Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar bebişine kahvaltı veren var mı?
ben bugün bir çaykaşığından biraz fazla pekmezi sulandırdım, az ekmek içi katıp yedirdim..
aslında bebe bisküvisi koyacaktım ama sonra vazcaydım..
bi de yumurta haşlayıp 1/4ünü verdim.. bulamaç yapmadım, ayrı vericem..
yarın bunlara ek peynir de vermeyi düşünüyorum..:31:

dün oğluşumun kontrolü vardı.8650 gr. 70 cm olmuşuz.cuma gününe de sünnet için randevu aldık. nasıl korkuyorum tedirginim anlatamam. inşallah sağ salim atlatırız.bir an önce bitsin kurtulsun istiyorum paşam.aşıları da pazartesi olacaktı doktor 1-2 gün erteleyin aşıyı dedi.o yüzden aşılarımızı haftaya çarşamba olucaz. haaa bu arada en önemli haberi vermeyi unuttum minik sıpamın alttan iki dişi çıktı. yavrumun bütün huysuzluğu diştenmiş.birden eski neşeli haline dönüverdi. darısı diş çıkarmak üzere olan kuzulara.
ooh, gözünüz aydın.. :emir_bebek::8:
bence erkek anneleri sünneti düşünsünler..
yaptıranlar memnun,, hem daha kolay iyileşiyor..
hem de aklı ermeden psikolojisi etkilenmeden halletmekte fayda var:34:

Karnım ağrıyor sabahtan beri. Akşam acı yemiştim ondan sandım bi baktım doğumdan sonra ilk kez adet olmuşum:s adet olmak güzelde şu ağrılar hala varr:((
e hani evlenince..
doğurunca gidiyordu bu ağrılar:44:

Kızlar bişey sorcam, malum ek gıdaya yeni geçtik tam olarak öğün halini almadı. Bugün patates+havuç yedirdim yarında meyveye başlıycam inşallah. Yediriyorum sebzesini ama onu hiç doyurmuyor arkasından 10-15 dakika sonra 125ml anne sütü içiyor. Şu anda heralde tam öğün olarak yemediği için dimi?? Ek gıdaya çoktan başlayan arkadaşlar, sizde meyve-sebzesinden sonra takviye yapıomusunuz yoksa doyuyorlarmı??
canım ben de verdim birkaç kez aynı bu püreden..
ama yediği zaten tadımlık.. 2-3 yemek kaşığı.. maksat; tanışsın, alışsın..
aynen sonrasında bizimki de deli gibi emiyor :1:

Ya kızlar akşama ne yemek yapıyorsunuz? Kopya çekeyimmmm
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...amileydim-simdi-anneyim-811.html#post28317257

Gulumser canim alistirma bardagini sormusun wee nin tel.den giriorum.link nasil verilio bilmiom kuzum
bilmiyorum aynı mı bende de şu var.. ama henüz kullanmadım
Akıtmaz Kulplu Bardak 125ml 742 - Beslenme Vakti / Alıştırma Bardakları Ürünleri WeeBaby Kalitesiyle

dün oğluşumun kontrolü vardı.8650 gr. 70 cm olmuşuz.cuma gününe de sünnet için randevu aldık. nasıl korkuyorum tedirginim anlatamam. inşallah sağ salim atlatırız.bir an önce bitsin kurtulsun istiyorum paşam.aşıları da pazartesi olacaktı doktor 1-2 gün erteleyin aşıyı dedi.o yüzden aşılarımızı haftaya çarşamba olucaz. haaa bu arada en önemli haberi vermeyi unuttum minik sıpamın alttan iki dişi çıktı. yavrumun bütün huysuzluğu diştenmiş.birden eski neşeli haline dönüverdi. darısı diş çıkarmak üzere olan kuzulara.
Dişiniz hayırlı olsun..:46: İnşaallah bizde rahatça çıkartırız dişimizi..:16:

Cok gecmis olsun Allah kızinada o kizcagizada acil şifalar versin . Annesi babası ne durumdadır şimdi kim bilir. Benim bı ogrencim Cokda akıllıyıdi. Bı sonraki sene bı geldi ki cocuk farklılaşmis. Annesine sordum yazın cok kez havale geçirmiş doktorlar sebebini bulamamış:(cocuk baya gerilemişti
benim oğlan kardeşimde 2 yaşındayken havale geçirmişti..:43: 7 yaşına kadar bir daha olmasın diye ilaç kullandı.. çok şükür şimdi bir sıkıntısı yok...:16:
çoook geçmiş olsun kuzuyaa:26:
ne yaparsak yapalım, hasta olacaksa oluyorlar.. :50:
tahliller temiz çıkar inş..

ilk kaşığınız da:34: hayırlı olsun..
Tahlillerimiz çok şükür temiz çıkmış canım..:16: doktorumuz grip için ilaç vermiş. şimdi babamızı bekliyoruz..
canım çok geçmiş olsun.inşallah bir an önce iyi olur rahatlar kuzucuk.

Geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim Allah razı olsun.. Ben hasta olmasam iyiydi ama bende hasta olunca zor oluyor..:25:

sünnet yaptıran anneler bir sorum olacak.sünnetten sonra bebişler çok ağlıyorlar mı? sonrası çok sıkıntı oluyor mu acaba?
Doğumun ertesigünü oldu benim oğlum hiç anlamadık nasıl iyileştiğini çok kolay oldu. Herhangi bir mızmılıda olmamıştı. Sizde inşallah kolayca atlatırsınız cnm
Bizde de aynı durum var. Yiyor ama doymuyor. İllede süt yada mama.
Ya kızlar akşama ne yemek yapıyorsunuz? Kopya çekeyimmmm

Evet cnm heralde tam doymaya başladıklarında artık istemeyecekler arkasından süt.

Akşamki menüm et sote+ pilav+ çorba ve zeytinyağlı enginar:)) tabiki hepsini bugün yapmadım:))

bu arada dedesi ayşecike yürümeyi öğretiyor..
diyorum daha erken diye,, yok, adam çok hevesli.. :1:
ayşecikin de en hoşuna giden şey ayakta durmak..
ayaklarının üstüne yük vermiyor babam..
bizimki de yavaş yavaş adımlıyor.. görmeniz lazım.. :106:

$394822_508566665855263_30827057_n.webp:55::emir_bebek::38:

ben bugün bir çaykaşığından biraz fazla pekmezi sulandırdım, az ekmek içi katıp yedirdim..

canım dünkü kontrolde doktor bize kahvaltı tarifi verdi.3 ölçek devam sütü, 1 yemek kaşığı pekmez,3-4 cici bebe, 1 kibrit kutusu kadar tuzu alınmış peynir, nohut büyüklüğünde yumurta sarısı.yalnız yumurta bir gün durup bir gün verilecek.bugün yaptım.oğlum yüzünü ekşite ekşite zorla birkaç kaşık yedi.hiç hoşlanmadı:1: heralde gün geçtikçe alışır.

ben de öyle düşünüyorum.inşallah yanımdan götürdüklerinde fazla ağlamaz yavrum.

Ne bileyim üzüluordum ya. Ama toparladı çok şükür. Şimdi iyi. 6900 gr 69 cm.

Ah canım ıhlamur falan verseydin. En iyi ilaç anne sütüymüş. Madem sütünde var bol bol emzir bence. Çok geçmiş olsun.
sana da geçmiş olsun diyen herkese de çok teşekkür ederim canım tüm bakımlarını yaptım şifa Allah'tan..Libyana cım sana da geçmiş olsun...
saol canım, hamdolsun daha iyiyim..

