- 8 Ağustos 2011
- 11.926
- 10.103
- 498
Normal bence. Çünkü bi arkadaşım demişti; kızı önce o okula giderken peşinden ağlıyormuş, bakıcıya gitttttt diyomuş. Sonra tam tersi anneye gittttt demeye ve bakıcıyı istemeye başlamış. Sonra bu tur bi daha dönmüş :) bence bişi yapma bırak böyle kalsın :)kızlar, size ne sorucam..
yakın zamana kadar ayşecik babaannesinin evine gitmek için ağlıyordu.
onlara gidince bize gelmiyordu, gece oluyordu, zorla getiriyorduk, ağlaya ağlaya..
şimdi ise babaannesi isteyince ben gitmicem, evde kalıcam diyip ağlıyor.
amcasını es kaza bina içinde görse peşine ağlayan çocuk, şimdi gel diyince onunla gitmiyor.
aynı şekilde teyzesi ve dedesini çok seviyor, onlarla çok güzel oynuyor.
ama onlar gel markete, parka gidelim dediklerinde onlarla dışarı çıkmıyor.
bana sen de gel, beraber gidelim diyor.
sanıyorum bu dönemsel bi şey. hani, bu şekilde bana bağlanması.
bu konuda ne yapılabilir, sizde durum nedir?
Ayy çok tatlı:)ceylinin de elinden yapıştırıccıyı almak mesele. Stick yapıştırıcı bızımki. Artık onu kalem mi zannediyor boyamı zannediyorsa ellerine suruyor. Yapıştırmanın mantıgını kavrayamadı sanırım henüz. Biz de dün yapmıştık yapıştırma calışması. Sonra bugün sticker aldım kayyulu:) o daha ıyı oldu hem yapıştırdı hem eğlendi hem de yapıştırıcıyla işimiz olmadıilk faaliyet; elma agaci- yirtma yapistirma.
(Yirtmayi pek beceremiyor. Bi tarafindan o bi tarafindan ben tuttum da yirttik. Ama yapisticiya fena sardi, elinden almak zor..)
Bıldıgım kadarıyla erkin koray da kızını hiç okula göndermemiş. Evde kendisi vermiş eğitimini4 yaşına kadar aynı odada yatın diyormuş benim için de orda bitti
:)
çok komik bişey oldu bugün bana gelen arkadaşım adem güneşin güvenli bağlanma kitabını getirmiş hediye olarak
yapıştırıcıyı ben rafa kaldırdım bi süre, amacından sapıyor eline alınca :)
Amerikada bir moda var homeschooling diye yani evde eğitim. Çocuklarını okula götürmüyorlar müfredattan evde takip ediyorlar dışardan bitirme sınavlarına sokuyorlar
Sosyalleşmesini de spor veya hobi tarzı kulüplere göndererek çözüyorlar
Başarı daha yüksek oluyormuş
biz de bir an önce okula verme derdindeyiz millette ne sabır var utandım hahhha
Sonuçta bir erkek. Anneyı anlaması zorara sıra bunu yapmak lazım.. bu gece annemdeyiz ya, uzun sohbet ettik annemle..
kardeşimle aynı şekilde kız kıza muhabbetler.. saça fön çekmeler, makyaj ve kitap tavsiyeleri
o his o kadar doğalki.. seni düşününce mesela ben çok rahatım diye düşünüyorum.
aslında hepimizde kapasite var da, rahata alıştığımız için yapamayız gibi geliyor.
birkaç çocuk olunca, birşeylere yetişememe kaçınılmaz bi durum. ama eminim sen pratikleşmisindir.
hepsi tecrübe işte..
evet, orada yaygın evde eğitim olayı. nasıl başarı sağlıyorlar bilemiyorum..
hoş biz okulda bile eğitimi yola koyabilmiş değiliz, evde nasıl becericez
istemediğin ot, burnunda bitermiş
yine kitaba bir göz at sen, paylaşımlarını beklerim..
hadi bakalımm..
şuanki radyo programına bi ara denk geldim, inan 5 dk dayanamadım kapattım.
olayı öyle abartmışki, yani anlatımı samimiyeti insanı uzaklaştırıyor.
sebebi de, çok duyuldu, ünlü oldu o. başka bi şey değil.
programını netten dinle, özellikle ilk programlar çok faydalı.
onları dinleyince şimdiki haliyle ne kadar farklı olduğunu anlayacaksın..
benim anlayamadığım, ceza ve ödülü kabul etmediğinden çocuk terbiyesini nasıl yapacağımızı anlatamıyor.
yasakları söylüyor da, yapılacakları söylemiyor.
yani onu yapmayın, şunu söylemeyin, böyle davranmayın diyor.
ama bi misal verip bu durumda şu şekilde davranmanız gerekir demiyor..
Nöbetten yırttımhaftaya salı yarım gün, çarşamba tüm gün tatilmiş ya, nedense bi sevindim bi sevindimmm
inş hava güzel olur da, program yaparız..
bizim herzamanki halimiz. Ben eve geldiğim andan itibaren annemi düşman belliyor ceylin. Sııkılmıştır babanneden. Artık çekici gelmiyordur. Yeni heyecanlar arıyor olabilir.kızlar, size ne sorucam..
onlara gidince bize gelmiyordu, gece oluyordu, zorla getiriyorduk, ağlaya ağlaya..
amcasını es kaza bina içinde görse peşine ağlayan çocuk, şimdi gel diyince onunla gitmiyor.
kızlar, size ne sorucam..
bizde bana çok bağlı zaten.ama gezme olsa gider.beni görünce herkesin işi bitmiştir.kızlar, size ne sorucam..
ben de nöbetçiyim.Günaydınlar herkeseeeeeee. Haftanın son günü de hayırlı ve uğurlu olsun. Bugün malum nöbet günümmmm. Dün sabahtan beri boğazım feci acıyor. Pastil vs aldım ama işe yaramadı. Bakalım bugün okulda ders ve nöbetle birleşince ne olacak :/
Güzel bir gün olsun inşallah :)
fotosunu bı görseydim. E bebekti dimi. Bi bakayım e bebek sitesineevet canim giyiyor. uyku tulumuna girmez bizimkisi
yap anacım tavsıye ederim:) kerem de yapar bi ver eline:). Ama yapıştırıcıyı ellerinden almak mesele tabidestiny ceylin ne güzel oturmuş yapiyir faaliyeti beni fena gaza getirdiniz
mesela süzme yoğurda gıda boyası ekleyip parmak boyası yapabilirsin. İlla yapıştırma etkinliği yapmak zorunda değilsiniz. Parmak boyasıda co eğlenceli oluyor. Önüne koy kagıdı boyayı. Dalsın parmaklarla:)destiny ceylin ne güzel oturmuş yapiyir faaliyeti beni fena gaza getirdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?