Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

evet gurbetteyim ama önceleri hiç böyle değildi çok ama çok yardımcı olurdu eşim ne zaman istesem gönderirdi şimdi annemlerin gelmesi bile batar oldu ona benim gitmeme de çok zor izin veriyor son bi kaç ayda kafayı yedi sürekli onun ailesi ile olmamızı istiyor çocuğu da tuttuğu gibi hep götürüyor sana mı sorcamlar şunlar bunlar saygı çok önemli bence onu kaybediyo olmaktan korkuyorum maddi başka sorunlar da var ayy bilmiyorum çekip gidesimmm var artıııkkkkk daa oğlumm onu görünce çok kötü oluyorum

Oğlunu düşün uyaniksa git ona sarılı değilse de git yanına yat insan herşeyi unutuyor uzme o güzel canını hepsi aynı bunlar

Son düzenleme:

Canim bak başka sorunlar var diyosun maddi yada manevi. Bunlar da ilişkinizi etkiler tabi. Demekki eşin bu durumlardan çok gergin sen biraz sabırlı olup bi adım atsan onu olumlu düşünmeye yönlendirsen belkide bütün gerginliği gidecek. Böylece sana davranışları da farklı olur eminim. Hepimiz yaşıyoruz zaman zaman. Bende annem yanımızda kaldığından beri çok hassasım bu konuda. "annen" dese bana batıyor hemen saldırıya geçiyorum. Senin ailen, benim ailem tartışmasına gelmeden olaylar birinizin toparlaması gerek bu durumu. Şimdi gitt bütünn pozitifliğinle olayı çöz bakalım. İkinizde böyle gerilirseniz olmaz. Birinin pozitif olması lazım. Bebişler hissediyorlar bu gerginlikleri. Oğluşun için yuvanı sıcak tut)

çok sevindim
bir teyze ılık süte bıldırcın yumurtası karıştırmak öksürüğü keser demişti ama ben yapmaya cesaret edemedim

hepimizin böyle dönemleri oldu,oluyor..
"kimin ağzıyla konuşuyorsun" dediğine göre acaba senin ailenin seni doldurduğunu mu düşünüyor?
biz nasıl bebekle bunalım dönemine girdiysek onlar da düzenlerinin değişmesiyle bunalıma girdiler diğer yönden iş stresi TAMAMEN erkekleri etkiliyor resmen bizi stres topu yapıyorlar daha tahammülsüz oluyorlar.
bence ikili tartışmaya çok fazla girme, bir de "birbirimize saygımızı yitirmeyelim bu tartışmaları unut baştan başlayalım" falan de. biliyorum çok zor ,hele içten içe onu boğmak isterken ama unutma o senin birlikte yaşlanacağın adam, sevdiğin adam.

Günaydınn şeker annelerr.... Sabah kalkıp bugün ne yemek yapsam ? In dışında, birde bugün ne çorba yapsam? Çıktı başıma:) bugün ilk kez şunu yapıcam. Bakalım kıymayı yiyecek mi?
Kıymalı şehriyeli çorba
1 ceviz büyüklüğünde kıyma
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 kaşık evde yapılmış domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Yeterince su
Biraz nane

Kıymayı yağı fazla kavurmadan hemen bir kaç kere soteleyin.
İçine rende patates ve havucu koyun pişirin.
Sonra bunları biraz ezin ve tekrar ateşe koyun.
İçine şehriyeleri katın.
1 taşım daha kaynatın.
Üzerine nane koyarak servis yapın.

canım sabah sabah çok iyi geldi bu haber çok sevindim hadi gözünüz aydın darısı tüm hasta bebişlere olsun inşallah dualarımız yerini buluyor boşa dememişler yer gök duayla kurulmuş diye hasta bebişlerimiz bir bir iyileşiyor çok şükür

ben aileme çok yakınım evet benim için çok avantajlı olduğu muhakkak ama eşim için öyle olmuyor malesef annemle sürekli bir didişme içerisindeler gelin kaynana gibiler eskiden arada köprü olacağım diye kendimi paralardım şimdi hiçç umursamıyorum yoruldum sorununuz varsa kendiniz çözün ben çocuğumlamı uğraşıcam sizinlemi diyorum :) baktım düzelme var anneme kızmıştı benimki geçenlerde gelmesin bir daha diyor manyak nasıl diyim anne bize gelme akıl işte hiçç takmadım amann dedim hep aynı nakarat aradan 3 gün geçti dün akşam yemek yapıyoruz beraber demesinmi aşkım annenin ara gelsinler beraber yiyelim güldüm kendi kendime buda benim kocam işte eserekli