çok sevindim...
johnsons baby şampuan kullanıyorum ben..
ayşecik de emziği sadece uyuyacaksa alıyor, haricen verirsek oyuncak gibi elinde evirip çeviriyor, emmiyor..
3-6 ay, silikon, nuk kullanıyoruz bu ara..
yeninisi alacağım ama benim de bi fikrim yok..
ben de o yazdığım linktekinden alsam mı diyorum ama senden başka da kimse ne kullandığını yazmamış hiç de duymamıştım bugüne kadar 99 diye birşey emzik ben de nuk kullanıyorum ama silikon almamıştı inşallah bu sefer alır...
dişiniz hayırlı olsun öncelikle...sünnet konusu benim de kafamı çok kurcalıyor ama hala hemofili testi netleşmediği için beklemedeyiz sünnet olduktan sonra tecrübelerini paylaşabilirsen çok iyi olur...şimdiden hayırlı olsun inşallah çok rahat atlatırsınız...
Karnım ağrıyor sabahtan beri. Akşam acı yemiştim ondan sandım bi baktım doğumdan sonra ilk kez adet olmuşum:s adet olmak güzelde şu ağrılar hala varr:((
yaaa ben de olmak istiyorummmmmmm :19:
Ben de bunu veriyorum doktorumuzun tavsiyesi ile oğlum bayılıyor:))
normal süt mayalamadan direk bu verilebiliyor mu ben de yoğurdu tutturabilecekmiyim diye çok endişeliydim verenler var demek ki bana da gün doğar :)

ayneen..
önce bi saat uğraşıyorum uyusun diye
sonra kedi gibi etrafında dolaşıyorum, uyansın de seveyim diye:16::1:

canım dünkü kontrolde doktor bize kahvaltı tarifi verdi.3 ölçek devam sütü, 1 yemek kaşığı pekmez,3-4 cici bebe, 1 kibrit kutusu kadar tuzu alınmış peynir, nohut büyüklüğünde yumurta sarısı.yalnız yumurta bir gün durup bir gün verilecek.bugün yaptım.oğlum yüzünü ekşite ekşite zorla birkaç kaşık yedi.hiç hoşlanmadı:1: heralde gün geçtikçe alışır.
dr bana da bulamaç yapabilirsin dedi..
ama ben ayrı vermeyi tercih ederim..
görüntüsü ve kokusu benim için bile itici :25:
tadı da malum, o bulamacı cocuk nasıl yesin :19:

ben de öyle düşünüyorum.inşallah yanımdan götürdüklerinde fazla ağlamaz yavrum.

canım bende bugün ilk kez kahvaltı verdim kızıma ama dediğin gibi öğüre öğüre 2-3 kaşık zorla yedirdim hiç sevmedi. Ben labne peyniri 1/4 yumurta sarısı bayat ekmek içi ve anne sütü karıştırdım ama kızım sevmedi bende bi süre vermiycem iyice alışsın ek gıdaya öyle vericem.

Kızlar ben kızıma ne versem ya dudaklarını büzüyor yada öğürüyor yoğurt verdim dudaklarını büzdü zorla yedirdim yayla çorbasını hiç sevmedi kahvaltıdan nefret etti:37::37: ne vereceğimi şaşırdım meyve suyu ve sebze çorbasını sevdi (sevmekten kastım azda olsa yedi) başka ne versem bilmiyorum birde kızlar benim kızım en fazla şu kahvaltılık cam recel kaseleri varya minik onunla veriyorum zor yiyor sizin bebekleriniz ne kadar tüketiyor?

e hani evlenince..
doğurunca gidiyordu bu ağrılar:44:

canım ben de verdim birkaç kez aynı bu püreden..
ama yediği zaten tadımlık.. 2-3 yemek kaşığı.. maksat; tanışsın, alışsın..
aynen sonrasında bizimki de deli gibi emiyor :1:

http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...amileydim-simdi-anneyim-811.html#post28317257

bilmiyorum aynı mı bende de şu var.. ama henüz kullanmadım
Akıtmaz Kulplu Bardak 125ml 742 - Beslenme Vakti / Alıştırma Bardakları Ürünleri WeeBaby Kalitesiyle

