benim tarifBu arada gittiğim arkadaşın kvsinden öğrenecektim ya fellah köfteyi. Çok uzun soluklu oturamadığım için biraz yarım yamalak oldu.
Kişi başı 1 çay bardağı ince bulgur(mümkünse koyu renk olanlardan olursa daha iyi dedi) koyuyoruz. Kaynar su, biraz biber salçası ve tuz ekleyip şişmesini bekliyoruz. Şişince un ekleyerek yoğuruyoruz. Elimize yapışma durumuna göre ayarlıyoruz kıvamı. Sonra gerisi aynı işte; haşla, süz, bi yanda salçalı sarımsaklı yağlı sosu hazırla ve birleştir ikisini. Ne kadar çok sarımsak olursa okadar iyi olur dedi
Bi un ölçüsü vermiyosun ya dilanaz ne kötüsünnnnn!! Ne kıymetli tarifin varmış arkadaş?!? :)benim tarifbiber salçası ile daha güzel oluyor.
Kerem de çok mızmız bu araSelam herkese
Cok yogun bı tempoyla basladı okul
Hafta içi persembe boşum onundısında haftasonu da bosum. Buluşma işi ne oldu?
Annem geldı bu sene evımdeyım. Ceylin okuldan geldiğim zaman surekli bir. Mızırtı ve naz modunda. Sıyırmak üzereyım. Her gecen yıl biraz daha yaslanmış oldugumdan mı ne gucum tukeniyor. Bi de üstüne nezle oldum. İnşallah ceylinde yeniden hasta olmaz
Bizden haberler böyle
Üff bi de ilk bebeği kızın :)busmai, bende üzüldüm bebise hayatın acı yüzüyle erken tanıştı yavrucak.
İkinci bebekle sen de gezersin ben de kerem bebekken gezmiyordumBusmai hayat sana güzel kızımmmgezme konusundaki yetenek ve azminden dolayı tebrik ediyorum seni. Ben çocukla gezme konusunda kof çıktım. İkinci olsa iyice inzivaya çekilirim :)
Gönül alacak bi durum yok bencegünaydııın.. hayırlı huzurlu bi gün diliyorum hepinize..
dün kudur kudur cozutan ayşecik, an itibariyle hala yatıyor.
bense eşimin kapı sesine uyandım. yine beni kaldırmamış, gidiyordu.
ama bu sefer mesafeli, tavırlı..
belki bi on gündür ayşecik bizle yatmak için çabalardaydı.
ben kararlı göründüğüm için babasına yaklaşıyor, az gülümseme, biraz cilve
hooop bizim yatağın ortasına kuruluyor zilli. bir iki üç.. artık akşam kendi yatağında yatmıyor.
bir haftayı geçti. bir de uyumasını bekledikten sonra yatağına koyuyorum.
eğer tam dalmamışsa, yahut gece herhangi bi sebepten uyanmışsa aynı mızıldama ve illa bizim yanımıza gelecek.
eşim de bırak gelsin, bizle uyusun ne var modunda. sabaha karşı üstünü açmıştı, battaniyesiyle örterken üstünü
birden uyanıp ağlamaya başladı. bu sefer bende şartel attı. hayır dedim,sen orda ben burada uyuyacağız.
orası senin yatağın burası bizim yatağımız. zaten yatağı da bizimkine bitişik, bizi görüyor her neyse..
kızının ağlamasına dayanamayan babası, yine müdahil oldu.. ya bırak niye çocuğu zorluyorsun,
bizle yatmak istiyor, ne var bizle uyusun diye.. ben de yardımcı olmuyorsun bari müdahale etme,
bu kendi kendine uyuyan ve uyansa bile kendi yine uyumaya devam eden bi bebekti.
sayende böyle mızıldak ağlak oldu. tabi sana hava hoş, iki büklüm stres olup uyuyamayan dönüp duran benim dedim.
bu sefer sustu, arkasını döndü ve uyumaya devam etti. ayşecik de o an başlayan sabah ezanının hürmetine yattı
ve kendi uyudu. neyse, gece gece biraz sert çıkıştım ama canım burnumdaydı yani..
artık yönetimi ele alıyorum, müdahale etmesine izin vermeyeceğim.
ki dün geceki şarlamadan sonra o da bi şey söylemez artık..
ama haklı olduğum halde yine de eşimin gönlünü almam lazım, pöff!
