- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
geçmiş olsun canım.. Allah şifa versin İnşaallah..nereleri gezdin bakayım..
tamam bende karanlıkta yatırayım ama emzirirken zor olmazmı? :26:
cena,cım çok haklısın bende kışın bebekle kalabalığa girme taraftarı değilim.
geçen yan komşum yasin okutuyormuş bnide davaet etti.
zaten oğlanın uyku saatine denk geldi gidemem diye düşünüyordum.
birde kızımı okula göndeirken bi bayan yanında üç çocukla komşuma geldi
:çocuklar hasta olduda okula göndermedim bende buraya getirdim:
demezminasıl yani???
etraftkilere bulaşşısn diyemi?
cena kzının sık uyanması aç kaldığından olablirmi?
benim oğlumda mamaya başlamadan önce sık sık kalkardı
azcık emer geri uyurdu.gece iki ölçek mama verince daha az kalkar oldu
he yaa.. sanki çocuğun zararına uğraşıyoruz..
herkesin ortak tavrı: çocuk hapşırsın... ''aaa, aa hasta oluyor yavruu''
oysa doğduğundan beri neredeyse her gün birkaç kez hapşırıyor..
geçmiş olsun, anlattıkların üşüttüğünü gösteriyor..
mideye nane limon çok iyi gelir.. kusacak kadarsan, kus rahatlarsın..
anneciğin de gelmiş, bebeğine baktığın gibi size bakar
nasıl bi akıldır bu?! okula gidemeyecek kadar hasta çocuğucena,cım çok haklısın bende kışın bebekle kalabalığa girme taraftarı değilim.
geçen yan komşum yasin okutuyormuş bnide davaet etti.
zaten oğlanın uyku saatine denk geldi gidemem diye düşünüyordum.
birde kızımı okula göndeirken bi bayan yanında üç çocukla komşuma geldi
:çocuklar hasta olduda okula göndermedim bende buraya getirdim:
demezminasıl yani???
etraftkilere bulaşşısn diyemi?
cena kzının sık uyanması aç kaldığından olablirmi?
benim oğlumda mamaya başlamadan önce sık sık kalkardı
azcık emer geri uyurdu.gece iki ölçek mama verince daha az kalkar oldu
pazartesi ya da salı gideceğiz bakalım, ne kadar olmuş ayşecik..KIZ ÇOCUK
Yaş Alt Sınır Ortalama Üst Sınır
1 ay 2,850 3,750 4,650
2 ay 3,700 4,600 5,500
3 ay 4,350 5,350 6,350
4 ay 4,700 6 7,300
5 ay 5,150 6,600 8,050
6 ay 5,500 7,150 8,750
ben 1. aydan sonra özel bi durumu olmadığı için hiç çocuk doktoruna gitmedim..Kızlar bir şey soracağım.. ek gıdaya geçebilirsin diyen doktor s.ocağı doktorumu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz..? :44:ben hiç s.ocağındaki doktorumu görmedim de...:26:
yok canım, içgüdüsel öyle bi bulur ki memeyi
ayşecik uyumak üzere, dalsa da şu salonu bi su silip süpürsem..
işin kötü yanı bnim kız memeyi kendi bulamıyor.. kafasını sağa sola atıyor.. bebekkende zor tutardı.. hele birde veremezsem basıyor çığlığı..:18:çok sağol canım
annem babamla gittik
annem baktı oğluma bir günü kuzenimle fatihte geçirdim ooh öyle güzeldi ki elbise etek falan aldım
zor olmaz ben karanlıkta emziriyorum ama alışkın değilsen emzirirken açarsın ışığı yeter ki karanlıkta uyusun
bu da kızımla ben tabi yüklendiyse :)
nasıl bi akıldır bu?! okula gidemeyecek kadar hasta çocuğu
davete getirmiş anasıkendi geri kalamıyor diye hasta çocuğu sürüklüyor peşine..
diğer insanları da riske atıyor..
dediğini ben de düşündüm. ama gündüz emiyor, 2,5 saat sonra acıkıyor..
gece tam yatmadan önce emziriyorum, uyuyor, 2 saat sonra kalkıyor, sonra neredeyse 1-1,5 saatte bir..
belki de dediğin gibi doymuyordur, ama bilemiyorum işte.. :44:
o yüzden bazı arkadaşlar akşam yatarken pirinç unu yediriyor demek..
pazartesi ya da salı gideceğiz bakalım, ne kadar olmuş ayşecik..
ama bana az aldı gibi geliyor, zaten son iki aydır 500 gr alıyordu..
ben 1. aydan sonra özel bi durumu olmadığı için hiç çocuk doktoruna gitmedim..
sağlık ocağında rutin takip yapılıyor zaten.. ek gıda konusunda da onların yönlendirmesiyle davranacağım..
ben de hasta oldum ishal mide bulantısı baş ağrısı..haftasonu istanbula uçmuştuk üşüttüm heralde..allahtan bebeğim iyi ama onun da uyku düzeni bozuldu gece 11 de yatardı şimdi 2 ye kadar uyanıktı delirtti beni
Allahtan annem geldi bugun dinleniyorum karnım çok ağrıyo gurul gurul
benimki de eliyle ayağını tutmaya başladı top gibi oluyor çok sevimli
karanlıkta büyüme hormonları salgılanıyor gece karanlıkta durması gerek..
