- 8 Ağustos 2011
- 11.647
- 8.433
- 448
kızlar siz şu yoğurt işini nasıl yapıyorsunuz?
ben yapınca küçük mama kavanozlarıyla 3 günlük yapmıştım..
akşamdan mayaladım, gece kalkıp buzdolabına koydum.
öğleden sonra verdim, çok güzel yedi..
ertesi gün verdiğimden bi kaşık bile almadı, hafif ekşimeye başlamıştı..
şimdi 2 günlük mayalıyorum..
onu da sabah erkenden mayalayıp öğle buzdolabına kaldırıyorum,
akşama doğru da ayşecike veriyorum..
öğrendiğim bi şey;
mayaya biraz tuz eklemek ekşimesini geciktiriyormuş..
şeker eklemek de mayalanmasının daha hızlı ve iyi olmasını sağlıyormuş..
bizde iyiyizz canım maşallahh maşallahh yeni yeni anneler katılmış topiğimize.
.kalabalıklaşmış sankı. işe girecekler vardı merak ettım onları neler yapıyolar
pediastrum bebişin nasıl oldu geçmişi okuyamadım
Günaydın hanımlar. Dün akşam kuzumu güzelce uyuttum, aradan birkaç saat geçti bakıyım dedim ateşler içindeydibir ölçtüm 38,9 hemen fitil koydum soydum badiyle bıraktım. Yanakları elma gibi olmuştu ya kuzucum benim sonra çok şükür düştü ateşi, bize genelde aşılardan sonra ateş oluyor malesef
Sabahta kahvaltısını yaptı oğlum ilk defa; milupa 8 tahıllı ballı hazırladım biraz sıvı yapıp biberona koydum, bir parça peynir ve 1 dilim ekmek içi. Yarısına kadar yedi hepsini ilk güne göre iyi bir miktar sanrsam:)
Bizim doktorumuz hazır kutu beyaz peynirler var ya sütaş pınar falan onlardan ver dedi, ekmek de uno nun büyümek ekmeği var çocuklar için ondan. Arada ekmek yerine etimek, bebe bisküviside deniycez.
İkinizde çok sağolun kızlar:)) lakin hiç yoğurt mayalamamış bir insan olarak birkaç sorum var; günlük sütten yapıcam bende yoğurdumu maya olarakta ilk etapta hazır yoğurt kullancam mecbur olur dimi?? Organik yoğurtlar var ondanmı yapsam yoksa tava yoğurdu falan mı kullanıyım?? Birde şişe süt 1 lt lik ya o çok gelmiyormu ? Bir sürü yoğurt oöursa bozulmasın bitene kadar kaç gün kullanılabilir? :44: şimdilik bunlar sanırım, denemeler yarın başlıycak:))
anamm, bu ne yaa?!
topiğin delisi olduk iyice kendim yazıp kendim okuyom.. :111:
biz de gidiyoz işte
canım bi arkadaşım ısırganın sütü artırdığını söylemişti..
ben de bu ara başladım, ısırgan ve humana içiyorum. helva yiyorum..
eğer o bitki karışımı iyi geldiyse devam et.. öyle bi günde de artmaz süt, hergün bir iki bardak iç, bir haftada toparlarsın inş..
eğer açlıktan uyuyamıyorsa da bırak doktoru falan, ver devam sütünü.. karnı aç mı kalacak çocuğun..
günde bir öğünden bi şey olmaz, gece uzun ve rahat uyuyamazsa büyümesine de tesir eder, huzuruna ve neşesine de..
canım ben sütaş ya da sek in günlük sütlerinin 500 gr larını kullanıyorum. 2 günlük 2 küçük kavanoza mayalıyorum. bittiğin gün eşime akşama getirtip gece tekrar 2 günlük mayalıyorum. 1 litre de denedim, taze süt de aldım ama ziyanlık oldu. en rahatı bu son bulduğum yöntem. kavanozlar bazen bitiriyo, bazen yarısını bırakıyo, ben yiyorum :)
küçük kamyoncuyla pc başındayız..
mübarek yukarıdan gak guk, aşağıdan zart zaaart
siz nerdesiniz bakim?
feyza..
özlemcr..
born..
denze,,
dtk..
psii..
deli..
karakız.
fatmaazra..
tubaal..
kuvars..
miracle..
breakday..
fame..
nur..
dilanaaaaaz..