kızı gibimi bizimi şaşırmış olmalısın biz kiiimmm kızları olmak kim biz kızları kadar iyi niyetli çalışkan becerikli olabilir miyiz hiç en iyisi mesafeyi korumak valla günlerdir içim içimi yiyordu yanlarına taşınıcaz korkusuyla bu akşam yemeğe çağırmayı planlıyordum torununu özlemiştir diye bak şimdi çağırmasammı acaba diye düşünmeye başladım :)) kv görümce görmeyeyim ölünce hehe

dün akşamda eşim işten almaya gelmişti beni annem dedi kızım sen yemeğini falan hazırla çocuk dursun işin bitince getiririm ben dedi bizde eşimle balık aldık ben onları hazırladım eşimde salataları yaptı o arada annemde afacanı getirdi ohhh çok rahat bir akşam geçirdik valla oğlum mızırdanmadan yemekler yapılmış oldu hemde 8 de yemeğimizi yemiş çayımızı içiyorduk annem bundan sonra böyle yapalım dedi sende rahat rahat yemeğini yaparsın bende onu getirirken hava almış olurum dedi ara sıra kızarım ama severim annemi candır can

inanmayacaksın belki ama seni çoooook iyi anlıyorum hatırlarsan anlatmıştım kp öldüğünde 5 ay kv lerle içiçe neler yaşadığımı kendimi kapana kısılmış gibi hissediyordum birde bizimkiler insanların hayatlarını yönetmeyi çok sever çokta açık sözüler sağolsunlar aile hayatını geçtim gece hayatımız bile ağızlarında sakızdı biz sıkıntıdan birbirimize sardımça kv herkesin içinde taktik vermeye kalkıyordu kızım kocana cilve yap hamileyim diye uzak durma vs vs daha açık konuşmalar hatta ben bu konuları annemle konuşmuş insan değilim defalarca söyledim eşime anneni kardeşlerini uyar benle özel konulara girmesinler dedim ama nafile kazandığım parayı bile hesaplar olmuştu kv bu kadar para alıyorsun ne yapıyorsun birgün patladım ama aaa yeter anne dedim mahmut sormuyor bana bunu ne yapıyorsam yapıyorum biriktiriyorum kefene cep yaptırcam dedim sustu ben aşırı sessizdim gerçi hala öyle sayılırım çok ezmeye kalktılar saygımdan sustum ama artık bitti doğumdan bu yana lohusalıkta yaptıklarıda eklenince sabrım taştı artık susmuyorum oğlum doğduğunda tutturdu göğsünü pompala sağ dedim hayır pompa mompa yok çocuk göğsümü alıyor ucuda var şükür sütümde geliyor ben emziricem pompaya gerek yok dedim ama ne içtiğini anlamazmışım en son ben çocuk değilim dedim çocuk yaşta anne olmadım bu yaşımı beklediysem bir nedeni var artık hazırım anne olmaya ve bu yola giridiysem kendi doğrularımla ilerleyeceğim bana ne bu konuda ne aşka bir konuda dayatma yapma dedim o oldu şimdi çocuğun yeleğini çıkarmak için bile izin istiyor belki doğru olan bu değil ama yıllarca başımda taşıdım kıymetim olmadı eşim benden yana ama isterse olmasın Allah görüyor kim haklı kim haksız

