Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ben biraz terbiyesiz buluyorum kendisini son filmini izlemedim ama herkes çok övüyor. Sonuçta standup gösterisi.

İyi eğlenceleeeeeeer

merhaba kızlar sıze bı bılgı paylasmak ıstedım paranox fıtıl hakkında hepımız kullanıyoruz.

Soru: ocuklarda paranox fitil kullanm; huysuz bebee paranox fitil...ocukta ate, ocuklarda ate, tonsilit,

merhaba hocam benim bebğim çok huysuz paranox fitil verebilirmiyim ve günde kaç kere verebilirim.
Çocuğunuzun kaç aylık olduğunu söylememişsiniz. Eğer 3 aylık ve altında ise şikayetinin en muhtemel nedeni (ateş,ishal ,aşırı kusma yoksa) gaz sorunu olabilir. Ancak şikayeti idrar yolu enfeksiyonu,reflü,kulak enfeksiyonu da olabilir. Bu nedenle fizik muayene sonrası gerek görülürse idrar tetkiki istenebilir. Paranox fitil genellikle 6 ay öncesi ağrısı veya aşırı huysuzluğu varsa geçici olarak yarım verilebilir (hergün düzenli olmamak şartı ile günde 2-4 kez verilebilir.Ancak huysuzluğu için devamlı paranox fitil kullanmak zorunda kalınıyorsa idrar yolu enfeksiyonu gibi bir sebep olabilir)

Paranox fitil paranox S 120 mg ve paranox sup 120 mg olarak iki çeşittir. Paranox S te sadece ağrı kesici ateş düşürücü parasetamol içerir. Paranox sup 120 mg ise havale önleyici luminaletten ve ağrı kesici ateş düşürücü parasetamol içerir.Normal paranox sp(paranox S olmayan) dan ziyade paranox S tercih edilmeli. Paranox sup 120 mg ateşli durumlarda verilebilir (huysuzluk ağrıda paranox s tercih edilebilir) Çünkü içerdiği luminaletten aynı zamanda havele geçirmesini de engellemiş olur.

Ateş düşürücü fitiller ateş düşürücü şurupların verilemediği durumlarda veya ateşin çok yüksek olduğu zamanlarda ateş düşürücüye (ıbuprofen grubuna ek olarak) ek olarak verilebilir. Parasetamal içeren şuruplarla (calpol gibi) paranox fitil genellikle verilmez. Çünkü ikisi de aynı etken maddeyi içerirler.
kere verebilirim.

bence çok mühim bi mesele değil.
yapılsa güzel bi hatıra olur, ama yapılmasa da eksikliği hissedilmez yani.
tamamen kişisine bağlı..

mesela eşim abartılı tören, merasim ve ritüel sevmez.. hatta nefret eder.
öyleki, camları filmli olan gelin arabamızın dışarıdan gelin arabası olduğunu anlamak imkansızdı.
ben bile sokakta bi sağa bi sola baktım hangisi diye
dışında hiçbir süs yoktu..
içine, ön konsola ve bagajın üstünde beyaz güller koymuş, bi tek ben gördüm
şimdi gel bu adama, diş buğdayı yapıcaz de

evet aslında bende çok abartılı şeyleri sevmiyorum ama insanın evladı olunca ayrı bir titizleniyor yapmasam vicdan yaparmıyım kızımın diş buğdayı partisi olmadı diye aslında böyle hissetmem saçma ama kızım olunca mantığım devreden çıkıyor :)) benim eşim sever aslında ama doğum gününde yaparız parti öyle karar verdik

kızlaaarrr merhabaaa
diş bugdayı çalışmalarım devam ediyor,bugun misafirlere verilmek üzere hediyelerimizi aldık..
doğumda bebek şekerlerini,kapı süsü sepet vs aldığım yer Eminönünde,telefon açtım kargoyla gönderdiler yarına gelecek inşallah fotosunu ekliyorum

cenacım ben Çamlıca tarafındayım şuan,ama doğduktan sonra 7 yaşına kadar Selimiyedeydik..oraları ben de çook severim

canım geçmiş olsunn
benim eşimde yardım eder çünkü aynı şartlardayız
etmesi gerekir Allah razı olsun
ama kızdım eşine kusura bakma

erzurumlu iki sevdalı konuşur:

