Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Merhaba herkese,sonunda tasindik,simdi yazdiklarinizi okumaya basladim,herkesler tanismis bu arada.ben de 82 dogumluyum,avukatim ama su an calismiyorum.kizim 19 temmuz dogumlu,ismi ekin :) boyum 1,77 kilom sizi urkutmesin diye soylemiyorum :) ankaraliyim dogma buyume,universiteyi de ankarada okudum.2010 da evlenip denizliye geldim,2 gundur de samsunda yasiyorum.tasinma teladiyla ugrasiyorum :)
yeni eviniz hayırlı olsun.. güzel günlerde oturun inş :31:

Bu tanışma faslından ben de eksik kalmayayim:3:1987 doğumluyum yani 25 yaşındayım, öğretmenim( şimdi rapoorluyum 2.donem çalışmaya başlayacağım inşallah) Antalyaliyim, akdeniz üniversitesi mezunuyum, antalyada: yaşıyorum.2011de evlendim 6temmuzda hayatımın anlamı biricik kizim ayşe dünyaya geldi ne de güzel yaptı:49::21: 1.60boyundayim 54 kiloyum ve şu anda diyetteyim kararlıyım. 4 kilo verene kadar durmak yok:56::20:
memnun olduuuuuuuk..
benim kızımın adı da ayşee:16:

canım bende seninle aynı boydayım ama kilom 55,5 bende 2,5 kilo versem harika olcak ama veremiyorum 55 ile hamile kaldım tekrar eski kiloma kavuştum ama biraz daha vermek istiyordum ama emzirdiğim için açlığa dayanamıyorum elim ayağım titriyor resmen ama bebeklerimiz emeklemeye başlayınca ve yürüyünce biraz daha kilo veririz inşallah
ben bi beş kilo versem cillop olucam da işte, nasıl?!:25:

ellerine sağlık ohh miss gibi olmuş bende poğaca yapmıştım ama kk a giremeden yalan oldu hepiciğini yedik
ohh, yarasın..afiyet bal şeker olsun:9:

bugün oğlumun 5. ay kontrolü vardı
aman allahım doktorun muayenehanesinin önü pazar yeri gibiydi 9 kişi vardı önümüzde 2.5 saat bekledik off hem doktor çok iyi olduğundan hastası çok birde doktorumuz sağolsun çok ilgili her muayenesi 20 dk dan fazla sürüyor bekle bekle bihal olduk
ve nihayet muayene olduk doktor amcası gidişatımızı çok beğendi herşey yolunda çok şükür ciğerlerimiz temiz boğazda kızarıklık varmı die baktı sorun yok dönmesini falan kontrol etti tutup kaldırdı kalkması dönmesi güzel seyri iyi dedi
boyumuz az kısamı acep 67 cm bilemedim kilomuz 9 kg çıktı doktor biraz fazla ayına göre ama anlaşılan genetik çok kilolu göstermiyor sorun yok böyle devam etsin dedi gelişimi iyi dedi
ufaktan tattırmaya devam herşeyin tadını öğretcez minğime
hayy, maşallah oğluşuna..
tosuncuk demek :16:
boyu da gayet iyi annesii.. sen takılma böyle şeylere..:34:

söylemeden geçemeyeceğimm..
hangi hastane ne kadar iyi bi doktor olursa olsun..
randevulu gittiysem eğer.. hiçbir muayene için 2,5 saat bekleyemem..:19:
hele eşim hiiç beklemez,:100: o binayı temellerine dinamit koyarak havaya uçurur.. :27:

hamileyken gittiğim doktor çok iyiydi ve hastası da çoktu.. (diğer 3 kadın doğumcunun toplamı kadar hastası vardı nerdeyse)
bazen yarım saat falan bekliyorduk.. eşim çıldırıyordu..:113:
asistanı gidip gidip taciz ediyordu bizi ne zaman alacaksınız diye..:99:

sizi sabrınızdan dolayı kutluyorum..

