valla kızlar ben doğduğundan beri aptamil veriyorum ama kilosu 6400 valla hiçte obez falan değil
bizde geldik. 2 gündür kv. gidip geliyoz. eşya topladık.yarın taşınıyolar atl kata:44:küçük kamyoncuyla pc başındayız..
mübarek yukarıdan gak guk, aşağıdan zart zaaart
siz nerdesiniz bakim?
feyza..
özlemcr..
born..
denze,,
dtk..
psii..
deli..
karakız.
fatmaazra..
tubaal..
kuvars..
miracle..
breakday..
fame..
nur..
dilanaaaaaz..
şeker portakalımm,
alya..
ateş..
morefla..
destiny
kader,
gulumser..
busmai,
barbarino,
kozmatik,
hatoza..
gsbaran,
eylül,,
yusuf defne..
ve daha anımsayamadıklarım..
siz gelmezseniz biz gidiyoz kızımla, hava çok güzel valla
saol bacım, 3 kez gün aşırı zeytinyağı verdim.cenacım
yoğurt işi dediğin gibi 3. gün benim oğluş da yemiyor. 2 günlük mayalıyorum.gece mayalayıp peteğe koyuyorum sabah 6 gibi buzdolabına. tuz ve şekeri denemedim ama denenebilir.
ben de sana bi bilgi verecektim. ayşecik kakasını zor yapıyordu galiba. bu sabah oğluşun kahvaltı karışımına 1 ç.kaşıgı ceviz koydurmuştum bakıcısına. cevizi akşam çekmiştim un gibi. epey yağlı bi kıvama gelmişti. yedikten 1 saat sonra baya bi kaka yapmış hatta tüm üstünü batıracak derecede :) sen de bir dene istersen. kakası çok katıydı geceden. rahatca yapınca cevize bağladım...
canım arkadaşım aynı dediğin bu karışımı önerdi bana..bahsettiğim karışımda ısırganda var rezene anason kimyon vs birkaç ot bir arada bunları demliyorsun önce çıkarmadan evvel bir tutam kurutulmuş ısırgan atıyorsun üstüne sonra o iğrenç kuskunç şeyi içiyorsun ahh ah neler çekiyoruz bu yavrular için düşünmeden edemiyorum analarımız bizi nasıl büyütmüş hakikaten insan anne olunca anlıyor kıymetlerini çok zormuş heleki çalışırken üstelik biz çocukken bakacak kimsede yokmuş işyerinin kreşine götürüp getirmiş hergün benide kardeşimide valla eli ayağı öpülesi bir şahısmış annem insan yaşayınca anlıyor
humanayı bırakmıştım devam edeyim değilmi sende işe yarıyorsa bende alayım tekrar hatta bugün alacaktım sonra dedim bu karışımın içerisinde de aynı otlar var bir kullanayım önce şunu sonrasına bakarız ama helva konusunda haklısın bir süredir helvada yemiyorum bu akşam onuda yiyim bari inş işe yarar bu arada tam gitti diye sevinirken gelsin kilolarnapalım artık kuzum doysunda
bu arada born busmai pink nerelerde ayrıca cenacan tüm topiği sayıp beni atlamışsın ama neyseki kırılmadım benide seviyorsun biliyorum henüz farkedemedin sadece
3. mahmutum demek tatillere gittin..Eki Görüntüle 625032
heey millet tatildeyiz annem nete giremiyor.
her tarafı talan ediyorum been.en son anneannemin
çiceklerini kopardımsürekli bi ilgi alaka tatili çok sevdim ben
hayırlı olsun canım, güle güle kullanınkızlar chicco polly nin yeni modelleri çıkmış,
e-bebekten aldık dream modelini lila rengi,çokkk güzeeelll
dün geldi,kızımda çok severek oturdu.
