Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar bir şey soracağım.. ek gıdaya geçebilirsin diyen doktor s.ocağı doktorumu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz..? :44:ben hiç s.ocağındaki doktorumu görmedim de...:26:

geçmiş olsun canım.. Allah şifa versin İnşaallah.. nereleri gezdin bakayım..

tamam bende karanlıkta yatırayım ama emzirirken zor olmazmı?
:26:

çok sağol canım
annem babamla gittik
annem baktı oğluma bir günü kuzenimle fatihte geçirdim ooh öyle güzeldi ki elbise etek falan aldım
zor olmaz ben karanlıkta emziriyorum ama alışkın değilsen emzirirken açarsın ışığı yeter ki karanlıkta uyusun

ayy evet ne rahat insanlar var ya

evet ben istanbula giderken herkes hasta edersin çocuğu falan dedi ,sanki ben düşünmüyorum onu..
üşüttüm sanırım canım hava çok soğuktu zehirlendim mi diye düşündüm ama üşüttüm gibi görünüyor..
evet anne gibisi yok

nasıl bi akıldır bu?! okula gidemeyecek kadar hasta çocuğu
davete getirmiş anası kendi geri kalamıyor diye hasta çocuğu sürüklüyor peşine..
diğer insanları da riske atıyor..

dediğini ben de düşündüm. ama gündüz emiyor, 2,5 saat sonra acıkıyor..
gece tam yatmadan önce emziriyorum, uyuyor, 2 saat sonra kalkıyor, sonra neredeyse 1-1,5 saatte bir..
belki de dediğin gibi doymuyordur, ama bilemiyorum işte.. :44:
o yüzden bazı arkadaşlar akşam yatarken pirinç unu yediriyor demek..

KIZ ÇOCUK
Yaş Alt Sınır Ortalama Üst Sınır
1 ay 2,850 3,750 4,650
2 ay 3,700 4,600 5,500
3 ay 4,350 5,350 6,350
4 ay 4,700 6 7,300
5 ay 5,150 6,600 8,050
6 ay 5,500 7,150 8,750
pazartesi ya da salı gideceğiz bakalım, ne kadar olmuş ayşecik..
ama bana az aldı gibi geliyor, zaten son iki aydır 500 gr alıyordu..

Kızlar bir şey soracağım.. ek gıdaya geçebilirsin diyen doktor s.ocağı doktorumu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz..? :44:ben hiç s.ocağındaki doktorumu görmedim de...:26:
ben 1. aydan sonra özel bi durumu olmadığı için hiç çocuk doktoruna gitmedim..
sağlık ocağında rutin takip yapılıyor zaten.. ek gıda konusunda da onların yönlendirmesiyle davranacağım..

yok canım, içgüdüsel öyle bi bulur ki memeyi

ayşecik uyumak üzere, dalsa da şu salonu bi su silip süpürsem..

işin kötü yanı bnim kız memeyi kendi bulamıyor.. kafasını sağa sola atıyor.. bebekkende zor tutardı.. hele birde veremezsem basıyor çığlığı..:18:

“ Duâ ettiğinizde çok isteyin,
çünkü vereceği hiçbir şey Allah'a ağır gelmez. . .”

HZ. MUHAMMED (sav)
şimdi okudum, çok hoşuma gitti..

annem de dua ederken çok iste der..
Allah al-i himmettir, hazinesi büyüktür.
dilediğine dilediği kadar verir, isterken çok iste der..

Son düzenleme:
herkese selam,afiyettesiniz inşallah,ayrıca herkese hayırlı cumalar,herkesın şu mubarek saatlerde ettiği dua kabul olsun

ben yedırsem de kalkıyor şekerim.bebekler için emmek sadece karın doyurmak değil ki,yatmadan önce pirinç unu maması verıyorum ama 2 saat sonra yıne uyanıyor emmek ıcın sırf karın doyurmak ıcın değil

ayşecik uyudu,, ben salona girişem..

ara ara bakarım..
''beni özleyin anacığım''
hoş özeleyeceğiniz kadar ayrıkalmıyorum ama neyse

