Borntobemother esin hadisi serifleri dikkatle uyguluyorsa senin aileni gormek istedigin zaman gorebilecegini, eger yakindalarsa en azindan cuma gunleri ziyaretlerine gidebilecegini bundan seni mahrum etme hakki olmadigini da lutfen okusun,hadislerde acik acik yaziyor. Benim evli gorumcem de surekli annesinde kendi yetmiyor esi de orda,hergun beraberler.ayni seyi ben yapsam dunya savasi cikar. Senin dogumun da travma olmus resmen,aileni gormek biraz rahatlatirdi seni su an tek ihtiyacin o gibi gorunuyor sen gidemiyorsan onlar gelsin
canım benim onlar gelince ben rahat edemiyorum ki ben bu ortamdan uzaklaşmak istiyorum o tüm hadisleri kendine göre yorumlar beni günaha sokuyor sürekli kendi cennete gidecek ben gerçekten kalacam açıkta yakın değiller işte ne yazık ki yoksa ben de gitmek istiyorum ama çocukla çok zor oluyor gitmek gidince de uzun soluklu da kalma diyor ben napcam burda bilmem ne hep duygu sömürüsü
Merhaba,
borntobemother seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen. En ihtiyacım olduğu dönemde annemlere göndermedi beni. 50 gün boyunca tek başıma hastanede yavrucağımın yanında bekledim kimse yoktu yanımda. Eşimin ailesinden kimse arayıp veya gelip demedi bu kız ne yaptı birgün de yanında olalım destek olalım. 2 kilo bile olmayan bebekle tek başıma başaçıktım. Birşey bilmeden. Yalvardım annemlere gideyim diye göndermediailesinden bir kişi bile demedi sen nasıl büyütüyorsun bebeği diye. Bebek büyüğünce sahip çıkmaya çalışıyorlar. doğum yaptığımdan beri 2 defa gittim annemlere çok özledim onları çok kavga ettim ama elime birşey gçmedi dha çok inat etmeye başladı bnde oluruna bıraktım. bol bool dua ediyorum, oğluma sarılıyorum...
Allah alaaahh insan neden göndermez ki yahu? Bu kadar bencillik olur mu? Madem sizi seviyorlar sizin mutluluğunuzu niye sağlamıyorlar? Bu büyük bir vebal bence.
canim avrupadakiler bebekleriyle dunya turuna cikiyor sen de yaparsin cahil kadin degilsin tamam biraz zor olur ama inan kafan o kadar rahatlar ki, bence git ailenin yanina birkac gun de olsa
Merhaba,
borntobemother seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen. En ihtiyacım olduğu dönemde annemlere göndermedi beni. 50 gün boyunca tek başıma hastanede yavrucağımın yanında bekledim kimse yoktu yanımda. Eşimin ailesinden kimse arayıp veya gelip demedi bu kız ne yaptı birgün de yanında olalım destek olalım. 2 kilo bile olmayan bebekle tek başıma başaçıktım. Birşey bilmeden. Yalvardım annemlere gideyim diye göndermediailesinden bir kişi bile demedi sen nasıl büyütüyorsun bebeği diye. Bebek büyüğünce sahip çıkmaya çalışıyorlar. doğum yaptığımdan beri 2 defa gittim annemlere çok özledim onları çok kavga ettim ama elime birşey gçmedi dha çok inat etmeye başladı bnde oluruna bıraktım. bol bool dua ediyorum, oğluma sarılıyorum...
haa yani surekli olan bisey degil seni ailene gondermiyo degil..tamam ozaman demek ozel gunlerinde adam gergin:) ben su an balkondayim elimde cay,adam da oglu da uyuyo oh hic balkon sefasi adetim yoktu ama iyi oldu heecanım ben normal zamanlarda ne zaman istesem yalvar yakar durumlara falan gerek kalmadan çok daraldım derdim o zaten hemen kendi teklif ederdi bu adama bu aralar bişey oldu ben onu anlayamıyorum işte bi hallerde...
