Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

alyacım sen ek gıda veriyormusn ?veriyorsan kaçıncı ayda başladın?
Canım 5. Aydan itibaren tattırdım ama öğün olarak pek almadı. Yani hala da öyle. Süt aralarında yarım çay bardağı kadar yiyor ama yine aynı saatinde sütünü yada mamasını istiyor.
.

Canım yalnız değilsin merak etme benimki 3100 doğmuştu,hastaneden çıkarken 3020 idi şimdi 5.ay kilosu 5780 gr 63,5 cm boy.Ama benim oğlumda hep böyle zayıf büyüdü ama sağlıklı çok şükür,ben pek takılmıyorum kiloya valla.6. aydada 2 katına çıkar herhalde diye düşünüyorum.
Ne bileyim üzüluordum ya. Ama toparladı çok şükür. Şimdi iyi. 6900 gr 69 cm.
kızlar birkaçgündür bahsettiğim öksürük meğer hastalık belirtisiymiş grip geçmiş oğluma :( memleketteyken oldu muhtemelen çünkü yoldan gelirkenden beri bir garipti çocuk eşim çok laf çarpacak diye korktum ama Allah'tan çok sakindi burun spreyi ve şurup kullanacaz yavrum öksürükten uyuyamıyor o kadar uykusu var ki ama öksürük bölüyor uykusunu burnu tıkalı genzi de cayır cayır akıyor dedi doktor :( geceleri de her kalkmaya su içinde değiştirirken de uykusu bölündü diye ağlıyor zaten memeyi o kadar kesik kesik alıyor ki açlıktan nasıl ayakta duruyor bilmem bizim aşımız da haftaya umarım o zamana kadar geçer 4. ay aşısında hastaydı çocuğum iyice perişan olmuştu aşıdan :( sizler de aşı olan herkese geçmiş olsun diyorum darısı bizim gibi olmayanların başına..bizim doktor hala daha ek gıdaya geçirmedi tarttı ama kilosunu söylemedi sana az gelir şimdi gibi espriler yaptı ama benim uğraşacak halim yoktu çocuğun hasta halinden şu anda da uyurken bakayım dedim içerden öksürük sesleri geldikçe içim parçalanıyor nolur dua edin :( çabucak iyileşsin Rabbim hepimizin bebişlerini korusun...
Ah canım ıhlamur falan verseydin. En iyi ilaç anne sütüymüş. Madem sütünde var bol bol emzir bence. Çok geçmiş olsun.

Hayırlı günler hanımlar nasılsınız.. Biz pek iyi değiliz.. Ben ve eşim griptik.:2: en sonunda Elif Ebrar da grip oldu..:30::14:

2 gündür huzursuzdu.. geceleri çok uyumuyordu.. acaba dişmi çıkartacak dedim kendi kendime.. dün akşam durmaksızın çığlıklar attı yavrum..
:84: sanki böyle " ahh, ovv" yani acı çeker gibi ağlıyordu.. en sonunda eşim dayanamadı acile götürdük.. dr. baktı görünüşte birşey yok dedi. idrar tahlili istedi. ama kızım iyice huysuzlandığı için tahlili veremedik..
Gece de ağla ağla bir hal oldu yavrum.. bütün gece hiç emmeden uyudu..
:59: Sabah biraz neşeli gibiydi.. baktım zor nefes alıyor. eşime dedim bu kız grip olmuş zor nefes alıyor.. hemen burun aspiratörüyle burnunu çektim ama çok dolmuş.. şimdi hapşurdukça mukus akıyor.. sol gözü de akıyor.. Eşim sabah hastaneye gidip idrar testi için torba aldı çişini yaptığı gibi götürdü. şimdi hastanede sonuç bekliyor bakalım ne olacak.. :26:

Birde dün hastanede dr.u beklerken bir çocuk getirdiler alelacele.. kız 4-5 yaşlarında var.. Havale geçirmiş..
:43: acili kapattılar o yüzden biraz.. gece eşim dr.u aramıştı kızı yoğun bakıma almışlar.. dr. onunla ilgileniyormuş.. Allah ailesine yardım etsin.. O kıza ve tüm hasta bebeklere şifa versin İnşaalah..:14::14:

Bu arada bugün bana milupa'dan ilk kaşığım seti hediye geldi..
:21: hero baby'de yalan oldu..:1:

