O zaman Melisa kolay alışır bence.Herkese merhaba
Pempis antalyaya gitmissiniz iyi gezmeler canim
ilbilgehatun ayyy kolay gelsin bacim bende istiyorum baslamayi ama ben hazir degilim suan gerci melisa cise gidiyor bazen ama kaka da tuvalete kesinlikle gitmek istemiyir once onu yenmemiz gerekir bizim aglatarajda goturmek istemiyorun
Born avm yi begenmenize sevindim beklim gene arada gelirsiniz bulusuruz belli mi olur bize yakin avm yuruyerekde geliriz yani haber ver yeter
Pamukhelva ayyy tamirat islerini bende hic sevmiyorum kolayliklar versin allah ama bitince guzel olacak insallah
Bizde bugun babamiz evde olunca gezmelere gittik darica hayvanat bahcesine gittik guzel ama bakimsiz bir yer ama cok yorulduk melisada uyumadi ev de dandini oldu cikarken offf hadi bana kolah gelsin
Valla sabır sabır ya sabır diyorum. Seninki ilk gün yine tuvalete yapmış. Bence büyük başarı.benimki ilk gün hep altına yapmıştı. Ki bugün de altına yaptı. Sadece iki kez tuvalete yaptı. Biz ödül veriyoruz canım. Petito ayıcık küçük ya ondan aldık. Bonibon aldık. Bir iki tane ondan verdik birinde. Kuzenini çok seviyor. Yaparsan onu getireceğiz dedik.oturunca bile ödül verin diye okudum ben de. Yapmasına gerek yok. Ben artık 30-40 dk arayla götürüyorum.sık olunca daha iyi oldu sanki. Ayy, bilmiyorum ya. Zor işte.başta topiğimizdeki olmak üzere tuvalet eğitimini sinir krizi geçirmeden tamamlayan tüm anneler selam olsun...
madalya falan takıcam kendilerine...
hayal ettiğimden cok daha sinir yıpratıcı bir süreçmiş...
aslında kas gelişimleri tamamlanmıs bence kaçırma falan gibi bi durum yok bilerek isteyerek altına yapıyo kabuss gibi...
ama kesinlikle yaza bırakmadıgıma cok mutluyum cünkü zumra daha da ayaklanınca nasıl olurdu bilmiyorum...
kaka konusunda zzaten asla tuvalete oturmuyo gözyaşları nasıl akıyo mümkün degil adım atmıyo ciş için oyalarsam falan oturuyo ama asla çiş yok hep aitına yaptı yarım saat kadar önce cok az bişey yaptı tuvalaete heryerde cok abartmayın ödül vermeyin falan diyo ama ben pek yakında herseyi vericem bu gidişle yeterki yapsın...
ilbilge sizde durumlar nasıl gerçi daha ilk gün zamanla rayına girer inş ama sabretmekten kendimi yedim ona kızmamak için sakin kalabilmek cok zor...
bi de merak ettiğim alıştırma külotlarını kullanmayı ne zaman bırakmalıyım acaba bunlar oldugu için mi koyveriyo :)
canselcim benim su ana kadar müdahele edilmeyen sadece 6 dişim kaldı onun dişin tüm dişlerim kanal dolgu ve bir tanesi de cekim oldu öndeki üst 6 dişi de kaplama yapmayı önerdi ama kararsızım sen ne durumdasın tekrar agrın falan olmadı dimi
neden tuvalete yaptı biliyo musun uzun bi zamandır silah tüfek falan istiyodu almıyoduk gecen dedesi almıştı saklamıştık babası birden tuvalete çişini yaparsan böyle böyle sürpriz var falan dedi epeydir de yapmamıştı tuvalete bi anda koştuk ve yaptı tek bi kez sen de dün tek bi kez wc ye yapti yazmamışmıydın yanlış mı anımsıyorum şu anda alıştırma külodu mu kullanıyosun normal külot mu peki bi de ben çok sık götürünce daha çok sinirlendi zaten yapmıyodu daha da yapmadı sabah agladı hep bende ısrar etmedim önce sonra kakasını da yaptı altına ben en cok kakada zorlanıcakmısız gibi geliyo Allah'ım sen bize yardım et de kolayca atlatalım inş...O zaman Melisa kolay alışır bence.
