canım ben hiç balkabağı vermedim,faydalı mıdır bilgim bile yok :s
aaaaa çok cahil kalmışım bu konuda :)).
saol bacım, deniyoz denemesine de bizimkisi ağzını bi kilitliyor,, deli ediyorharikasın cena sen dene tarifleri paylaş bizde arkandan geleceğiz kısmetse :)
ayşeciği ayrıca tebrik ediyorum bu arada en hamaratı o çıktı bebişlerin maşallah
ben 3 hafta önce dişimiz çıktı diye yaygarayı bastım ama hali hazırda diş miş yok beyaz birşey görünüyor ama ben bile şüpheye düştüm neden hala patlamadı :44:
yalnız yürüteci keşfettiğinden beri çıldırdı 15 dk tutuyorum akşamları annemde gündüz 15-20 dk tutuyormuş ama görmelisiniz ordan oraya gidiyor ayaklarını sabitledim sallanır hale getirdim gezmesin diye çığlık çığlığa ağlıyor bide balerin edasıyla oturarak yürümüyor yürütecin içinde dik durup adım atıyor parmak ucuyla ay çok tatlı o hali ilk fırsatta resmini ekliycem kuzumun
bu arada bugün süt üretimi hepten dibe vurdu sabahtan bu yana 75 cc sağabildim inanılır gibi değil her gün en az 500 cc sağardım
bu gidişle kuzumu devam sütüne alıştırmaktan başka çarem yok bir kaç gün buzluktaki yedekleri tüketiriz sonrasında da allah kerim artık
ben çıkıyorum kızlar allaha emanet olun görüşürüz
ooh gez bacım.. valla hava güzel güneş de yüzünü gösterince ben de duramıyorum..cenaaa sınavlar bitti havalar da gündür çok güzeldi kendimi dışarılara attım çok yoruldum ama çokkk iyi geldi
vallahi meşguliyet gelmeden boş vaktin kıymeti anlaşılmıyormuş...
bizimkisi meyveye bile burun kıvırıyor biliyor musunuz?aayyy bizde de dişşş sıkıntısıı varr ama dahaa görünürde bir şeyy yokk. kızıma cam rende de elma artmut rendeliyorumm 1 taneye yakın yiyo ama çorbalara ve yogurta gelincee pürrttttttt
hay maşallah mahmudumabizimde alltan iki
üstten iki dişimiz çıktı.
yalnız üstten biri yan ve bir orta çıktı.ilginç bir görünüm
:
kısa bir aradan sonra yeniden s.a. hatunlar annemleri yeni yolcu ettim geleceklerini yazmıştım vedalardan nefret ediyorum keşke hep yanımda olsalar yakınımda...bizim hala dişimiz çıkmadı sancılarımız devam ediyor doktor da hiç çıkacağa benzemiyor dedi hastalığı da tam geçti sayılamaz ama yine de bu hale de şükürler olsun bir selam vereyim dedim sizler de iyisinizdir inşallah şimdi geçmişi okumaya başlıyayım benim paşa uyanmazsa tabi...
alyaa38 herşey çok güzel görünüyor siz de çok güzelsiniz yalnız sonuna yanlış bi resim ekledin galiba onu sil canım farkında mısın
Pes ediyorum kızlar en sonda hangi resim var ben göremiyorum telden onu. Pc dondu şimdi fırlatım atcam aşağıya. Hangi foto varsa affola şimdidennm:)
Bebeğim Ne Zaman Balkabağı Yiyebilir?
Ek gıdaya geçer geçmez bebekler balkabağı yiyebilirler, hatta ilk tercih edilecek gıdalardan biri olabilir
Balkabağının bir sebze olduğunu düşünenler olabilir ama o bir meyvedir:)
Besin değeri çok çok yüksek maddeleri dopdolu içeren bir meyvedir üstelik.
Renginden de çağrışım yapabileceği gibi A vitamini öncüsü olan Beta Karotenle doludur (Havuç gibi )
A vitamini bebeklerin büyümesi için çok önemli bir vitamin. Bizler için de çok gerekli aslında, kansere,
kalp hastalıklarına ve yaşlanmaya karşı koruyucu. Demir, potasyum ve protein değerleri de yüksek. Kalorisi düşük, lif oranı yüksek.