Bugun benim de keyfim yok..hava cok ruzgarli,disari cikmadim ,kerem de butun gun agladi zaten orucluydum basim catliyor aklima eski davalar geldi burdakileri okuyunca.. balkona cikayim bari uff
haa yani surekli olan bisey degil seni ailene gondermiyo degil..tamam ozaman demek ozel gunlerinde adam gergin:) ben su an balkondayim elimde cay,adam da oglu da uyuyo oh hic balkon sefasi adetim yoktu ama iyi oldu hee
yok canım normalde çok daha farklı işte ben de ondan bunalımlardayım ne oldu bu adama diye :S benimki de hala gelmedi dışarda evde horlaması daha iyidir boşver hiç değilse oğluş da uyuyo sen kafa dinlersin biraz benim balkon keyfim başkadır çok çok severim kafası çok dağılıyor insanın sen de bizden etkilenip kurma kafanda ben de şimdi daha rahatım zaten kafam da vücudum da rahatladı ağlayınca ama hala limoniyiz o ayrı gelince vericem çocuğu yatıcam ben deya bu arada ne zamandır söyliycem unutuyorum sana bahsettiğim bi arkadaşım vardı ya HAMİLEE
valla canım ben böyle değildim,kuzu gibiydim.baktım olmuyor,ya allah bismillah deyip başladım:)yeşil soğan benim de aklımda olsun
nasıl böyle dellendin yaa anam bizim topiğin gelinleri eli maşalı
bir ömür aynı sıkıntılar olmayacak hayatım.mutlaka değişir eşin de ama senden de giden gider.ailenle aynı şehirde mi oturuyosunuz.herbirinize tek tek çok teşekkür ediyorum şu alıntı işini çok kişi olunca hala beceremediğim direk yazayım dedim...öncelikle ben de sizleri çok ama çok seviyorum burası olmasa ne yapardım bilemiyorumGenel anlamda yazdıklarınıza yorum yapacak olursam da maddi olarak sıkıntı değil aksine elhamdülillah bolluk var ama eşim dakka başı hiç tanımadığım kişilere borç veriyor tamam bu konudaki hadis-i şerifler çok önemli borç vermek çok güzel ama ben hiç karışmayayım istiyo benim maaşımı da kendi maaşını da ben bu evin reisiyim modunda tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama...bazen çok kırıcı olabiliyor..dişiliği kullanma konusuna gelince dünyada başaramadığım tek birşey varsa o da budur hiç beceremem ailemin de beni doldurabiliyor olduğunu düşünmesi de çok saçma çünkü yüz yılda bir görüyorum ayrıca ben kaç yaşında insanım aklım var fikrim var Eşim normalde hep git ailenin yanında kafan dağılsın derdi ama bu aralar ne olduysa kafayı yedi oysa kendi kardeşi 3 aylık bebeği var sürekli anasında 2.5 ayını anasında geçirmiştir hiç abartmıyorum.ben doğum yaptıktan sonra kimse kapımı yardıma çalmadı sürekli uzaktan baktı herkes sadece boş akıl vermeler hala da öyle geleyim bi çocuğu tutayım yok cinconun tabiri ile görümcek gelince işler değişiyo ama çocuğa bakmak için sabahlıyolar...gelelim erkeklerin bunalmasına stresine...Başlarım ben onların bunalmasına...ben tam 20 yıl sonra ilk kez evde oturuyorum..okul hayatı iş hayatı derken doğum benim hayatımda bir milat oldu resmen ilk kez bir eylül ayında gidecek bi yerim olmadı..Elhamdülillah çocuğum herşeyden değerli ama bunalımlara girecek biri vardıysa eğer o da bendim.doğumdan sonra bir kez naz yapmadım yatakta dinlenemedim bile ki doğumum inanılmaz zor bir doğumda suyumun tamamı gelmişti ve kuru kuruya normal doğum yaptım ölecektim neredeyse.Ama hiç kimse madalya takmadı normal doğurdun tebrikler diye ki ben sezeryan diye bağırıp dururken eşim ısrarla normal doğum istedi sanki ona taktılar o suni sancı denen şeyi...Ya daldan dala atlıyorum farkındayım ama başladım yazıyorum hazır evde yokken yazayım hazır evde yok çünkü arkadaşları ile buluşmaya gitti beni de sürekli gezdiriyor hakkını yiyemem ama ben arkadaşlarımla görüşmek annemi babamı kardeşimi görmek isitiyorum her gün baklava olmuyo işte...ya dediğiniz gibi klasik buhran dönemlerinden biri ama işte bi ömür aynı sıkınıtıların olacağını bilmek sadece kısa süreliğine bir ferahlık sağlıyor insana...
