- 14 Ağustos 2014
- 610
- 169
- 53
Kuduruk gelin:)Yok değilo olsa bi ton söylenirdim hahahaha
Öyle mi dersinnnyok valla hiç alışveriş yapasım yok.
Adem güneş beni de baydı ya. :/
vayyyy :) yalnız bu çocuklarınız cümle kuruyor ya çok şaşırıyorum. Çünkü bizimki çooook uzak sularda henüz :)
Herkese günaydınnnnnnnn. Güzel bir gün olsun inşallah :)
sanada kolay gelsin canımHerkese günaydın. Benim de boş günüm ama bir sürü iş var.
ohh ohhBenim de boş günümmmm. Ama bu sefer plan yapmadım. Ev sil süpür, kaş bıyık ve gezme sadece
Colicoscum senin kreşin ücretini zaten çalıştığın yer verecek o yüzden salla gitsin. Normalde kreşler öğretecekleri azıcık ingilizce için ek para alıyorlar ya ona kızılıyor. Burda da var öyle bi özel kreş. Küçücük bi havuzu bile var. Ama benim arkadaşım şöyle bi tespitte bulundu ki bana da çok mantıklı geldi: her çocuğun zevkleri farklı o yüzden bir kreş istediği kadar aktivite koysun belki senin çocuğun katılmak istemeyecek, sadece gidip oyun oynamak ona yetecek. Ozaman o süslü şeylere para vermiş olacaksın. Çocuğuna göre karar ver dedi. Ben de seneye kreş düşünüyorum inşallah. Cansel, pamuk şekeri ve dilanaz ne der bilmiyorum ama bana herkesin dediği 3 yaşında çocuğun evde zaptedilemez olduğu, arkadaş istediği, bunlar olmazsa tvye sardığı. Oyüzdennnnnnn inşallah oğluş kreşe gitsin istiyorum.
ben de seneye verıcem krese. Şimdiden evde cok sıkılıyor.pembis, kardesimde kızını bi kolejin 3 yas grubuna verdi yarım gün. çok memnun hatta tam gün orda kalmak istiyor ama kardeşim çalışmıyor gelecek yıllarda da gidecek diye yarım gün gönderiyor. Eğer maddi olarak bi sıkıntım olmazsa gelecek yıl yarım gün bende düşünüyorum.
Kreşin faydası var tabi ama dil eğitimi konusunda çok şey bekleme demek istiyorum.Bunun için özellikle öok para vermeye gerek yok.Hadi yaaa. çok iyi bir kreş diye biliyordum orayı. bilemiyorum ki benimde kafam karıştı şimdi. eaglenin yazdığı şeyleride okuyunca hak verdim ona. erken bir yaş ama ben mecburum. kv artık bakmak istemiyor bende biliyorsun ki onun yetiştirme şeklinden hiiiç memnun değilim. saçma sapan yetiştiriyor çocuğu eğittiği birşey de yok zaten. sinirlerim zıplıyor.
ben seneye düşünmüyorum. Ondan sonraki sene de yarım gün düşünüyorum.Cansel ya sen nasıl kafayı yemiyosun yaaaaa?? Bi de temizlik diyo ya. Maşallah sana ya valla nazar değmesinnnnnn :)
ben aslında ufaktan yazın başlamayı planlıyorum. Yani oğluşun kreşte rahat edeceğini düşünüyorum ama bileorum da tabi. Hayırlısı bakalım.
gazan mübarek olsun bacım!nfk, iyi okumalar bacim ben once digerlerinden başlayayım. geç bile kaldım
geçen gün calliou izliyordu ayşecik. türkçe dublajlı çizgi film, arada ingilizce şarkı vardı.colicos internetten baktım fiziki şartları gayet iyi görünüyor. ingilizce eğitimi ufakta olsa temel oluyor. öyle şakır şakır ingilizce öğretmiyorlar. Yanlız benim yeğenim çizgi filmleri ingilizce izliyordu ya önceden bahsetmiştim. çok güzel ingilizce konuşuyor. hemde telaffuzu çok güzel.
superwomen bu hatun.haydi ben temizliğe kaçar
adamı sildik yauvDestiny zaten baba ve kardesiyle uyuyor ama kizimin uyku teroru hep var bazen silah birakiyordu ama bu ara aktif yine
bir adem gunes degerlendirmesi ben yapayim eksik kalmayayim:ikizler ayri karakterdir beraber uyumak yemek zorunda degiller dedi benim icin bitti
Hoca hoca sen 24 saat kaldinmi sadece izlemek icin bile olsa ikizlerledikkat edin izlemek icin diyorum bakmak icin bile degil
benim de acelem yok. ilkokuldan önce bir sene gitmesi bana ideal geliyor.Kreşin faydası var tabi ama dil eğitimi konusunda çok şey bekleme demek istiyorum.Bunun için özellikle öok para vermeye gerek yok.
ben seneye düşünmüyorum. Ondan sonraki sene de yarım gün düşünüyorum.
