Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar siz şu yoğurt işini nasıl yapıyorsunuz?

ben yapınca küçük mama kavanozlarıyla 3 günlük yapmıştım..
akşamdan mayaladım, gece kalkıp buzdolabına koydum.
öğleden sonra verdim, çok güzel yedi..
ertesi gün verdiğimden bi kaşık bile almadı, hafif ekşimeye başlamıştı..

şimdi 2 günlük mayalıyorum..
onu da sabah erkenden mayalayıp öğle buzdolabına kaldırıyorum,
akşama doğru da ayşecike veriyorum..

öğrendiğim bi şey;
mayaya biraz tuz eklemek ekşimesini geciktiriyormuş..
şeker eklemek de mayalanmasının daha hızlı ve iyi olmasını sağlıyormuş..

Merak etme yapısıyla alakalı bebeğin benimki de tembel 6. Ayında dondü şimdi iki türlü de donüyor ama dönmeyi tercih etmiyo:) tembel çünkü ver eline bı oyuncak bol bol oynasın konuşsun baba dede gel gel. Bizimki şimdi konuşur 2 yasında yürür diyoruz:) Babasida öyle hareketi pek sevmez:) genetik yani :))

Ben gece yatarken mayalayip koyuyorum sabaha karsı kalkıp buzdolabına koyuyorum 11 gibi dışarı çıkarıp yediriyorum pek eksimiyor her gun mayalamak zor soyle zor yani hemen cezvede kaynat koy ama unutulabiliyor zorluğundan kastım bu. Ya da bazen öğlen çıkarmayı unutuyorum ozaman sıkıntı oluyo. Ben de baya unutkanlik hakim zaten bunadim bu yasta

ayşecik de pekmezli etimek ve yoğurt haricinde pek bi şey yemiyor..
bugün 6. gün kakasını yapmadı, ufacık bi kaka yapmış öğlen, koyu yeşil.
anladımki kan ilacından vermicem bi daha onu

ben de vermiyorum kan ilacı
içimden gelmiyor zaten tahlil yaptırdım kan değeri iyi çıktı

Kizlar sutumuz yetmeyince bebekler kabizmi oluyor..bizimki cok ek gıda almio.iki güne bir yapio kakasini ve sert az yapio.sutummu yetmio anlamadimki

benimki de öyle yapıyor bugünlerde.. ama sütümün azaldığı da bir gerçek.. acilen arttırmam lazım emzirmeyi bırakmak istemiyorum

herkese merhaba.
bebişine brokoli çorbası deneyen var mı. ben yapmak istiyorum. nasıl yapabilirim kızlaarrr...

bana gece uykusu demeyin bacım
2 ay olacak,2 saat aralıksız uyumadı yavrum.
gözleri kapalı ciyak ciyak ağlıyo.
dişten diyolar bekliyoruz bakalım

yoğurt makinesi aldım ben tefal yoğurtçum.
çok güzel mayalıyor ama tadı hafif ekşi oluyor galiba bebeğe görre,1 ay uğraştım öğürerek yedi şimdi bu ay ara verdim mecbur unutsun tadını diye..
sebze çorbasının içine katarak yiyolarmış bebekler ben denedim yedi..ama ayrı yemesi doğru olan tabiii...
dışarda mayalayınca da akşamdan küçük kavanoza mayalıyorum sabah kalkınca buzdolabına koyuyorum akşamüstü veriorum,
annem 24 saat kaçık vurulmaz dedi mayalanmış yogurda ama bilemiyorum:s

oohhhh çok şükürrr..
Rabbim dualarımızı kabul etti :)
birdaha böyle bi acı yaşatmasın inşallaahh..

Brokoli mevzusuna gelince,
karışık sebze çorbası yapıp içine katıyorum,gaz yaptığını duydum çünkü.
patates havuç kabak bezelye brokoli kıyma mercimek pirinç koyup yaptım en son.hepsi azıcık azıcık zaten..
çok güzel oldu gayettee güzel yedi minnoş.
tek vermedim ama bi süre vermemek daha mantıklı sanırım..

herkese merhaba.
bebişine brokoli çorbası deneyen var mı. ben yapmak istiyorum. nasıl yapabilirim kızlaarrr...
brokoliyi tek başına hiç vermedim sebze çorbalarının içine hep koyuyorum ama gaz yapmıyor bizde.
canım allaha şükür hep aklımdaydın iyi haberler duyduğuma çok sevindim.