Gene döktürmüşsün canım valla çok haklısın sağlıklılar daha ne olsunGünaydın hanımlar, gece bir gök gürültüsüyle uyandım ki , gök deliniyor sandım tam anlamıyla, eskiden olsa çok korkardım, çocuklardan sonra korktuğumu belli etmiyorum ki ; onlar da korkmasın...
ne güzel indi rahmet , çok şükür..
Tam da ezan saatiydi bir daha da uyuyamadım, kızımın kahvaltısını hazırlayıp uyandırdım , servise indi kuzucuk ... Kaldık küçük kuzuyla başbaşa..
Destiny , geçmiş olsun ben kaçırmışım nezle olduğunu...
ayaklara dolaşan bebeler çok bunaltıyor gercekten özellikle annenin işleri varken ..
Allah sağlık sıhhat versin hepsine , ben bi aralar çok bunalmıştım benim kızım 0-4 yaş arası aşırı derecede yapışıktı bana,
sonra bir gün kuzuluğa giderken berceste'nin parkında bir küçük kız ve annesini gördüm, çok da güzel bi kızdı bebek masumluğunda,
bebekken geçirdiği bi rahatsızlık neticesinde , ayaklarında oluşan yaralar ve aksaklık sebebi ile yürüyemiyordu hiç, annesi kucaklayıp götürüyordu çocuğu istediği yere );
bir de kızın olduğu ameliyatlar; böbrek ve mesanesine kötü tesir ettiği için, tuvaletini yalnızca direnle poşete yapabiliyordu ); ve annesinin geceleri de dahil 2 saatte bir , o poşeti boşaltması ve direnini yenilemesi lazımdı );
o zamanlar o kızı tokat gibi vurmuştu yüzüme Allah; sağlıklı çocuktan, sırf bana yapışık diye bunaldığım için...
Kızım da o zaman , arkadaşım neden koşup oynamıyor? Onun neden ayakkabısı yok ? diye sordukça, vicdanen eriyip bitmiştim );
Sözüm sana değil kesinlikle. yanlış anlama sakın canım, kendime ve zaman zaman hepimizin bunaldığı anlara...
O an kendinden zor durumda olanı düşünmek; rahatlatır sükrettirir bana.. o zamanlar hissettiğim duyguları paylaşmak istedim sadece..
İş güç mü aman Boşver bir gece de mutfak dağınık kalsın , laf eden eş varsa da kendisi yapsın, biraz kıymet bilsinlerBazen çoraplarını falan katlayamamış oluyorum mesela en basit iş...soruyo eşim; çorabım nerdeeee? şurada karışık halde duruyorlar ,seçiver bi zahmet diyorum mesela... Bazen 3 çocuğa bakıyorum sanki diye düşünüyorum...
Nereden nereye geldim , uykusuzum ya ondan herhalde(;
Bugün de dağ gibi bir ütü ve dolap düzenleme işi beni bekliyor , neyse ki yemek derdim yok bugün dünkiler yeter..
Nfk. Ah ah cnm o annenin işine , kızına kıyamayıp müdahil olan baba modeli bir tane de bizde var.
Herşeye mi evet der bir insan. Oyuncakçılarda Kaş göz yapmaktan bi hal olurum,
ne isteseler almaya kalkar, ya hu iyi güzel de bu çocuklar hayırı ya da yokluğu da bilsin....
Neticede ben öğretmen çocuğuydum annem ev hanımı, yani tek maaş girerdi eve, bir şey istediğimizde ay başında maaş alınca derdi babam, o ay başını nasıl hevesle bekler, alınan şeyi nasıl heyecanla oynar ya da yerdik, şimdi ne isteseler hop kucaklarında ama kıymet vermiyorlar maalesef... Oyuncak alınır 1-2 bakar atarlar çoğu çocuk ...