kızlaar ben bugün ylisansa gittim eşiminde sınavı vardı. o sınavdayken ben oğluşumu tuttum.
ben dersteyken o tuttu. yuvarlandık gittikk. sonra ordan arkadaşlara geçtim ayıptır söylemesi balık yedim .:56: :16:
oğluşuma da verdim biraz.. vee sanırım balık işe yaradı tontişim poposunu havaya kaldırıyoo :32::32::32:emeklemeye
az kaldı sanırımm
hem öğrenci.. hem öğretmen.. hem evli.. hem çocuklu.. :129::42:

geçen kv de çocuğun ağzına balık koyuyor.. anne vermeyin dedim..:20:
sonra eşim döndü..anne balık mı veriyorsun dedi kızarak..
o da tepkisinden korktu, yok ya.. hem versem de yemezki falan dedi..
ben de bozmadım..ama acayip sinirlendim.. çocuk resmen yalanıyordu. ağzının kenarında da balık vardı.
sonradan eşime söyledim.. kırk kez söyledim, yemek verme diye, beni hala taktığı yok,
yanımda çocuğun ağzına bişeyler sokuyor. artık ben utanıyorum aynı konuda koskoca kadını uyarmaya.
sen söyle yapmasın böyle dedim..:20:
sen idare et, şımarıklık yapıyor işte falan dedi..
dedimki, bebek çocuk şımarıklık yapar.. ki ben çocukta da şımarıklığı çekemem..
annesi olarak bi şeye hassasiyet gösteriyorsam, saygı duymalı. bana uymalı dedim..:19:
tamam ben konuşurum dedi.. ama yine devam ederse, hiç istemediğim halde tepkimi artıracağım..anlasın ciddiyetimi..
bazen yumuşaklıktan, kibarlıktan, merhametten maraz doğuyor gerçekten.:99:

Bugünilk kez( çok küçükken gitmiştim sonrasında hiç rahat vermiyordu) kızımı da alıp bebek arabasına oturtup alışveriş merkezine gittik. Kızıma kıyafet aldık. Ben ve bebeği olan başka bi arkadaşım hep birlikte yemek yedik. Sonra bebişler huysuzlanmaya başladı tabi. Bebek bakım odasına götürüp orada uyutup 1 saat daha biryerlerde oturduk. Sonrasında eve geliyordukki benim kız basladı arabada ortalığı yıkmaya. Yol boyunca ağladı gözlerinden yaş geldi. Arkadaşımı evine bırakıp eve doğru yol almaya devam ediyordum kiiii kızım otokoltugunun devrilmesiyle kızım düştü! ( öyle çok ağladı ki elim ayagım birbirine karıştı aklım başımdan uçmuş gitmiş kemerini takmamışım) arabayı sağa cekip onu sakinleştirmeye çalıştım ama ne mümkün. Zaten ağlayan kızım iyice çoştu. Eve geldik bi süre daha ağladı. Duş aldırıp uyuttum. Şimdide vicdan azabından öleceğim. Gizli gizli ağlayıp duruyorum. Eşimede diyemedim böyle oldu diye. Bide onun dırdırını çekemem benim vicdanım bana yeter. Kızlar görünürde birsey yok ama birsey olmuş mudur? Koltuk yan dönmüştü. Çocuk arabanın koltuguna düştü. Dr a gitmek lazım mı acaba? Esime de diyemiyorum.
canıııııım, çok geçmiş olsun.. :18:
valla tüylerim diken diken okudum, sonuna kadar..
ama hamdolsun koltuğa devrilmiş, sert bi darbe aldığını sanmıyorum..
tabi korkusu bile sana yetmiştir.. :50:

bir musibet bin nasihatten iyi anlayana..
ben de bazen ana kucağını bağlamıyorum koltuğa..
nasılsa yanında oturuyorum, elimle tutuyorum diye..
ama hiç beklenmedik bi anda ani bi fren olunca kendimi bile toparlayamıyorum kiiii çocuğu nasıl tutucam:25:
hepimize ders olsun bunlar.. Rabbim bebeklerimizi korusun..

ıyı aksamlar kızlar,
kızım işteyken gunde 2-3 kez mama , ben ızınlıyken sadece anne sütü içiyor. ama bugün kız kardeşim 1 yaşındaki oğluna elma-havuç suyu yapmıştı. bende 50 cc kadarını aldım. içirdim... oooo benım mınnak bayıldı bayıldı...
ben kızımı doktra goturecegım zaman randevu almıyorum...arıyorum doktoru, geleyımmı dıyorum, uygunsa gel dıyor. ama bugun ulasamadım ve 5 aylık kontolune goturemedım... içim içim yedi... rotası vardı... bır de en heyecanlı tarafı ek gıdaları anlatacaktı... ben ek gıdalara gecmek için cok heyecanlanıyorum. ona akaşıkla bır seyler yedırınce sankı daha ıyı doyacakmıs gıbı gelıyor. sacma belkı ama ....ne bileyim işte...

