kaşık görünce alt dudağını ısırıyo ki cadı yediden beri aç mümkün değil yediremiyorum deli olcam artık..
kıyamam yaa.ben de oğlum açlıktan ağlayınca onunla birlikte ağlıyordum.hangi mamayı veriyorsun canım ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kaşık görünce alt dudağını ısırıyo ki cadı yediden beri aç mümkün değil yediremiyorum deli olcam artık..
kızlar doğumdan sonra adet görmeye başladınız mı? ya da benim gibi düzensizlik yaşayan var mı?
öyle canım, sesten gerçekten çok etkileniyorlar ama benim süt sağarak kızıma yetişmem mümkün değil. 2-3 saat arası 150 cc içiyor. benım 2 saatte bır o kadar sut sağmam mumkun değil. ancak 4-5 saatte bu kadarı cıkıyor. bu da cok daha fazla mama vermek zorunda kalacağımı gösteriyor. zaten 4. ayından ıtıbaren gunde 1-2 kez annem mam veroıyordu ben yokken.
az önce doktorumu aradım. yarın evdeyekn uzun süre aç bırak, alır sonunda dedi ama bu nasıl olur bilmiyorum.
benım kızım maşallah cok usludur ama yırtıyor kendını, duramaz o kadar.
neyse haftaya kontrolumuz var, belkı ek gıdaya gecerız.
Mama ver diye Dr mu dedi cnm bizim Dr umuz kuzenim o dedi ki mama vereceğine ek gıdaya başlamak daha mantıklı nasılsa 4. Aydan sonra ek gıdaya başlayabiliyor dedi sütü bırakır diye korkuyorum ama dedim yok bırakmaz korkma canı istedikçe emecek artık dedi ki işten geldiğimde aç olmasa bile sırf beni gördüğü için emmek istiyor çok şükür
bu kadın deli mi diye düşünebilirsiniz
öyle bir ağlayasım varkiii anlatamam .. cırlaya cırlaya ağlamak istıyorumm
dövüne dövüne . meğer ne çok dolmuşum farkına varmadan
![]()
ahh annem olsaydın yanımda . ben nasıl evladımı uyuttuysam koynumda senin koynuna da ben girseydim ses etmezdi uyuyup kalırdım kedi gibi
üzmedim ben seni .. ahhh ahhhh![]()
biz de aynı sorunları geçen ay yaşadık.sadece emmek istiyordu ama sütüm o kadar az ki ( doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum sütüm yetmediği için) doymadığı için de basıyordu çığlığı.doktoruna sordum mamadan sıkılmıştır ya da biberonunu değiştirin dedi. bir iki farklı mama aldık.ama paşam kendi isteğiyle bir hafta sonra normale döndü.şimdi ara ara yine biberona karşı isteksiz.ben de çok acıkana kadar vermiyorum.eğer mama yemiyorsa yavaş yavaş kaşık mamalarına geçebilirsin canım.sanırım değişik tatlar arıyorlar artık.
Mama verenlere bir soruuuu
Simdi ben sutumu sagarak veriyorum dogdugundan beri. Bir ogunde 125ml iciyor 2-3 saatte bir. Sagarak verdigim icin gecen gece cok sık araliklarla sagdim ve sut birikemedi bir trlu stokta sutumuzde yoktu mama aldik hemen. Birkac gundurde gogusler toparlansin diye geceleri 1 kere mama veriyorum, mamayida 125ml lik hazirladim. 2-3 saat sonra tekrar uyandi. Genelde bildgm mama daha cok tok tutar. Bu gecede kutunun uzerinde ayina gore 180ml yaziyirdu bir ogunde onu yapiyim dedim cocuk gene 2 saat sonra uyandi sut icti ustune birde 125lik. Simdiiii mama verenler kac ml veriyorsunuz ve sonrasinda 2 saatcik mi uyuyor yavrular, daha uzun sure uyanmaz karni iyicr doydu diye dusundum ama olmadibu arada asidan snra ateslendi Selim, o gunden sonra resmen uyku duzenide zarar gordu
![]()
Canım hero babynin sitesine gir.. Üyelik kısmına tıkla (yukarda) üyelik kısmında ad soyadı adres vs istiyor en sonunda "numune görderilmesini istiyorum" yazan yazı var yanındaki kutucuğu işaretle.. Bende şimdi üye oldum..nereye başvurdun, ben de meyil atam
asında adres bilgisi vermekten de çekiniyorum ama :100:
sanırım çoğu bizim gibi olmadı. regl görenler sayılıdır.. daha zaman var ama bir seneye kadar sürebilirmiş.