Valla sabır sabır ya sabır diyorum. Seninki ilk gün yine tuvalete yapmış. Bence büyük başarı.benimki ilk gün hep altına yapmıştı. Ki bugün de altına yaptı. Sadece iki kez tuvalete yaptı. Biz ödül veriyoruz canım. Petito ayıcık küçük ya ondan aldık. Bonibon aldık. Bir iki tane ondan verdik birinde. Kuzenini çok seviyor. Yaparsan onu getireceğiz dedik.oturunca bile ödül verin diye okudum ben de. Yapmasına gerek yok. Ben artık 30-40 dk arayla götürüyorum.sık olunca daha iyi oldu sanki. Ayy, bilmiyorum ya. Zor işte.
cok saol canım sen vermiş miydin vermediyse darısı basına olsuun :)slm kızlar nasılsınız?
okullar tatil oldu hayırlı olsun sevgili öğretmenlerim:9
born ilbilge tuvalet eğitimine başlamışsınız hayırlı olsun kolayca atlatın inşallah:)
ahh cnm cok saol uzun uzadıya yazzmıssın ne güzel moral oluyo bunlar okudukca bizz de o günlere gelebilcekmiyizz diye onu atlet külotla görmek bile çok güzel ama altına yapınca o kadar da eglenceli olmuyor tabı bı de zumra faktoru var o da ben onunla cok ilgilenemedim hep babadaydı diye cok mızmızdı bugün..selam topikcanlar...tatilmi yoksa full mesaimi başladı ben anlamadım...anamlar arkalarına bakmadan kaçtı ve ben kuzularla başbaşayım...haftaya uçakla adana yapıcaz bakalım nasıl olacak..
tuvalet eğitimi veren anneler 9 gün çiş dediler...sonra yine defalarca kaza yaptılar...bugün bile kızım oynarken kaçırdı...
ilk günler 30 dakikada bir götürdüm...benimkiler baştan beri klozete itiraz etmediler ama her istediğimde oturmadılar...ağlatarak oturtmayın canım arkadaşlarım...ben 2. gün alaturka tuvalete döndüm ve çoooooook kolaylaştı...alaturkada mesaneye baskı var çabuk işiyor ve kaka yapıyorlar...ilk kakaya veda çok önemli biz hala annesine babasına gönderiyoruz çok özlemişler diyorum ...ilk zamanlar alkış kıyamet kopuyordu sarılmalar öpmeler çığlıklar zıplamalar...değişik konularda sticerlar almıştım bol bol seçmelerine izin verip ödüllendiriyordum..okuduğum yazıda başka hiçbir zaman bu kadar bol ödüllü olmayacaksınız yazıyordu...alaturkada su ile oynamalarına izin verdim o yüzden 30 dakikada kolayca giriyorlardı...kızımda hala gece bez kullanıyorum gece kalkmaktan hoşlanmıyor ama işiyorda:) oğlum gece kendi uyanmıyor ama şimdi 1 defa ben kaldırıyorum gözünü açmadan tuvalete yapıyor...bu zamana kadar 2 kez kaldırdım ilki uyuduktan 2 saat sonra...ikinci sabaha karşı
dişelerimi çok sıktım...ilk günler tuvaletten çıkamadık zaten daraltılar geldi...kızım hala kaza yapıyor onda erken başlamışım ama ikisine birden başlamaya mecburdum...kazaların büyük çoğunluğu taşa denk geldi sanırım şanslıydım ama oğlum koltuğa işedi:) sildim :)
aklıma başka bişey gelmiyor ama kendimi bir doğduklarında bir de tuvalet eğitiminin ilk günü çok çaresiz hissetmiştim...doğduklarında hep öyle kalacaklar büyümeyecekler sanmıştım tuvalet eğitiminde de hiç tutamayacaklar sanmıştım...öyle olmuyormuş ama kolay da olmuyormuş..