iç içe yaşamak hakikaten çok zor ne söz hakkın kalıyor ne fikrin sevgi saygı tükeniyor zamanla mesafe dedikleri şeyde herkeste işlemiyor sen kursan mesafeyi eşin yıkıyor benim eşim benden habersz arabasını satacaktı beraber para biriktirip aldığımız arabayı üstelik eşim ne giyeceğini bile bana sorar bensiz ayakkabı almayan adam kafasına göre davranmaya başlamıştı birşey diyince senden izinmi alıcam diyordu aynı çaresizliği bende çok yaşadım sevgi saygı bitti diye çok kahrettim ama öyle olmuyormuş sabrın sonu selamet illa birgün anlıyor hatasını eşin benimki şimdi o günler için çok pişman yine eskisi gibi herşeyi danışırız ailesini hiçbirşeye karıştırmaz nasılmı böyle oldu uzun süre ben yorgun mutsuz huzursuz olunca kendisi farketti aynı şekilde ağlasam takmazdı bitti diyordum bana aşkı ama annesi bana haksızlık yaptığı zaman dank etti ben sana nasıl haksızlık etmişim sen ne iyiymişsin bana sabretmişsin dedi resmen zulmettik sana hem bana hem aileme baktın aylarca allah razı olsun diyeceğimize dahada yük olduk affet dedi annem onca küfür etti ağzını bile açmadın ben senin gibi birini nasıl üzmüşüm dedi herşey bir anda yoluna girdi bence Allah sınavı geçtin kulum al mükafatın dedi huzurumu geri verdi inşallah sende de aynısı olur sabrının mükafatını alırsın sen iyi niyetli olmaktan vazgeçme zaten son derece akıllı ve zeki birisin nasıl mesafe koyacağını nasıl davranacağını çok iyi biliyorsun eşinde bir süreçten geçiyor bence belkide sen doğum izninde olduğundan maddi olarak zorlanıyor olabilir yada işinde sorunları vardır veya çocuk hasta diye stres oluyordur böyle düşün sakinleştirmeye çalış kendini

çalışmak çok zor ama bir yandan da insana terapi oluyor ben haftasonu evdeyken delirecek gibi oluyorum işe başlasan belki kafan dağılır toparlarsın bu arada sen hangi şehirdesin canım?

çekip gitmek çözüm olmuyor ayrıca bende çok düşündüm ya sonrası? ailenin yanında eskisi gibi olabilir misin hemde çocuklu halde tekrar evlenmek zaten çok uç bir seçenek düşünmek bile istemiyorum bence sende zor bir sınavdan geçiyorsun ufaklığın hasta oluşuda bunalttı ikinizide herşey üst üste geldi sabret canım bol bol dua et boş vakitlerinde kuran oku insan nasıl rahatlıyor terapi gibi geliyor ailen konusunda tavrı çok kötü benimkide zaman zaman yapar annen gelmesin çocuğa o bakmasın ama bizimkinin huyunu çözdüm artık eser geçer 3 gün sonra unutur hadi annenlere gidelim der ah bu erkekler hayatımızın içine etmekten zevk alıyorlar resmen

Çok şükür ki bizde yakınız cnm aynen senin dediğin gibi anneme çok rahat bırakıp bizde karı koca dışarı çıkabiliyoruz. Çok kısa süreli işlerim varsa da hemencecik kv ye bırakıp halledip geliyorum.

Canım ya sen çok dolmuşsun, aslında eşin azıcık anlayışlı olsa şöyle bir annene yollasa seni nasıl güzel gelir. Birkaç günde olsa ferahlarsın. Bütün gün bebişle olmak dünyanın en güzel şeyi tamam ama bazen insan bir kafa dinlemek istiyor özgür olmak istiyor. Eşlerin biraz anlayışlı olması ve bizlere hak vermesi lazım. Bir kv ne kadar annenin yerini tutabilir istediği kadar iyi insan olsun asla mümkün değil bnce. En kısa zamanda toparlanırsınız inşallah önemli olan dediğin gibi saygıyı yitirmemek, zaman herşeyin ilacı bebişine sımsıkı sarıl dış seslere de kapa kulağını

libyana canım şu evlilik zamazingosunu bende yapmak istiyorum bi ben eksik kalmışım kambersiz düğün olmaz bende yapıyım dedim nerden nasıl yapıyoruz kolaydaysa bir gösterebilirmisin canım

profil düzenle den gir.
hitap şekliniz
özel gün türü
özel gün tarihi

görsel başlıklarını doldur kaydet canım, otomatik çıkıyor imza bölümünde..
Canancım cena açıklamış zaten.. sağ üst köşede kullanıcı kontrol paneli yazısına tıkla sol da profili düzenle yazıyor. gerisi cenanın anlattığı gibi canım...

