- 8 Ağustos 2011
- 12.688
- 15.097
- 498
sevdim mi tam severim, yazdım mı full alıntılarımNfk, bu nasıl alıntılama bebişim. Okurken bir hoş oldum.
Menüne bayıldım.yaz iftarı için süper.
melisa neden gece kalkıyor onu anlamadım.nfk cım sen ayşecik bizimle iftar yapıyor sonra yatıp sabaha uyanıyor demişsin ya
ne kadar imrendim bilemezsin
melisa canım kızım bizi yalnız bırakmak istemediğinden herhalde hem iftarı hem sahuru biizmle yapıyor
canı sağolsun sonrasındada hemencecik yatıverse iyi olacak ama yok meme faslımız bitmek bilmiyor
boynun tutulmuş seninde aman dikkat klimalar hasta ediyor insanı valla :26:
tas kebabııııı!bende yaa ama ette karışık çıkıyor bazen çok güzel pişiyor bazen pişmek bilmiyor evdeki kuşbaşıları bu iftarda tas kebabı yaparak eritmeyi planlıyorum ama bakalım nasıl olur ???
kemalpaşacı aryaaaBi ben mi seviyorum kemalpaşayıı??
Boynun için geçmiş olsun canım. İnşallah şimdi bişi kalmamıştır.
Sahur için de ben uyumadıysam yemeden yatma taraftarıyım. Uyuduysam kalkıp bir güzel yerim:) bana kalsa uyuyup uyanıp sahur yapmak daha güzel ama eşim uyumadığı için ona uyuyoruz mecburen. Öyle oluncada sahurda pek bişi yiyemeyip kilo veriyorum ramazanda.
Zeytinyağlı yeniyor tabi kız ama tederruatlı bi menü oluşuyor işte her akşam öyle olunca. Normal zamanda çok eti aramazlar da bu ramazan olayı baya abartı oluyor. E bi çorba yapıyorsun mecbur, bi etli bişi yapsan bide pilav payates gb bi garnitür bi de zeytinyağlı yaparsan oooo beni aşıyor dostum:) ertesi güne kalan da burun kırın yeniyor.
Senin menü de süpermişş!
Kızlar hafta 1, başladık bi triplere. Bugün annemlere geleceğimiz için hazırlanıyorduk, aryaya da durmadan ananeye gideceğiz hadi kızım falan diyerekten. Sonra tam hazırlandık tel geldi konuştum falan derken eşimle vedalaşıp çıktık. Asansörde aklıma geldi kv ye niye bişi demeden çıktım falan diye. O ara arabayı tam çalıştırdım eşim aradı sen anneme bişi demeden mi çıktın diye. Bende evet demedim asansörde aklıma geldi tel gelince kafam uçtu öyle çıkmışım dedim.ben çıkınca annesi nereye gittiler diye ona sormuş ta. Çıkıp söylesem mi ki dedim. O da söyle istersen dedi. Bi daha çıkıp tableti alma bahanesiyle ya bişi de söylemeden çıktık dedim tel gelince aklım karıştı falan dedim biz anneme gidiyoruz deyip hadi arya görüşürüz yap falan filan... Olayı bitirdik. Kv bana hiçbişi demedi selam söyle falan diye. Aryaya da görüşürüz, hoşçakal dedi. Eşim de diyorki ben normalde böyle şeylere takılmam ama çok ayıp etmişsin! E dedim senin gb birinin böyle söylemesi de bi tuhaf! Sen ankaraya vs giderken bile anneme allahaısmarladık deme lütfünü göstermeden çıkıyorsun. Bunu söylemen de çok tuhaf oluyor dedim. Ha ben öyle çıktığım için pişman oldum ama sen böyle söylediğin için değil kv m için dedim. Uyuz oldum ama!
Geçen de iftara buzlukta börek var pişirirsen dedi kv. Bende yemek çok anne başka zaman dedim. Eşim de sonradan pişirseydin belki canı istemiştir diyor. Tekrar yanına gidip ya dedim canın istediyse pişireyim de yemek çok diye öyle dedim ben. Yok dedi ya, bende sahura pişirdim zaten. Ama geriyor beni bu olaylar. Üstelik bu kadar basit konular, can sıkıcı oluyor.
Kv aynen şu şekilde kasıtlı " nereye gittiler?" Diyordur. Ordan anlaşılıyordur durum diye düşünüyorum. Bişi de diyor olabilir ama giderken söylese iyi olurdu gb bişilerdir en fazla. Eşim bu yıl çok Zoraki geldiğimi biliyor. 5 karış suratla dolaşıyordum ne zamandır buraya geleceğim diye. Ona da dedim çok önyargılıyım artık eve ve evdekilere diye. O sebepten hem o da diken üstünde, hemde benim hareketlerimi ve ortamı izliyor sürekli sanırsam.ev ev üstüne oluncaaa...
bi de abartılı bi beklenti mi vaaar, eşin mi gereksiz geriliyor seni de stres yapıyor anlamıyorum..
insanlık hali tabi unutabilirsin söylemeyi. ama eşin bunu sanki kasıtlı gibi anlayıp sana niye çıkışıyor anlamıyorum.
kv bi şeyler söylemiyordur di mi?