Balkabağı, sade püre olarak ya da içine pirinç unu, irmik gibi yoğunlaştırıcılar katılarak bebeğe verilebilir. Yoğurtla da karıştırıp sunabilirsiniz. Püre yaparken içine elma, armut, şeftali, muz gibi meyveleri de ekleyebilirsiniz
ooh gez bacım.. valla hava güzel güneş de yüzünü gösterince ben de duramıyorum..
bugün de aldım kızı önce sağlık ocağına gittim, eksik kalan çocuk felci aşısı için..
ardında koruda yürüdüm, ayşecik uyuyakaldı.. bir saatten fazla uyudu güneşin altında..
ben de epey kitap okudum.. valla bedenime de ruhuma da çok iyi geldi..
henüz gelmedi ama bahar ne güzel mevsim
Çok sağol cnm bugün veya yarın denemelere bŞlıyorum bende:))canım marketlerde 1 tlye satılan küçük cam kaseler var ya (plastik kapaklı) onlara mayalıyorum ben. dolmasına 1 parmak kalana kdr döküyorum sütü. benim oğluş yoğurdu seviyo. hemen hemen bitiriyo o ölçüyü ona göre ayarladım. mama kavanozuna bu işe ilk başladığımda denemiştim ama tutturamamıştım :) gerçi peteğin üstüne koyunca belki onunla da tutturabilirim bilmiyorum. bi dene istersen. ben deneme yanılma yoluyla bir sürü süt ziyan ettim
bu arada ayşecikin iki küçük sürprizi vaaar
üstteki dişler de göründü. biri patlamış, biri patlamak üzere..
bol ısırıklı acılı emişler beni bekler..:18:
canım banka döviz hesabı falan diyor
küçük kamyoncuyla pc başındayız..
mübarek yukarıdan gak guk, aşağıdan zart zaaart
siz nerdesiniz bakim?
feyza..
özlemcr..
born..
denze,,
dtk..
psii..
deli..
karakız.
fatmaazra..
tubaal..
kuvars..
miracle..
breakday..
fame..
nur..
dilanaaaaaz..
şeker portakalımm,
alya..
ateş..
morefla..
destiny
kader,
gulumser..
busmai,
barbarino,
kozmatik,
hatoza..
gsbaran,
eylül,,
yusuf defne..
ve daha anımsayamadıklarım..
siz gelmezseniz biz gidiyoz kızımla, hava çok güzel valla
GÜNAYDINNNNN
alya yaptıklarına bayıldım sabah sabah nasıl canım çekti ellerine sağlık neyse bende simit peynir çay üçlüsüyle yerini doldurmaya çalışacağım şimdi :) bu arada minik kuzuyada kırmızı pek yakışmış öpüyorum çok çok banka ekstrende ayrı bir renk katmış mesaja bende diyorum bu neki reklam falan mı
sütü azalan kızlar toplaşın bakıyım dün marketten boza aldım birilerinden duymuştum işe yarıyor diye vallahi yaradı gece sütüm çok iyiydi emdi emdi durdu kuzum ohh allahıma şükür sizede deneyin derim 1 su bardağı içtim kalanını attım dolaba her akşam yatmadan içeceğim birde sade tahin helvası aldım işyerinde de onu yiyeceğim gündüz bakalım dört koldan asıldım ama olacak gibi İNŞALLAH
born canım allah kavuştursun ben çok yakın olduğumdan bazen uzak olmak daha iyidir gibi geliyor ama sizleri gördükçe şükrediyorum halime özlemeye fırsatım olmuyor 1 sokak ötemdeler ama kocama kalırsa yaza tuzlaya taşınacakmışız bakalım allah sonumuzu hayır etsin artık
ee bebişler nasıl sizler nasılsınız
alyaaaa senin böreklere takıldım bizde istiyoruz
Günaydın canım
Gel kızz yaparım ben sana ayıp ediyosun) hatta şöyle güzel bi kahvaltı da hazırlarım. Bebikleri uyutur yeriz afiyetle zaten bugünde misafir gelecek. Kalkıp bi börek daha yapacağım. Uyusada bizimki yapsamm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?