ıyı aksamlar kızlar,
kızım işteyken gunde 2-3 kez mama , ben ızınlıyken sadece anne sütü içiyor. ama bugün kız kardeşim 1 yaşındaki oğluna elma-havuç suyu yapmıştı. bende 50 cc kadarını aldım. içirdim... oooo benım mınnak bayıldı bayıldı...
ben kızımı doktra goturecegım zaman randevu almıyorum...arıyorum doktoru, geleyımmı dıyorum, uygunsa gel dıyor. ama bugun ulasamadım ve 5 aylık kontolune goturemedım... içim içim yedi... rotası vardı... bır de en heyecanlı tarafı ek gıdaları anlatacaktı... ben ek gıdalara gecmek için cok heyecanlanıyorum. ona akaşıkla bır seyler yedırınce sankı daha ıyı doyacakmıs gıbı gelıyor. sacma belkı ama ....ne bileyim işte...

5. ayı devirdiniz.. doktora sormadan ufak ufak elma havuç suyu falan verebilirsin tadımlık..
ben püre veriyorum doktora da sormadım..

5. ay kontrolüne gidemedik biz de.. zaten çocuk doktoruna gitmiyoruz..
sağlık ocağına. zaten 6. aya iki hafta kaldı.. aşılar için mutlak gideceğiz..

ben de boy boy alıştırma bardakları, silikon kaşıklar falan aldım heves ve heyecanla..:8:
ama iş ciddiyete binince bu rahat günleri anarım gibime geliyor..
her vesileyle emzirmek çok güzel..
hem en besleyici..
hem en yararlı..
hem hazır..
hem bedava..:1:

bugün oğlumun 5. ay kontrolü vardı

aman allahım doktorun muayenehanesinin önü pazar yeri gibiydi 9 kişi vardı önümüzde 2.5 saat bekledik off hem doktor çok iyi olduğundan hastası çok birde doktorumuz sağolsun çok ilgili her muayenesi 20 dk dan fazla sürüyor bekle bekle bihal olduk

ve nihayet muayene olduk doktor amcası gidişatımızı çok beğendi herşey yolunda çok şükür ciğerlerimiz temiz boğazda kızarıklık varmı die baktı sorun yok dönmesini falan kontrol etti tutup kaldırdı kalkması dönmesi güzel seyri iyi dedi

boyumuz az kısamı acep 67 cm bilemedim kilomuz 9 kg çıktı doktor biraz fazla ayına göre ama anlaşılan genetik çok kilolu göstermiyor sorun yok böyle devam etsin dedi gelişimi iyi dedi

ufaktan tattırmaya devam herşeyin tadını öğretcez minğime
hangi doktora gidiyorsun ben gop.da denizyıldızına gidiyorum orası da çok kalabalık oluyor ama çok az bekliyoruz diyebilirim sen de ist.daydın sanırım merak ettim hangi hastane olduğunu herşeyin yolunda olmasına da sevindim maşallah bebişine...
Bugünilk kez( çok küçükken gitmiştim sonrasında hiç rahat vermiyordu) kızımı da alıp bebek arabasına oturtup alışveriş merkezine gittik. Kızıma kıyafet aldık. Ben ve bebeği olan başka bi arkadaşım hep birlikte yemek yedik. Sonra bebişler huysuzlanmaya başladı tabi. Bebek bakım odasına götürüp orada uyutup 1 saat daha biryerlerde oturduk. Sonrasında eve geliyordukki benim kız basladı arabada ortalığı yıkmaya. Yol boyunca ağladı gözlerinden yaş geldi. Arkadaşımı evine bırakıp eve doğru yol almaya devam ediyordum kiiii kızım otokoltugunun devrilmesiyle kızım düştü! ( öyle çok ağladı ki elim ayagım birbirine karıştı aklım başımdan uçmuş gitmiş kemerini takmamışım) arabayı sağa cekip onu sakinleştirmeye çalıştım ama ne mümkün. Zaten ağlayan kızım iyice çoştu. Eve geldik bi süre daha ağladı. Duş aldırıp uyuttum. Şimdide vicdan azabından öleceğim. Gizli gizli ağlayıp duruyorum. Eşimede diyemedim böyle oldu diye. Bide onun dırdırını çekemem benim vicdanım bana yeter. Kızlar görünürde birsey yok ama birsey olmuş mudur? Koltuk yan dönmüştü. Çocuk arabanın koltuguna düştü. Dr a gitmek lazım mı acaba? Esime de diyemiyorum.