Olmaz gb geldi banayok yaa, bu muhallebi çok cıvık oldu
resmen çorba gibi kıvamı. krem şanti katmamış olsam, nişastayı suda açar ekleyip az daha kaynatırdım
ama kreş şantiden sonra olmaz di mi?
Günaydınlar tatlişkolar. akşam ftardan sonra batuşun altını temizlerken belim tutuldu. eğik vaziyetteydim yani büyük yatağa yatırdım bende ayaktaydım eğildim çocuğun altını temizledim tam kalkarken kramp gibi bişey girdi. şimdi çok fena durumdayım. eşim hastaneye götümek istedi gitmedim gidecek durumda değildim. kas gevşetici yapıp gönderecekler. şimd istesemde gidemem zaten. akşamı nasıl yaparım bilemiyorum. muskoril falan almıştım bide kremini sürdüm. işe gitmeden yine krem sürdüm hafif düzelir gibi oldu ama çok baskı yapıyor yinede. nasıl oldu anlayamadım ya. bu vaziyette işe geldim.
Menü önerileri için çok sağolun kızlar , evet püreli bi et yemeği & tatlının çok porsiyonlu olması daha mantıklı olacak
Dün iftardan sonra düşündüm. Kremalı tavuk çorba, ardından; barbunya & püre üstü sote & sarma .. Nohut salatası , cacık...
Ya da ;
Kremalı mantar çorba, etli kuru fasulye, domatesli bulgur pilavı , sarma ( bunu teyzelerden alıcam da o yüzden illa ki olacak) cacık, çoban salata..
1 mi 2 mi ? E hiçbiri mi
Tatlı da çikolatalı güllaç... Ilk defa deniycem ama güzel olur insallah
Ya da incir tatlsıı
o model kocadan her evde var cicim..
sen iftar üstü dört kolun varmış gibi mutfakta herşeye yetişmeye çalışırsın,
ayağının altında çocuk sağı solu karıştırır, çekmece boşaltır, yetmez kucağına gelmek için ayağına asılır..
adam içerde köşe yazısı okur.. anladığı dilden iletişim kurmak gerekir. bazen şarlamak, candır. ahahahahah
ayşecik biberon almadı. sütü de sadece sabah kalktığında çok açken verirince zorla bir bardak içiyor.
saat 9 gibi iftarda bizimle akşam yemeğini yiyor. onunla yatıyor, bi daha sabah kalkıyor..
yatmadan hemen önce bezini değiştiriyorum, sabah da zaten neredeyse tamamen kuru kalkıyor.
uyandıktan sonra yapıyor.. efe çok sıvı tüketiyorsa, böbrekleri de full kapasite ve zamanlı çalışıyor tabi.
neyseee, şurda tuvalet eğitimine ne kaldı ?
aşı yaptırdınız mı?
böyle resme bakınca çok kuru gibi görünüyor, tadı nasıl?
bi de hangi tarife göre yaptığını yazarsan, belkim denerik
tutarsın canım, sonra hepsini ödersin inş.. minnaklarına iyi bak da, zamanla oruca da sıra gelir..
ilhan normal doğumla mı geldi? o zaman bu da normal doğum olacaaaaak!ay işte bu çooook heyecanlı
pasta konusunda bi bilgim yok. geçen sene pastaneden bi pasta alıp kestik. bu sene de öyle olacak muhtemelen
bir taşla iki kuş
nedense kemalpaşa tatlısıyla hiç aram yok
aç olunca nasıl da işe girişiyorlar amaa
valla o dediğin problemi fazlasıyla ben de yaşıyorum.. yemek, sofra, mutfak, namaz derken saat 12 oluyor,
yatıp 2 saat sonra uykunun en derin ve tatlı yerinde kalkmak zor.. ama napıcaz idere etcez, mecbuuur!
aslında akşam yediğinle de oruç tutulur. tabi kişisine ve durumuna bağlı. ama zor da olsa gece kalkmayı tercih ederim.
gün çok uzun, 2 saat de iki saattir
hakikaten bu kadar et
hiç mi sebze zeytinyağlı şeyler olmuyor o evde?
git bacım git, biz eve tıkılıp kaldık..
geçmiş olsun canım. bel de çok fena ya, sağa sola hiçbir şekilde kıpırdayamıyor insan :26:
şimdi nasılsın?
biz de birkaç gündür salona taşındık, klimayla uyuyoruz. eşime yatağın klimaya yakın tarafında ben yatayım dedim.
sabah kalktım. boynum tutulmuş, sola doğru kesinlikle çeviremiyorum. muscoflex krem falan sürdüm,
azcık rahatladı ama hala sola belli bi açıya kadar dönebiliyorum, ta sırtımdan aşağı bi yerlere kadar tutulmuş..
