- 8 Ağustos 2011
- 11.880
- 9.850
- 448
Merhabalar, herkese iyi haftalar olsun inşallah
Arkadaşlar ben fazla takmıyordum ama benim oğlan iyice abarttı, tembel teneke, 7 aylık oldu (aslında 6 da sayılabilir, 1 ay erken doğdu) ama ne diş, ne emekleme hiç bişey yokHatta dönmüyor bile, ne yüz üstünden sırt üstüne ne de tersi, ama huysuzluk hat safhada, dişleri şişkin bile değil ama gece sürekli yenidoğan gibi uyanıyor.
Desteksiz oturamıyor, dönmüyor, nasıl bırakırsam öyle buluyorum, ben itekleyince dönüyo ama kendi çabası hiç yok, aranızda bizim gibi olan var mı?
kızlar siz şu yoğurt işini nasıl yapıyorsunuz?
ben yapınca küçük mama kavanozlarıyla 3 günlük yapmıştım..
akşamdan mayaladım, gece kalkıp buzdolabına koydum.
öğleden sonra verdim, çok güzel yedi..
ertesi gün verdiğimden bi kaşık bile almadı, hafif ekşimeye başlamıştı..
şimdi 2 günlük mayalıyorum..
onu da sabah erkenden mayalayıp öğle buzdolabına kaldırıyorum,
akşama doğru da ayşecike veriyorum..
öğrendiğim bi şey;
mayaya biraz tuz eklemek ekşimesini geciktiriyormuş..
şeker eklemek de mayalanmasının daha hızlı ve iyi olmasını sağlıyormuş..
ayşecik de pekmezli etimek ve yoğurt haricinde pek bi şey yemiyor..
bugün 6. gün kakasını yapmadı, ufacık bi kaka yapmış öğlen, koyu yeşil.
anladımki kan ilacından vermicem bi daha onu
Kizlar sutumuz yetmeyince bebekler kabizmi oluyor..bizimki cok ek gıda almio.iki güne bir yapio kakasini ve sert az yapio.sutummu yetmio anlamadimki
herkese merhaba.
bebişine brokoli çorbası deneyen var mı. ben yapmak istiyorum. nasıl yapabilirim kızlaarrr...
Ya keke ağrısiz olsa 1 aydır gece uykusu yok her yarım saatte bir aglayarak uyanıyoruzvalla artık benim de ağlayasın geliyo dişlerinde çıktı niye bu huzursuzluk diyodum ki gece o minikleri gördüm şok şok. Şimdi doktorumuzu aradım o donecek bakalım ne diyecek. Ya nerdeyese 2 yasında çıkması gereken dişler yavrum ne acı çekiyodur. Rabbim yardımcısı olsun inş. Emmek istiyo yarım saatte bir ben de emziriyorum rahatlasın diye gece. Elimden cok bisi gelmiyoki
öğrendiğim bi şey;
merhaba kızlar geçmişi okudum ve inanılmaz duygulandım hepinize ayrı ayrı çok tşk ederim hakkınızı helal edin kuzucuğum çok başarılı bir operasyon geçirdi ve sağlığına kavuştu Allah ıma hamd olsun dualarınız için çok tşk ederim Allah kimseyi evladıyla sınamasın ve hastanelere düşürmesin çok zor bir süreçti ama geçti bitti inşallah
brokoliyi tek başına hiç vermedim sebze çorbalarının içine hep koyuyorum ama gaz yapmıyor bizde.herkese merhaba.
bebişine brokoli çorbası deneyen var mı. ben yapmak istiyorum. nasıl yapabilirim kızlaarrr...