canım için rahat olsun çok kısa bir süre önce benim kafa üstü koltuktan yere çakıldı ben de ağla ağla bir hal oldum hep kendimi suçladım saolsun buradaki ark.lar çok içimi rahatlattılar ben de sakin olmaya çalıştım 2 saat kadar uyutmadım ama sen de eve gelip banyo yaptırıp uyutana kadar bi zaman geçmiştir zaten gözlerine dikkat et dalma kusma yoksa sıkıntı yoktur Allah'ın izni ile ama tabiiki sen annesi olarak onu en iyi gözlemleyensin sonradan aklında kalacaksa bi doktora göster geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun

5. ayı devirdiniz.. doktora sormadan ufak ufak elma havuç suyu falan verebilirsin tadımlık..

ben de boy boy alıştırma bardakları, silikon kaşıklar falan aldım heves ve heyecanla..:8:
hem en besleyici..
hem en yararlı..
hem hazır..
kesınlıkle katılıyorum... arayacağız belkı de bu günleri. emzirmek hem en sağlıklısı hemde hazır ve rahat...
her gun corbası , yoğurdu, meyvesı belkı daha zor olacak...ama olsunn...
aslında derdımm buyumesi, çabuk buyusun...ben cok sabırsızım... ne zaman dısı cıkacak,emekleyecek... bı an once olsun ıstıyorummm...halbukı hepsının zamanı var... allah ne zaman nasıp ederse... mesela her gun kontol var,diş geldı mı dıye...
arkadaşalarım da hep alay ederler bu huyumla...
aslında hamıleyken de boyleydım... doğsun bı an once doğsun dıye ıcım ıcım yerdı. 36. haftada başlamıştım doktorla pazarlık yapmaya. yarın geleyım alın dıye...ama beklemısıtı tabıkı takı suyum gelene dek...:9::9::9::9:

kızlar asagıdakı yazıyı face de gordummm. çok begendımm.. cocuklugumuzu anlatıyor ... sız de okuyun ıstedım...

Biz küçükken çok büyüktük. Mesela kollarımızı bir açardık, dünyayı kucaklardık. Güzeldik biz küçükken.

Kaşlarımızı almayı bilmezdik, makyaj çok büyüklerin işiydi sevmezdik. Arkadaşlarımızla beraber bir gece uyuyabilirsek eğer velinimettibi...zim için, lükstü, zenginlikti. Ailelerimiz en az beş kez arardı eve beş dakika geç kaldığımızda. Otobüsteyim bile diyemezdik, otobüsle bir yere gidemezdik. Otobüs lükstü, zenginlikti. Koşa koşa eve varana dek nefes almazdık ve nerdesin sen sorusunu duymadan cevabı verirdik.

Biz bir gülerdik küçükken, kalbimiz kahkahalar atardı. Biz küçükken öğretmenimiz en yakın arkadaşımızla sıralarımızı ayırmasın diye, teneffüse kadar konuşmazdık. Not yazardık birbirlerimize. Biz diyorum küçükken bizdik böyle bayağı bir kalabalıktık. Yani biz diyebileceğim kadar çok. Biz küçükken bir büyüktük ki böyle kollarımızı açsak sığmazdı eni boyu.

Sonra mı? Büyüdük. Kollarımızı açtığımızda bir kişiyi bile sığdıramayacak hale geldik. Küçülene kadar büyüdük, çok büyüdük yani. Biz olamadık bir daha. Sen, ben olduk. Büyüklük lüks değildi, zenginlik değildi. Koşa koşa büyüdük. Büyürken ne de çok küçüldük.

- Nâzım Hikmet Ran |

hem en besleyici..
hem en yararlı..
hem hazır..

yeni eviniz hayırlı olsun.. güzel günlerde oturun inş :31:

memnun olduuuuuuuk..
benim kızımın adı da ayşee:16:

ben bi beş kilo versem cillop olucam da işte, nasıl?!:25:

ohh, yarasın..afiyet bal şeker olsun:9:

hayy, maşallah oğluşuna..
tosuncuk demek :16:
boyu da gayet iyi annesii.. sen takılma böyle şeylere..:34:

söylemeden geçemeyeceğimm..
hangi hastane ne kadar iyi bi doktor olursa olsun..
randevulu gittiysem eğer.. hiçbir muayene için 2,5 saat bekleyemem..:19:
hele eşim hiiç beklemez,:100: o binayı temellerine dinamit koyarak havaya uçurur.. :27:

hamileyken gittiğim doktor çok iyiydi ve hastası da çoktu.. (diğer 3 kadın doğumcunun toplamı kadar hastası vardı nerdeyse)
bazen yarım saat falan bekliyorduk.. eşim çıldırıyordu..:113:
asistanı gidip gidip taciz ediyordu bizi ne zaman alacaksınız diye..:99:

sizi sabrınızdan dolayı kutluyorum..

