Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Çifte maaş fikride hiç fena değilmiş

Hu Huuuu ben geldim....

Cumamız mübarek olsun...
geçmişi hiç okumakla uğraşmayayım..
İyisinizdir İnşaallah.. Biz evimize geldik çok şükür..

Libyana26 hoşgeldin şekerim

tatlım bizde yaptırdık sünnet 1 ayı gecti ve iyikide yaptırmısım.adı üstünde Peygamber Efendimizin sünneti..doktorumuz 40ı cıkınca yaptırın pipisi biraz dar demişti ama kısmet olmayınca olmuyor ancak yaptırabilmiştik.bütün arkadaslarım 1 aylıkken yaptırdı 1 haftalıkken bile yaptıran var.erkek bebeklerinde erken sünnet iyi oluyor cünkü kız bebekler gibi olmuyorlar.idrar deliği içeride kaldığı için zor temizleniyor ve enfeksiyon riski yüksek oluyormus.bide çiş yaparken zorlanıyorsa sünnet sart.hemencecik iyileşti 1 haftada.dikişleride düştü şimdi mis gibi en azından ileride psikolojisi bozulmucak.yok kesildiydi yok olduydu diye.en güzeli anlamadan kestirmek yinede siz bilirsiniz iyi bir cerrah bulduktan sonra kafaya takılacak bişey yok.ben kayseride yasıyorum esim girdi ameliyathanede yanına.önce muayenede bir krem sürüp jelatinliyorlar yarım saat beklior deri uyustuktan sonra ameliyathaneye aldılar iğne yapmıslar uyusturmuslar kesmişler dikmişler.eşimde basında durdu ben dayanmazdım.oğlum cok hareketli ben korkuyordum ama bacaklarından bağlıyorlarmıs masaya, adamın biride oyuncaklarla ilgisini cekmeye calısıomus.

Bebeğinin hiç durmadığından,hep kucak istediğinden, iş yapamadığından şikayet edenler buyursunlar buraya...Yürüteç alın bütün bu şikayetler son bulsun.Siz de keyfinize bakın.

Bebeğinin hiç durmadığından,hep kucak istediğinden, iş yapamadığından şikayet edenler buyursunlar buraya...Yürüteç alın bütün bu şikayetler son bulsun.Siz de keyfinize bakın.

Anne babalar, bazen bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına inanarak, bazen de onun hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yürüteç alıyorlar. Evet, gerçekten de bebekler yürüteçte hoş zaman geçirebilirler, fakat doktorunuza danıştığında bunu onaylamadığını göreceksiniz. Yürütecin, sanılanın aksine, yürümeyi kolaylaştırıcı değil engelleyici etkisi vardır. Çünkü, kolayca hareket kabiliyeti kazanan bebek, kendisi çaba harcamaya gerek duymayacak, yürüme denemelerinden vazgeçebilecektir.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar, bebeğin kaslarını güçlendiriyor.Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.Yürütece alışkın bebekler dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebiliyor. Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, en azından 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri öneriliyor. Normalde yürüme 9-10. aydan itibaren başlıyor.

Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği için parmak ucuna basar ve bu alışkanlığa neden olabilir. Kısıtlı bir mekânda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik binbir türlü tehlikeye maruz kalabilir. Yürüteç, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara da sebep olabiliyor. Kazalar genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde oluşuyor. Yürüteçle meydana gelen kazalar, aniden ve aile bireylerinin yanındayken gerçekleşiyor.Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.

Canım bu ay doktor kontrolümüzde sormayı unuttum yurutec kaçıncı ayda kullanılıyor kullanalimmi diye:18:
Bu yüzden alıp almamakta kararsızım seninkinin markası ne canım?

Canım amacım kalbini kırmak değil lütfen yanlış anlama
Zaten 6 aylık oldu bebişlerimiz
Zaman hızla akıp geçiyor
Ufacık bile bir risk varsa kullanmayalım böyle şeyler

canımm aynı benim oğlum da böyle.ek besine geçtik geçeli biberonu da devam sütünü de reddediyor.bol bol emzirmeye çalışıyorum ama sütüm çok az.ben de ek gıdayı arttırdım napiiim.

öğlen patates havuç püresi yedirdim kızıma.
yerken hiç zorlanmadı.. yine de hepsini vermedim..
1,5 saat sonra uyudu.. ben de yanındaydım öğürerek uyandı..
fışkırarak kustu, bütün püreyi..

kustu rahatladı dedim..
emzirdim, giydirdim, yatırdım..
dalmadan tekrar..
sonra yine..
mide özsuyunu bile kustu yavrum..

dün banyo yaptırdım, üşüttüm mü acaba?..
uzun zamandır böyle öğürerek kusmamıştı.. üç posta çamaşır banyonun önünde..
4 battaniyesine, yatağına.. benim yatağıma heryere kustu.. artık kendi yatak çarşaflarıma sardım..
hiç feri yok, öylece yatıyor yorganın içinde.. karnı aç ve yorgun.. hala da ara ara öğürüyor

Cenacım çok geçmiş olsun (
Üşüttü mü ki ?
İstersen bir doktara götür
Mide öz suyunu bile kusmuş ayşecik

Çifte maaş fikride hiç fena değilmiş

Libyana26 hoşgeldin şekerim

Hoşbuldum canımm nasılsın?