canım allaha şükür hep aklımdaydın iyi haberler duyduğuma çok sevindim.merhaba kızlar geçmişi okudum ve inanılmaz duygulandım hepinize ayrı ayrı çok tşk ederim hakkınızı helal edin kuzucuğum çok başarılı bir operasyon geçirdi ve sağlığına kavuştu Allah ıma hamd olsun dualarınız için çok tşk ederim Allah kimseyi evladıyla sınamasın ve hastanelere düşürmesin çok zor bir süreçti ama geçti bitti inşallah
öğrendiğim bi şey;
Gaz sancısı çeken bir bebek değil çok şükür, çok rahat çıkarıyor. Ama brokoli günü daha farklıydı biraz fazla koymuştum galiba bilmediğimdencanım selim gazlı bebek mi. bizim gaz paroblemimiz yok ama yapar belki diye korktum şimdi. ben de az az koyarım o zmn. acaba brokoliyi küçük parçalarla buzluğa koysam besin değeri kaybolur mu
öğrendiğim bi şey;
Hello kızlarrrrr. Bugün kontrolümüz vardı oğluşum çok az kilo almış 250gr. Ama herşeyimiz sağlığımız sıhhatimiz yerinde o yüzden çok da dert etmiyorum.
Kahvaltı ve yoğurda başlıycaz şimdide. Sebzelerine et veya kıyma ekliycem. Çorbalar falan deniycez bakalım. Severek yer inşallah hepsini:))
Gaz sancısı çeken bir bebek değil çok şükür, çok rahat çıkarıyor. Ama brokoli günü daha farklıydı biraz fazla koymuştum galiba bilmediğimdenaz az dene bencede cnm sende. Ben normalde bizim için de yiyeceklerimizi buzluğa koymaktan pek hoşlanmam o yüzden bebiş için de bilemiycem
Bacım bir yoğurt tarifi ver hele. Bizede bugün doktor yoğurda başlayın dedi de nasıl yapsam bilemedim. Şöyle denenmiş tutması %100 bir formül varmı??
günaydın kızlarrrr
yoğurt tarifi istenmiş vala 2kere yaptım vede çok iyi tuttu diyebilirim anlatayım nasıl yaptıgımı bgn gene yapıcam birazdan sütçüm gelirbende şöyle yapıyorum 2buçuk kilo süt alıyorum bildigimiz salça kavanozları varya bi kavanoz oğluşuma 2kiloluk yogurt kabımıda atmamıştım onuda bize yapıyorum önce sütümü süzüyorum tedbiren sonra yarım saat bazen 40 dakka kaynatıorm sonra sogumasını beklıorm sabahtan gelıo sütüm 12ye kadar kaynatma ve sogutma sürüo mutfak masamın üstüne 2tane sofrabezini açıyorum kaynamış soğumuş sütü buarada sogukluguda serçe parmagını yakmıcak ne soğuk nede çok sıcak olucak ben parmagımla bakıorm bide şu ateş ölçerler varya onlada ölçüorm 40derece oluo ozaman sütü kaplara boşaltıp mayalama yerine açtıgım sofrabezinin üstüne alıp 2kiloluk süte bir yemek kaşıgı maya hafif sütten alıp kıvamını seyreltip içine dökü hızlıca çırpıp bırakıorm agzını kapatıp bi güzel sarıorm küçük kavanozada 1tatlı kaşıgı mayayla yapıorm aynı işlevi onuda sarıp 5saat hiç dokunmuorm sonra fazla sarsmadan dolaba koyuorum dolabda dahada katılaşıo çokta güzel tutuo tavsiye ederim deneyin kızlar...
oğluşa 1kavanoz yetio 1hafta vala hergün mayalamaya ugraşmıorm ben bazen sade verıorm bazen muzlu iki türlüde yıorm ...
canım belki dediğin gibi 1 ay erken doğmasıyla alakalı olabilir :44:
dönmesi an meselesi ona takılma, inan bugün bile birden dönebilir..