erkek : 365 gün seni düşünirem, Verene gurban olim.
kız : kalan 6 saat ne yapirsin?
erkek : ne diyisen canını yidiğim, çay da mı içmiyağ
ayy cena çook güldümm
ama çook doğru öyle seviliyo ki çay burda
sanki onlar rizeli düşünün rizeliyim ben o kadar sevmiyorum

bende geçen yıl buraya ilk geldiğimde 8. sınıflardan bir öğrencim
"öğretmenim kapıya çıkalım mı?"dedi( kapı dediği bahçe )
bende hadi çıkalım dedim
"hocam canınızı yiyim dedi
ben kaldım ne diyo diyee
sonra anladım ama güldüm
hele bi de o konuşmaları küçücük 1. sınıf öğrencilerinden duysanız
nasıl tatlılar

yakalayabildiğim kadarıyla ayşecikin tırtıklı-kesici ama bi o kadar şirin dişleri
Eki Görüntüle 649358
biz gidiyoz dostlar.. öpüyoruz
biz de sadece alta var ama
acıtmaya yetiyo
üstten de kabardılar ama en erken 1,5 ayda çıkar diye düşünüyorum

benim minik kuşum hiç birşey yemiyor teyzoşlar sadece beni emmek istiyo offf napcam bennn
ama ne güzel yiyodu
dişş yaklaştı galiba ilknur

şimdiiiiiiiiiii çook merak edilen bakıcı meselesini anlatıyorum
şimdi kızlr normalde oğlum sabah 6.5 7.00 uyanır
9.5 10.00 uyur 11.30 12.00 uyanır
dün öğlen geldim 11.30 oğlum uyandı
sonra ben 13.40 da evden çıktım
(bakıcı öğlen evine gidiyo)
eve teli bıraktım ses kayıt açık şekilde
sonra geldim dinledim ben çıktıktan 10 dk. sonra
çocuğu uyutmuş hiç ses de yok ama
oğlumun kendi kendine söylediği ninniden anladım
normalde 11.30 da uyandıydsa benim oğlum 3.de falan uyur yani
ve çocuk hani huysuzluk yapsa uyutsa anlıycam
hani durmuyo falan diye uyutmuş diycem o dayok
ben geldim sütünü içirdim uyutucam uyumuyo
6 da uykusu geldi
e bu çocuk 6 da uyusa 7 de uyanır bi daha 11 12 de uyur
sinir oldum çocuğumun düzeni bozuldu
sonraa bu sabah dedim ki dün uyutmuşsunuz galiba öğleden önce
geldim uyumadı dedim bana dedi kii
YOK UYUTMADIM ÇOCUK KISMI BAZEN ÖYLE YAPAR dedi
anlamadığımsa uyuttuysan uyuttum de neden yalan söyledi anlamıyorum
bugün de öğleden sonra aynı şekilde tel bıraktım uyutma dedim
uyutmamış ama hiiç konuşmuyo oğlumla
arada oğlum oynarken çıkardığı sesleri çıkarıyoo
ben kamera alıcam kesin kararlıyım
yalan söylemese almayı düşünmüyodum
ama neden yalan söyledi ki ?
off yaaa annemi istiyorum ben yaaa
annee yaaaaaaaaaa geeeeeeell ne olur
cincon şikayet etme bak alırım ayağımın altına
mis gibi bakar anneanneler bebişlerimize iyi ki varlar ama
keşke annemde yanımda olsa yaaa

Butterflycım al benden de okadar ruhsal yorgunluk bakımından. Ama sanırım ilk bir yıl böyle kafayı yeme hakkımız var. Yani rahat olalım; normalizzzz :)

Ya çok beğendimmmm. Zaten pembe olan herşey bana güzel :)

Evet kamera taktır ama bence bi şekilde söyle bunu. Zaten sen sahte kamera taksan da o kendine çekidüzen verir.

Eşime gelirsem. Tamam hak veriyorum dersanede çalışıyo 9-10 a kadar çok zor ama sabah 1 saat sallasa da bişi olmaz yani. Neyse yine doldurmıyım kendimi

kızlar şimdi gene çocuk hast. aciline gittik busefer başka sebeble ateşimiz düştü çok şükür geceden beri hiç yok fakat bu sefer döküntüler oluştu önce yüzünde sonrada vucudunda doktor ilaçları kes dedi döküntülü hastalık bu dedi oo nedemek yaa kızamık falan mı dedik yok degil dedi kafayı yiycem vala doktor pek önemsemedi ama ben kafayı yiycem vala yarın bide sabah saglık ocagında göstercem baklm kaç gündür bölee bişi çıkıo artık iyileşsin oğlum yaa nesi var anlamıormda..sizce ne olabilir??

