Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Nfk, bu nasıl alıntılama bebişim. Okurken bir hoş oldum.
Menüne bayıldım. yaz iftarı için süper.
sevdim mi tam severim, yazdım mı full alıntılarım
saol bebeğeem!

melisa neden gece kalkıyor onu anlamadım.
çok mu erken yatıyor? ayşecik 23.00-23.30 gibi yatıyor, 7.00-7.30 gibi ayakta
sen memeden kesmeyi ne zaman düşünüyorsun?

öyle ama, onlarsız da olmuyor yav! hele bizim ev, kaynıyor resmen. dışarıda hava serin olduğu halde
bizim ev böyle.. bu akşam eşimi yatırıcam o tarafta..

bende yaa ama ette karışık çıkıyor bazen çok güzel pişiyor bazen pişmek bilmiyor evdeki kuşbaşıları bu iftarda tas kebabı yaparak eritmeyi planlıyorum ama bakalım nasıl olur ???
tas kebabııııı!
geçen kurbandan ramazan için sakladığım 3-4 paket et var, toplasan 1-1,5 kilo et, yarım kilo da kıymam var.
onları gıdım gıdım kullanıyorum

kemalpaşacı aryaaa
benim damak tadıma uymuyor sanki ya, keyif almıyorum. bir de ortaokulda zamanı yazın bir Kur'an kursuna gitmiştim.
orada her gün kemalpaşa tatlısı çıkıyordu, heralde o zaman bıktım

gündüz yatıyorsun ya, gece dediğin gibi 2 saat uyumadan durulur.
eşim çalışıyor, sabah 7de kalkacak o yatınca ben de cuuup yatağa.
uyumazsam gündüzki işlerimi de yetiştiremiyorum ki, ne olacak benim bu tembel halıım?

var yaaaa, onlar senin gibi gelini öpüp başlarına koysun.. aşçı gibi nefis yemekler yapıyorsun,
her gün yeni mönü. bi de yemek artınca bıdı bıdı mı yapıyorlar? töbe Ya Rabbimm yaa!

Son düzenleme:

ev ev üstüne oluncaaa...
bi de abartılı bi beklenti mi vaaar, eşin mi gereksiz geriliyor seni de stres yapıyor anlamıyorum..
insanlık hali tabi unutabilirsin söylemeyi. ama eşin bunu sanki kasıtlı gibi anlayıp sana niye çıkışıyor anlamıyorum.
kv bi şeyler söylemiyordur di mi?

yok yaa, bu muhallebi çok cıvık oldu
resmen çorba gibi kıvamı. krem şanti katmamış olsam, nişastayı suda açar ekleyip az daha kaynatırdım
ama kreş şantiden sonra olmaz di mi?

Kv aynen şu şekilde kasıtlı " nereye gittiler?" Diyordur. Ordan anlaşılıyordur durum diye düşünüyorum. Bişi de diyor olabilir ama giderken söylese iyi olurdu gb bişilerdir en fazla. Eşim bu yıl çok Zoraki geldiğimi biliyor. 5 karış suratla dolaşıyordum ne zamandır buraya geleceğim diye. Ona da dedim çok önyargılıyım artık eve ve evdekilere diye. O sebepten hem o da diken üstünde, hemde benim hareketlerimi ve ortamı izliyor sürekli sanırsam.
yok yaa, bu muhallebi çok cıvık oldu
resmen çorba gibi kıvamı. krem şanti katmamış olsam, nişastayı suda açar ekleyip az daha kaynatırdım
ama kreş şantiden sonra olmaz di mi?
Olmaz gb geldi bana

Öncelikle nfk ben olsam suyla açmadan nişasta ekler tekrar kısık ateşe koyardım. O tariftekine ek bir kaşık koyuyorduk sanki....

Geçmiş olsun canım. İş çıkışı git acile iğne ol; böyle 1 haftada anca iyileşir.

İlbilgenin mükemmel tespitine katılıyorum nfk gibi ben de menüdeki nohut salatasını fazla buldum. Bence bolca mevsim salata yap daha iyi.