şu hayatta herkes pohpohlamayacak ki çocukları ...
bak şurada 3 gündür babası yok ya sabah , ne dersem harfiyen yapar şımarmaz oyalanmaz kızım . Ama babayı bi görsün beni takan kim, kızlar nazlanıyo babaya çok. Büyüdükce de zorlaşıyor işlerSonra da bana söyleniyo; servisi kaçırıyor oyalanıyor diye... e benimleyken hiç yapmıyo , kimin suçu oyalanıp servisi kaçırması acaba
Hepimiz için hayırlı sağlıklı bir gün olsun sabah sabah çenem açılmışOkuyan gözlerinize sağlık
Bizde de hep kötü ben oluyorum benden nefret edecek çocuklar :)sabah sabah böğrüme pıçağı sapladın kız!
Allah arada bi sarsmasa bizi, kıymet bileceğimiz yok..
benim eşim de nazına cilvesine, ağlamasına dayanamıyor. kendi de söylüyor dayanamıyorum.
sen daha makul ve istikrarlısın diye.. bile isteye yapıyor, sonra da az daha büyüyünce böyle yapınca,
işte ağlayınca falan istediğini yapmam diyor. e sen nasıl alıştırırsan öyle gider..
bugünlerde babaannesinin evinden bize gelmekte çok direniyor.
çığlık çığlığa ağlıyor, kendini paralıyor. ama uzun sürmüyor. birkaç dk ağlayıp susuyor.
buna rağmen eşim eşim diyor ki, bu işin başka bi yolu yok mu? mesela uyusun akşam orda, uyuduktan sonra alalım.
her seferinde ben alıyorum ağlatıyorum onu, benden nefret edecek, uzaklaşak. töbe Allahım!
bu kadar da ince düşünüyor, ama yanlış düşünüyor..
Bi un ölçüsü vermiyosun ya dilanaz ne kötüsünnnnn!! Ne kıymetli tarifin varmış arkadaş?!? :)
Bence deeeeeeeeeaşkolsun pembem un ölçüm yok kız göz kararı unu azar,azar ekleyeceksin.yoksa un fazla kaçar
su eklersin ,su fazla gelince un eklersin ilk yaptığımda su,ekle ,un ekle 20 kişilk köfte çıkmıştı.
bulgurdada ölçüm yok kaynar suyla ıslıyorum üzerini kapatıp bekletiyorum .sonra su ve un ekleyerek iyice yoğuruyorum.
elinle yuvarladığında şekil alıyorsa kıvamı olmuş demektir. salçayı sosuna koyuyorum ben.yapayımda resim atayım en iyisi.
Feminist busmai kızı gaza getirmeKerem de çok mızmız bu ara
Tuvalet eğitiminden sonra oldu sanki, ya da öyle rastladı bilemiyorum. Delirtiyor beni, istediği olmayınca bağırıp duruyor
Üff bi de ilk bebeği kızın :)
İkinci bebekle sen de gezersin ben de kerem bebekken gezmiyordum
2 yaşında velet daha zor şimdi bebekten
Gönül alacak bi durum yok bence
Sen de insansın
Gene döktürmüşsün canım valla çok haklısın sağlıklılar daha ne olsun
Benim eşim de geçen gün yorgunluktan suratımı asık görünce "sen 2 çocuğu kaldıramıyosun" dedi
Şok oldum sonuçta yemeğimi yapıyorum 3 çeşit olmasa da, çamaşırımı vs. Lay lay lom da olmaz ki sonuçta çocuksuz busmai yi arıyor. Elimden geldiği kadar onu yormuyorum ama
Bundan sonra göreceksin "kaldıramamayı" dedim, bu sefer tutuştu :)
Bizde de hep kötü ben oluyorum benden nefret edecek çocuklar :)
Biz ince bulgura ve irmiğe tuz ayıp ıslıyoruz. İrmik bir- iki kaşık. Sonra salça, baharat(nane, kimyon, karaniber, kırmızıbiber, kekik), bir tatlı kaşığı kadar nişasta, bir yumurta ve un koyup yoğuruyoruz. Salça biber salçası. Un bir su bardağına yaklaşık 1,5-2 yemek kaşığı. Elinde yuvarlanıyorsa tamamdır. Sonra duya şimon tuzu atıp haşlıyoruz. Su iyi kaynamış olacak.Sosunu yaparken yeşil biberi yağda çevir. Rondadan geçmiş domatesi ekle. Ezilmiş sarımsağı, salçayı ve baharatı ekle. Bir kepçe kadar da köfteleri haşlafığın sudan dök.Süzdüğün köfteleri ayrı bir kapta sosla birleştir. Üzerine de maydonoz. Sosun yağı bol olursa daha güzel olur.Bu arada gittiğim arkadaşın kvsinden öğrenecektim ya fellah köfteyi. Çok uzun soluklu oturamadığım için biraz yarım yamalak oldu.