Dün bir kez yaptı diyebiliriz. Tam bir de sayılmaz aslında. Kakasını yapmaya başlamıştı. Kakanı mı yapıyorsun deyince "evet" dedi. Hemem koştuk. Orada devam etti. Hiç ile bir arası bir şey oldu yani. Bugün de iki kez yaptı. Akşam zaten kv'ler geldi. Takip edemedim doğru dürüst.neden tuvalete yaptı biliyo musun uzun bi zamandır silah tüfek falan istiyodu almıyoduk gecen dedesi almıştı saklamıştık babası birden tuvalete çişini yaparsan böyle böyle sürpriz var falan dedi epeydir de yapmamıştı tuvalete bi anda koştuk ve yaptı tek bi kez sen de dün tek bi kez wc ye yapti yazmamışmıydın yanlış mı anımsıyorum şu anda alıştırma külodu mu kullanıyosun normal külot mu peki bi de ben çok sık götürünce daha çok sinirlendi zaten yapmıyodu daha da yapmadı sabah agladı hep bende ısrar etmedim önce sonra kakasını da yaptı altına ben en cok kakada zorlanıcakmısız gibi geliyo Allah'ım sen bize yardım et de kolayca atlatalım inş...
cok saol canım sen vermiş miydin vermediyse darısı basına olsuun :)
ahh cnm cok saol uzun uzadıya yazzmıssın ne güzel moral oluyo bunlar okudukca bizz de o günlere gelebilcekmiyizz diye onu atlet külotla görmek bile çok güzel ama altına yapınca o kadar da eglenceli olmuyor tabı bı de zumra faktoru var o da ben onunla cok ilgilenemedim hep babadaydı diye cok mızmızdı bugün..
senin yazdıklarına gelince eşim de alaturka kullanalım diyo ama avmlerde falan ne yapıyosun veya alaturka olmayan yerlerdde yasir bi yere alısırsa sanki baska yere yapmaz sanıyorum yapıskan bizzde aldık daha dogrusu tuvalet egitimi ile ilgili alfıgımız kıtapların birinden cıkmızstı madalya gibi aferin şampiyon büyüdüm gibi şeyler yazıyo bezle ilgili onları verdim ama hep altına yapıyo işte anlattıgım bı kezz dısında ama daha ilk gün moral bozmuyorum da baya sabır istiyomus hakkat
Böyle yazın ya iyi oluyor. Sağ ol canım.selam topikcanlar...tatilmi yoksa full mesaimi başladı ben anlamadım...anamlar arkalarına bakmadan kaçtı ve ben kuzularla başbaşayım...haftaya uçakla adana yapıcaz bakalım nasıl olacak..
tuvalet eğitimi veren anneler 9 gün çiş dediler...sonra yine defalarca kaza yaptılar...bugün bile kızım oynarken kaçırdı...
ilk günler 30 dakikada bir götürdüm...benimkiler baştan beri klozete itiraz etmediler ama her istediğimde oturmadılar...ağlatarak oturtmayın canım arkadaşlarım...ben 2. gün alaturka tuvalete döndüm ve çoooooook kolaylaştı...alaturkada mesaneye baskı var çabuk işiyor ve kaka yapıyorlar...ilk kakaya veda çok önemli biz hala annesine babasına gönderiyoruz çok özlemişler diyorum ...ilk zamanlar alkış kıyamet kopuyordu sarılmalar öpmeler çığlıklar zıplamalar...değişik konularda sticerlar almıştım bol bol seçmelerine izin verip ödüllendiriyordum..okuduğum yazıda başka hiçbir zaman bu kadar bol ödüllü olmayacaksınız yazıyordu...alaturkada su ile oynamalarına izin verdim o yüzden 30 dakikada kolayca giriyorlardı...kızımda hala gece bez kullanıyorum gece kalkmaktan hoşlanmıyor ama işiyorda:) oğlum gece kendi uyanmıyor ama şimdi 1 defa ben kaldırıyorum gözünü açmadan tuvalete yapıyor...bu zamana kadar 2 kez kaldırdım ilki uyuduktan 2 saat sonra...ikinci sabaha karşı
dişelerimi çok sıktım...ilk günler tuvaletten çıkamadık zaten daraltılar geldi...kızım hala kaza yapıyor onda erken başlamışım ama ikisine birden başlamaya mecburdum...kazaların büyük çoğunluğu taşa denk geldi sanırım şanslıydım ama oğlum koltuğa işedi:) sildim :)
aklıma başka bişey gelmiyor ama kendimi bir doğduklarında bir de tuvalet eğitiminin ilk günü çok çaresiz hissetmiştim...doğduklarında hep öyle kalacaklar büyümeyecekler sanmıştım tuvalet eğitiminde de hiç tutamayacaklar sanmıştım...öyle olmuyormuş ama kolay da olmuyormuş..