kayınvalidemler korkar ışığı açık tut dediler ben hep karanlıkta uyuttum şimdi karanlıkta bile görüyor
herkese selamlar Herkesin Cuma Bayramıda mübarek olsunben dört dörtlük grip oldum.. başka şikayetlerimde var dün doktora gittim çocuga iki metreden fazla yaklaşmıycaksın maskeyle emzireceksin dedi.. eşim cuma namazına gitti kızım bana kaldı yüzümde maskeyle emzirip oynatmaya çalışıyorum. öpüp koklayamıyorum burnumda koku almıyor zatende kendimi sıka sıka bakıyorum kuzuma.. o da bana büyük bir ilgiyle bakıyo yüzümdeki maskeyi tutmaya çekmeye çalışıyo bn kafamı geri atttıkça o kahkaha atıyo oyun oynuyoruz zannediyo kuzucum bu arada bebeginin yüzünde egzama olanlar nasıl oldu egzamaları benim kızımınki gittikçe çogalıyo sanki
kızlar hepinize hayırlı cumalar.bayadır giremiyordum hepinizi cok özledim sayfalar epey birikmiş.umarım cok sey kacırmamısımdır.hergün yeni bir huy hergün yeni seyler artık oğluma sasırmıyorum küçük sahtekarım benim...bu arada gecen hafta oğlumuz sünnet oldu.doktorumuz taa 40 günlükken yaptırın pipisi biraz dar demişti o zaman küçük diye korkmustum bide 13 günlükken yalovaya gitmiştim zaten.kısmet olmadı birtürlü.cok şükür sıkıntı olmadan yapıldı iyikide yaptırmışım.eğer dahada büyüseydi dayanamazdım inanın.zaten ben giremedim yanına esim girdi lokal ansteziyle yapıldı cocuk büyüyünce genel anestezi veriyorlarmış o daha kötü.neyse sağ salim atlattık onuda.erkek anneleri sizde erken sünneti düşünün derim sonradan psikoloji bozluyormus.bu arada ev aldık kısmetse ocak sonu tasınıcam şimdiden evi topluyorum.oğlum kucak delisi sırtı yere geldimi basıyor çığlığı.annem tutuyo ben tabak canak sarıyorum.işte böle kızlar sizlerle sohbeti özledim keşke fırsatım olsa yav kızlar bu kocalar niye böle hamileyken ve doğumdan sonraki 1 ay pamuk gibi oluyorlar,cocuğa bakmaya gelince... neyse bişey demicem.kardessiz olmazmıs sen daha cok beklersin.işten gelince 5 dk tut diorum.emziği düştü ver,ayağı acıldı ört.peslerinde asker gibi bekliorum ne anladım bu işten.anam cok doluyum kızlar
herkese selamlar Herkesin Cuma Bayramıda mübarek olsunben dört dörtlük grip oldum.. başka şikayetlerimde var dün doktora gittim çocuga iki metreden fazla yaklaşmıycaksın maskeyle emzireceksin dedi.. eşim cuma namazına gitti kızım bana kaldı yüzümde maskeyle emzirip oynatmaya çalışıyorum. öpüp koklayamıyorum burnumda koku almıyor zatende kendimi sıka sıka bakıyorum kuzuma.. o da bana büyük bir ilgiyle bakıyo yüzümdeki maskeyi tutmaya çekmeye çalışıyo bn kafamı geri atttıkça o kahkaha atıyo oyun oynuyoruz zannediyo kuzucum bu arada bebeginin yüzünde egzama olanlar nasıl oldu egzamaları benim kızımınki gittikçe çogalıyo sanki
Kızlar bir şey soracağım.. ek gıdaya geçebilirsin diyen doktor s.ocağı doktorumu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz..? :44:ben hiç s.ocağındaki doktorumu görmedim de...:26:
bizde var bayadır. ilk başta ön kısmında çıkmıştı o geçti şimdi arka tarafta çıktı o da geçiyo
gibi yavaş yavaş bende zyağı sürüyorum banyo yaptırıyorum sonra geçiyo sonra geri geliyo ama azalıyo yavaş yavaş.
ek gıdaya geç başlayan bebekler ilerde çok yemek seçiyomuş tatlara alışmakta da zorluk. bizzat bi arkadaşım yaşadı 7. ayda
başlamış almamış bebek şimdi 7 yaşında yoğurt asla yemiyo yemeklerde de seçiyomuş. ablam mama verdiği için 4 aylıkken başlamıştı yiğenim şimdi iki yaşında maşallah yemediği bişey yok
bende dün yapmak istemiştim ama markette yokmuş fırın makarna. nasıl işse yapamadım. afiyet olsunn sizee
ben adem güneşi biliyorum hamileyken kitaplarını okumuştum çok doğru görüşleri var bana göre.
ben annelik sanatı ve çocukluk sırrını okudum okumak istediğim bi kaç kitabı daha var ama
çocukluk sırrını şiddetle tavsiye ederim öğretmen arkadaşlarıma özellikle tavsiye ederim çünkü
sadece kendi çocuğumuz değil öğrencilerimiz içinde gerekli bilgiler var bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?