maşalllahhhh :)))
bizde geldik. 2 gündür kv. gidip geliyoz. eşya topladık.yarın taşınıyolar atl kata:44:
bu gün öğlaye doğru aşımızı olduk çok şükürr iyii ateş falan yok. sağlık ocagıında ablama geçtim yeni geldim eve. kaç gündür giremiyorum . bu hafta pek giremem yine ama takipteyimbenim ayşecikk yoğurt çokk az yiyo gerçi kendim mayalamadım kv dün yapmış 2 kaşık altı sonra pürrrrttt yapıyo çokk fena işine gelen oldumu ağzımız kocaman açılıyo hemşire bizee liste falan vermedii şınları yedir diye .ben kafama göre takılıyomm zaten
bende o bahsettiğin iğrenç tatlı bitki çayını bi dönem içmiştim, bu bi haftadır sütüm iyice azalınca dün yine içmeye başladım, ama bu öğle bi sağdım süt gelmedisadece bi kaç damla, kafayı yiycem, tek çarem sütümü arttırmak, çünkü oğlum gece biberon almıyo, napcamı şaşırdım, bu öğle eczaneye gidip humana aldım, humana ile içeriği aynı değil yanlız o bitki çayının sadece rezene ortak, ben ikisini de içcem, bitki çayını evde, humanayı işte içcem, inşallah arttırırız şu sütleri yoksa bittiğimin resmidir.
Bu arada ineğimiz otlamaktan gelsin kısmına bayıldımhiç duymamıştım daha önce öyle mi deniyomuş
hahahaaa bende çok ziyan ettim, şu anda sadece küçük kavanozda kalorifer üzerinde tutturabiliyorum, geçen büyük mama kavonozlarından aldım onda denedim nedense kaymaksı bi kıvamda oldu, ama denemeler devam ediyor
bu ne yakışıklılııııııkkkkk :)
maşşalllaahhhh sanaa..
amaaannn ben iyiki izindeyim hala.
zaten istifa edicem iznim bitince de o yüzden idare ediyorum ama çalışan anne olmak kesinlikle çoook zor..
Allah sabır versin canım sanaaa.
benim kızım 2685 gr doğdu ilk 2-3 gün sütüm çok az geldi ve dr '' zaten düşük kilolu bi bebek aç bırakıp hırçınlaştırmanın alemi yok emzir üzerine 30 cc mama ver doymadığını düşündüğünde ''demişti.
ilk 1 ay en fazla 5-6 defa doymadığını düşündüğümde verdim aptamil pre yi.
sonraları da bazı günler sütüm azalmış gibi geldi belki 5 ayda 5 kere vermişimdir..
ama son 15-20 gündür bu gece ağlamaları sıklaştığı için uyutmadan önce 90-120 cc veriyorum üzerine emziriorm.
günde 1 defa veriyorum yaniii hemen hemen her gün.
aptamil 2 ye geçtim tabii..
bunun yanında sebze çorbası,kahvaltı,meyva veriyorum.
yine de geçen gün saydım 24 saattte 6-7 defa emziriorm ve bunların en az 3 defası uzun ve doyurucu oluyor.
şimdi bu kadar yemeyeee kızım kaç kilo dersinizzz:)
7500 gr :)
yüzüstü yatmış oyuncaklarıyla oynarken bile ayaklarını pat küt yere vuruyor,emekliyor,tutunarak kalkmaya çalışıyorr bütün günnn
onca yedirdiğim bu aktivitelerde eriyor:))))
Boran paşanın kilosu maşallahhh çok iyii,
sadece devam sütüyle beslesen obez olur desin hadiii,
ama günde 1 bilemedin 2 defa sütünün yetmediği yerde takviye etmen bence normal.
bebeğim aç mı kalsın daha mı iyi
hem ne diyorlarrr kamu spotundaa,
''anne sütünü 6. aydan sonra günde en az 500 gr verin yetmeyeni devam sütüyle tamamlayın''
hepsi birbiriyle çelişiyor o zaman....
valla kızlar ben doğduğundan beri aptamil veriyorum ama kilosu 6400 valla hiçte obez falan değil
Eki Görüntüle 625032
heey millet tatildeyiz annem nete giremiyor.
