Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Geçen yıl büyük görümcem 1 yaşından sonra yeğenden bahsederek çorbasını(!) içiyordu demişti. Otellerde falan da görüyorum kız minnacık çocukların önüne koyuyorlar tabağı, çocuk happur huppur götürüyo valla:))

ramazan 6dan herkese günaydınlar.. hayırlı huzurlu bi gün olsun inş..
bugün eşimin iftarı var. biz de ayarladık liseden arkadaşlarla iftar yapıcaz inş..
erken buluşup uzun muhabbet etme düşüncesindeyiz ve hiçbirimiz çocuk götürmeyeceğiz.

ayşecik kahvaltısın yapsın, sonra parka gideriz. iki gündür eve kapandı kaldı yavrum..
colicos; canım nasıl oldun? dün doktora gittin heralde. inş şifa olmuştur..

busmaiiiii; ana kraliçe bugün nasılsınız bakalım kuzunla? uyuttu mu sizi gece
ah yavrum, o ne güzel kokuyordur şimdi.. ne zaman taburcu olacaksınız?

born, bu ara elektrik ve sudan tasarruf etmeye çalışıyorlar.. milleti sıcak yaz günü deli ediyorlar..

evet tatlı güzel olmuştu. ve muhallebinin şekerini de katmışım..
iftarı muhallebiyle yaptım zaten. anlamadım da birkaç lokma daha yediğimde ancak emin oldum şekerli olduğuna

kerem topimizde çok popüler.. enes ve saidi sevdim. bi oğlum olursa saidi düşünüyorum..

Evet nfk cim ilhan iki gun suni sancidan sonra normal dogumla geldi..hic niyeti yoktu valla cikmaya:)
Kurtlar vadisi cingili gibi heyecanli ve korkutucu geliypr bana 10 hafta sonra sinemalardaaa:)insallah
Allah iyiliğini versin ya.. tabi üstünden zaman geçti böyle anlatabiliyorsun.
ve biz de böyle gülüyoruz ama iki gün suni sancı..:18:
anaların hakkı ödenir mi yaaa?! inş bu daha kolay ve çabuk bi doğum olur bacım..

Aslında sen çok iyi niyetlisin, bunu öğrenmiş olmaları gerekir. Alınacak bir durum yok.
.
ama ne?!
bizimki kahvaltı ve akşam yemeklerini genelde kendi yiyor.
öğleyin çabuk olsun diye ben yediriyorum. kendi biraz döküp saçıyor ama sonuna kadar yiyor.
bazen yemek fazla mı geliyor, son bir iki lokmayı yemek istemediğinde ben veriyorum.
arya çok iştahlı olmadığı için bırakıyordur.. bi de baştan beri oyunla nazla yediği için normal..

ve ben de iki günde bir banyo yaptırıyorum..

Valla ben Efeyi kendi haline bıraksam eliyle olaya girişir ve işi oyuna çevirir. Bence önemli olan 5-6 yaşına geldiğinde hala annesi tarafından beslenmemesi biz genelde iki kaşık ve iki çatal kullanıyoruz. Birisi ile o yiyor diğeri ile o yemeye çalışıyor :)

Nfkcım maşallah Ayşe kuzusunaaaaa :) tatlının şekerini unutmamış olmana sevindim bugün için de iyi eğlencelerrrrrrr :)

Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Güzel bir gün olsun inşallah :)

günaydın canım

bizimki çatal kaşığı güzel kullanıyor. bu sıra döküp saçmalar da epey azaldı.
kendi yedikçe çatal kaşığı kullanması gelişiyor. bazen çataldan düşeni eliyle yiyor. bi de bazen çok açken
bi çatalla lokmayı ağzına atarken bir de diğer eliyle bir lokmayı hemen ağzına sokuşturuyor..
genel olarak amaç zaten yemekten çıkıp oyuna girmişse ona ben de sinir oluyorum.
bi tek ona tahammülüm yok. yemekle oynamalar yere atmalar. o zaman ya ben yediriyorum.
yemeyeceksen hemen indiriyorum sandalyesinden.. öbür türlü dökülmüş etraf kirlenmiş çok umrum değil..

bazen parkta görüyorum. çocuk 3-4 yaşında. yemek yesin diye parka getirilmiş.. belliki iştah sorunu da var ama
yesin diye annesi bin nazla niyazla ağzına kaşık veriyor..
o hakikaten sorun..

Son düzenleme:
Selam kızlar
Doğurdum hastanedeyim
Mert paşa 3300 doğdu bizi şaşırttı
Ağrım var ama iyiyiz
Görüşürüz sonra

gozunuzaydinnn canimm cok sevindim ikinizin de saglikli iyi olmasi cok guzel bi haber ay icim bi garip oldu simdi ne kadar farkli duygulardasindir Rabbim bir omur huzur versin ins...
nfkcim ohh cok guzel bi gun cok severim lise arklariyla bulusmayi heleki herkes cocuksuzsa tadindan yenmez simdiden afiyet olsn hos sohbetler...
aryacim.yasir de.kendi kurcalamk istiyor ama asil amaci oyun yapmak yere dokmek oyuzden geneldr ben yediriyorum ama haklisin bende otellerde cok kucuk.cocuklarin cok da guzel yedigini goruyorum

bu ara ayşeciğin en sevdiği oyun misafir gelme..
odanın kapısını kapatıyoruz. dışarıda kalan kapıya vuruyor.

tak tak!