Son düzenleme:
kızlar hepinize hayırlı cumalar.bayadır giremiyordum hepinizi cok özledim sayfalar epey birikmiş.umarım cok sey kacırmamısımdır.hergün yeni bir huy hergün yeni seyler artık oğluma sasırmıyorum küçük sahtekarım benim...bu arada gecen hafta oğlumuz sünnet oldu.doktorumuz taa 40 günlükken yaptırın pipisi biraz dar demişti o zaman küçük diye korkmustum bide 13 günlükken yalovaya gitmiştim zaten.kısmet olmadı birtürlü.cok şükür sıkıntı olmadan yapıldı iyikide yaptırmışım.eğer dahada büyüseydi dayanamazdım inanın.zaten ben giremedim yanına esim girdi lokal ansteziyle yapıldı cocuk büyüyünce genel anestezi veriyorlarmış o daha kötü.neyse sağ salim atlattık onuda.erkek anneleri sizde erken sünneti düşünün derim sonradan psikoloji bozluyormus.bu arada ev aldık kısmetse ocak sonu tasınıcam şimdiden evi topluyorum.oğlum kucak delisi sırtı yere geldimi basıyor çığlığı.annem tutuyo ben tabak canak sarıyorum.işte böle kızlar sizlerle sohbeti özledim keşke fırsatım olsa yav kızlar bu kocalar niye böle hamileyken ve doğumdan sonraki 1 ay pamuk gibi oluyorlar,cocuğa bakmaya gelince... neyse bişey demicem.kardessiz olmazmıs sen daha cok beklersin.işten gelince 5 dk tut diorum.emziği düştü ver,ayağı acıldı ört.peslerinde asker gibi bekliorum ne anladım bu işten.anam cok doluyum kızlar

bende gitmedim yalnız tsh yüksek çıktı topuk kanında onun için endokrinoloji
uzmanına gittik. 6 ayı doldurmaya yakın gitmeyi düşünüyorum ben 3 hafta sonra falan

herkese selamlar Herkesin Cuma Bayramıda mübarek olsun ben dört dörtlük grip oldum.. başka şikayetlerimde var dün doktora gittim çocuga iki metreden fazla yaklaşmıycaksın maskeyle emzireceksin dedi.. eşim cuma namazına gitti kızım bana kaldı yüzümde maskeyle emzirip oynatmaya çalışıyorum. öpüp koklayamıyorum burnumda koku almıyor zatende kendimi sıka sıka bakıyorum kuzuma.. o da bana büyük bir ilgiyle bakıyo yüzümdeki maskeyi tutmaya çekmeye çalışıyo bn kafamı geri atttıkça o kahkaha atıyo oyun oynuyoruz zannediyo kuzucum bu arada bebeginin yüzünde egzama olanlar nasıl oldu egzamaları benim kızımınki gittikçe çogalıyo sanki

ay evet çok tatlı ya,karanlıkta bıle göruyor,benı seçiyor ondan sonra guluyor kıkır kıkır

ben pirinç un u verince gerçekten doğru dürüst uyanmadı.

hero baby pirinç unu çok kullandık.ben bıkar diye artık vermiyorum.

gece vermeyrnlere tavsiye edrim

ne egzamaası canım,benım kızımın da yuzu hep kızarıyor,ama doktoru egzama falan demedı,korktum şimdi,yoksa öyle mı

hayırlı olsun hem sünnetiniz hem de eviniz Allah ağız tadıyla vücut sıhhatiyle oturmayı
nasip etsin inşallah. benim de oğlum var şu anda 5 ay 1 haftalık şubat tatilinde yaptırmayı düşünüyorum sünneti.
eşim tutturdu illa memleketinde yaptıracakmış.

çok geçmiş olsun ... bebişine geçmeden iyileşirsin inşallah. bir arkadaşım da grip
olmuştu ağzını kapatmıştı bebeğe geçmedi hiç.

canım bende hamileyken bir kere gördüm doktoru ne işe yarıyorlar anlamadım.bu hamileliğimden önce bir dış gebeliğim olmustu idrarda cıktı kanda cıktı 422 değer ama adet gibi kanamam olmustu.bana ne dese beğenirsin kesinlikle hamilelik olamaz baska bişeyden dolayı bu değer cıkmıştır dedi.onu dinlesem neler olacaktı kimbilir.allahtan akıllılık edip doktoruma gittim ertsi gün erken teshisle atlattım onu.o yüzden muhattabım ebem.o söylemişti ek gıda meselesini bide her ay genel muayeneye götüryorum oğlumu tek göğse kaldım deyince 5 aylıkken ek gıda ver istersen demişti cocuk doktorumuz.

adem güneşi okudum ve bi kaç kezde gülben de izlemiştim bende beş tane kitabı var..Adem güneş bizim kültürümüze uygun olan pedagociden bahsediyo.. yabancı yazarlar birçok çocuk gelişimci bize avrupai bilgiler veriyo bu yüzden Adem güneş okunmalı.. bide ben annelerimiz babalarımız bizi kitabi bilgilerle mi büyütmüşler okadar kasmamalıyız diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…