Hiç moral bozmayalım herkesin çocuğu zor alışıyor. Bazıları hariç. Onlar da çok azdır. Eninde sonunda bu zorluğu yaşayacağız. Ben 15 günü gözden çıkardım artık. Rahat olalım arkadaşım.neden tuvalete yaptı biliyo musun uzun bi zamandır silah tüfek falan istiyodu almıyoduk gecen dedesi almıştı saklamıştık babası birden tuvalete çişini yaparsan böyle böyle sürpriz var falan dedi epeydir de yapmamıştı tuvalete bi anda koştuk ve yaptı tek bi kez sen de dün tek bi kez wc ye yapti yazmamışmıydın yanlış mı anımsıyorum şu anda alıştırma külodu mu kullanıyosun normal külot mu peki bi de ben çok sık götürünce daha çok sinirlendi zaten yapmıyodu daha da yapmadı sabah agladı hep bende ısrar etmedim önce sonra kakasını da yaptı altına ben en cok kakada zorlanıcakmısız gibi geliyo Allah'ım sen bize yardım et de kolayca atlatalım inş...
cok saol canım sen vermiş miydin vermediyse darısı basına olsuun :)
ahh cnm cok saol uzun uzadıya yazzmıssın ne güzel moral oluyo bunlar okudukca bizz de o günlere gelebilcekmiyizz diye onu atlet külotla görmek bile çok güzel ama altına yapınca o kadar da eglenceli olmuyor tabı bı de zumra faktoru var o da ben onunla cok ilgilenemedim hep babadaydı diye cok mızmızdı bugün..
senin yazdıklarına gelince eşim de alaturka kullanalım diyo ama avmlerde falan ne yapıyosun veya alaturka olmayan yerlerdde yasir bi yere alısırsa sanki baska yere yapmaz sanıyorum yapıskan bizzde aldık daha dogrusu tuvalet egitimi ile ilgili alfıgımız kıtapların birinden cıkmızstı madalya gibi aferin şampiyon büyüdüm gibi şeyler yazıyo bezle ilgili onları verdim ama hep altına yapıyo işte anlattıgım bı kezz dısında ama daha ilk gün moral bozmuyorum da baya sabır istiyomus hakkat
ee bu kadar çok uyaran olunca.. babaanne dede, dayıGünaydınlar herkeseeeeeee.
Uyku düzenimiz burda manyadı resmen. Geç yatıyoruz geç kalkıyoruz ve yatağımızı arıyoruzzzzzzzzzzzz. Belki de ben arıyorumdurbugün deli yağmur ve fırtına uyarısı varmış. Ama şans eseri olmazsa hayvanat bahçesine gidelim istiyorum. Dün çocuğum dayısına da kavuştu ve gözlüğünü halletti. Çok mutlu burda çevresinde bir sürü insanla
Herkese güzel bir pazar diliyorummmm :)
kışın tabi iki katı zor bu iş. ben yazın evde yalnızken sadece külot, bazen külot ve sort giydiriyordum. 8 külot almistimGerçekten sabır istiyor. Bir de çok eşofman altı ve klot. Bakalım bugün nasıl olacak. Yazalım buraya. Destek oluruz birbirimize. Kolay gelsin.
Yaz, yaz iyi oluyor.