her tarafı talan ediyorum been.en son anneannemin
çiceklerini kopardımsürekli bi ilgi alaka tatili çok sevdim ben
cnm denedin mi bilmiyorum ama benden sana bi tavsiye ben de zorlaya zorlaya işe yaradı:
gece bebeğini uyuttuktan sonra uyanmasını beklemedden örn 1,5-2 saat sonra biberonu ver.
benim ki biberona başta alışmıştı sonra vermeye vermeye unuttu,
bu ay böyle böyle alıştırdım.
uykusunda anlamıyor alıyor..
bi deeee şu akıtmayan,su içmesi için biberonlar var.
ondan aldım eline verdim,içinde su bitse bile oynasın diye bıraktım elinde.
ucunu beğenmedikleeri için almıyorlar biberonu,anne memesine alışmışlar ya sıpalar:))
benimki böyle böyle alıştı artık uyanıkken de biberonu alıyor.
saol canım, bu gibi gelişim özellikleri genetiktir heralde..Bende cagrilmisimya kizlar ya ben daha ek gidaya baslayamadim beceremedm 10 gun sonra 7 ay dolacak bana kolay bi tane corba tarifi veresenize..bide biskuvi veriyormusuz eline versem.bisi olur mu bide igne olduk saglik ocagina igneleri sis icinde bi siislim var bisey olur mu acaba bide sorularim bitti ..cena seni kiza.mash. biz bi tane bile cikarmadik tembel.benomki yawww bana benzemis seninkide sana sanirm hep aktifsin sana da mash.diyim:)
ben bunu da yaptım, tadı enfesti ama küçük hanım bir çorba kaşığından fazla yemedi..
Malzemeler
1 küçük dilim balkabağı
1 küçük elma
Tarif
Kucuk 1 dilim balkabağını küp küp dograyıp cok cok az suda kısık ateste 7-8 dakika pisirip altını kapatın,sonra 1 kucuk organik elmaıi küp küp doğrayıp uzerine ilave edin.1-2dakika buharda yumusayacak. Sonra blendırdan gecirip hemen hic bekletmeden yedirin. İsterseniz buna pirinc unuyla muhallebi yapip karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.
bi kaç gündür uyuduktan 2 saat sonra veriyorum, ama uyku başında bile nasıl anlıyorsa memeyi veriyorum alıyo, biberonu verince almıyo, dediğin gibi her akşam deniyeyim, şimdi 30 cc içip bırakıyo belki zamanla alışır daha çok içer
aynı dertten muzdaribiz desene benimki biberon alıyorda tatlarını sevmiyor devam sütlerinin benimde arttırmam lazım anlayacağın off of
annemin lafıdır o sütüm bitti azaldı deme sütüm otlamaya gitti gelecek de der :) bende hep gülerim annem işte :)
aynen öyle ben obez olur lafına çok takılmadım sütüm yoksa mecbur vericem sütü olmayan emziremeyen anneler naptı obezmi oldu bebekleri saçmalık işte doktorun işgüzarlığı daha öncede rota aşısı için epey bir muhalefet olmuştu ona uydum yaptırmadım allah muhafaza hele bir rota olsun sorucam ona ben bir daha ki kontrolde değiştireceğim doktoru o değiş eşimde kafayı bozdu dün akşam tutturmuş çok ek gıda veriyorsun obez olacak kolestrolü çıkacak yuh dedim ya çok dediği 2 kaşık yoğurt yemedi bile gözlerinde deve çevirdiler resmini gördünüz hiç obez görüntüsü varmı bence kemikleri ağır oğlumun çünkü öyle aman aman şişman durmuyor çokta rahat dönüyor sağa sola hatta şimdi yürüteci keşfetti evde peşimde dolanıyor daha napsın çocuk kardeşimde 6 ayında 10 kiloydu şimdi 18 yaşında bir deri bir kemik 3 yaşına kadar zayıfladı hiççbişicik olmaz saçmalıyo o doktor
yok canım bizim doktor kilo takıntılı benimkinin kilosu fazlaymış bende bebe bisküvisi devam sütü falanda verirsem obez olurmuş o herhalde aralıksız her saniye yedirdiğimi hayal ediyor kendince
bu arada ayşecikin iki küçük sürprizi vaaar
üstteki dişler de göründü. biri patlamış, biri patlamak üzere..