çok sevindim canım gözünüz aydın...

günayydddııınnn :)

kızlarr,bebeğimi zaptetmek imkansız,enerji patlaması yaşıyor :)
2 gündür falan oyun parkında da durmuyor,emeklemek tutunup kalkmak istiyor ama burnunu yüzünü bi yerlere çarpıyor.
şuan çok erken olduğu için pek beceremiyor.
aklıma tek gelen şey yürüteç oldu,almam kullanmam diyordum ama başka çare kalmadı sanırım.
şöyle bi fiyatlara baktım 39 tl den 189 tl ye kadar var..
siz neler kullanıyorsunuz ?
kolay hareket edebiliyormu beboliler??

ben direkt eline veriyorum hayatım dun beyaz lahana verdım dişi olmasa bıle mınık mınık yedı hosuna gıttı fileyı deneyecegım bende havuc elma armut ne bulursam verıyorum elıne
o kadar sevindim ki anlatamam inan çok mutlu oldummmm . Rabbim evlatlarımızı korusunnnn

annemı gormeyelı cok uzun zaman oldu Allahtan pc kullanıyor kamerada falan konusuyoruz gunde 5 defa arıyorum anne nbr anne napıon falan diye bahane kız sesını duysam canıma can katıyorlar ...
yarama tuz basma senle ben bi araya gelsek varya direk isyan bunalım moduna gireriz... ağlama canım o guzel göz yaşların bitek mutluluktan aksın .. Hem biz varız ve senı cok sevıyoruzzz

şu yeşil soğanı yaratan rabbime şükürler olsun,dun aksam uyumadan önce yeşil soğan kökü verdim eline bı kemirdi,kemirirken kendınden geçti.ve onun yuzu suyu hurmetıne gece guzel uyudu.diş çıkara sorunlarına bırebır arkadaşlar deneyın yeşil soğanı
canım benım ya ınsallah gorup göreceğin son dert olur yavrunla ılgılı.
canım yeşil soğanın beyaz kökünü ver,benımkı rahatladı bayagı,bir de o fileleri e bebekten falan bulabılrısın nerde yaşıyosun istanbulda yasıyorsan civilde falan da olabılır.internetten de satın alabılırsın sanırım.gittigidiyor com a falan da bak.oralarda da oluyor oyle seyler
yok annem yoooookkk.sen onun kumasısın bunu unutma.sen nekadar annenmiş gibi yaklaşmaya çalışsan da senı kuması olarak goruyor.benım kv dem kocama resmen benımı cok sevıyon bunu mu cok sevıyon dıye sorduydu yanımda

ah canım benım.kayınvalidenler kocanı doldurmuyosa ben de neyım.ama ben bir şey öğrendım bu evlilik ilişkilerinde kocana ne kadar hayır dıye dıretırsen o kadar cazip hale gelir kocan için bu durum.en iyisi mi akışına bırak.bu erkeklerin kafaları elbet basar bi gün ama geç basar.sabredip bekle canım.tabi bu arada tüm dişiliğini kullanıp kocana karşı yumuşak ol ki kendı tarafına cek yavaş yavaş.üzgünüm ama bu kocaları akıllı etmenin bir yolu var.onu da anladın sen
afiyet olsun kuzuya,ben de bugun tarhananın ıcıne kıyma attım.kıyma atınca sevıyo sankı.et tadını sevdi galiba
yaparlar canım benim kv kp yanımızda olmadıkları halde yetişiyorlar.ben de senınkılere benzer durumlar yaşadım.kp oturdugu yerden benım maaşımın hesabını yapıyodu.benım anamdan babamdan cok benım oğretmenliğimle övünüyolardı ya.benım gelin öğretmen dıye hava atıyodu kv. neyse önemli değil de ben hep edebimden sustum sustum en sonunda insanlıgımdan çıakrdılar beni.20 gun once bi olay oldu,telefonu açtım birer birer hepsine ağzıma ne geliyosa saydım.hiç birinizi görmek istemiyorum ne ölüme ne dirime gelin bu evden içeri adımınızı atamazsınız dedim.kocama da aynı seylerı soyledim.ne bayram ne cenaze ne dugun kesınlıkle gormek ıstemıyorum senın aılenı,benden uzak dursunlar,ya da boşanalım gitsin dedim.şu an rahatım ama kocam yarın bi gün bizimkiler gelecek ya da bayram olunca bızımkılere gıdelım vs. derse o zaman yıne bır tartısma yasanır herhalde.ama ben cıddı gozumu kararttım.hiç problem değil boşanırım.