Bugun benim de keyfim yok..hava cok ruzgarli,disari cikmadim ,kerem de butun gun agladi zaten orucluydum basim catliyor aklima eski davalar geldi burdakileri okuyunca.. balkona cikayim bari uff
Allah alaaahh insan neden göndermez ki yahu? Bu kadar bencillik olur mu? Madem sizi seviyorlar sizin mutluluğunuzu niye sağlamıyorlar? Bu büyük bir vebal bence.
Bazen heyheyleri geliyor işte bunların ben de hiç anlam veremiyorum diyorum ya bnm kızım olsa ilk şartım çok uzakta olmaması olacak tabi bu işler nasip bnm keyfime göre değil ama insan üzülüyor işte sana da çok üzüldüm canım bebeğin nasıl şimdi iyidir inşallah hiçbişey biz ve bebeklerimizden değerli değil aslında ama insan bazen elde değil çok takıyor kafaya..
evet gurbetteyim ama önceleri hiç böyle değildi çok ama çok yardımcı olurdu eşim ne zaman istesem gönderirdi şimdi annemlerin gelmesi bile batar oldu ona benim gitmeme de çok zor izin veriyor son bi kaç ayda kafayı yedi sürekli onun ailesi ile olmamızı istiyor çocuğu da tuttuğu gibi hep götürüyor sana mı sorcamlar şunlar bunlar saygı çok önemli bence onu kaybediyo olmaktan korkuyorum maddi başka sorunlar da var ayy bilmiyorum çekip gidesimmm var artıııkkkkk daa oğlumm onu görünce çok kötü oluyorum
yok annem yoooookkk.sen onun kumasısın bunu unutma.sen nekadar annenmiş gibi yaklaşmaya çalışsan da senı kuması olarak goruyor.benım kv dem kocama resmen benımı cok sevıyon bunu mu cok sevıyon dıye sorduydu yanımda
ah canım benım.kayınvalidenler kocanı doldurmuyosa ben de neyım.ama ben bir şey öğrendım bu evlilik ilişkilerinde kocana ne kadar hayır dıye dıretırsen o kadar cazip hale gelir kocan için bu durum.en iyisi mi akışına bırak.bu erkeklerin kafaları elbet basar bi gün ama geç basar.sabredip bekle canım.tabi bu arada tüm dişiliğini kullanıp kocana karşı yumuşak ol ki kendı tarafına cek yavaş yavaş.üzgünüm ama bu kocaları akıllı etmenin bir yolu var.onu da anladın sen
yaparlar canım benim kv kp yanımızda olmadıkları halde yetişiyorlar.ben de senınkılere benzer durumlar yaşadım.kp oturdugu yerden benım maaşımın hesabını yapıyodu.benım anamdan babamdan cok benım oğretmenliğimle övünüyolardı ya.benım gelin öğretmen dıye hava atıyodu kv. neyse önemli değil de ben hep edebimden sustum sustum en sonunda insanlıgımdan çıakrdılar beni.20 gun once bi olay oldu,telefonu açtım birer birer hepsine ağzıma ne geliyosa saydım.hiç birinizi görmek istemiyorum ne ölüme ne dirime gelin bu evden içeri adımınızı atamazsınız dedim.kocama da aynı seylerı soyledim.ne bayram ne cenaze ne dugun kesınlıkle gormek ıstemıyorum senın aılenı,benden uzak dursunlar,ya da boşanalım gitsin dedim.şu an rahatım ama kocam yarın bi gün bizimkiler gelecek ya da bayram olunca bızımkılere gıdelım vs. derse o zaman yıne bır tartısma yasanır herhalde.ama ben cıddı gozumu kararttım.hiç problem değil boşanırım.