hiç duymamıştım şeker tuz olayını ben günlük bazen iki günlük yapıyorum. sabahtan mayalıyorum ikindide veriyorum ekşimeden kızımda bayıla bayıla yiyor. iki günlük yaptıysam birini dolaba koyuyorum ertesi gün ılıtıp ikindide veriyorum tekrar. zaten doktorumuz günlük yap daha iyi olur demişti öyle gidiyoruz bakalım. bende baya bi yüklendim bu ara beslenmesine en son geçirdiği grip yüzünden çok iştahsızdı zaten o ay sadece 200 gr alınca üzüldüm zaten kilosuda az yedi kilo bile değil 4 ana öğün şeklinde veriyorum aralarda anne sütü mutlaka emziriyorum emdikçe sütümde arttı.
sabah anne sütü
sonra meyve püresi
arada anne sütü
öğeln sebze çorbası
uyuyup uyanınca anne sütü.
ikindi yoğurt
uyuyup uyanınca anne sütü
akşam tarhana çorbası
yatmadan ya 150 ml devam sütü yada herobabynin sütlü bivküvili muzlu tahıllısı var onu veriyorum gecede emiyor zaten. ama ağırlaştığını hissediyorum bu ay görcez bakalım

Hello kızlarrrrr. Bugün kontrolümüz vardı oğluşum çok az kilo almış 250gr. Ama herşeyimiz sağlığımız sıhhatimiz yerinde o yüzden çok da dert etmiyorum.
Kahvaltı ve yoğurda başlıycaz şimdide. Sebzelerine et veya kıyma ekliycem. Çorbalar falan deniycez bakalım. Severek yer inşallah hepsini:))

canım selim gazlı bebek mi. bizim gaz paroblemimiz yok ama yapar belki diye korktum şimdi. ben de az az koyarım o zmn. acaba brokoliyi küçük parçalarla buzluğa koysam besin değeri kaybolur mu
Gaz sancısı çeken bir bebek değil çok şükür, çok rahat çıkarıyor. Ama brokoli günü daha farklıydı biraz fazla koymuştum galiba bilmediğimden az az dene bencede cnm sende. Ben normalde bizim için de yiyeceklerimizi buzluğa koymaktan pek hoşlanmam o yüzden bebiş için de bilemiycem

Bacım bir yoğurt tarifi ver hele. Bizede bugün doktor yoğurda başlayın dedi de nasıl yapsam bilemedim. Şöyle denenmiş tutması %100 bir formül varmı??

maşallh sağlıklı olsun gerisi mühim değil ama anne yüreği ne kdr kiloya takılmıyorum desede içten içe üzülüyo insan. cnm benim yoğurdun tutmadığı görülmemiştir vereyim tarifini
ilk önce cezvede sütü kaynatıyorum ılınmasını bekliyorum yalnız ılıktan daha sıcak olacak serçe parmağımı içine sokunca sıcaklığı hissediyorum.
mayalayacağım kabın içine bi tatlı kaşığı yoğurdu koyuyorum(tupperın şu renkli üçlü mama kapları ) azıcık sütle kıvamını açıyorum sonra bütün sütü üstüne döküyorum. üç kere karıştırıp kapağını kapatıp dolaba koyuyorumn ikindiye hazır afiyet olsun .:)

Hayırlı sabahlar annişler..

bende dün kızıma balkabağı püresi verdim.. beğendi sanırım verince heyecanlandı çünkü..
bugün de havuç patates kereviz irmik vereceğim inşaallah..
2 gün önce bende yoğurt yaptım ama tutmamış..
bugün yine yapayım..

günaydın kızlarrrr
yoğurt tarifi istenmiş vala 2kere yaptım vede çok iyi tuttu diyebilirim anlatayım nasıl yaptıgımı bgn gene yapıcam birazdan sütçüm gelir bende şöyle yapıyorum 2buçuk kilo süt alıyorum bildigimiz salça kavanozları varya bi kavanoz oğluşuma 2kiloluk yogurt kabımıda atmamıştım onuda bize yapıyorum önce sütümü süzüyorum tedbiren sonra yarım saat bazen 40 dakka kaynatıorm sonra sogumasını beklıorm sabahtan gelıo sütüm 12ye kadar kaynatma ve sogutma sürüo mutfak masamın üstüne 2tane sofrabezini açıyorum kaynamış soğumuş sütü buarada sogukluguda serçe parmagını yakmıcak ne soğuk nede çok sıcak olucak ben parmagımla bakıorm bide şu ateş ölçerler varya onlada ölçüorm 40derece oluo ozaman sütü kaplara boşaltıp mayalama yerine açtıgım sofrabezinin üstüne alıp 2kiloluk süte bir yemek kaşıgı maya hafif sütten alıp kıvamını seyreltip içine dökü hızlıca çırpıp bırakıorm agzını kapatıp bi güzel sarıorm küçük kavanozada 1tatlı kaşıgı mayayla yapıorm aynı işlevi onuda sarıp 5saat hiç dokunmuorm sonra fazla sarsmadan dolaba koyuorum dolabda dahada katılaşıo çokta güzel tutuo tavsiye ederim deneyin kızlar...
oğluşa 1kavanoz yetio 1hafta vala hergün mayalamaya ugraşmıorm ben bazen sade verıorm bazen muzlu iki türlüde yıorm ...