Cenacim benimki en altta lila rengi olan 30 cclik tabii bizimkinin rengi lila degil

Kızlar ben kızıma ne versem ya dudaklarını büzüyor yada öğürüyor yoğurt verdim dudaklarını büzdü zorla yedirdim yayla çorbasını hiç sevmedi kahvaltıdan nefret etti:37::37: ne vereceğimi şaşırdım meyve suyu ve sebze çorbasını sevdi (sevmekten kastım azda olsa yedi) başka ne versem bilmiyorum birde kızlar benim kızım en fazla şu kahvaltılık cam recel kaseleri varya minik onunla veriyorum zor yiyor sizin bebekleriniz ne kadar tüketiyor?
şimdiye kadar hep emdiği için bizimki de aynı tepkiyi veriyor..
ilk başta merak edip ağzını açıyor, bir iki keyifle yutuyor..
sonralarda zorluyor.. ben de tadımlık veriyorum..
yediği püre 2-3 yemek kaşığıdır..
sütlü pirinçli kaşık mamasına bebe bisküvisi ekleyince 60 cc anca..
arada bi meyve suyu veriyorum, ona bile temkinli..
zamanla alışacaklardır diye düşünüyorum..
birden öyle doyumluk yemeleri beklenemez..
kademeyle yedikleri ölçü artacaktır diye.. :40:

Cenacim benimki en altta lila rengi olan 30 cclik tabii bizimkinin rengi lila degil
evet bende de var, rengi yavruağzı gibi :1:
Mini Bardak Set 30 ml 741 - Beslenme Vakti / Alıştırma Bardakları Ürünleri WeeBaby Kalitesiyle

kimsecikler yok, ben kaçanzii:10:
yemeği fırına atayım, orucumu açayım.. görüşmek üzere slm ve dua ile.. :54:

Son düzenleme:

Mini Bardak Set 30 ml 741 - Beslenme Vakti / Alıştırma Bardakları Ürünleri WeeBaby Kalitesiyle

Ohh ne güzel Allah kabul etsin canım

canım zaten doyumluk beklemiyorum 1-2 yemek kaşığı yese onada razıyım biraz önce tarhana çorbası yaptım ilk kaşıktan sonra dudaklarını büzdü bidahada açmadı kaşıkla dudaklarını açmaya çalışıyorum zorluyorum yok yediremedim. Tokmu acaba diye denemek için elma suyu verdim ilk kaşıkta zorla verdim tadını alınca o büzülmüş dudaklar aralandı :)) şapur şupur içti. Sıkıntım benim kızım sadece uykusunda emiyor ek gıdayı dört gözle beklemiştim ama hiç tahmin etmediğim kadar zor olcak gibi inşallah dediğin gibi olur ilerde düzelir. Ben kaşık maması vermedim bi onu deneyeyim belki sever

benimkisi hiçbirşey yemiyor. Ek gıdaya ilk başladığım zamanlar verdiğim herşeyi yiyordu sonra zırt diye kesti yemeği,bir hafta ara verdim geri başladık ama değişen birşey yok. Birde bebeklerin mideleri kendi yumrukları büyüklüğünde olurmuş o yüzden çok fazla birşey yemelerini beklemeyin.

Bende istiyorum artik lütfennnnn.gözün aydn cnm
Saol şekerim darısı başına...
Vay vayyy! Yok ya eve geldim eşim aradı ne var yemekte diye daha karar vermeedim dedim. O da çok acıkmış gelirken hazır tavuk dönerlerden almış. Evdede lavas vardı döner yaptık. Al sana bendeki akşam yemeğii. Biraz utansam mı acaba:((

canım zaten doyumluk beklemiyorum 1-2 yemek kaşığı yese onada razıyım biraz önce tarhana çorbası yaptım ilk kaşıktan sonra dudaklarını büzdü bidahada açmadı kaşıkla dudaklarını açmaya çalışıyorum zorluyorum yok yediremedim. Tokmu acaba diye denemek için elma suyu verdim ilk kaşıkta zorla verdim tadını alınca o büzülmüş dudaklar aralandı :)) şapur şupur içti. Sıkıntım benim kızım sadece uykusunda emiyor ek gıdayı dört gözle beklemiştim ama hiç tahmin etmediğim kadar zor olcak gibi inşallah dediğin gibi olur ilerde düzelir. Ben kaşık maması vermedim bi onu deneyeyim belki sever