Allah rızası için bana bi yol göster kardeşimm
sıkılmazsın inşallah okurkenn
kocam sabahın 6 sında kalıp işe gidiyor saat 11-12 civarı gelıyor .. sabah 8 de oğlan kalkıyor 10 da kahvaltısını hazırlıyorum 12 de yatırıyorum o arada 1 kahve 1 sıgara 1 dilim ekmek yıyorum mutfagı topluyorum evı topluyorum çamasır atıyorum cart edıyorum curt edıyorum afedersin çingene gibi geziyorum evde
eşime dedim ki hayatım biliyorsun ben bencil bi iinsan değilim ama zamansız gelen gidenlere gıcık oluyorummm
bana demez miii sen kimsin ya benim ailemın gelmesıne gıtmesıne karısıyorsun ....
bana telde soyluyor bunları ...
telefonu aldım duvara çaldım
yemek masasının ustundekıo borcamı yere carptımmmm ... sehpa falan ne bulursanm yıktım sonra cırlaya cırlaya agladım ...
sabah kalkmıs bana dıyor ki hadi parise gıdelımmm .. gıtmıyorum dedim yataga geldi sırnaşıyor
gözünde cok buyuk yerım oldugunu sanıyordum ama ben anlıyorum ki cok küçülmüşüm cok
bugun arkadasına oturmaya gıttık ınsanların içinde pasta yedırıyor bana saclarımı kokluyor ellerımı öpüyor
ben ne yapayım de bana insanların gozunde ben hep yırtık dişli dırdırcıyım ve kocam hep melaikeee:43::43::43:
canım benim üzme kendini.erkekler böyle kaba saba olabiliyorlar.bizim hassas olabileceğimizi hiç anlamıyorlar.benim kocam da bazen dangul dungul konuşur.sonra yanaşır bana ama iş işten geçer.bundan sonra biz çocuklarımız için varız.gerisi teferruat:1:

çok saolasın cenacım Allah razı olsun senin belin nasıl oldu iyisindir inşallah geçmişte şimdi gördüm ayşecik de iyidir umarım aşı günümüz 24ünde zaten o zamana kadar toparlar heralde yaa :(
saol canım, hamdolsun daha iyiyim..

bu arada kızlar dün doktora bebişin şampuanı bitti nivea kullanmıştım şimdi ne alayım diye bi sorayım dedim o da Bebek Sa ve Vcut ampuan - 99 Doal Bebek Bakm Serisi - bebek, bakm, doal, ampuan, ya, losyon, piik nleyici önerdi fikriniz var mı ben ilk kez duydum siz neler kullanıyosunuz ? bi de benim yavruş sadece uyurken emzik kullanıyor ama onsuz da uyumaz kauçuk almıştı slikonu atmıştı hep ama doktor damaklı slikon al dedi yeni alırken 6-12 ler var ya sizinkiler ne kullanıyor bi de markaları çok soru sordum ama ayrıca bizim doktor ek gıdaya da geçirmedi hala haftaya tam 6 aylık oluyoruz geçecez dime diyorum öööle bakıyo ben anlamadım bu işten bişey gerçi benimde hala emzirmek işime geliyor ama topikte benden başka hala anne sütü veren yok sanırım ben de başlayayım diyorum artık çocuk aç kaldı yazık yavrucaz zaten hasta pek de bişey yemek isteyeceğini sanmıyorum ama :S
johnsons baby şampuan kullanıyorum ben..
ayşecik de emziği sadece uyuyacaksa alıyor, haricen verirsek oyuncak gibi elinde evirip çeviriyor, emmiyor..
3-6 ay, silikon, nuk kullanıyoruz bu ara..
yeninisi alacağım ama benim de bi fikrim yok..

Hayırlı günler hanımlar nasılsınız.. Biz pek iyi değiliz.. Ben ve eşim griptik.:2: en sonunda Elif Ebrar da grip oldu..:30::14:

2 gündür huzursuzdu.. geceleri çok uyumuyordu.. acaba dişmi çıkartacak dedim kendi kendime.. dün akşam durmaksızın çığlıklar attı yavrum..
:84: sanki böyle " ahh, ovv" yani acı çeker gibi ağlıyordu.. en sonunda eşim dayanamadı acile götürdük.. dr. baktı görünüşte birşey yok dedi. idrar tahlili istedi. ama kızım iyice huysuzlandığı için tahlili veremedik..
:59: Sabah biraz neşeli gibiydi.. baktım zor nefes alıyor. eşime dedim bu kız grip olmuş zor nefes alıyor.. hemen burun aspiratörüyle burnunu çektim ama çok dolmuş.. şimdi hapşurdukça mukus akıyor.. sol gözü de akıyor.. Eşim sabah hastaneye gidip idrar testi için torba aldı çişini yaptığı gibi götürdü. şimdi hastanede sonuç bekliyor bakalım ne olacak.. :26:

Birde dün hastanede dr.u beklerken bir çocuk getirdiler alelacele.. kız 4-5 yaşlarında var.. Havale geçirmiş..
:43: acili kapattılar o yüzden biraz.. gece eşim dr.u aramıştı kızı yoğun bakıma almışlar.. dr. onunla ilgileniyormuş.. Allah ailesine yardım etsin.. O kıza ve tüm hasta bebeklere şifa versin İnşaalah..:14::14:

çoook geçmiş olsun kuzuyaa:26:
ne yaparsak yapalım, hasta olacaksa oluyorlar.. :50:
tahliller temiz çıkar inş..

ilk kaşığınız da:34: hayırlı olsun..

Cok gecmis olsun Allah kızinada o kizcagizada acil şifalar versin . Annesi babası ne durumdadır şimdi kim bilir. Benim bı ogrencim Cokda akıllıyıdi. Bı sonraki sene bı geldi ki cocuk farklılaşmis. Annesine sordum yazın cok kez havale geçirmiş doktorlar sebebini bulamamış:(cocuk baya gerilemişti

dün oğluşumun kontrolü vardı.8650 gr. 70 cm olmuşuz.cuma gününe de sünnet için randevu aldık. nasıl korkuyorum tedirginim anlatamam. inşallah sağ salim atlatırız.bir an önce bitsin kurtulsun istiyorum paşam.aşıları da pazartesi olacaktı doktor 1-2 gün erteleyin aşıyı dedi.o yüzden aşılarımızı haftaya çarşamba olucaz. haaa bu arada en önemli haberi vermeyi unuttum minik sıpamın alttan iki dişi çıktı. yavrumun bütün huysuzluğu diştenmiş.birden eski neşeli haline dönüverdi. darısı diş çıkarmak üzere olan kuzulara.

Karnım ağrıyor sabahtan beri. Akşam acı yemiştim ondan sandım bi baktım doğumdan sonra ilk kez adet olmuşum:s adet olmak güzelde şu ağrılar hala varr:((

canım çok geçmiş olsun.inşallah bir an önce iyi olur rahatlar kuzucuk.

Kızlar bişey sorcam, malum ek gıdaya yeni geçtik tam olarak öğün halini almadı. Bugün patates+havuç yedirdim yarında meyveye başlıycam inşallah. Yediriyorum sebzesini ama onu hiç doyurmuyor arkasından 10-15 dakika sonra 125ml anne sütü içiyor. Şu anda heralde tam öğün olarak yemediği için dimi?? Ek gıdaya çoktan başlayan arkadaşlar, sizde meyve-sebzesinden sonra takviye yapıomusunuz yoksa doyuyorlarmı??

libyana çok geçmiş olsun cnm Elif'ede o küçük kızada. Bu ara tüm bebişler hasta:25:

dün oğluşumun kontrolü vardı.8650 gr. 70 cm olmuşuz.cuma gününe de sünnet için randevu aldık. nasıl korkuyorum tedirginim anlatamam. inşallah sağ salim atlatırız.bir an önce bitsin kurtulsun istiyorum paşam.aşıları da pazartesi olacaktı doktor 1-2 gün erteleyin aşıyı dedi.o yüzden aşılarımızı haftaya çarşamba olucaz. haaa bu arada en önemli haberi vermeyi unuttum minik sıpamın alttan iki dişi çıktı. yavrumun bütün huysuzluğu diştenmiş.birden eski neşeli haline dönüverdi. darısı diş çıkarmak üzere olan kuzulara.

GozunuZ aydin canim.sünnetinuzde hayırlı olsun şimdiden.cocuk cerrahımi yapacak ogun icin bisey istedilermi sizden genel anestezimi olcak ne çok sordum dimi bizdr şubatta düşünüyoruzda.oglun kilolumu bide.bu kontrolünde dr.umuz kilolu oldugu için sakıncali olabilir dedi.kafam karisti