Bizim sütçü apartmandakiler çağırırsa geliyor.. bir kişi için gelmiyor. Onlarda hep çağırmıyor.. bende günlük sütle yapmaya çalıştım ama pek olmadı...

herkese günaydın,

dün gece miniğim uzun zamandır olmadığı kadar rahat uyudu gece 1 de uyandı sallayarak daldı uykuya 2,5 ta gene uyandı emzirdim uyutmaya çalıştım baktım iner gibi ses çıkarıyo anladımki doymadı akşam eve geldiğimde 100 cc süt sağmıştım hemen yarısını ısıttım cuk cuk yaladı yuttu kalanınıda ısıtıp verdim yemesiyle uyuya kaldı bir kalktıkki saat 6,5 anlaşılan sık uyanması açlıktanmış emiyor ama doymuyor buda demektirki sütüm gitgide azaldı ne yapsak kızlar arkadaşım aktardan bir bitki almış süt arttırıcı banada verdi denedim dün biraz arttı gibi bakalım bi kaç gün deniycem işe yararsa bende alacağım sizin kullandığınız fayda gördüğünüz birşey varmı nazarmı değdi ne 1 ay öncesine kadar günlük 600 cc sağardım şimdi yarısı bile çıkmıyor çocukta büyüdü doymuyorki gece nasıl yaşına kadar dayanacağız böyle doktor devam sütü yok diyip duruyor ee sütüm azalınca ne yapıcam inek sütümü veriyim off şaşırdım kaldım ya

yok cnm yaaaa, arada bi uzun uyuyor, son bi kaç gün canıma okuyor :26: açlıktan desem, emzirdikten sonra biberon maması veriyorum, iki çekip bırakıyo

Cnm benimde yetmiyo, ama ben arkasından biberon verince iki çekip bırakıyo, mememi veriyom onu alıyo ama :26: deli olcam, iki ay önce biberon delisiydi mememe yaklaşmıyordu, şimdi tam tersi :44: işe başladım diye özlüyormu napıyo anlamış diilim

aman bacım, sağlıklı olsun da.. 100 gr eksik alsın hiiç önemi yok..
benim annemki öyle makul, tevekkül sahibi insandır.. ayşeciği görünce.. ay benim yavrum..
ne kadar zayıf, yanaklarına aldanmayın bu çok sıska diyip diyip duruyor..
geçen gün tak etti, patladım ben de..
dedimki, anne hamdolsun hasta değil ya, durup durup bu çocuk zayıf diyorsun..
ya 2 kilo fazla olsa da sürekli hasta olsa, hastanelerden çıkamasak..
sen böyle konuşuyorsun, en sonunda Allah anla diye bi bela verecek sonra hepimiz üzüleceğiz, yapma dedim
anladı, üzüldü, ama ben de üzüldüm.. yani illa her çocuk boğum boğum kollara, kalın bacaklara, sarkan gıdılara mı sahip olmalı..
bu anlayış çok garip

benim de ev tarhanam var, yapıp vereyim.. yiyeceğinden umudum yok ama deneyeceğim bakalım..

sağlık olsun bacım, maşallah diyeyim selime

ben yoğurdu günlük sütle yapıyorum. haftada bir binaya sütçü geliyor ama bizim küçük hanım ekşiyince yemiyor yoğurdu

sütü kaynatıyorum, fokurdasın yani birkaç dakika..ama dikkat et taşmasın
sonra soğumaya bırakıyorum. parmağım içinde 7ye kadar sayabileceğim ısıya gelene kadar.
(ölçüsü; 1 kg süt için 1 çorba kaşığı maya)
bir tutam şeker ve bi çimdik tuz attığım mayanın kıvamını, biraz sıcak süt ekleyip açıyorum. (soğuk mayayı sıcak süte direkt ekleme)
mayayı kavanoza döküp tahta kaşıkla iki kez karıştırıyorum..
sonra iki kalın şalım var, onlara sarıp kaloriferin yanına koyuyorum.
4 saat mayalanma için yeterli süre. ama 8 saate yakın da durabiliyor.
sonra hiç sarsmadan, buzdolabına.. vereceğin zaman birkaç saat öncesinden ılıması için dışarı çıkarırsın..