Tatlı da çikolatalı güllaç... Ilk defa deniycem ama güzel olur insallah

Ya da incir tatlsıı

Ay haberdar et bizi :) bence ikisi de olur :)

Nfk alıntıda uzay olmuşun anacımmmmm. Seviyom seni :)

Çok döktürmüşsün kız eline koluna sağlık :)

Boynun için de geçmiş olsun canım

Tatlı kıtır kıtır bişi evet. Tam şekersiz çayın yanına yemelik. Ama şekeri çok gelir sizin gibi uyuzlara :) tarifi burda paylaştığımla yaptım. Yine paylaşırım

Kızımmmm emzirmeyi bırak hayat orda tamam Efe de kalkıyo ama saatlerce meme mode on değil en azından :) seni en iyi ben anlarımmmmmm

Dökmeeeeee :) en üstte dediğimi yap bence

Bence eşin hüsnü kuruntu yapıyor ikinci olayda. Ama ilk olaydaki yorumum: kızımmmmm insan gidiyom demeden evden çıkarmı cık cık cık :) ben eve gelirken de çıkarken de herkese kendimi duyurma taraftarıyımdır. Hatta teyzemiz bişi demeden çıkar kıl olurum. Ayrıca yolcu edilmeyi de severim. Adamın sinirini bozmayınnnnn deli kadirin anasıyım üleynnnn

Gittik koldan aşımızı olduk. Tartıldık ölçüldük. Maşallah 15.5 kilo 93 santimiz. Hemşiremizin de oğlu bizimki ile 1 ay aralı. Onunki de konuşmuyomuş. Çok sevindim tek olmadığımıza dedi :)

Sonra parka gittik kudurduk. Eve gelince 3 posta çamaşır yıkayıp astık. 4. yıkanıyo asılacak inşallah :). Sonra sil süpür toz al ortalık topla. Teyzesi şimdi oğluşu uyuturken ben Kuran okuyacağım inşallah. Sonra dizi izler yayılır uyurum belki :)

şeker pembemm, deli kadirin anasıı sen ne tatlı bi hatunsun yaa
maşallah epey iş kaçırmışsınız bugün..
aşı bir tane sanırım. geçti gitti. hadi darısı başımıza.. efenin de boyu maşallah uzun..
ayşeciği en son ölçtüğümde 83 cm di..

muhallebiye gelince, en yakın bakkaldan malzeme alıp yeniden yaptım.
orada da krem şanti yoktu, krema aldım ama hepsini kullanmadım.
neyse kekin üstüne muhallebiyi döktüm. veee içime bi vesvese geldi, acaba ben bu muhallebiye şeker koymuş muydum?:44:
ay bana bi şeyler oluyor ya,, var bi hal benim üstümde..
Allah sonumu hayretsin.. şuan mutafağın savaş yeri hali ruhumu daha da daraltıyor..

Son düzenleme:
dun doktordan iftar saatine yakin gelince yazamadim bebisten haberler iyi cok sukur suyun da gayet iyi hersey yolunda dedi seker yuklememde de bi sknti cikmadi tiroid ilaclarina devam...yasirle gittik bu sefer doktora dogdugu hastaneye boyle buyumus halinle hele de karnimda yeni bi bebekle gitmek cok garip hissettiriyo bana doktor baya sakalasti yasirle ama karnima baktigi kisma girmsini istemedim tansiyon olculurken bile bana bisey olucak saniyo...
bugun de temizlik var evde amaa sular kesildi ve gece 9a kadar gelmicekmis sinirden catliyorum bu pireler su olmadan nasil gidicekleeerrr ;(((

Selam hanımlar. ben iyice fenalaştım eşim geliyor şimdi hastaneye gidiyorum. off ya bu nasıl bir ağrı anlayamadım.

Hep şeytanın işleri işte.. Koymuşsundur tabi kız. Azmine de hayranım valla ben olsam öyle gidip malzeme alıp bi daha yapmazdım bi yarım saat dinlen de öyle toplarsın mutfağı boşver

Teyzemiz sağolsun çok yardım etti. Oruç değilmiş mecburen

Aşı yokmuş artık 5 yaşına kadar mı ne. Sadece 2,5ta getirin boy kilo takibi yapalım dedi.

Ay çok hoş yaaaa. Ben de hamileyken büyük çocuğu ile gelenlere duygusal duygusal bakardım valla. Allah'ım isteyen herkese versin aminnnnn.