Tuvalette 5 dakika kadar oturuyor. Kaldıktan 20 dk sonra falan yapıyor. Bugün daha sık oturtacağım.
biz de geçen hafta gitmiştik. tamirat durumları var, yeni hayvanlar gelecekmiş, düzenlemeler yapılıyor.Herkese merhaba
Pempis antalyaya gitmissiniz iyi gezmeler canim
ilbilgehatun ayyy kolay gelsin bacim bende istiyorum baslamayi ama ben hazir degilim suan gerci melisa cise gidiyor bazen ama kaka da tuvalete kesinlikle gitmek istemiyir once onu yenmemiz gerekir bizim aglatarajda goturmek istemiyorun
Born avm yi begenmenize sevindim beklim gene arada gelirsiniz bulusuruz belli mi olur bize yakin avm yuruyerekde geliriz yani haber ver yeter
Pamukhelva ayyy tamirat islerini bende hic sevmiyorum kolayliklar versin allah ama bitince guzel olacak insallah
Bizde bugun babamiz evde olunca gezmelere gittik darica hayvanat bahcesine gittik guzel ama bakimsiz bir yer ama cok yorulduk melisada uyumadi ev de dandini oldu cikarken offf hadi bana kolah gelsin
en zor günleri geçiriyorsunuz, ama rahat günler yakında inş..başta topiğimizdeki olmak üzere tuvalet eğitimini sinir krizi geçirmeden tamamlayan tüm anneler selam olsun...
madalya falan takıcam kendilerine...
hayal ettiğimden cok daha sinir yıpratıcı bir süreçmiş...
aslında kas gelişimleri tamamlanmıs bence kaçırma falan gibi bi durum yok bilerek isteyerek altına yapıyo kabuss gibi...
ama kesinlikle yaza bırakmadıgıma cok mutluyum cünkü zumra daha da ayaklanınca nasıl olurdu bilmiyorum...
kaka konusunda zzaten asla tuvalete oturmuyo gözyaşları nasıl akıyo mümkün degil adım atmıyo ciş için oyalarsam falan oturuyo ama asla çiş yok hep aitına yaptı yarım saat kadar önce cok az bişey yaptı tuvalaete heryerde cok abartmayın ödül vermeyin falan diyo ama ben pek yakında herseyi vericem bu gidişle yeterki yapsın...
ilbilge sizde durumlar nasıl gerçi daha ilk gün zamanla rayına girer inş ama sabretmekten kendimi yedim ona kızmamak için sakin kalabilmek cok zor...
bi de merak ettiğim alıştırma külotlarını kullanmayı ne zaman bırakmalıyım acaba bunlar oldugu için mi koyveriyo :)
canselcim benim su ana kadar müdahele edilmeyen sadece 6 dişim kaldı onun dişin tüm dişlerim kanal dolgu ve bir tanesi de cekim oldu öndeki üst 6 dişi de kaplama yapmayı önerdi ama kararsızım sen ne durumdasın tekrar agrın falan olmadı dimi
nerdesin kuzuuuu?!nfk pembe senamert cansel destiny pamukhelva inşallah kimseyi unutmadım??? kızlar nasılsınız keyfiniz nasıl??
pembe hayırlı tatiller canım.ben de bazen kızınca ayarlayamıyorum.senin yerinde olsam ben ne yapardım bilmem.Allah kolaylık versin canım.
hızlandırılmış program tabi..Ben tuvalet eğitimini ilkokulda vericem bu okuduklarımdan sonra
Canlarım çok şükür yoğun geçiyor burda günler. Çarşamba da dönüyoruz zaten inşallah. O yüzden ne okuyorum ne yorumluyorum ben de bilmiyorum. Ama hepinize kucak dolusu sevgiler yolluyorum :) tuvalet eğitimi veren arkadaşlarıma iki üç kat daha fazla
ben de alıştırma külodu kullanmadım, bi faydası olduğunu sanmıyorum.alafrangayi reddetmiyorlardi ama alaturkada cis kaka yapma suresi kisa...disarda omer hic girmez tedirgin oluyo. gulsum bana hic benzememis mutlaka totisi koyar o pis tuvaletlere cik seviyo renkli diye. tuvalete alisirsa sonradan alafrangaya da alisir yasir bence. disarda cime tutuyorum bazen kucagimda mecbur kalirsam. ben de buna izin vereceklerini sanmiyordum ama bisey demiyolar. ben alistirma kilodu hic kullanmadim.