Allah şifa versin kuzuma.. Üşütmüş olabilirmi cenacım.. Evimiz çok ısınmıyor dediğini hatırlıyorum sanki..:26: Bende banyo yaptırmaya korkuyorum kızımı hasta olacak diye..:18:

cena çok geçmiş olsun canım.bi müddet püre verme istersen.

ben oğlumu yürüteçe koyuyorum.belli aralıklrla çokda seviyor.

daha önce yine yazmıştım arkdaşımın oğlu sürekli yürüteçte idi

9 aylıkken hemde tutunmadan yürüdü.ev kazaları konusunda haklısınız.

mesela oğlum masa örtüsünü çekiştirmeye başladı.ben holde gezdiriyorum zarar verecek bişey yok

orada birde ayna var ona bakıp gülüyor :::çok hoşuna gidiyor.

dr.lar yürüteçi önermiyorlar,1 yaşından önce inek sütünü önermiyorlar

geçen bir prof.6.aydan sonra inek sütü verin.bizler inek sütü büydük.

hiç bi zararı yok akisne faydalı diyor.neye inanacağımızı şaşırdık.

brokoli de son örnek

Cenacım üşütmüştür büyük ihtimal. Biraz takip et davranışlarını. Düzelir akşama doğru yüksek ihtimal. Geçmiş olsun bebişine

oluorum tatlım oluorm şuanda açığım ama sen yoksun galiba
Hu Huuuu ben geldim....

Cumamız mübarek olsun...
geçmişi hiç okumakla uğraşmayayım..
İyisinizdir İnşaallah.. Biz evimize geldik çok şükür..
hoşgeldin canım sefalar getirdinnn
geçmiş olsun canım.. sanırım üşütmüş ki kusuor devamlı kusması fazlasa üşütmütür banyoda yapmıştı yeni ama sıkma canını ayagını sırtını sıcak tut işalah hemencik düzelir kıyamam yaa

Canım amacım kalbini kırmak değil lütfen yanlış anlama
Zaten 6 aylık oldu bebişlerimiz
Zaman hızla akıp geçiyor
Ufacık bile bir risk varsa kullanmayalım böyle şeyler
Yok canım bunda kırılacak bir şey yok.Herkes düşüncesini söyleme hakkına sahip.Ben yürüteç konusunda o kadar da önyargılı değilim.Yürümeyi yavaşlattığını da düşünmüyorum.Eltim, görümcem kullandı.Çocukları 9-10 aylık yürüdü.Arkadaşlarim kullandı.Bebekleri 1 yaşına girmeden yürüdü.Kardeşime dr kesinlikle kullanma dedi. O da kullanmadı.18 aylıkken yürüdü.Bu biraz da kısmet işi bence.Tabi bu benim fikrim...

Merhaba kızlar
Cena bence usutmustur cok geçmiş olsun. .

Biz de dra gittik. Cerrah 5-6 yasina kadar dokunmayın dedi. Ama ben dinlemeyi düşünmüyorum o hastanede bi olay olmuş tirsmis sanırım. . Ben istanbulda yaptırmaya karar verdim. . Olacak olan her yerde olur ama istanbul daha iyi olur sanki.

Çocuk doktoru muz her gun birer çay bardağı olmak üzere yoğurt meyve suyu ve çorba ver dedi. Tarhana 15 gün sonra ayrica kahvaltı da öyle . Kahvaltıda bir yumurta sarısı iki tatlı kaşığı pekmez ve kibrit kutusu kadar labne dedi . Labne tuzsuz olduğu için iyiymis. On beş gun sonra tavuk çorbası sehriye çorbası ver dedi. Ayrica bir ay sonra da et ve tavugu ezerek ver dedi.

Telden yazmak ne zormuş yaa. Öldüm hee.

Bu arada barbarino tatlininn tarifi ni yazar mısın rica etsem.

Anne-kız tez zamanda iyileşin.Topik sizsiz olmaz.

Canım bu ay doktor kontrolümüzde sormayı unuttum yurutec kaçıncı ayda kullanılıyor kullanalimmi diye:18:
Bu yüzden alıp almamakta kararsızım seninkinin markası ne canım?
Massimo Ricco canim.Ben memnunum.Ben çamaşır asarken,yemek yaparken ya da yemek yerken durmazsa koyuyoruz.Artık çok fazla yatmak istemiyor.İyi ki almışız diyorum.

libyanacımm, hoşgeldin..
kupaas, özlemcr, dilanaz, tuğçe, feyza, libyana.. ve diğerleri.. teşekkür ederim kızlar..

bir haftadır yıkanmamıştı, kalorifer cayır cayır yandığı halde, klimayı da çalıştırdım.
öyle yıkadım kızı.. sonra da dikkat ettim ama buna rağmen üşüttüm demek çocuğu
şimdi uyuyor, uyansın emziricem.. inş tekrar kusmaz.. :26:

bütün çamaşırları yıkadım, astım..
ama şimdi ben çok kötüyüm.. bırakın kızı kucağıma almayı,
eğilemiyorum doğrulamıyorum, oturduğum yerde namaz kıldım.
kendimi taşıyıp yürüyemiyorum bile..
iyice tutuldu belim.. blmyrm, ne olacak?

Cok gecmis olsun.biraz dinlenirse toparlar belki kuzucuk.ihlamur da verebilirsin birazcik,ici rahatlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…