bol ısırıklı acılı emişler beni bekler..:18:
hayırlı olsun canım, güle güle kullanın
bizde geldik. 2 gündür kv. gidip geliyoz. eşya topladık.yarın taşınıyolar atl kata:44:
bu gün öğlaye doğru aşımızı olduk çok şükürr iyii ateş falan yok. sağlık ocagıında ablama geçtim yeni geldim eve. kaç gündür giremiyorum . bu hafta pek giremem yine ama takipteyimbenim ayşecikk yoğurt çokk az yiyo gerçi kendim mayalamadım kv dün yapmış 2 kaşık altı sonra pürrrrttt yapıyo çokk fena işine gelen oldumu ağzımız kocaman açılıyo hemşire bizee liste falan vermedii şınları yedir diye .ben kafama göre takılıyomm zaten
valla seni gördükçe şükrediyorum halime zaten çalışıyorum gecede geç yatsaydı ölürdüm herhalde şükür tek iyi yanı o en geç 12 de uyutuyorum bazen gündüz çok yorulmuşsa 9,5 ta uyuduğu oluyor ama nadir tabi genelde 11 civarı ama o gece uyanmaları yokmu kalk yat kalk yat sabah olduğunda delirmek üzere oluyorum en kötüsüde onca eziyete rağmen beyefendi uykusunu almış oyuna hazır olmuyor mu gelde ısırma kıçını
sendemi devam sütü veriyorsun gece hangisini veriyorsun doktor obez olur verme dedi e ben napıcam gece gece uyandırıp meyvemi yedireyim çocuğa
işyerinde sorunlar yaşadım ardarda bir anda üzüntüden jilet gibi kesildi sonrasında uğraşa uğraşa bu kadar arttı ama nafile 1 ay öncesine kadar gece değil yetmemek bazen üstüme akardımoralle çok alakalı süt işi
humanayı ilk aylar kullanmıştım faydasıda olmuştu tekrar alacağım bugün birde doktorumuz diyorki akşam 8 den sonra yemek vermiycez sadece anne sütü ee anne sütüyle doyurup uyutursam hem erken uyanacak hem zaten sütüm az adama ısrarla ama sütüm az diyorum öyle olsa bu kiloda olmazdı diyo adam hasta etme az işte benden iyimi bilcen kilosuda genetik babasıda tombikmiş bebekken hem öyle abartılı bir durumuda yokki zayıf olsa dert kilolu olsa dert çocuk beğendiremiyoruz millete resmen rejim yaptır diyor çocuğa e aç kalırsa uyurmu bu çocuk ama öte yandan doktor ver desede zaten benimki devam sütü almıyor öğürüp kusuyor sevemedi hepsini denememe rağmen tek çarem sütü arttırmak akşamları emiyor gecede emiyor her uyanmasında önce emzirip sonra mama yapıyordum zaten dün gecede emzirdim baktım uyumuyor kendi sütümü ısıtıp verdim hemen uyudu bizim derdimiz diş değil açlıkmış ve doyurmanın bir yolu olmalıhadi ineğimiz gel otlamaktan (annem kızar sütüm gitti dememe inek otluyo de o gelir der :)
Ben geldimm! Tatil bitti başladım bıraktığım yerden koşturmaya:) bugün kv in günü var hemde kızıma tebrik için geliyorlar. Akşamdan beri canımız çıktı. Akşama menümüzün fotolarını ekleyeceğim:) kızım da çok kokoş oldu süsledim püsledim. Şimdi kuafördeyim kendime de bi çeki düzen vereyim. Akşama görüşürüzzzz:)))
bu arada ayşecikin iki küçük sürprizi vaaar
üstteki dişler de göründü. biri patlamış, biri patlamak üzere..
bol ısırıklı acılı emişler beni bekler..:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?