1. mönü daha cazip görünüyor. nohut salatası nasıl yapılıyor bilmiyorum ama
hem barbunya hem nohut aynı cinsten ya, belki başka bi salata yapabilirsin.. :44:
(süt içmeyen ve güllaç da yemeyen biri olaraaaak) tabiki incirli tatlıııı!
ben de yaptım, şuan keki fırında.. dünden kalan çorba ve fasulyenin yanına
mısırlı pilav, (belki fırında baharatlı patates) ve kıymalı börek yapıyorum. kv ler gelirse yer, gelmezse de afiyetlen biz yerik
nfk cım sen ayşecik bizimle iftar yapıyor sonra yatıp sabaha uyanıyor demişsin ya
ne kadar imrendim bilemezsin
melisa canım kızım bizi yalnız bırakmak istemediğinden herhalde hem iftarı hem sahuru biizmle yapıyor
canı sağolsun sonrasındada hemencecik yatıverse iyi olacak ama yok meme faslımız bitmek bilmiyor
boynun tutulmuş seninde aman dikkat klimalar hasta ediyor insanı valla :26:
ya kızlar size ne sorucam;
incirli tatlının muhallebisini portakal ağacının tarifine göre yaptım. yaparken de tereddütlüydüm, sanki unu nişastası az gelecek diye
(2 kaşık nişasta, 2 kaşık un) tepeleme koyduğum halde, çok cıvık oldu. işin kötüsü kremşanti ekleyip çırptım, ılındı..
acaba şu aşamada kıvamı katılaştırmak için bi şey yapılabilir mi? yoksa dökmeyeceğim kekin üstüne. :26:
Kızlar hafta 1, başladık bi triplere. Bugün annemlere geleceğimiz için hazırlanıyorduk, aryaya da durmadan ananeye gideceğiz hadi kızım falan diyerekten. Sonra tam hazırlandık tel geldi konuştum falan derken eşimle vedalaşıp çıktık. Asansörde aklıma geldi kv ye niye bişi demeden çıktım falan diye. O ara arabayı tam çalıştırdım eşim aradı sen anneme bişi demeden mi çıktın diye. Bende evet demedim asansörde aklıma geldi tel gelince kafam uçtu öyle çıkmışım dedim.ben çıkınca annesi nereye gittiler diye ona sormuş ta. Çıkıp söylesem mi ki dedim. O da söyle istersen dedi. Bi daha çıkıp tableti alma bahanesiyle ya bişi de söylemeden çıktık dedim tel gelince aklım karıştı falan dedim biz anneme gidiyoruz deyip hadi arya görüşürüz yap falan filan... Olayı bitirdik. Kv bana hiçbişi demedi selam söyle falan diye. Aryaya da görüşürüz, hoşçakal dedi. Eşim de diyorki ben normalde böyle şeylere takılmam ama çok ayıp etmişsin! E dedim senin gb birinin böyle söylemesi de bi tuhaf! Sen ankaraya vs giderken bile anneme allahaısmarladık deme lütfünü göstermeden çıkıyorsun. Bunu söylemen de çok tuhaf oluyor dedim. Ha ben öyle çıktığım için pişman oldum ama sen böyle söylediğin için değil kv m için dedim. Uyuz oldum ama!
Geçen de iftara buzlukta börek var pişirirsen dedi kv. Bende yemek çok anne başka zaman dedim. Eşim de sonradan pişirseydin belki canı istemiştir diyor. Tekrar yanına gidip ya dedim canın istediyse pişireyim de yemek çok diye öyle dedim ben. Yok dedi ya, bende sahura pişirdim zaten. Ama geriyor beni bu olaylar. Üstelik bu kadar basit konular, can sıkıcı oluyor.
şeker pembemm, deli kadirin anasıı sen ne tatlı bi hatunsun yaa
maşallah epey iş kaçırmışsınız bugün..
aşı bir tane sanırım. geçti gitti. hadi darısı başımıza.. efenin de boyu maşallah uzun..
ayşeciği en son ölçtüğümde 83 cm di..
muhallebiye gelince, en yakın bakkaldan malzeme alıp yeniden yaptım.
orada da krem şanti yoktu, krema aldımama hepsini kullanmadım.
neyse kekin üstüne muhallebiyi döktüm. veee içime bi vesvese geldi, acaba ben bu muhallebiye şeker koymuş muydum?:44:
ay bana bi şeyler oluyor ya,, var bi hal benim üstümde..