oturmaya gelince; bizimkiler de henüz desteksiz oturamıyor.. patates çuvalı gibi ya sağa ya sola ya önee
gece sık uyanmasının sebebi nedir bilemedim.. hep mi böyleydi, eğer bu ara ise diş sebebiyle huzursuz olabilir.:26:
herkese günaydın,
dün gece miniğim uzun zamandır olmadığı kadar rahat uyudu gece 1 de uyandı sallayarak daldı uykuya 2,5 ta gene uyandı emzirdim uyutmaya çalıştım baktım iner gibi ses çıkarıyo anladımki doymadı akşam eve geldiğimde 100 cc süt sağmıştım hemen yarısını ısıttım cuk cuk yaladı yuttu kalanınıda ısıtıp verdim yemesiyle uyuya kaldı bir kalktıkki saat 6,5 anlaşılan sık uyanması açlıktanmış emiyor ama doymuyor buda demektirki sütüm gitgide azaldı ne yapsak kızlar arkadaşım aktardan bir bitki almış süt arttırıcı banada verdi denedim dün biraz arttı gibi bakalım bi kaç gün deniycem işe yararsa bende alacağım sizin kullandığınız fayda gördüğünüz birşey varmı nazarmı değdi ne 1 ay öncesine kadar günlük 600 cc sağardım şimdi yarısı bile çıkmıyorçocukta büyüdü doymuyorki gece nasıl yaşına kadar dayanacağız böyle doktor devam sütü yok diyip duruyor ee sütüm azalınca ne yapıcam inek sütümü veriyim off şaşırdım kaldım ya
aman bacım, sağlıklı olsun da.. 100 gr eksik alsın hiiç önemi yok..hiç duymamıştım şeker tuz olayını ben günlük bazen iki günlük yapıyorum. sabahtan mayalıyorum ikindide veriyorum ekşimeden kızımda bayıla bayıla yiyor. iki günlük yaptıysam birini dolaba koyuyorum ertesi gün ılıtıp ikindide veriyorum tekrar. zaten doktorumuz günlük yap daha iyi olur demişti öyle gidiyoruz bakalım. bende baya bi yüklendim bu ara beslenmesine en son geçirdiği grip yüzünden çok iştahsızdı zaten o ay sadece 200 gr alınca üzüldüm zaten kilosuda az yedi kilo bile değil 4 ana öğün şeklinde veriyorum aralarda anne sütü mutlaka emziriyorum emdikçe sütümde arttı.
sabah anne sütü
sonra meyve püresi
arada anne sütü
öğeln sebze çorbası
uyuyup uyanınca anne sütü.
ikindi yoğurt
uyuyup uyanınca anne sütü
akşam tarhana çorbası
yatmadan ya 150 ml devam sütü yada herobabynin sütlü bivküvili muzlu tahıllısı var onu veriyorum gecede emiyor zaten. ama ağırlaştığını hissediyorum bu ay görcez bakalım
sağlık olsun bacım, maşallah diyeyim selimeHello kızlarrrrr. Bugün kontrolümüz vardı oğluşum çok az kilo almış 250gr. Ama herşeyimiz sağlığımız sıhhatimiz yerinde o yüzden çok da dert etmiyorum.
Kahvaltı ve yoğurda başlıycaz şimdide. Sebzelerine et veya kıyma ekliycem. Çorbalar falan deniycez bakalım. Severek yer inşallah hepsini:))
Bacım bir yoğurt tarifi ver hele. Bizede bugün doktor yoğurda başlayın dedi de nasıl yapsam bilemedim. Şöyle denenmiş tutması %100 bir formül varmı??
canım bi arkadaşım ısırganın sütü artırdığını söylemişti..herkese günaydın,
dün gece miniğim uzun zamandır olmadığı kadar rahat uyudu gece 1 de uyandı sallayarak daldı uykuya 2,5 ta gene uyandı emzirdim uyutmaya çalıştım baktım iner gibi ses çıkarıyo anladımki doymadı akşam eve geldiğimde 100 cc süt sağmıştım hemen yarısını ısıttım cuk cuk yaladı yuttu kalanınıda ısıtıp verdim yemesiyle uyuya kaldı bir kalktıkki saat 6,5 anlaşılan sık uyanması açlıktanmış emiyor ama doymuyor buda demektirki sütüm gitgide azaldı ne yapsak kızlar arkadaşım aktardan bir bitki almış süt arttırıcı banada verdi denedim dün biraz arttı gibi bakalım bi kaç gün deniycem işe yararsa bende alacağım sizin kullandığınız fayda gördüğünüz birşey varmı nazarmı değdi ne 1 ay öncesine kadar günlük 600 cc sağardım şimdi yarısı bile çıkmıyorçocukta büyüdü doymuyorki gece nasıl yaşına kadar dayanacağız böyle doktor devam sütü yok diyip duruyor ee sütüm azalınca ne yapıcam inek sütümü veriyim off şaşırdım kaldım ya
Şimdi mayaladım bakalım.. epey sardım. peteğin yanına koydum.. İnşaallah tutar..