şeker portakalımm,
alya..
ateş..
morefla..
destiny
kader,
gulumser..
busmai,
barbarino,
kozmatik,
hatoza..
gsbaran,
eylül,,
yusuf defne..
ve daha anımsayamadıklarım..
siz gelmezseniz biz gidiyoz kızımla, hava çok güzel valla
veee bir haftadır beklenen kaka bu sabah gelir
uleyn demir ilacı sen var ya seeeeeen!!!!
herkese günaydın,
dün gece miniğim uzun zamandır olmadığı kadar rahat uyudu gece 1 de uyandı sallayarak daldı uykuya 2,5 ta gene uyandı emzirdim uyutmaya çalıştım baktım iner gibi ses çıkarıyo anladımki doymadı akşam eve geldiğimde 100 cc süt sağmıştım hemen yarısını ısıttım cuk cuk yaladı yuttu kalanınıda ısıtıp verdim yemesiyle uyuya kaldı bir kalktıkki saat 6,5 anlaşılan sık uyanması açlıktanmış emiyor ama doymuyor buda demektirki sütüm gitgide azaldı ne yapsak kızlar arkadaşım aktardan bir bitki almış süt arttırıcı banada verdi denedim dün biraz arttı gibi bakalım bi kaç gün deniycem işe yararsa bende alacağım sizin kullandığınız fayda gördüğünüz birşey varmı nazarmı değdi ne 1 ay öncesine kadar günlük 600 cc sağardım şimdi yarısı bile çıkmıyorçocukta büyüdü doymuyorki gece nasıl yaşına kadar dayanacağız böyle doktor devam sütü yok diyip duruyor ee sütüm azalınca ne yapıcam inek sütümü veriyim off şaşırdım kaldım ya
Ben geldimm! Tatil bitti başladım bıraktığım yerden koşturmaya:) bugün kv in günü var hemde kızıma tebrik için geliyorlar. Akşamdan beri canımız çıktı. Akşama menümüzün fotolarını ekleyeceğim:) kızım da çok kokoş oldu süsledim püsledim. Şimdi kuafördeyim kendime de bi çeki düzen vereyim. Akşama görüşürüzzzz:)))
Son bir soruküçük kavanozlarda ayrı ayrı mayalıyorsun değilmi??
canım marketlerde 1 tlye satılan küçük cam kaseler var ya (plastik kapaklı) onlara mayalıyorum ben. dolmasına 1 parmak kalana kdr döküyorum sütü. benim oğluş yoğurdu seviyo. hemen hemen bitiriyo o ölçüyü ona göre ayarladım. mama kavanozuna bu işe ilk başladığımda denemiştim ama tutturamamıştım :) gerçi peteğin üstüne koyunca belki onunla da tutturabilirim bilmiyorum. bi dene istersen. ben deneme yanılma yoluyla bir sürü süt ziyan ettim
herkese günaydın,
dün gece miniğim uzun zamandır olmadığı kadar rahat uyudu gece 1 de uyandı sallayarak daldı uykuya 2,5 ta gene uyandı emzirdim uyutmaya çalıştım baktım iner gibi ses çıkarıyo anladımki doymadı akşam eve geldiğimde 100 cc süt sağmıştım hemen yarısını ısıttım cuk cuk yaladı yuttu kalanınıda ısıtıp verdim yemesiyle uyuya kaldı bir kalktıkki saat 6,5 anlaşılan sık uyanması açlıktanmış emiyor ama doymuyor buda demektirki sütüm gitgide azaldı ne yapsak kızlar arkadaşım aktardan bir bitki almış süt arttırıcı banada verdi denedim dün biraz arttı gibi bakalım bi kaç gün deniycem işe yararsa bende alacağım sizin kullandığınız fayda gördüğünüz birşey varmı nazarmı değdi ne 1 ay öncesine kadar günlük 600 cc sağardım şimdi yarısı bile çıkmıyorçocukta büyüdü doymuyorki gece nasıl yaşına kadar dayanacağız böyle doktor devam sütü yok diyip duruyor ee sütüm azalınca ne yapıcam inek sütümü veriyim off şaşırdım kaldım ya
ben geldiiimmm:))
sabah 4 te uyuduk yinee
10 da uyandım ama arada 3-4 defa kalktık tabiii..
şu diş çıkana kadar ben ruhumu teslim edicem
maşallaaahhh 4 saat uyumuşşş..
açlıktan olabiliri diye ben de düşünmüştüm hatta takviye olsun diye 11-12 gibi devam sütü verdim bi kaç kez ama yine de gece 4e kadar zorladı beni uyumadı..