Kişi başı 1 çay bardağı ince bulgur(mümkünse koyu renk olanlardan olursa daha iyi dedi) koyuyoruz. Kaynar su, biraz biber salçası ve tuz ekleyip şişmesini bekliyoruz. Şişince un ekleyerek yoğuruyoruz. Elimize yapışma durumuna göre ayarlıyoruz kıvamı. Sonra gerisi aynı işte; haşla, süz, bi yanda salçalı sarımsaklı yağlı sosu hazırla ve birleştir ikisini. Ne kadar çok sarımsak olursa okadar iyi olur dedi
Canım çok güzel anlatmışsın teşekkür ederimmmmmm. İlk fırsatta kv burdayken denicez inşallahBiz ince bulgura ve irmiğe tuz ayıp ıslıyoruz. İrmik bir- iki kaşık. Sonra salça, baharat(nane, kimyon, karaniber, kırmızıbiber, kekik), bir tatlı kaşığı kadar nişasta, bir yumurta ve un koyup yoğuruyoruz. Salça biber salçası. Un bir su bardağına yaklaşık 1,5-2 yemek kaşığı. Elinde yuvarlanıyorsa tamamdır. Sonra duya şimon tuzu atıp haşlıyoruz. Su iyi kaynamış olacak.Sosunu yaparken yeşil biberi yağda çevir. Rondadan geçmiş domatesi ekle. Ezilmiş sarımsağı, salçayı ve baharatı ekle. Bir kepçe kadar da köfteleri haşlafığın sudan dök.Süzdüğün köfteleri ayrı bir kapta sosla birleştir. Üzerine de maydonoz. Sosun yağı bol olursa daha güzel olur.
Guzel tarif kesinlikle. Bu sefer daha bi guzel oldu. İçlerini oyup dr. Otkerin orman meyveli sosundan koydum. Recel marmelatda olur. Herkes çok begendı saolasınGüzel tarif ama dimi ya
Yap bi tatlı al gönlünü
İşte böyle şeyleri hep hatırlamalıyız. Mesela bizimki çok kuduruyo ya çıldırıyorum ama eşim de diyorum "çok şükür sağlıklı ki kuduruyo" diye :)
Ben de bu yıldan ümitliyim
Ne nefret edecekler beaaaaaaaaa :) gerçi kızlar ve anneleri birbirlerine kıldırlar tabi kendimden biliyorum
Aha aynı benOğluş teyzesi tarafından uyutuldu. Ben de peynirli kekimi yaptım; arkadaşa gitmeye hazırım :) 2 gibi gideceğiz inşallah. Böyle zamanlarda keşke çalışmasam diyorum valla. Gezsem dursam
Ay inanmıyorumm. Ben bu tarife bi ara baktım baktım sonra cesaret edemedim niyeyse. Ben de denicem ilk fırsattaAnam kekin tadına baktım çok güzel olmuşşşşşş. Size de tuzlu olarak tavsiye ederim valla
www.nefisyemektarifleri.com/peynirli-kek-tarifi-yapimi/
Ben dereotu koydum maydonoz yerine.