hem öğrenci.. hem öğretmen.. hem evli.. hem çocuklu.. :129::42:

geçen kv de çocuğun ağzına balık koyuyor.. anne vermeyin dedim..:20:
sonra eşim döndü..anne balık mı veriyorsun dedi kızarak..
o da tepkisinden korktu, yok ya.. hem versem de yemezki falan dedi..
ben de bozmadım..ama acayip sinirlendim.. çocuk resmen yalanıyordu. ağzının kenarında da balık vardı.
sonradan eşime söyledim.. kırk kez söyledim, yemek verme diye, beni hala taktığı yok,
yanımda çocuğun ağzına bişeyler sokuyor. artık ben utanıyorum aynı konuda koskoca kadını uyarmaya.
sen söyle yapmasın böyle dedim..:20:
sen idare et, şımarıklık yapıyor işte falan dedi..
dedimki, bebek çocuk şımarıklık yapar.. ki ben çocukta da şımarıklığı çekemem..
annesi olarak bi şeye hassasiyet gösteriyorsam, saygı duymalı. bana uymalı dedim..:19:
tamam ben konuşurum dedi.. ama yine devam ederse, hiç istemediğim halde tepkimi artıracağım..anlasın ciddiyetimi..
bazen yumuşaklıktan, kibarlıktan, merhametten maraz doğuyor gerçekten.:99:

canıııııım, çok geçmiş olsun.. :18:
valla tüylerim diken diken okudum, sonuna kadar..
ama hamdolsun koltuğa devrilmiş, sert bi darbe aldığını sanmıyorum..
tabi korkusu bile sana yetmiştir.. :50:

bir musibet bin nasihatten iyi anlayana..
ben de bazen ana kucağını bağlamıyorum koltuğa..
nasılsa yanında oturuyorum, elimle tutuyorum diye..
ama hiç beklenmedik bi anda ani bi fren olunca kendimi bile toparlayamıyorum kiiii çocuğu nasıl tutucam:25:
hepimize ders olsun bunlar.. Rabbim bebeklerimizi korusun..
ben tek tek alıntı yapmayı beceremiyorum valla hepsinin altına yazıyorum :) sen hangi hastanede doğum yapmıştın karşıda erdem için çok iyi diyolar sen de karşıdasın ya belki bir fikrin vardır dedim çok hastası vardı deyince hangi hastane diye merak ettim yasire kardeş falan gelirse fikrim olsun :17: kv konusunda da benimkine istediğin kadar çıkış tekrar eder bu gece de artık sinirimin son raddesiydi biraz patladım şimdi pişmanım ama eşimi de onu da üzmüş oldum şimdi de dön o yana dön bu yana uyuyamıyorum ilerde gelinim bana öyle çıkışsa ne kdr üzülürdüm ben de bir dilimi tutamadım diye çok üzüldüm onlar da bazen çok ısrarcı oluyo yani özellikle benimki ama ben birazcık çok az :( sesimi de yükseltince sıkıntı doğdu tabi yakın yaşamak çok zor ama hep şu hadis-i şerifi aklımda tutsam çok iyi olacak da öfkelenince kendime hakim olamıyorum : * Yanında ana babası, ya da onlardan biri yaşlanıp da, gerekeni yaparak cennete giremeyen kimsenin burnu sürtülsün *:40: senin mevzunla alakası yok tabi de benim içim doluydu öyle boşalttım işte ohh rahatladım :14:

kesınlıkle katılıyorum... arayacağız belkı de bu günleri. emzirmek hem en sağlıklısı hemde hazır ve rahat...
her gun corbası , yoğurdu, meyvesı belkı daha zor olacak...ama olsunn...
aslında derdımm buyumesi, çabuk buyusun...ben cok sabırsızım... ne zaman dısı cıkacak,emekleyecek... bı an once olsun ıstıyorummm...halbukı hepsının zamanı var... allah ne zaman nasıp ederse... mesela her gun kontol var,diş geldı mı dıye...
arkadaşalarım da hep alay ederler bu huyumla...
aslında hamıleyken de boyleydım... doğsun bı an once doğsun dıye ıcım ıcım yerdı. 36. haftada başlamıştım doktorla pazarlık yapmaya. yarın geleyım alın dıye...ama beklemısıtı tabıkı takı suyum gelene dek...:9::9::9::9:
ben büyüsün istemiyorum ama.. :59:
bu hali çok güzel.. en güzel dönemi sankii:77:

yeni bi şey yapabildiğinde uçuyorum sevinçten..
teşvik ediyorum uğraşıyorum bunun için.. bi yandan da büyümesin istiyorum...
hep benim bebeğim kalsın..:25:

bu arada biz seninle aynı gün doğum yaptık gibi geliyor..
yanlış mı hatırlıyorum yoksaa:44:

Çok geçmiş olsun,arkadaşlarında dediği gibi bişey olmamıştır. sen panik olup gerildiğin için bebekler daha çok aglayıp huysuzlanıyo tecrübeyle sabittir bu dediğim bu sebeple daha çok aglamıştır diye düşünüyorum.
yook geçmedi yara değilde çatlak desem daha doğru olacak.
gece emziriyorum o da canım acıya acıya. ne yapalım kabullendim ben bu da benim nasibimmişş.

kızlaar ben bugün ylisansa gittim eşiminde sınavı vardı. o sınavdayken ben oğluşumu tuttum.
ben dersteyken o tuttu. yuvarlandık gittikk. sonra ordan arkadaşlara geçtim ayıptır söylemesi balık yedim .:56: :16:
oğluşuma da verdim biraz.. vee sanırım balık işe yaradı tontişim poposunu havaya kaldırıyoo :32::32::32:emeklemeye
az kaldı sanırımm
geçmiş olsun çatlakların ara ara benimde canım acıyarak emziriyorum sonra biraz geçiyo sonra tekrar başlıyo böyle devam edecek emzirdiğimiz müddetçe heralde..bizde balık yaptık bugün azcık eşim verdi kızıma kızım tükürdü sonra bi konuşma başladı ALLAH sanırsın sinirlendi bize söyleniyo:1:
rica ederim canım herşeyi sorabilirsin . milletr sprialle adet oluyor ben olamıyorum :60:
bende çok kötü geçen hamilemiyim diye dolaştım öldüm çok şükür yokmuş ertesi gün hapı içemedim kızımı aç bırakamadım
sprialle hamile kalan çok kaymadan hemde.

ben hiç çarpışmıyorum kanka olduk :27::27::27:

ben hap kullancam yasmin kısmet olursa kullancam 1 ay sonra
ohh maşallah ne kaaa anlayışlı bir eşin varmış senin öyle nazarlardan ırak.. bizimki olsa hergün kavga hergün gürültü..
:9: ayy cnaım benim Allah yaşatmasın birdaha ama şunu da söleyim o ertesi gün hapnını yılda 2 kez kullanabiliyorusn sonra etki etmiyor

benim komşu şuan hamile onu içtiği halde ertesi gün

doktor bana seni süt koruyor dedi geçen muayene oldumda gerek yok dedim :9:

arkası döküldü teyzoşu

canım geçen apartman gününe çıktığımda komşum 4.hamileymiş iki tane oğlu var biri ünvde digeri lisede
15 yıl sonra bi çocuk daha istemiş ALLAH da nasip etmiş dogumda kordonlarını baglatmış ama gel görki çocugu süttün kestikten
sonra bi öğrenmiş Ki hamile kadın şoklarda tabi Mahmut Esad Coşan hocaefendi geçen sohbetinde ALLAH yaratacagı bi ruhu mutlaka yaratır(amenna) dogum kontrol falan bile buna mani olamaz diyodu.Takdir tedbiri bozar.. :34:

kader 1 haftadır adetim diyorum üstelik bugun oldumm kandırdın kandırdın sonunda oldun diyo 40 günde yokum anneme gitcem :9:

çok gerginde belli etmiyor

hem en besleyici..
hem en yararlı..
hem hazır..

aynen öyle kızım ilk doğdugunda gögüslerim yara ve emzirmek zulum gibi gelirken
ALLAHım bi ek gıdaya geçseydik ne kadar rahatlıycam derdim
şimdi ek gıdaya geçtik hazırlamak inş. ALLAH niyet hasebiyle sevap hanemizi doldurur
fakat biraz insana zahmetli geliyo emzirmek en güzeli bencede:34:

cananatteccoban

ilahi canım cananatte değil canan ismim cancan derler genelde niye bu kullanıcı adını koyduysam oda ayrı bir dert

bende işteyken bikaç kez yaptım onu bi biberon doldu ya dolduruyorum kaba devam ederken takmamışım altını bacağım ıslanıyo anaaa giti diyom canım süt ehehe

kızlar nacizane bir tavsiye geçenlerde sütüm biberondan arttı işyerinde saksının dibine döküverdim anammm çiçek şaha kalktı

olaki sağdığınız süt diyelim olması gerekenden fazla kaldı dışarda dökmeniz lazım dökmeyin çiçeklere dökün valla ölü çiçek tomurcuk verdi şok olduk
ay ben ne yazdığımı biliyo muyum kız diş çıkarıyo bi yandan işler bi yandan isim de maşallah uzun uzun cancan iyiymiş sevindim tanıştığımıza CANCAAAN

kader 1 haftadır adetim diyorum üstelik bugun oldumm kandırdın kandırdın sonunda oldun diyo 40 günde yokum anneme gitcem :9:

madem kırk gün yoksun edeydin adamın gönlünü sevaptır:1:

Son düzenleme:
kötü bi olay ama etkisinden kurtull .. ne kadar düşecekler ahh ahh
benim oğlan anakucagında bende mutfakta yemek yapıyorummdedım gelsin yanımda dursun .
arkamı döndüm kütt diye bir ses.. benim sıpa kalebodurun üstüne .. ağladı 1 saat yanından ayrılmadım
kemeri takmayı unutmusummm . 2. gun kemeri bağladımm o kemeri eliyle şipp şakk çözdü .. hopp parkenın üstüne bu sefer ağlamadı .. hatta gülmeye başladı:33:

kızlar bende ev arıyıorum zeynepin yanına gitcem inşallah :31:
2 deli yanyana bakalımm nasıl olcak :9::9: çok sevinirim gelirsennn

Evet benimki kız ama aynı yerde popo kısmında hiçbirsey yok ön kısımda var. Hafif kızarıklıkla başladı minik minik pütür pütür oldu. Sonra biraz yayıldı. Sürekli altını yıkayıp bol bol havalandırıp krem sürüyorum tam gecti derken sil baştan yeniliyor... Çok krem denedim. Hametan, nivea, travazol, evanol, a+d plus..... Ama tam işe yarayanı bulamadım diyebilirim. Huzursuzluk oluyor tabi. Altını yıkarken mest oluyor kuzum. Altı acıkkende sıkıntı yok. Ama kapatmaya calışınca mızmızlanıyor. Bebe bisküvisi vermiştim ondanmı aceba diye düşünüyorum. Çünkü sonradan vücudunda da pütür pütür birseyler cıktı. Bende ek besini kestim bu ara gecsin diye bekliyorum.

Canım ben baştan beri sebamed kullanıyorum sadece 1 kere pişik oldu o da zeytinyağıyla geçti.Bir de mustelayı öneririm çok güzel bi krem mutlaka faydası olur

ben tek tek alıntı yapmayı beceremiyorum valla hepsinin altına yazıyorum :) sen hangi hastanede doğum yapmıştın karşıda erdem için çok iyi diyolar sen de karşıdasın ya belki bir fikrin vardır dedim çok hastası vardı deyince hangi hastane diye merak ettim yasire kardeş falan gelirse fikrim olsun :17: kv konusunda da benimkine istediğin kadar çıkış tekrar eder bu gece de artık sinirimin son raddesiydi biraz patladım şimdi pişmanım ama eşimi de onu da üzmüş oldum şimdi de dön o yana dön bu yana uyuyamıyorum ilerde gelinim bana öyle çıkışsa ne kdr üzülürdüm ben de bir dilimi tutamadım diye çok üzüldüm onlar da bazen çok ısrarcı oluyo yani özellikle benimki ama ben birazcık çok az :( sesimi de yükseltince sıkıntı doğdu tabi yakın yaşamak çok zor ama hep şu hadis-i şerifi aklımda tutsam çok iyi olacak da öfkelenince kendime hakim olamıyorum : * Yanında ana babası, ya da onlardan biri yaşlanıp da, gerekeni yaparak cennete giremeyen kimsenin burnu sürtülsün *:40: senin mevzunla alakası yok tabi de benim içim doluydu öyle boşalttım işte ohh rahatladım :14:
benden alıntı yapınca.. istemediğin yazılarımı sileceksin canım..
böylelikle yazının istediğin kısmından alıntı yapmış olursun.. :34:

kaçtır unutuyorum,
yasir yardım eden, kolaylaştıran demek di mi?
benim de erkek ismi olarak aklımda olan güzel bi ad..
ayrıca ammar bin yasir, ilk müslümanlardan..:97:
annesi islamın ilk şehidi sümeyye.. :42:

ben bostancı kozyatağı central hospitalde yaptım doğumumu..
ilk düşüğümde ve sonraki bu hamileliğimde de burada fatmanur hanıma gidiyordum..
şeker portakalı ve canderin de başak hanıma yanlış hatırlamıyorsam.. :93:
hastane gayet güzel, temiz, lüks, ilgiler.. biraz pahalı ama..