çok güzelBöyle yazın ya iyi oluyor. Sağ ol canım.
Hiç moral bozmayalım herkesin çocuğu zor alışıyor. Bazıları hariç. Onlar da çok azdır. Eninde sonunda bu zorluğu yaşayacağız. Ben 15 günü gözden çıkardım artık. Rahat olalım arkadaşım.
Sen evde olacaksın ya bundan sonra. Bence baharda başla. Sık sık çamaşır yıkamak gerekiyor. Kuruması kolay olur. Bu mevsimde olmasının iyi tarafı yaz veya bahar olsa bir süre eve kapanmak gerek. Herkes gezerken evde olmak can sıkıcı olur.Herkese gunaydin hayirlu haftalar olsun insallah
Born ve ilbilgehatun valla sizden feyz alip bende baslamak istiyorun ama bir turlu cesaret edemiyorum bakalim
Pempis valla gezmeler cok guzel ama az kalmis
Nfk evet guzel ama bakimsiz dedigin gibi herhalde tadilatlardan melisaninda hosuna gitti ama bir daha ne zaman gideriz belli olmaz
Bugun hava guzel olursa biraz disri cikariz hafifde burun akintimiz var ama eve tikili kalmak da istemiyoruz bakalim herkesi opuyoruz
Ayşecik, uslu bir çocuk. Deneyebilirsin. Baktın durmuyor, çıkarsınız.kızlar, ayşeciği tiyatroya götürmek için acaba erken midir? birkaç gündür aklımda..
yaşına uygun, ilgisini çekebilecek bi oyun bulabilirsem götürmek istiyorum.
Seker portakalim, bizde senelik üyelik var 20 nisana kadar bi kere daha gideriz
istanbulda olsam hafta sonu sabahları devlet ve şehir tiyatrolarında çocuk oyunları var kesin götürürdümkızlar, ayşeciği tiyatroya götürmek için acaba erken midir? birkaç gündür aklımda..
yaşına uygun, ilgisini çekebilecek bi oyun bulabilirsem götürmek istiyorum.
Seker portakalim, bizde senelik üyelik var 20 nisana kadar bi kere daha gideriz
Canım ben kaçırdım sanırım. Niye dr'ye gittiniz?Tünaydın hanımlar , dünya göz hast.muayene sırası bekliyoruz , damla damlatıldı gözlerine , birazdan bulanık görmeye başlayıp huzursuzlanacaklar :)
Ilbilge, born ; ilk günler öyle geçiyor ama birkaç güne olumlu gelişmeleri göreceksiniz insallah , alıştırma kilodu dışarıya giderken güzel koruyor , onun haricinde evde pek işe yaradığını söyleyemeyeceğim ben de..
Şekerportakalım ne güzel hayvanat bahçesi gezisi yapmışsınız ..
Cansel ve Şekerportakalım teşekkür ederim yazdıklarınız için :)
Tiyatro konusunda ; gösterinin görsellerine konusuna i göre ilgilerini çekebiliyor, mesela ;El kuklası ve ışık gösterili iki tiyatro rast gelmişti geçen sezon , Selim nefes almadan seyre dalmıştı..
Hepinize güzel günler :)
Bez bir hafta kadar gece bezleyeceğim.bugun de bile isteye altina yapiyor soylediklerinizi dikkate aldim ve alistirma kulotlarini koydum koseye normal kulot kullanmaya basladim bakalim bundan sonraki surec nasil olucak ama bir gun gecti bile ins hep iyiye gider daha da
dun gece uyandirip cise goturmekle ilgili tonla yazi okudum kaldirirsaniz alisir diyen de var kaldirmadan o kadar saat tutamaz diyen de ne yapsam bilemedm :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?