Tesadüfe bak:)Benim de boş günümmm.
Beraber yatma isteği bizde de var.
Hayırlı olsun canım:)Bazamız ve yatağımız geldiiiiiiii. Oğluşum yatağı öpüp kokluyoryarın da perdelerimizi alacağız inşallah dikmiş olurlarsa. Bu arada yatak bariyeri bu yatağa gayet iyi oldu; kaymıyor.
Tuvalet eğitimi nasıl gidiyor busmaiKerem de çok mızmız bu ara
Tuvalet eğitiminden sonra oldu sanki, ya da öyle rastladı bilemiyorum. Delirtiyor beni, istediği olmayınca bağırıp duruyor
Üff bi de ilk bebeği kızın :)
İkinci bebekle sen de gezersin ben de kerem bebekken gezmiyordum
2 yaşında velet daha zor şimdi bebekten
Gönül alacak bi durum yok bence
Sen de insansın
Gene döktürmüşsün canım valla çok haklısın sağlıklılar daha ne olsun
Benim eşim de geçen gün yorgunluktan suratımı asık görünce "sen 2 çocuğu kaldıramıyosun" dedi
Şok oldum sonuçta yemeğimi yapıyorum 3 çeşit olmasa da, çamaşırımı vs. Lay lay lom da olmaz ki sonuçta çocuksuz busmai yi arıyor. Elimden geldiği kadar onu yormuyorum ama
Bundan sonra göreceksin "kaldıramamayı" dedim, bu sefer tutuştu :)
Bizde de hep kötü ben oluyorum benden nefret edecek çocuklar :)
Evet cok sey istiyorlarFeminist busmai kızı gaza getirme
Çok şey istiyo bu adamlar çooook.
O da neymiş :) 1 ay ara verdim ben :)Guzel tarif kesinlikle. Bu sefer daha bi guzel oldu. İçlerini oyup dr. Otkerin orman meyveli sosundan koydum. Recel marmelatda olur. Herkes çok begendı saolasın
Aha aynı ben
Kocama bi piyangodan para cıksada istifamı versem dıyom bazen:)
Ay inanmıyorumm. Ben bu tarife bi ara baktım baktım sonra cesaret edemedim niyeyse. Ben de denicem ilk fırsatta
Tesadüfe bak:)
Hayırlı olsun canım:)
Tuvalet eğitimi nasıl gidiyor busmai
Evet cok sey istiyorlar
İyi yaptın:)O da neymiş :) 1 ay ara verdim ben :)
Kıs ben de nöbetçiyim:)Günaydınlar herkeseeeeeeee. İlk haftamızı geride bıraktık çok şükür :) bugün nöbetçiyimmmmmmherkede güzel bir gün diliyorum
Sanada kolay gelsin canım:)Gununuz aydin, cumaniz mubarek olsun a dostlar
Aysecikle kahvaltimizi yapalim, donucem ben size..
Pembisim ve diger tum calisanlara ve de basta kendim olmak uzere disarida calismayanlara da kolayliklar diliyorum.
hangi tariften bahsediyorsunuz kııııı?Güzel tarif ama dimi ya
Ne nefret edecekler beaaaaaaaaa :) gerçi kızlar ve anneleri birbirlerine kıldırlar tabi kendimden biliyorum
inş o da olurOğluş teyzesi tarafından uyutuldu. Ben de peynirli kekimi yaptım; arkadaşa gitmeye hazırım :) 2 gibi gideceğiz inşallah. Böyle zamanlarda keşke çalışmasam diyorum valla. Gezsem dursam
hadi hayırlı olsun, güzel güzel uyusun, istediği kadar tepişsin içindeBazamız ve yatağımız geldiiiiiiii. Oğluşum yatağı öpüp kokluyoryarın da perdelerimizi alacağız inşallah dikmiş olurlarsa. Bu arada yatak bariyeri bu yatağa gayet iyi oldu; kaymıyor.
hadi yapın da sonra biz de deneyekBu arada gittiğim arkadaşın kvsinden öğrenecektim ya fellah köfteyi. Çok uzun soluklu oturamadığım için biraz yarım yamalak oldu.