Ben dil olayını babasına bırakıyorum.gazan mübarek olsun bacım!
geçen gün calliou izliyordu ayşecik. türkçe dublajlı çizgi film, arada ingilizce şarkı vardı.
eşim de bu ingilizce temel için aslında önemli. daha çok izletebilirsin falan dedi.
bende de temel yok ama, ingilizce film izleye izleye bir seviyeye kadar anlıyorum.
aman zamanı gelince öğrenirler yauv..
superwomen bu hatun.
valla seni gördükçe, bana da bi güven geliyor. herşeye yeterim, yapabilirim gibi geliyor..
adamı sildik yauv
sonuçta genelleme yapıyorlar. onlarca yıl aynı kıyafetleri giydirmek, aynı sınıfa vermek, aynı hobilere yönlendirmek gibi
bi yanılgıya düştü anne babalar. sanki bu bi zorunluluk gibi, öyle olması gerekiyormuş gibi..
o düşünceyi kırmak için onu söylediğini sanıyorum. yoksa ikiz olmanın kimbilir ne hikmetleri var..
benim de acelem yok. ilkokuldan önce bir sene gitmesi bana ideal geliyor.
okulun kalitesi ve egitimi bu konuda onemli saniyorum. Uzmanlar ve suan okudugum kitabin yazari dr da en az bir sene anaokuluna gitmeli diyor.. Bakalim o gunler bi gelsin hayirlisiyla ins .nfk anaokulunu en az iki yıl gönderme taraftariyim. kızımı bir yıl devlet bir yıl koleje gönderdim biliyirsunuz. çok faydasını gördük. öyle saatlerce odev stresimiz olmadı mesela. el kasları çok daha iyi gelişti ve kendine güveni geldi. kesinlikle tavsiye ederim.
oyyyy, ne güzel yapmışsınız.Ben şu an yapıştırıcı vermeyi düşünmüyorum. Elinden alamam çünkü.ilk faaliyet; elma agaci- yirtma yapistirma.
(Yirtmayi pek beceremiyor. Bi tarafindan o bi tarafindan ben tuttum da yirttik.ma yapisticiya fena sardi, elinden almak zor..)
bizimki de vermedi. Faaliyette en sevdigi sey, sanirim yapistirici oldu.B
oyyyy, ne güzel yapmışsınız.Ben şu an yapıştırıcı vermeyi düşünmüyorum. Elinden alamam çünkü.
4 yaşına kadar aynı odada yatın diyormuş benim için de orda bittiDestiny zaten baba ve kardesiyle uyuyor ama kizimin uyku teroru hep var bazen silah birakiyordu ama bu ara aktif yine
bir adem gunes degerlendirmesi ben yapayim eksik kalmayayim:ikizler ayri karakterdir beraber uyumak yemek zorunda degiller dedi benim icin bitti
Hoca hoca sen 24 saat kaldinmi sadece izlemek icin bile olsa ikizlerledikkat edin izlemek icin diyorum bakmak icin bile degil
yapıştırıcıyı ben rafa kaldırdım bi süre, amacından sapıyor eline alınca :)ilk faaliyet; elma agaci- yirtma yapistirma.
(Yirtmayi pek beceremiyor. Bi tarafindan o bi tarafindan ben tuttum da yirttik. Ama yapisticiya fena sardi, elinden almak zor..)
o his o kadar doğalki.. seni düşününce mesela ben çok rahatım diye düşünüyorum.kızlar nerdeee öyle her şeye yetisemiyiyorum. bazen çok bunalimlardayim. yetemiyorum duygusunu çok yasiyorum. gelecek yıl daha rahatlarim umuduyla yazıma son veriyorum
evet, orada yaygın evde eğitim olayı. nasıl başarı sağlıyorlar bilemiyorum..4 yaşına kadar aynı odada yatın diyormuş benim için de orda bitti
:)
çok komik bişey oldu bugün bana gelen arkadaşım adem güneşin güvenli bağlanma kitabını getirmiş hediye olarak
yapıştırıcıyı ben rafa kaldırdım bi süre, amacından sapıyor eline alınca :)
Amerikada bir moda var homeschooling diye yani evde eğitim. Çocuklarını okula götürmüyorlar müfredattan evde takip ediyorlar dışardan bitirme sınavlarına sokuyorlar
Sosyalleşmesini de spor veya hobi tarzı kulüplere göndererek çözüyorlar
Başarı daha yüksek oluyormuş
biz de bir an önce okula verme derdindeyiz millette ne sabır var utandım hahhha
hadi bakalımm..nfk ne güzel bir faaliyet olmuş bunu bende denerim. kız-erkek farkını görürüz
şuanki radyo programına bi ara denk geldim, inan 5 dk dayanamadım kapattım.Aslında bi ara adem güneşin radyo yayınıni dinliyordum sanki hep anneyi suclayici bi tavrı var. hırsızın hiçmi suçu yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?