cenacım bende adet oldum daha önceki günlerde yazmıştım görmedin sanırım
artık sıra sende inşallah![]()
hadi gözünüz aydın..günaydınnnn kızlarrr. kızım dişş çıkardı:18: altan iiki dişide çıkıyoo. artıkk 1 kg taze soğan alayım bariii![]()
günaydınnnn kızlarrr. kızım dişş çıkardı:18: altan iiki dişide çıkıyoo. artıkk 1 kg taze soğan alayım bariii![]()
kızlar doğumdan sonra adet görmeye başladınız mı? ya da benim gibi düzensizlik yaşayan var mı?
günaydınnnn kızlarrr. kızım dişş çıkardı:18: altan iiki dişide çıkıyoo. artıkk 1 kg taze soğan alayım bariii![]()
Feyzabilal bende dogumdan beri sagarak veriyorum, gogus uclarim kucuk diye tutmadi bastan benim oglumda sonrada oyle alistik devam etti. Ama cok zor cnm ya saatine gore sagiyorum habire. Birde cok sık saginca gogus iyice yoruluyor sut mut kalmiyor. Ben 125 veriyorum 2 saatte bir, eger 150 verirsem bir sonraki ogununden almam gerekir sutu bu seferde orasi azalir. Onceden de stogum yok cnku dipfrizde. Mama takviyesine yeni basladim ben aslinda doktor gerek gormedi kilo alimi iyi diye ama ben gene de bir deniyim gce uykusunu uzatiyim dedim ama yok olmadi. Dun son sutunu icemeden uyudu kaldi bence ondan 180 ml o boslugu doldurdu heralde uzun sure uyumadi. Bu gece sutlerini tam icirip tekrar deniycem:) sen nasil 150 ml ayarliyorsn bir sagimda tek gogusten hayatta cikmaz o kadar benden
Hadi gozunuzaydin:)) bizim iki tane disimiz var 3. De yolda:)) sogani bende duydum sap kismini verirlermis dimi bebege kemirsin diye?
tek göğüsten 150 benim içinde mümkün değil
ikisini birden sağıyorum her defasında. sonuna kadar zorluyorum 150 yi
anca 4 saatte görüyorum zaten. ben ilk başlarda 100 cc veriyodum 2 saat
aralıklarla sonra arttırdım 150 verdim 3 saat aralıkla ama son zamanlarda
ağlıyo sütü bitirince. yetmiyo diye düşündüm 180 e çıkardım ama o da benim
göğsümden çıkmıyo. stok yapanlara hayranım zaten bana hiç nasip olmadı.sadece bir sonraki öğüne
30- 40 stoklayabiliyodum o da 180 e çıkardığımdan beri hayal oldu.
sıkıntı başladı yine bu aralar( haklısın sağmak çok zor oluyo bazen ağlıyo acıkıyo ben
sağıcam diye uğraşıyorum çocuk bekliyo. evde yalnızım tutacak kimse yok. bazen tek kolumda
onu gezidiryorum tek elimle sağıyorum. üstüne bi de artık biberonu görünce anlıyo
ağlamaya başlıyo hemen artık ondan saklayarak sağıyorum((
bi de emzirmenin güzelliğinden ayrı kalmak da cabası .
Allah yardımcımız olsun çoook zor işimiz..
Aynen öyle cnm ya emzirmek gibi bir kolaylık varken olmadı. Ama olsun çok şükür şu zamana kadar geldik 1-2 ay daha idare edebilirsek ek besinlere geçmiş oluruz zaten. Benim oğlumda versem devamını içer çünkü biberon bitiyor çekiyorum ağzından cok cok dudaklarını emmeye devam ediyor. Bende elime bir oyuncak alıyorum onu yatırıyorum önüme oyalamaya çalışıyorum br yandan sagarken. Ama karnı açsa hayatta beklemez. Bir sağımda iki öğünlük çıkarıyorum. Son sütü içinceben tekrar sağıma geçiyorum. Kendimi sağmal inek gbi hissediyorum zaten bazen. Offf offf çok zor ama Allah'ın gücüne gitmesin çok şükür sütümüz var
gerçekten bende aynı şeyleri hissediyorum.
ama evet çok şükür tesellimiz var en azından zor da olsa anne sütü içiyor bebeklerimiz.
ben ek gıdaya yavaştan başladım ama tabii süt hala devam çıktığı kadar da vereceğim inşallah. Allah yardımcımız olsun![]()