libyanacım, ben dediğim gibi günlük sütle yapıyorum.
hiç tutmadığı olmadı.belki süt mayalanma esnasında fazla sıcak ya da soğuk oluyordur.44:
bi de iyice sarmaya dikkat et, sıcak kalsın ve buzdolabına kaldırırken sarsma, o da kıvamını cıvıtıyormuş
maşallh sağlıklı olsun gerisi mühim değil ama anne yüreği ne kdr kiloya takılmıyorum desede içten içe üzülüyo insan. cnm benim yoğurdun tutmadığı görülmemiştir vereyim tarifini
ilk önce cezvede sütü kaynatıyorum ılınmasını bekliyorum yalnız ılıktan daha sıcak olacak serçe parmağımı içine sokunca sıcaklığı hissediyorum.
mayalayacağım kabın içine bi tatlı kaşığı yoğurdu koyuyorum(tupperın şu renkli üçlü mama kapları ) azıcık sütle kıvamını açıyorum sonra bütün sütü üstüne döküyorum. üç kere karıştırıp kapağını kapatıp dolaba koyuyorumn ikindiye hazır afiyet olsun .:)
sağlık olsun bacım, maşallah diyeyim selime
ben yoğurdu günlük sütle yapıyorum. haftada bir binaya sütçü geliyor ama bizim küçük hanım ekşiyince yemiyor yoğurdu
sütü kaynatıyorum, fokurdasın yani birkaç dakika..ama dikkat et taşmasın
sonra soğumaya bırakıyorum. parmağım içinde 7ye kadar sayabileceğim ısıya gelene kadar.
(ölçüsü; 1 kg süt için 1 çorba kaşığı maya)
bir tutam şeker ve bi çimdik tuz attığım mayanın kıvamını, biraz sıcak süt ekleyip açıyorum. (soğuk mayayı sıcak süte direkt ekleme)
mayayı kavanoza döküp tahta kaşıkla iki kez karıştırıyorum..
sonra iki kalın şalım var, onlara sarıp kaloriferin yanına koyuyorum.
4 saat mayalanma için yeterli süre. ama 8 saate yakın da durabiliyor.
sonra hiç sarsmadan, buzdolabına.. vereceğin zaman birkaç saat öncesinden ılıması için dışarı çıkarırsın..
bi ipucu daha: mayanın tazeliği ve kalitesi yapılan yoğurdu direkt etkilediği için;
taze mayalanmış yoğurttan bir kaşık mayayı buzluğa at.
sonra yoğurt yapacağın zaman onu çıkar, çözünsün ve onu kullan.
libyanacım, ben dediğim gibi günlük sütle yapıyorum.
hiç tutmadığı olmadı.belki süt mayalanma esnasında fazla sıcak ya da soğuk oluyordur.:44:
bi de iyice sarmaya dikkat et, sıcak kalsın ve buzdolabına kaldırırken sarsma, o da kıvamını cıvıtıyormuş
maya olarak varsa zaten ev yoğurdu kullanırsın.İkinizde çok sağolun kızlar:)) lakin hiç yoğurt mayalamamış bir insan olarak birkaç sorum var; günlük sütten yapıcam bende yoğurdumu maya olarakta ilk etapta hazır yoğurt kullancam mecbur olur dimi?? Organik yoğurtlar var ondanmı yapsam yoksa tava yoğurdu falan mı kullanıyım?? Birde şişe süt 1 lt lik ya o çok gelmiyormu ? Bir sürü yoğurt oöursa bozulmasın bitene kadar kaç gün kullanılabilir? :44: şimdilik bunlar sanırım, denemeler yarın başlıycak:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?