harcını dolaba koyabiliyorum da, benim için püreden daha pratik oluyo )
Ortaya ; Barbunya , Akdeniz salatası . Cacık. Güllaç.
Çok bile yaaa, Allah kabul etsin , böyle sofralar kurmak ve Ramazan'ın düsturu; aç olanın halinden anlamak , çok tezat düşüyor ); rahatsız ediyo beni..
Ama naparsın işte , mecbur eşin tarafı olunca!!
Nfk , et bence de riskli o yüzden genelde köfte patates yaparım, rosto da köftenin bütün hâliymiş tarife baktım da , pratik geldi, tam benlik
Busmai bebeğini kollarına aldı mi acaba. Allah yardımcısı olsun insallah
Aryam , neticede bi arada kalınıyorsa aile oluyorsan ufak tefek şeylere alınmamalı .. Ama maalesef bizim eşimin ailesinde de çok var bu alınganlık.. Neyse bizim içimizde kötü niyet yok neticede , kötü düşünen de kendi bilir !! Allah kolaylık versin, senin mükafatın büyük bence , yaptığını kimse yapmaz.. Allah razı olsun, gelinin de sana böyle güzel muamele etsin insallah (;
Bizimde boy kilo aynı:)Colicous gecmislee olsun canim..umarim kas gevsetici igne isini gorurr de duzelirsin...
Masallah efecige o kudurukluga ragmenn yemesi guzelmis demekki..bizimkine diyo ru m bazen oturda biraz et tutsunn:)bugun olctum bende 13.5 cikti..boy 90 civarinda sanirs am
Selam kızlar
Doğurdum hastanedeyim
Ağrım var ama iyiyiz
Görüşürüz sonra
Bak yaaaa... Bi unuttuk kadına görüşürüz demeyi başımıza neler geldi:)) kızım bende hep söylerim de oruç kafayla unuttum napim. Ha beni de yolculayan falan da yok ayrıca.
maşallah efemekonuşmama olayına da takılma, kolayına geliyordur böylesi, 3 yaşına kadar yolu var:)
Bu arada;
Aşı ağızdan mı bacaktan mı? Birde huzursuzluk, ateş vs yaptı mıı??
Azmine bende hastayımben olsam olduğu kadarıyla yerlerdi. Misal; dünki incir dolmamın dibini yakınca üstlerini yedik:)) bizim mutfak daha fenaydı kv ye geldiğimde. Pazardan gelinmiş alınan malzemeler, önceden sipariş edilmiş et, kemik, kıyma paketleri (tam parçalanmamış), ve ortada olmayan akşam yemeği sorunsalı.... Giriştik kv ile hallettik, ama mahvoldum bugün. Annem de pazardan bamya almıştı 5kg kadar, orda da onu ayıklayıp dolaba atmıştık. Ver hasıl; hayat bize çok zoooorrr!!
Ayyy ne güzel yaaa... Doğurduk, büyüttük bu günleri de gördükk, ve biraz da yaşlandık galibarabbim sonunu getirsin sağlık sıhhat ve hayırla inşş.
İnş ciddi bişi yoktur canım
Ayyy ne güzel dua ettin oruç ağzınlaa:)) ama kıymet bilen nerdeeee??
Bizimde boy kilo aynı:)
Ne güzell, maşallah mertciğe
Ağrıların geçer inşallah canım benim. İyi olmanıza sevindim. Sağlıkla, huzurla gelsin inş mertcik:))
Şuna bakın ya çocuksuz başladığımız topiğe 2. Çocuklar geliyor pıtır pıtır:)
Ay bu ne ya? Pamuk helvacım valla sana katılıyorum ramazanın anlam ve önemiyle alakası yok yaptığımızın ya. Dört dörtlük sofra hazırlıyoruz, nerde kaldı yokluğu anlama çabamız?
Bu yoğunlukta bizim menüye bak;
Dünden kalan şehriye çorba
Mücver
Zeytinyağlı yaprak sarma
Fırında köfte patates
Yeşil salata
Karpuz
Akşama kadar aç aç bekleyip, akşam abanıyoruz yemeklere. Allah sonumuzu hayretsin:)
Ben yoruldum, yatıyorum kızlar. İyi gecelerrrr...