-kim ooo?
-ayşe
(kapı açılır)

-hoşgeldin
-hoşbulduk
-buyrun buyruuuun! (reverans yapar gibi eğilip ellerini iki yana açıyor bi de )
-nasılsın? n'apıyosun?

bazen karıştırıp karşı tarafın repliklerini de kendi söylüyor, ama çok eğleniyor

Son düzenleme:
herkese günaydın hayırlı günler

busmai canım gözünaydın rabbim analı babalı büyütsün ağrılarında inşallah hafiflemiştir
kilosuda epey iyi bak biraz daha dursaymış daha da kilo alırmış sağlıklı olmanıza çok sevindim
bol bol kokla benim yerimede miniği

nfk kız yerim ben o ayşeyi
kayınvalidenler geldimi iftara nasıl geçti

pempiş maşallah efe baya uzun olacak sanırım boyuda kilosuda gayet iyi baklaım biz kaç çıkacağız 12 kilo 85 cm diye tahmin ediyorum ben bakalım uzun zaman oldu tartılmayalı:44:

aryam yaa işte kadın olunca her iş bize kalıyor annem derdi ben nereye gidersem gideyim iş de hep arkamdan gelir diye küçükken anlamazdım
ama doğruymuş misafirliğe bile gitsek kadın olduğumuz için bir yardım bir iş mecbur kalıyoruz

pamuk helva sen menüyü belirledin valla işinin yarısı gitti darısı başıma artık diyeyim

colıcos canım çok geçmiş olsun şimdi nasılsın:26:

dünde tarhana çorbasının yanına yufkalı tavuk kebabı yaptım güzel oldu ilk defa denemiş oldum
yanınada ne olur ne olmaz diye patates kızarttım beğenmezsek diye birde salata sonunda sütlaçlarımızıda yiyip bitirdik
bugün domates çorbası makarna 2 adet yufkalı tavukdan kaldı hem yarınada hazır olsun diye başka bir ana yemek yapayım diyorum ama
bakalım henüz karar veremedim :44:

görümcemlede dün akşam konuştuk herkesi çağırdım ben iftar ve doğum günü için ona en son söylemiş oldum
neyse çok kalabalık olmuş çok karışık olur falan dedi bende artık çağırdım yapacak birşey yok bir şekil olacak
hepsi bir arada çıkmış olur dedim bakalım yardımlarını bekliyorum haftaya menü nasıl olsun deme bahanesi ile birşeyleri onlara vermeyi düşünüyorum

Yemeyen çocuk çok zorrrrrrrrrr.

Hahhaah çok tatlı yaaaaaaaa.

Dayılarına çekerse zaten öyle olur inşallah (185-190 arasılar da :)). Kız çocuğu dediğin okadar boylu olmasın zaten kız yoksa yarmagül olur

Günaydın hanımlar. Dün hastaneye gittim. doktorum ayarlanmıştı zaten hiç beklemeden muayene oldum. rontgen çekildim zar zor. gaz sıkışması olmuş yani yel girmiş derlerya ondan.iğne yapacaktı oruçluydum iftara kadar öyle kıvrandım. iftardan sonra iğnemi oldum ilaç verdi onları kullancam şimdi. iğneden sonra bayaa rahatladım.

saol canım iyiyim şimdi.

batuhanda kendi yemeğini yemeyi çok istediği için bazen hayır demiyorum. döke saça yesede biraz beceriyor maaşallah. enazından kaşık çatal tutabiliyor yamuk olsada. ağzına bişeyler giriyor işte. Bideçok hoşuma gitti yaa akşam elinde bisküvi vardı, ellerine çok bulaşmış gibi tutmam için bisküviyi bana verdi çekmeceyi açıp bir ıslak mendil aldı ve ellerini sildi mendilide çöpe attı. bu hareketine bayıldım. düzen konusunda maaşallahı var.

evet canım çok saol iyiyim şimdi.

oyyy yerim ben onuuu. ne tatlı oluyor oyun oynaması.

Canım benim çok saol iyiyim. Allah kimseye yaşatmasın kilitlendim kaldım akşam.

al bizimkindende okadar. dökmeden yemeye çalışıyor. bu bile büyük gelişme. dökülmüş olmasını bende umruma getirmem. nasıl olsa ben temizliyorum.

BUSMAİCİMMMM. Gözünaydınnn tatlımm. Allah analı babalı sağlıkla güzellikle mutlulukla büyütmek nasip etsin mert bebişii. seninle birlikte bizde rahat bir nefes aldık. Bebişini bizim içinde sev öp kokla. çok öpüyorum tatlım seni.

mado da küçük parmak dondurmalar var biliyorsunuzdur çocuklar için ideal geçen gün bu dondurmaların bim dede olduğunu
keşfettim tadıda çok güzel melisanında hoşuna gitti hem küçük hasta olmazlar o kadarcıkla
melisa bazen doduma diye istiyor çünkü dışarda çocukları görüyor sizinde aklınızda bulunsun bim deki güzel alabilirsiniz

gelmediler. ben yaptıklarımdan gönderdim.
biri müsait olsa, diğeri olmuyor, toplanamadılar. bi dahakine onlar gün belirleyecek.. canıma com com :76:

aman davet ediliyorlar uyamıyorlar sende ben olsam bir daha çağırmazdım

aynen yaa bizimkide çok uzun olmasın sonra koca bulamaz

Geçmiş olsun canım.

Söyledîğin iyi oldu canım, biz de alalım.

Bence de birazını onlar yaparsa rahat edersin. Ev toparla, yemek yap stres oluyoruz.

Bizimki de taneli şeyleri güzel yiyor. Makarna, salatalık, domates, patlıcan, t. Fasulye gibi. Ama çorbayı çok döküyor. Ne yalan söyleyeyim ben de önüne koyup al kızım ye demiyorum. Zaten yemeğe gönlü yok, zorla peşinde koşarak son kaşık diyerek yediriyorum. Önüne koyunca iki üç kaşıktan sonra bize yedirmeye çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…