2-4 arası uyumasını artık yorgunluktan ve uykusuzluktan sızmasına bağlıyorum ben
A
Evet senin cok iyiydi maaşallah nolduki aceba azaldi.gece emzirmek zor ama en verimliside oymus.doynadigini dusunuyorsan yatirmadan önce yedirsen sonra yine emzirmeye kalksan.bebegin emmedikce daha çok azalmazmi sutun? Humana sitil dene istersen.ben ilk dogun yaptigimda ihlamur rezene kisnis ucunu karıştırıp cayini yapiodum
bahsettiğim karışımda ısırganda var rezene anason kimyon vs birkaç ot bir arada bunları demliyorsun önce çıkarmadan evvel bir tutam kurutulmuş ısırgan atıyorsun üstüne sonra o iğrenç kuskunç şeyi içiyorsun ahh ah neler çekiyoruz bu yavrular için düşünmeden edemiyorum analarımız bizi nasıl büyütmüş hakikaten insan anne olunca anlıyor kıymetlerini çok zormuş heleki çalışırken üstelik biz çocukken bakacak kimsede yokmuş işyerinin kreşine götürüp getirmiş hergün benide kardeşimide valla eli ayağı öpülesi bir şahısmış annem insan yaşayınca anlıyor
humanayı bırakmıştım devam edeyim değilmi sende işe yarıyorsa bende alayım tekrar hatta bugün alacaktım sonra dedim bu karışımın içerisinde de aynı otlar var bir kullanayım önce şunu sonrasına bakarız ama helva konusunda haklısın bir süredir helvada yemiyorum bu akşam onuda yiyim bari inş işe yarar bu arada tam gitti diye sevinirken gelsin kilolarnapalım artık kuzum doysunda
bende istemiyorum devam sütünü falan ne katılıyor nasıl yapılıyor bilmiyoruzki zaten benimkide 2 yudum içse öğürüyor alışamadı sma,hero aptamil hepsini denedim banamısın demedi bir şekilde sütü arttırıp gece kendi sütümü vermeliyim allahım sen yardım et kuzuma bol bol süt olsun ineğimiz otlamaktan gelsin artık
bu arada born busmai pink nerelerde ayrıca cenacan tüm topiği sayıp beni atlamışsın ama neyseki kırılmadım benide seviyorsun biliyorum henüz farkedemedin sadece
canım marketlerde 1 tlye satılan küçük cam kaseler var ya (plastik kapaklı) onlara mayalıyorum ben. dolmasına 1 parmak kalana kdr döküyorum sütü. benim oğluş yoğurdu seviyo. hemen hemen bitiriyo o ölçüyü ona göre ayarladım. mama kavanozuna bu işe ilk başladığımda denemiştim ama tutturamamıştım :) gerçi peteğin üstüne koyunca belki onunla da tutturabilirim bilmiyorum. bi dene istersen. ben deneme yanılma yoluyla bir sürü süt ziyan ettim
Eki Görüntüle 625032
heey millet tatildeyiz annem nete giremiyor.
her tarafı talan ediyorum been.en son anneannemin
çiceklerini kopardımsürekli bi ilgi alaka tatili çok sevdim ben
valla seni gördükçe şükrediyorum halime zaten çalışıyorum gecede geç yatsaydı ölürdüm herhalde şükür tek iyi yanı o en geç 12 de uyutuyorum bazen gündüz çok yorulmuşsa 9,5 ta uyuduğu oluyor ama nadir tabi genelde 11 civarı ama o gece uyanmaları yokmu kalk yat kalk yat sabah olduğunda delirmek üzere oluyorum en kötüsüde onca eziyete rağmen beyefendi uykusunu almış oyuna hazır olmuyor mu gelde ısırma kıçını
sendemi devam sütü veriyorsun gece hangisini veriyorsun doktor obez olur verme dedi e ben napıcam gece gece uyandırıp meyvemi yedireyim çocuğa
bende o bahsettiğin iğrenç tatlı bitki çayını bi dönem içmiştim, bu bi haftadır sütüm iyice azalınca dün yine içmeye başladım, ama bu öğle bi sağdım süt gelmedisadece bi kaç damla, kafayı yiycem, tek çarem sütümü arttırmak, çünkü oğlum gece biberon almıyo, napcamı şaşırdım, bu öğle eczaneye gidip humana aldım, humana ile içeriği aynı değil yanlız o bitki çayının sadece rezene ortak, ben ikisini de içcem, bitki çayını evde, humanayı işte içcem, inşallah arttırırız şu sütleri yoksa bittiğimin resmidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?