kızlar birkaçgündür bahsettiğim öksürük meğer hastalık belirtisiymiş grip geçmiş oğluma :( memleketteyken oldu muhtemelen çünkü yoldan gelirkenden beri bir garipti çocuk eşim çok laf çarpacak diye korktum ama Allah'tan çok sakindi burun spreyi ve şurup kullanacaz yavrum öksürükten uyuyamıyor o kadar uykusu var ki ama öksürük bölüyor uykusunu burnu tıkalı genzi de cayır cayır akıyor dedi doktor :( geceleri de her kalkmaya su içinde değiştirirken de uykusu bölündü diye ağlıyor zaten memeyi o kadar kesik kesik alıyor ki açlıktan nasıl ayakta duruyor bilmem bizim aşımız da haftaya umarım o zamana kadar geçer 4. ay aşısında hastaydı çocuğum iyice perişan olmuştu aşıdan :( sizler de aşı olan herkese geçmiş olsun diyorum darısı bizim gibi olmayanların başına..bizim doktor hala daha ek gıdaya geçirmedi tarttı ama kilosunu söylemedi sana az gelir şimdi gibi espriler yaptı ama benim uğraşacak halim yoktu çocuğun hasta halinden şu anda da uyurken bakayım dedim içerden öksürük sesleri geldikçe içim parçalanıyor nolur dua edin :( çabucak iyileşsin Rabbim hepimizin bebişlerini korusun...

Kizlar cokk gecmisolsn isalahh yavrularinz hemencik iyilesr..

GozunuZ aydin canim.sünnetinuzde hayırlı olsun şimdiden.cocuk cerrahımi yapacak ogun icin bisey istedilermi sizden genel anestezimi olcak ne çok sordum dimi bizdr şubatta düşünüyoruzda.oglun kilolumu bide.bu kontrolünde dr.umuz kilolu oldugu için sakıncali olabilir dedi.kafam karisti

sor tabi hayatım. biribirimizin halinden en iyi biz anlarız.canım çocuk cerrahı yapacak.sprey sıkıp biraz sersemletiyorlarmış sonra da pipisini uyuşturuyorlarmış.genel anestezi değil dedi doktor. kan tahlili istedi.kan verdik. bir de kan verirken ağladı yavrum içli içli:14:valla kilosu 8650 gr. ayına göre bizim oğlanı da doktor kilolu buluyor ama sünnet için sakıncalı falan demedi.hatta ısrarla bir an önce yaptırın kurtulun diyor.

sünnet yaptıran anneler bir sorum olacak.sünnetten sonra bebişler çok ağlıyorlar mı? sonrası çok sıkıntı oluyor mu acaba?

Libyana çok geçmiş olsun canim bende çok ağır bi grip atlattim.çok şükür bebege gecmedi.ama kendime ihlamur yapiodum hergun uras a da veriodum.bi dilim mandalina veriodum c vitamini alsin diye.mandalina önermiyorlar ama bizde bisey olmadi.tavuk suyuna corba yapip vermiştim.grip ixin şurup var onu.kullan istersen gunde 3 kere.bide fizyolojik serum burnunu rahatlatit.çok geçmiş olsun.gözü akio demisin ya yavrum benim biz dayanamioz o ne yapsin

Kızlar bişey sorcam, malum ek gıdaya yeni geçtik tam olarak öğün halini almadı. Bugün patates+havuç yedirdim yarında meyveye başlıycam inşallah. Yediriyorum sebzesini ama onu hiç doyurmuyor arkasından 10-15 dakika sonra 125ml anne sütü içiyor. Şu anda heralde tam öğün olarak yemediği için dimi?? Ek gıdaya çoktan başlayan arkadaşlar, sizde meyve-sebzesinden sonra takviye yapıomusunuz yoksa doyuyorlarmı??

libyana çok geçmiş olsun cnm Elif'ede o küçük kızada. Bu ara tüm bebişler hasta:25:
Bizde de aynı durum var. Yiyor ama doymuyor. İllede süt yada mama.

Ya kızlar akşama ne yemek yapıyorsunuz? Kopya çekeyimmmm

sor tabi hayatım. biribirimizin halinden en iyi biz anlarız.canım çocuk cerrahı yapacak.sprey sıkıp biraz sersemletiyorlarmış sonra da pipisini uyuşturuyorlarmış.genel anestezi değil dedi doktor. kan tahlili istedi.kan verdik. bir de kan verirken ağladı yavrum içli içli:14:valla kilosu 8650 gr. ayına göre bizim oğlanı da doktor kilolu buluyor ama sünnet için sakıncalı falan demedi.hatta ısrarla bir an önce yaptırın kurtulun diyor.

Ay iyi bari sersemlesinde yavrum aglamaz korkudan..hadi kolay gelsin canim.can diye bi sistem varmis oylemi gelenekselmi

Back
X