yap da görek (yap da yiyek demek isterdimaşkolsun pembem un ölçüm yok kız göz kararı unu azar,azar ekleyeceksin.yoksa un fazla kaçar
su eklersin ,su fazla gelince un eklersin ilk yaptığımda su,ekle ,un ekle 20 kişilk köfte çıkmıştı.
bulgurdada ölçüm yok kaynar suyla ıslıyorum üzerini kapatıp bekletiyorum .sonra su ve un ekleyerek iyice yoğuruyorum.
elinle yuvarladığında şekil alıyorsa kıvamı olmuş demektir. salçayı sosuna koyuyorum ben.yapayımda resim atayım en iyisi.
hem de ne çoook!Feminist busmai kızı gaza getirme
Çok şey istiyo bu adamlar çooook.
size yine yol göründü. maşallah, benim eşim olsa git gel yapmak istemez.Günaydın , hayırlı cumalar ,
Destiny ve pembe kolaylıklar ..
Pembiş yatağını severek sağlıkla kullansın pıtırcık , korkuluk da sabit kaldığına göre dönebilir özgürce insallah (; bizimki de sabah korkuluklara ayaklarını uzatmış şezlongta yatar gibi yatıyodu deli koca yatağı bırakmış
Babamız cumadan çıkınca kuzuluk yoluna düşüyoruz insallah yine.. Kalkıp bi kaç parça eşya koyayım valize, bi de kek yapayım geçen portakal ağacından bi tarif denedim çok güzel oldu, kv kp çok sevdiler götüreyim, dünden şekerparem de var onu da alırım ..
Hepinize hayırlı huzurlu günler
Cupcake tarifi canımhangi tariften bahsediyorsunuz kııııı?
öyle bi genelleme var mı gerçekten? biz annemizle böyle bi şey yaşamadık, inş kızımla da yaşamayız..
inş o da olurbelki ikinci bebekte 2 sene ücretsiz izin hakkını kullanırsın..
tabi şimdiden tasarruf etmeye başlarsan..
o kekten yengem de yapmıştı, ne yemiştim yaa
hadi hayırlı olsun, güzel güzel uyusun, istediği kadar tepişsin içinde
hadi yapın da sonra biz de deneyek
yap da görek (yap da yiyek demek isterdim)
hem de ne çoook!
Hayırlı yolculuk. Her haftasonu gidecekmisiniz böyle. Kek tarifi isterükGünaydın , hayırlı cumalar ,
Destiny ve pembe kolaylıklar ..
Pembiş yatağını severek sağlıkla kullansın pıtırcık , korkuluk da sabit kaldığına göre dönebilir özgürce insallah (; bizimki de sabah korkuluklara ayaklarını uzatmış şezlongta yatar gibi yatıyodu deli koca yatağı bırakmış
Babamız cumadan çıkınca kuzuluk yoluna düşüyoruz insallah yine.. Kalkıp bi kaç parça eşya koyayım valize, bi de kek yapayım geçen portakal ağacından bi tarif denedim çok güzel oldu, kv kp çok sevdiler götüreyim, dünden şekerparem de var onu da alırım ..
Hepinize hayırlı huzurlu günler
Sağolasın canım , sağolsun eşim getirir götürür birşey demez, kendi annesi de orada tabii o da bi etkensize yine yol göründü. maşallah, benim eşim olsa git gel yapmak istemez.
sonuçta kaç saatlik yol. sana kolay gelsin,(kekin linkini bize de at)
kazasız belasız gidin inş
hava serin, ama güneş açtı ayşecikle az yürüyüşe çıkalım..
tembel gacılar siz de az yazın..
Teşekkür ederim canım bu hafta içi dönüyor bizimkiler de zaten, 15 gün orada oluyorlar devremülk te, biz de hafta sonları gidiyoruz ..Cupcake tarifi canım
Hayırlı yolculuk. Her haftasonu gidecekmisiniz böyle. Kek tarifi isterük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?