herbirinize tek tek çok teşekkür ediyorum şu alıntı işini çok kişi olunca hala beceremediğim direk yazayım dedim...öncelikle ben de sizleri çok ama çok seviyorum burası olmasa ne yapardım bilemiyorumGenel anlamda yazdıklarınıza yorum yapacak olursam da maddi olarak sıkıntı değil aksine elhamdülillah bolluk var ama eşim dakka başı hiç tanımadığım kişilere borç veriyor tamam bu konudaki hadis-i şerifler çok önemli borç vermek çok güzel ama ben hiç karışmayayım istiyo benim maaşımı da kendi maaşını da ben bu evin reisiyim modunda tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama...bazen çok kırıcı olabiliyor..dişiliği kullanma konusuna gelince dünyada başaramadığım tek birşey varsa o da budur hiç beceremem ailemin de beni doldurabiliyor olduğunu düşünmesi de çok saçma çünkü yüz yılda bir görüyorum ayrıca ben kaç yaşında insanım aklım var fikrim var Eşim normalde hep git ailenin yanında kafan dağılsın derdi ama bu aralar ne olduysa kafayı yedi oysa kendi kardeşi 3 aylık bebeği var sürekli anasında 2.5 ayını anasında geçirmiştir hiç abartmıyorum.ben doğum yaptıktan sonra kimse kapımı yardıma çalmadı sürekli uzaktan baktı herkes sadece boş akıl vermeler hala da öyle geleyim bi çocuğu tutayım yok cinconun tabiri ile görümcek gelince işler değişiyo ama çocuğa bakmak için sabahlıyolar...gelelim erkeklerin bunalmasına stresine...Başlarım ben onların bunalmasına...ben tam 20 yıl sonra ilk kez evde oturuyorum..okul hayatı iş hayatı derken doğum benim hayatımda bir milat oldu resmen ilk kez bir eylül ayında gidecek bi yerim olmadı..Elhamdülillah çocuğum herşeyden değerli ama bunalımlara girecek biri vardıysa eğer o da bendim.doğumdan sonra bir kez naz yapmadım yatakta dinlenemedim bile ki doğumum inanılmaz zor bir doğumda suyumun tamamı gelmişti ve kuru kuruya normal doğum yaptım ölecektim neredeyse.Ama hiç kimse madalya takmadı normal doğurdun tebrikler diye ki ben sezeryan diye bağırıp dururken eşim ısrarla normal doğum istedi sanki ona taktılar o suni sancı denen şeyi...Ya daldan dala atlıyorum farkındayım ama başladım yazıyorum hazır evde yokken yazayım hazır evde yok çünkü arkadaşları ile buluşmaya gitti beni de sürekli gezdiriyor hakkını yiyemem ama ben arkadaşlarımla görüşmek annemi babamı kardeşimi görmek isitiyorum her gün baklava olmuyo işte...ya dediğiniz gibi klasik buhran dönemlerinden biri ama işte bi ömür aynı sıkınıtıların olacağını bilmek sadece kısa süreliğine bir ferahlık sağlıyor insana...
Merhaba,
Borntobemother esin hadisi serifleri dikkatle uyguluyorsa senin aileni gormek istedigin zaman gorebilecegini, eger yakindalarsa en azindan cuma gunleri ziyaretlerine gidebilecegini bundan seni mahrum etme hakki olmadigini da lutfen okusun,hadislerde acik acik yaziyor. Benim evli gorumcem de surekli annesinde kendi yetmiyor esi de orda,hergun beraberler.ayni seyi ben yapsam dunya savasi cikar. Senin dogumun da travma olmus resmen,aileni gormek biraz rahatlatirdi seni su an tek ihtiyacin o gibi gorunuyor sen gidemiyorsan onlar gelsin
Benimde mi hamile kalasım var ne:s
yok canım normalde çok daha farklı işte ben de ondan bunalımlardayım ne oldu bu adama diye :S benimki de hala gelmedi dışarda evde horlaması daha iyidir boşver hiç değilse oğluş da uyuyo sen kafa dinlersin biraz benim balkon keyfim başkadır çok çok severim kafası çok dağılıyor insanın sen de bizden etkilenip kurma kafanda ben de şimdi daha rahatım zaten kafam da vücudum da rahatladı ağlayınca ama hala limoniyiz o ayrı gelince vericem çocuğu yatıcam ben deya bu arada ne zamandır söyliycem unutuyorum sana bahsettiğim bi arkadaşım vardı ya HAMİLEE
Hamileliyim biraz sıkıntılıydı 1 ay annemlerde kaldım Allah razı olsun ondan hiç birşey demedi. Annesiyle arası bozuktu ben anneml görüşmüyorsam sende görüşmüyceksin moduna girdi. Şuan annesiyle iyi ama sonuç olan bana oldu. zamanla düzelicek inanıyorum.
Oğluma hep söylüycem gönder annesine snde git gönüllerini al diye... İyiki bebeğim yanımda benimle. İyiyiz şükür, Allah'ım bize bağışladı onu. Bir sınavdı atlattık inşallah..
valla canım ben böyle değildim,kuzu gibiydim.baktım olmuyor,ya allah bismillah deyip başladım:)
bir ömür aynı sıkıntılar olmayacak hayatım.mutlaka değişir eşin de ama senden de giden gider.ailenle aynı şehirde mi oturuyosunuz.
aynen valla borntobemother benim de yaralarımı depreştirdi.kendi kendime eskide olanları dusunmicem artık diyorum ama olmuyor.hiç bir şey unutulmuyor.