ben yürüteç almıştım canım ama bıraz hantal benımkı,daha adım atamıyor ceylin.yanı yuruteçi cok surukleyemıyor

yeşil soğan benim de aklımda olsun

nasıl böyle dellendin yaa anam bizim topiğin gelinleri eli maşalı

Senelerdir kullanilan ilaclar.. Yazik be kime guvenelim biz

herbirinize tek tek çok teşekkür ediyorum şu alıntı işini çok kişi olunca hala beceremediğim direk yazayım dedim...öncelikle ben de sizleri çok ama çok seviyorum burası olmasa ne yapardım bilemiyorum Genel anlamda yazdıklarınıza yorum yapacak olursam da maddi olarak sıkıntı değil aksine elhamdülillah bolluk var ama eşim dakka başı hiç tanımadığım kişilere borç veriyor tamam bu konudaki hadis-i şerifler çok önemli borç vermek çok güzel ama ben hiç karışmayayım istiyo benim maaşımı da kendi maaşını da ben bu evin reisiyim modunda tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama...bazen çok kırıcı olabiliyor..dişiliği kullanma konusuna gelince dünyada başaramadığım tek birşey varsa o da budur hiç beceremem ailemin de beni doldurabiliyor olduğunu düşünmesi de çok saçma çünkü yüz yılda bir görüyorum ayrıca ben kaç yaşında insanım aklım var fikrim var Eşim normalde hep git ailenin yanında kafan dağılsın derdi ama bu aralar ne olduysa kafayı yedi oysa kendi kardeşi 3 aylık bebeği var sürekli anasında 2.5 ayını anasında geçirmiştir hiç abartmıyorum.ben doğum yaptıktan sonra kimse kapımı yardıma çalmadı sürekli uzaktan baktı herkes sadece boş akıl vermeler hala da öyle geleyim bi çocuğu tutayım yok cinconun tabiri ile görümcek gelince işler değişiyo ama çocuğa bakmak için sabahlıyolar...gelelim erkeklerin bunalmasına stresine...Başlarım ben onların bunalmasına...ben tam 20 yıl sonra ilk kez evde oturuyorum..okul hayatı iş hayatı derken doğum benim hayatımda bir milat oldu resmen ilk kez bir eylül ayında gidecek bi yerim olmadı..Elhamdülillah çocuğum herşeyden değerli ama bunalımlara girecek biri vardıysa eğer o da bendim.doğumdan sonra bir kez naz yapmadım yatakta dinlenemedim bile ki doğumum inanılmaz zor bir doğumda suyumun tamamı gelmişti ve kuru kuruya normal doğum yaptım ölecektim neredeyse.Ama hiç kimse madalya takmadı normal doğurdun tebrikler diye ki ben sezeryan diye bağırıp dururken eşim ısrarla normal doğum istedi sanki ona taktılar o suni sancı denen şeyi...Ya daldan dala atlıyorum farkındayım ama başladım yazıyorum hazır evde yokken yazayım hazır evde yok çünkü arkadaşları ile buluşmaya gitti beni de sürekli gezdiriyor hakkını yiyemem ama ben arkadaşlarımla görüşmek annemi babamı kardeşimi görmek isitiyorum her gün baklava olmuyo işte...ya dediğiniz gibi klasik buhran dönemlerinden biri ama işte bi ömür aynı sıkınıtıların olacağını bilmek sadece kısa süreliğine bir ferahlık sağlıyor insana...

Son düzenleme:
Borntobemother esin hadisi serifleri dikkatle uyguluyorsa senin aileni gormek istedigin zaman gorebilecegini, eger yakindalarsa en azindan cuma gunleri ziyaretlerine gidebilecegini bundan seni mahrum etme hakki olmadigini da lutfen okusun,hadislerde acik acik yaziyor. Benim evli gorumcem de surekli annesinde kendi yetmiyor esi de orda,hergun beraberler.ayni seyi ben yapsam dunya savasi cikar. Senin dogumun da travma olmus resmen,aileni gormek biraz rahatlatirdi seni su an tek ihtiyacin o gibi gorunuyor sen gidemiyorsan onlar gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…