diğer konuda, ben kv hep razı etmek istiyorum..
normalde böyle değildir ama torunu yedirme sevdasında..
anlıyorum ama az daha zaman var.. bi türlü dinlemiyor beni..
ek gıdaya geçince vericem tabağı kaşığı bardağı. al yedir içir diyicem..
o da tatsın bu keyfi.. ama şimdi olmayacak şeyleri çocuğun ağzına sokmasın..
bulaşık makinesinden çıkmış, deterjan artığı kaşığı bardağı çocuğun ağzına değdirmesin..
derdim buuu:25:

kızlar asagıdakı yazıyı face de gordummm. çok begendımm.. cocuklugumuzu anlatıyor ... sız de okuyun ıstedım...

Biz küçükken çok büyüktük. Mesela kollarımızı bir açardık, dünyayı kucaklardık. Güzeldik biz küçükken.

Kaşlarımızı almayı bilmezdik, makyaj çok büyüklerin işiydi sevmezdik. Arkadaşlarımızla beraber bir gece uyuyabilirsek eğer velinimettibi...zim için, lükstü, zenginlikti. Ailelerimiz en az beş kez arardı eve beş dakika geç kaldığımızda. Otobüsteyim bile diyemezdik, otobüsle bir yere gidemezdik. Otobüs lükstü, zenginlikti. Koşa koşa eve varana dek nefes almazdık ve nerdesin sen sorusunu duymadan cevabı verirdik.

Biz bir gülerdik küçükken, kalbimiz kahkahalar atardı. Biz küçükken öğretmenimiz en yakın arkadaşımızla sıralarımızı ayırmasın diye, teneffüse kadar konuşmazdık. Not yazardık birbirlerimize. Biz diyorum küçükken bizdik böyle bayağı bir kalabalıktık. Yani biz diyebileceğim kadar çok. Biz küçükken bir büyüktük ki böyle kollarımızı açsak sığmazdı eni boyu.

Sonra mı? Büyüdük. Kollarımızı açtığımızda bir kişiyi bile sığdıramayacak hale geldik. Küçülene kadar büyüdük, çok büyüdük yani. Biz olamadık bir daha. Sen, ben olduk. Büyüklük lüks değildi, zenginlik değildi. Koşa koşa büyüdük. Büyürken ne de çok küçüldük.
- Nâzım Hikmet Ran |
:43:

kızlar bende ev arıyıorum zeynepin yanına gitcem inşallah :31:
gerçekten, taşınıyor musun?

kız ne kadannn kötüsün!:30:
hem de 40 gün yokum diyosun.. :25:
gerçekten alınır, haklı da..
adet değilsen.. adetim demeseydin..

mahsus mu yapıyorsun, sinirli misin?
spiral korumasından da emin değilsin sanırım..
yoksa canın mı yanıyo hala?..:44:

seni tenzih ediyorum, aklıma geldi, geçen demircan hocadan dinledim..

kadının biyolojik ve psikolojik sebeplerden dolayı eşini reddetme hakkı vardır.

ama eğer kadının bi sağlık problemi yoksa..(hastalık, zayıflık.. )
regl ve lohusa değilse..
eşi ondan cinsel ilişkide haram bi şey talep etmiyorsa..
bundan çekinmesi, reddetmesi hoş değildir..
kadın sebepsiz kocasının isteğini geri çevirmesi caiz değil. günahkar olur dedi..

alakalı bi hadiste şöyle diyor:

''Erkek karısını yatağa çağırır, kadında gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa,
melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler."(Buhari)

cinsellik genel kabule göre evliliğin temeli gibi bi şey..
yapamadığımız bu konuda konuşmak..

ama evlilikte iletişim önemli..
ve bazen cinsellik diğer sorunların temeli olabiliyor..:50:

birbirlerini uzun zamandır seven 3 senelik evli bi arkadaşım var..
aralarında bi gerginlik var, gereksiz tartışmalar yaşıyorlar..
oturduk konuştuk bi gün.. sebebi cinsel hayatlarındaki problemlerinden ileri geliyordu..
sonraları o sıkıntılar giderilince günlük yaşamları da düzene girdi.. sabırsızlıklar, münakaşalar, küsmeler, alınmalar bitti..
inş söylemek istediğimi doğru ifade edebilmişimdir.. :17:

Son düzenleme:
Back
X