O pireler ilaçla defolup gittiler inşallah zaten canımcım sinirini bozmaaa. Kızının adı nolcak otur onu düşün :)

Bu vesile ile ecrin siz ne koycaksınız kız ufaklığın adını??? Bende de bi isim manyaklığı var ya neyse hahaha

Busmai doğurduysan ses ver kız

Teyzemiz gitmeden ben bi saat yatayım kızlarrrrr. Görüşürüz inşallahhhh :)

Selam hanımlar. ben iyice fenalaştım eşim geliyor şimdi hastaneye gidiyorum. off ya bu nasıl bir ağrı anlayamadım.

ahh cnm cok gecmis olsun ins igne falan bisi yaparlar da ferahlarsin...

pembisim sizede asidan gecmis olsn uzun bi sure rahatsin ins...ilacla gitmediler cunku esim ilactan sonra evde canli bitane buldu sinir krizindeyim temizlik de ins adamakilli olur ya su kesintisi.nedir yaa

Ayy kızlar çok Sağolun menüyü belirlemek demek, işin yarısını halletmek duygusu uyandırıyo insanda...
Evet nohut salatası bana da fazla geldi sonradan (; esasında onu şöyle düşünmüşüm galiba ; barbunya pişirmesem de yemeğin yanına nohut salatası mı koysam ..
Ayh yemeklerden bahsederken bi acayip oluyorum
Şimdi menünün son hâli ; kremalı tavuk çorba , rosto, fırında sucuklu patates (bu patatesin bir gün evvelden harcını dolaba koyabiliyorum da, benim için püreden daha pratik oluyo )
Ortaya ; Barbunya , Akdeniz salatası . Cacık. Güllaç.
Çok bile yaaa, Allah kabul etsin , böyle sofralar kurmak ve Ramazan'ın düsturu; aç olanın halinden anlamak , çok tezat düşüyor ); rahatsız ediyo beni..
Ama naparsın işte , mecbur eşin tarafı olunca!!
Nfk , et bence de riskli o yüzden genelde köfte patates yaparım, rosto da köftenin bütün hâliymiş tarife baktım da , pratik geldi, tam benlik
Busmai bebeğini kollarına aldı mi acaba. Allah yardımcısı olsun insallah
Aryam , neticede bi arada kalınıyorsa aile oluyorsan ufak tefek şeylere alınmamalı .. Ama maalesef bizim eşimin ailesinde de çok var bu alınganlık.. Neyse bizim içimizde kötü niyet yok neticede , kötü düşünen de kendi bilir !! Allah kolaylık versin, senin mükafatın büyük bence , yaptığını kimse yapmaz.. Allah razı olsun, gelinin de sana böyle güzel muamele etsin insallah (;

Şekerportakalım kilo ile veriyo evet kilosu 15 ti , 18 yaptılar şimdi..
Ama çok güzel aynı, ev yapımı gibi, bol soğanlı yumuşacık (;

Nfk cim tatlin guzel olmustur umarim canim.o kad ar ugrastinn..afiyetlede yersiniz sevgili kv ciginle.
Pamuk helva cim yogurtlu olarak..semizotu salatasi olur..kabak kizartmasi olur..kabagi rende le yip jafif yagda cevirip sonra az sarmisakli yogurtla ve ceviz parcalariy la karistirabilirsin...benim favorim kereviz salatasi en son aklima geldi niyeyse ama:)
Sekerprtakali baktim bir iki siteye ama pasta malzemeleri cik ti kalip vs..bakacam aksam yine canim
Pembisim ilk ismimiz KErem..ilhan iki isimli olinca bunada koyalim diyoruz..ege..enes..said benim MEte ve arda esimin favorileri ikinci isim olarak..yani bu gidis le pasalarin isimleri annelerinden olacak:)ee hakkimm amaa

Evet nfk cim ilhan iki gun suni sancidan sonra normal dogumla geldi..hic niyeti yoktu valla cikmaya:)
Kurtlar vadisi cingili gibi heyecanli ve korkutucu geliypr bana 10 hafta sonra sinemalardaaa:)insallah

Colicous gecmislee olsun canim..umarim kas gevsetici igne isini gorurr de duzelirsin...
Masallah efecige o kudurukluga ragmenn yemesi guzelmis demekki..bizimkine diyo ru m bazen oturda biraz et tutsunn:)bugun olctum bende 13.5 cikti..boy 90 civarinda sanirs am

Of ya ölsün pireler yaaaa. Su kesintisi hiç çekilir değil ama bak iki saat kaldı diren bornnnnn.

Patatesi sucuklu yapma bence canımcım. Rosto ile olmaz yani :/ gayet süper bir menü. Zaten iftariyelikler de olacak

Hakkın tabi kızımmmmmmm

Pembiş geçmiş olsun , maşa'Allah tosun paşa deli Kadir efe

Sağol teyzesiiii :)

Valla kuduruk mode on bizimki. Zaten baya bi süredir bu kiloda. Hemşire onun kudurukluğuna şok oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…