Ender Saraç emziren anne diyeti ;

Pazartesi ; sabah kahvaltısında 1 bardak süt (şekersiz), 1 adet yumurta, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği, ara öğünde 1 adet yeşil elma, öğle yemeğinde 1 porsiyon etli türlü (yağsız), 1 ufak tabak makarna (yağ ilave edilmeden haşlanmalı), 1 kase yoğurt, 1 dilim kepek ekmeği, ara öğünde 1 dilim kepek ekmeği ve 1 dilim beyaz peynir, akşam yemeğinde 1 kase domates çorbası, 1 porsiyon balık ızgara, salata (limitsiz yenilebilir), meyve aynı şekilde limitsiz yenilebilir.

Salı ; sabah kahvaltısında 1 bardak süt (şekersiz), 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı bal, 1 dilim kepek ekmeği ve 1 adet domates, ara öğünde 1 adet muz, öğle yemeğinde 1 porsiyon etli taze fasulye (yağ konmadan hazırlanacak), 1 porsiyon pilav yağsız, 1 kase komposto (sakarin ile tatlandırılacak),1 dilim kepek ekmeği, ara öğünde 1 adet yeşil elma, akşam yemeğinde 1 kase tarhana çorbası, 6 adet ızgara köfte, 1 tabak püre, 1 kase yoğurt, 1 tabak kayısı, yatmadan 1 saat kadar önce 1 bardak süt (şekersiz)

Çarşamba ; sabah kahvaltısında 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, 1 dilim beyaz peynir, 1 adet yumurta, 1 dilim kepek ekmeği, ara öğünde 1 adet muz, öğle yemeğinde 1 tabak taze etli bezelye, 1 kase cacık, 1 ufak dilim börek, 1 kase komposto (sakarin ile tatlandırılmış), 1 dilim kepek ekmeği, ara öğünde 2 top dondurma, akşam yemeğinde 1 kase yayla çorbası, 1 tavuk but haşlama (derisiz), 2 adet havuç, 1 adet domates, 1 adet salatalık ve birkaç yaprak maruldan oluşan salata tabağı, yatmadan 1 saat kadar önce 1 bardak süt (şekersiz)

Perşembe ; sabah kahvaltısında 1 adet yumurta, 1 dilim beyaz peynir, 1 adet domates, 1 dilim kepek ekmeği, bir bardak bitki çayı, ara öğünde 1 adet muz, öğle yemeğinde 1 porsiyon barbunya pilaki, 1 dilim kepek ekmeği, bol yeşil salata, 1 ufak kase kaymağı alınmış yoğurt, ara öğünde 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, akşam yemeğinde 1 porsiyon bonfile, 1 adet patates haşlanmış, 1 tabak taze fasulye, 1 kase cacık, 1 dilim kepek ekmeği, 1 adet domates, yatmadan 1 saat kadar önce 1 bardak süt (şekersiz)

Cuma ; sabah kahvaltısında 1 bardak süt (şekersiz), 1 adet yumurta, 1 dilim beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği, bitki çayı (şekersiz), ara öğünde 1 adet yeşil elma, öğle yemeğinde 6 adet yağsız kıyma ve az ekmekle yapılmış ızgara köfte, 1 ufak kase kaymaksız yoğurt, 1 tabak süt ile hazırlanmış püre, 1 adet portakal, ara öğünde 1 adet muz, akşam yemeğinde 1 kase mercimek çorbası, 1 tavuk göğüs haşlama (derisiz), 1 tabak taze fasulye, 1 kase cacık, 1 adet elma ve portakal, yatmadan 1 saat kadar önce 1 bardak süt (şekersiz)