Allah sonumu hayretsin.. şuan mutafağın savaş yeri hali ruhumu daha da daraltıyor..
dun doktordan iftar saatine yakin gelince yazamadim bebisten haberler iyi cok sukur suyun da gayet iyi hersey yolunda dedi seker yuklememde de bi sknti cikmadi tiroid ilaclarina devam...yasirle gittik bu sefer doktora dogdugu hastaneye boyle buyumus halinle hele de karnimda yeni bi bebekle gitmek cok garip hissettiriyo bana doktor baya sakalasti yasirle ama karnima baktigi kisma girmsini istemedim tansiyon olculurken bile bana bisey olucak saniyo...
bugun de temizlik var evde amaa sular kesildi ve gece 9a kadar gelmicekmis sinirden catliyorum bu pireler su olmadan nasil gidicekleeerrr ;(((
Selam hanımlar. ben iyice fenalaştım eşim geliyor şimdi hastaneye gidiyorum. off ya bu nasıl bir ağrı anlayamadım.
Selam hanımlar. ben iyice fenalaştım eşim geliyor şimdi hastaneye gidiyorum. off ya bu nasıl bir ağrı anlayamadım.
ahh cnm cok gecmis olsun ins igne falan bisi yaparlar da ferahlarsin...
pembisim sizede asidan gecmis olsn uzun bi sure rahatsin ins...ilacla gitmediler cunku esim ilactan sonra evde canli bitane buldu sinir krizindeyim temizlik de ins adamakilli olur ya su kesintisi.nedir yaa
Ayy kızlar çok Sağolun menüyü belirlemek demek, işin yarısını halletmek duygusu uyandırıyo insanda...
Evet nohut salatası bana da fazla geldi sonradan (; esasında onu şöyle düşünmüşüm galiba ; barbunya pişirmesem de yemeğin yanına nohut salatası mı koysam ..
Ayh yemeklerden bahsederken bi acayip oluyorum
Şimdi menünün son hâli ; kremalı tavuk çorba , rosto, fırında sucuklu patates (bu patatesin bir gün evvelden harcını dolaba koyabiliyorum da, benim için püreden daha pratik oluyo )
Ortaya ; Barbunya , Akdeniz salatası . Cacık. Güllaç.
Çok bile yaaa, Allah kabul etsin , böyle sofralar kurmak ve Ramazan'ın düsturu; aç olanın halinden anlamak , çok tezat düşüyor ); rahatsız ediyo beni..
Ama naparsın işte , mecbur eşin tarafı olunca!!
Nfk , et bence de riskli o yüzden genelde köfte patates yaparım, rosto da köftenin bütün hâliymiş tarife baktım da , pratik geldi, tam benlik
Busmai bebeğini kollarına aldı mi acaba. Allah yardımcısı olsun insallah
Aryam , neticede bi arada kalınıyorsa aile oluyorsan ufak tefek şeylere alınmamalı .. Ama maalesef bizim eşimin ailesinde de çok var bu alınganlık.. Neyse bizim içimizde kötü niyet yok neticede , kötü düşünen de kendi bilir !! Allah kolaylık versin, senin mükafatın büyük bence , yaptığını kimse yapmaz.. Allah razı olsun, gelinin de sana böyle güzel muamele etsin insallah (;
Nfk cim tatlin guzel olmustur umarim canim.o kad ar ugrastinn..afiyetlede yersiniz sevgili kv ciginle.
Pamuk helva cim yogurtlu olarak..semizotu salatasi olur..kabak kizartmasi olur..kabagi rende le yip jafif yagda cevirip sonra az sarmisakli yogurtla ve ceviz parcalariy la karistirabilirsin...benim favorim kereviz salatasi en son aklima geldi niyeyse ama:)
Sekerprtakali baktim bir iki siteye ama pasta malzemeleri cik ti kalip vs..bakacam aksam yine canim
Pembisim ilk ismimiz KErem..ilhan iki isimli olinca bunada koyalim diyoruz..ege..enes..said benim MEte ve arda esimin favorileri ikinci isim olarak..yani bu gidis le pasalarin isimleri annelerinden olacak:)ee hakkimm amaa
Pembiş geçmiş olsun , maşa'Allah tosun paşa deli Kadir efe
Colicous gecmislee olsun canim..umarim kas gevsetici igne isini gorurr de duzelirsin...
Masallah efecige o kudurukluga ragmenn yemesi guzelmis demekki..bizimkine diyo ru m bazen oturda biraz et tutsunn:)bugun olctum bende 13.5 cikti..boy 90 civarinda sanirs am
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?