Aslında sen çok iyi niyetlisin, bunu öğrenmiş olmaları gerekir. Alınacak bir durum yok.Kızlar hafta 1, başladık bi triplere. Bugün annemlere geleceğimiz için hazırlanıyorduk, aryaya da durmadan ananeye gideceğiz hadi kızım falan diyerekten. Sonra tam hazırlandık tel geldi konuştum falan derken eşimle vedalaşıp çıktık. Asansörde aklıma geldi kv ye niye bişi demeden çıktım falan diye. O ara arabayı tam çalıştırdım eşim aradı sen anneme bişi demeden mi çıktın diye. Bende evet demedim asansörde aklıma geldi tel gelince kafam uçtu öyle çıkmışım dedim.ben çıkınca annesi nereye gittiler diye ona sormuş ta. Çıkıp söylesem mi ki dedim. O da söyle istersen dedi. Bi daha çıkıp tableti alma bahanesiyle ya bişi de söylemeden çıktık dedim tel gelince aklım karıştı falan dedim biz anneme gidiyoruz deyip hadi arya görüşürüz yap falan filan... Olayı bitirdik. Kv bana hiçbişi demedi selam söyle falan diye. Aryaya da görüşürüz, hoşçakal dedi. Eşim de diyorki ben normalde böyle şeylere takılmam ama çok ayıp etmişsin! E dedim senin gb birinin böyle söylemesi de bi tuhaf! Sen ankaraya vs giderken bile anneme allahaısmarladık deme lütfünü göstermeden çıkıyorsun. Bunu söylemen de çok tuhaf oluyor dedim. Ha ben öyle çıktığım için pişman oldum ama sen böyle söylediğin için değil kv m için dedim. Uyuz oldum ama!
Geçen de iftara buzlukta börek var pişirirsen dedi kv. Bende yemek çok anne başka zaman dedim. Eşim de sonradan pişirseydin belki canı istemiştir diyor. Tekrar yanına gidip ya dedim canın istediyse pişireyim de yemek çok diye öyle dedim ben. Yok dedi ya, bende sahura pişirdim zaten. Ama geriyor beni bu olaylar. Üstelik bu kadar basit konular, can sıkıcı oluyor.
Evet, o tarifte biraz sıvı oluyor.yok yaa, bu muhallebi çok cıvık oldu
resmen çorba gibi kıvamı. krem şanti katmamış olsam, nişastayı suda açar ekleyip az daha kaynatırdım
ama kreş şantiden sonra olmaz di mi?
Selam kızlar
Doğurdum hastanedeyim
Ağrım var ama iyiyiz
Görüşürüz sonra
2 gün banyo yok muuuu://Canım koldan yapılıyo. Çok şükür şu saate kadar bi etkisi olmadı. Zaten hemşire ağır bir aşı olmadığını söyledi. 2 gün banyo yok, 37.5un üstüne çıkarsa ilaç verin dedi.
Dimi bacım:) sana da alkışşş:))Aslında sen çok iyi niyetlisin, bunu öğrenmiş olmaları gerekir. Alınacak bir durum yok.
Evet, o tarifte biraz sıvı oluyor.
Uyuyamadım bunca yorgunluğa iyi mi yaaa:// dön o tarafa, dön bu tarafaa...
belki farkinda olmadan bugun yasadiginiz ufak gerginligi dusunuyorsundur.. ben de oyle oluyor da.. :100:
2 gün banyo yok muuuu://
Dimi bacım:) sana da alkışşş:))
Kızlar bu arada sizinkiler kendi kendine yemek yiyebiliyor mu?? Yiyebiliyor mu yanlış oldu aslında. Yani srtık biz hiç müdahale etmeden ne zaman yiyecekler aceba? Bizimki bir-iki alıyor, tamam. Yani peşinden benim takviye etmem gerekiyor. Sizde nasıl durumlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?