Cumartesi ; sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmeği, 1 bardak süt (şekersiz), 8 adet siyah zeytin, 1 dilim beyaz peynir, 1 adet mevsim meyvesi, ara öğüde 2 top dondurma, öğle yemeğinde 1 tabak yağsız et ile yapılmış türlü, 1 kase cacık, 1 ufak tabak yağsız pilav, 2 adet portakal, ara öğüde 1 bardak az tuzlu ayran, akşam yemeğinde 1 dilim kepek ekmeği, 1 adet alabalık haşlama, 1 adet domates, 2 adet havuç, 1 adet salatalık, birkaç maruldan oluşan tabak, 1 ufak tabak yağsız makarna, yatmadan 1 saat kadar önce istediğiniz meyvelerden oluşan meyve tabağı

Pazar ; sabah kahvaltısında 1 bardak süt (şekersiz), 1 dilim kepek ekmeği, 1 dilim beyaz peynir, 1 adet domates, ara öğünde 1 adet muz, öğle yemeğinde 1 tabak taze bezelye, 1 dilim kepek ekmeği, 1 kase cacık, 2 adet havuç, 2 adet domates, 1 adet haşlanmış patates, ara öğünde 1 adet elma ve portakal, akşam yemeğinde 1 kase domates çorbası, 1 porsiyon bonfile, 1 dilim kepek ekmeği, 1 patatesten püre, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 1 adet havuç ve 1 adet muz, yatmadan 1 saat kadar önce 1 adet muz

kıza ayrı yemek .bebeğe püresi idi çorbası idi

akşama kocama yemek hengi arada yapacağım ben bu diyeti

en iyisİ hamurişleri ve tatlı ile selamı sabahı kesmek

tek dostum YEŞİLÇAY

Belki aldığı ilaçlar falan alerji yapmıştır canım. En kısa zamanda sağlığına kavusur inşallah yavrucak. Dr nasıl bi açıklama yapmaz bunu da anlamış değilim.

tek dostum YEŞİLÇAY

Yeşil çay emziren annelerde sakıncalı değil mi canım?

günde iki ,kupa içiyorum canım .geçen ay başladım

artık büyüdüler sayılır. bizde bi yan etki görülmedi...

hatta sütümüde arttırdı diyebilirm

Bilmiyorum walla.ama sen beni oktay ustayla karıştırıyorsun galiba. canım güzel yemek yaparım, pasta börek işinide yaparım ama çok fazla çeşit bilmem, öyle aman aman bir hamaratlığım yok. elimde güzel denenmiş tarifler var sadece.

Canım 6. hastalık diye birşey var. Demekki onu geçirmiş senin kuzun. Döküntü olduysa iyi çünkü bittiğini gösteriyo. Benim arkadaşın çocuğu geçirdi. 3 gün yüksek ateş oluyomuş ve hiçbir nedeni olmuyormuş. Çok geçmiş olsun.

tek dostum YEŞİLÇAY

Ben kendimi toparlıyom yapıcam artık napıyım. Vallahi millet espiri yapıyo ikinci mi yolda diye yolasım geliyo. E hakkaten de koca bi karın var (sezaryan da olunca...). Neyse işte bakalım önce dediğin gibi hamur işi, çikolata, kek böreğe elveda sonra belki bu diyet :)

Bu arada kuzumun ateşi 38 e yaklaştı. Kendi hastane doktorumuzu aradık ulaşamadık. Ben yine calpol verdim ve bi aile dostumuz var çocuk doktoru başka şehirde onu aradım işte. O da dediki 38 dereceye kadar olan ateşler diştrn olurmuş genelde. Bi de en iyi yöntem koltuk altından ölçmekmiş. Yani şuanki yönteme devam. İçin rahat etsin eğer yarın da böyle olursa bi göster kendi doktoruna dedi. Umarım gerek kalmaz çünkü hastane ortamından nefret ediyorum!! Öyle işte canlar.

canım arkadaşım aöf mezunu ama, adliyeye girdiğinde henüz okulu bitmemişti. özel yetenekten alıyorlar. klavye için 4 yılını verdi hırs yaptı girdi walla. kazncından memnun ama kafa dayanmaz o işe. aşırı yoğunluk bir taraftan. bana göre değil açıkcası seni bilmemde. ben oturayım masamda güzel güzel çizimlerimi yapayım yeter. off artık oda yokya.. özlüyorum iş hayatını bazen. biraz oğlumun yanında olmak istiyorum bakacak kimse yok bakıcıya hiç güvenemem. kv rahatsız kp daha rahatsız onlar kendilerine anca bakıyor. benim ailem de yok zaten. napalım kısmet belki ileride çalışırım kendi işimizi kurarsak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…