bi ipucu daha: mayanın tazeliği ve kalitesi yapılan yoğurdu direkt etkilediği için;
taze mayalanmış yoğurttan bir kaşık mayayı buzluğa at.
sonra yoğurt yapacağın zaman onu çıkar, çözünsün ve onu kullan.

libyanacım, ben dediğim gibi günlük sütle yapıyorum.
hiç tutmadığı olmadı.belki süt mayalanma esnasında fazla sıcak ya da soğuk oluyordur.:44:
bi de iyice sarmaya dikkat et, sıcak kalsın ve buzdolabına kaldırırken sarsma, o da kıvamını cıvıtıyormuş

canım bi arkadaşım ısırganın sütü artırdığını söylemişti..
ben de bu ara başladım, ısırgan ve humana içiyorum. helva yiyorum..
eğer o bitki karışımı iyi geldiyse devam et.. öyle bi günde de artmaz süt, hergün bir iki bardak iç, bir haftada toparlarsın inş..
eğer açlıktan uyuyamıyorsa da bırak doktoru falan, ver devam sütünü.. karnı aç mı kalacak çocuğun..
günde bir öğünden bi şey olmaz, gece uzun ve rahat uyuyamazsa büyümesine de tesir eder, huzuruna ve neşesine de..

Son düzenleme:
Şimdi mayaladım bakalım.. epey sardım. peteğin yanına koydum.. İnşaallah tutar..

Günaydın hanımlar. Dün akşam kuzumu güzelce uyuttum, aradan birkaç saat geçti bakıyım dedim ateşler içindeydi bir ölçtüm 38,9 hemen fitil koydum soydum badiyle bıraktım. Yanakları elma gibi olmuştu ya kuzucum benim sonra çok şükür düştü ateşi, bize genelde aşılardan sonra ateş oluyor malesef
Sabahta kahvaltısını yaptı oğlum ilk defa; milupa 8 tahıllı ballı hazırladım biraz sıvı yapıp biberona koydum, bir parça peynir ve 1 dilim ekmek içi. Yarısına kadar yedi hepsini ilk güne göre iyi bir miktar sanrsam:)
Bizim doktorumuz hazır kutu beyaz peynirler var ya sütaş pınar falan onlardan ver dedi, ekmek de uno nun büyümek ekmeği var çocuklar için ondan. Arada ekmek yerine etimek, bebe bisküviside deniycez.

İkinizde çok sağolun kızlar:)) lakin hiç yoğurt mayalamamış bir insan olarak birkaç sorum var; günlük sütten yapıcam bende yoğurdumu maya olarakta ilk etapta hazır yoğurt kullancam mecbur olur dimi?? Organik yoğurtlar var ondanmı yapsam yoksa tava yoğurdu falan mı kullanıyım?? Birde şişe süt 1 lt lik ya o çok gelmiyormu ? Bir sürü yoğurt oöursa bozulmasın bitene kadar kaç gün kullanılabilir? :44: şimdilik bunlar sanırım, denemeler yarın başlıycak:))

veee bir haftadır beklenen kaka bu sabah gelir
uleyn demir ilacı sen var ya seeeeeen!!!!

maya olarak varsa zaten ev yoğurdu kullanırsın.
ama ben bu son yaptığımda hazır yoğurt kullandım.

1 litre süt tabiki fazla, yiyeceği zaten bi günde bir çay bardağı kadar..
ben de şişeyi yarıya böldüm, yarısını pazar günü yarısını pazartesi mayaladım..
yarım litre süt için tepeleme bir tatlı kaşığı maya kullandım.

bu ayşecik çoook fene yaa..
emerken iki eliyle mıncık mıncık mıncıklıyor göğsümü, hamur yoğuruyor sanki

bi de emmenin sonuna doğru fena ısırıyor..
ucunu ısırıp çekiyor, uzatıyor,, çığlık atıyorum acımdan..
sol göğsüm ısırmasından iyice hassaslaştı, emerken bile acıyo
üsttekiler de çıkınca napıcam, hiiiç bilmiyorum:26:

Son düzenleme:
küçük kamyoncuyla pc başındayız..
mübarek yukarıdan gak guk, aşağıdan zart zaaart

siz nerdesiniz bakim?
feyza..
özlemcr..
born..
denze,,
dtk..
psii..
deli..
karakız.
fatmaazra..
tubaal..
kuvars..
miracle..
breakday..
fame..
nur..
dilanaaaaaz..
şeker portakalımm,
alya..
ateş..
morefla..
destiny
kader,
gulumser..
busmai,
barbarino,
kozmatik,
hatoza..
gsbaran,
eylül,,
yusuf defne..
ve daha anımsayamadıklarım..

siz gelmezseniz biz gidiyoz kızımla, hava çok güzel valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…