Benimde mi hamile kalasım var ne:s
bi sepet laf ettim..
benim bi akraba, 24 yaşında birkaç aylık evli..
kv ile 20 dakika mesafede oturuyorlar.
kendi annesi de kv nin bir sokak üstünde oturuyor..
eşi tam bi _________ !
iki gün tatili var eşinin, o günleri karısıyla annesinde yatıya kalıp geçirmek istiyor..
kız da kv ye gelmişken bir sokak ilerdeki anneme de bir saat gideyim diyince bi sürü laf işitiyor..
izin alamıyor.. kv nin bu konudaki tarafını ve oğluna tesirini tahmin edersiniz
sizin aklınız alıyor mu bu işi?...
ama arkadaş hamile, kız bekliyor..
enişte (kız) baba(sı) olsun onu da göreceğim..
SAĞLIK BAKANLIĞI DekstrometorfaN MADDE BULUNAN İLAÇLARI TOPLATIYORMUŞ.BİRAZ ARAŞTIRDIM VE İŞTE O İLAÇLARIN LİSTESİ...BURDA..hamaratfazii
benicalde var biz kullanmıştık bu ülkede aldığımız nefes bile tesadüf yazıklar olsunSAĞLIK BAKANLIĞI DekstrometorfaN MADDE BULUNAN İLAÇLARI TOPLATIYORMUŞ.BİRAZ ARAŞTIRDIM VE İŞTE O İLAÇLARIN LİSTESİ...BURDA..hamaratfazii
canım dertleşmek iyi gelmiş gördüğüm kadaıyla içini dökmüşsün ağlamışsın ne güzel normalde eşinin yapısı bu değilse bir sebep vardır geçer inşallah dua et eğer biride kafasını karıştırıp sana karşı dolduruyorsa allah bildiği gibi yapsıncanım benim onlar gelince ben rahat edemiyorum ki ben bu ortamdan uzaklaşmak istiyorum o tüm hadisleri kendine göre yorumlar beni günaha sokuyor sürekli kendi cennete gidecek ben gerçekten kalacam açıkta yakın değiller işte ne yazık ki yoksa ben de gitmek istiyorum ama çocukla çok zor oluyor gitmek gidince de uzun soluklu da kalma diyor ben napcam burda bilmem ne hep duygu sömürüsü
günayydddııınnn :)
kızlarr,bebeğimi zaptetmek imkansız,enerji patlaması yaşıyor :)
2 gündür falan oyun parkında da durmuyor,emeklemek tutunup kalkmak istiyor ama burnunu yüzünü bi yerlere çarpıyor.
şuan çok erken olduğu için pek beceremiyor.
aklıma tek gelen şey yürüteç oldu,almam kullanmam diyordum ama başka çare kalmadı sanırım.
şöyle bi fiyatlara baktım 39 tl den 189 tl ye kadar var..
siz neler kullanıyorsunuz ?
kolay hareket edebiliyormu beboliler??
canlarım çok saolun sizin de dediğiniz gibi dertleşmek çok iyi geldi ama kendi sıkıntılarımla sizlerinkini de deşip canınızı daha fazla sıkmak istemem..Benim kafamı asıl kurcalayan normalde her sıkıntıma üzüntüme o nazarda sıkılan birisi olan eşimin son zamanlardaki değişikliğiydi ümid ediyorum düzelir demin konuşmak istedi ama çocuk hiç durmadı benim de konuşasım yoktu zaten...çok kırgın bıkkın hissediyorum kendimi bi garip hallerdeyim anlamadım gitti...cenacım yazmışsın ya ben de eşime itaat ederim diye bende o konuda da biraz sıkıntı var sanırım hemen celalleniyorum o da kendi istediği olsun istiyo ben de..işte o zaman sıkıntı çıkıyor yine olay senin dediğine geliyor Allah'ım nefislerini terbiye edenlerden eylesin inş...
Destiny bu arada ailemle aynı şehirde değiliz malesef ben ist.dayım onlar yalova çok da uzak sayılmaz ama çok da yakın değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?