Canım benimki de sevmediği şeyleri ağzına koymuyor. Meyveleri zor yiyor mesela. Hatta neredeyse hiç yemiyor meyve. Yada tatlı olan şeyleri sevmiyor. Bunları da gün geçtikçe öğreniyorum deneyerek. Sevdiği şeyleri de ( yoğurt, çorbalar ) yarım çay bardağından fazla içmiyor zaten. Öğün olmuyor yani. Deneyerek damak tadını anlarsın bence. Birde daha yeni alışıyorlar. Sevdiği 1-2 şey bulursan onlar üzerinden çeşitlilik yaratabilirsin.

Son düzenleme:
topik ne kadar da sessiz herkes tv mi izliyor nerelerdesiniz biz de öksürük devam ama zorla da olsun uyudu oğluş umarım iyi bir uyku çeker de rahatlar yavrucak...

mrb kızlar eşim yarın sabah bel fıtığından ameliyata giriyor ben de son hazırlıklarla meşgulum bize dua edin

kızlar birkaçgündür bahsettiğim öksürük meğer hastalık belirtisiymiş grip geçmiş oğluma :( memleketteyken oldu muhtemelen çünkü yoldan gelirkenden beri bir garipti çocuk eşim çok laf çarpacak diye korktum ama Allah'tan çok sakindi burun spreyi ve şurup kullanacaz yavrum öksürükten uyuyamıyor o kadar uykusu var ki ama öksürük bölüyor uykusunu burnu tıkalı genzi de cayır cayır akıyor dedi doktor :( geceleri de her kalkmaya su içinde değiştirirken de uykusu bölündü diye ağlıyor zaten memeyi o kadar kesik kesik alıyor ki açlıktan nasıl ayakta duruyor bilmem bizim aşımız da haftaya umarım o zamana kadar geçer 4. ay aşısında hastaydı çocuğum iyice perişan olmuştu aşıdan :( sizler de aşı olan herkese geçmiş olsun diyorum darısı bizim gibi olmayanların başına..bizim doktor hala daha ek gıdaya geçirmedi tarttı ama kilosunu söylemedi sana az gelir şimdi gibi espriler yaptı ama benim uğraşacak halim yoktu çocuğun hasta halinden şu anda da uyurken bakayım dedim içerden öksürük sesleri geldikçe içim parçalanıyor nolur dua edin :( çabucak iyileşsin Rabbim hepimizin bebişlerini korusun...

Hayırlı günler hanımlar nasılsınız.. Biz pek iyi değiliz.. Ben ve eşim griptik.:2: en sonunda Elif Ebrar da grip oldu..:30::14:

2 gündür huzursuzdu.. geceleri çok uyumuyordu.. acaba dişmi çıkartacak dedim kendi kendime.. dün akşam durmaksızın çığlıklar attı yavrum..
:84: sanki böyle " ahh, ovv" yani acı çeker gibi ağlıyordu.. en sonunda eşim dayanamadı acile götürdük.. dr. baktı görünüşte birşey yok dedi. idrar tahlili istedi. ama kızım iyice huysuzlandığı için tahlili veremedik..
Gece de ağla ağla bir hal oldu yavrum.. bütün gece hiç emmeden uyudu..
:59: Sabah biraz neşeli gibiydi.. baktım zor nefes alıyor. eşime dedim bu kız grip olmuş zor nefes alıyor.. hemen burun aspiratörüyle burnunu çektim ama çok dolmuş.. şimdi hapşurdukça mukus akıyor.. sol gözü de akıyor.. Eşim sabah hastaneye gidip idrar testi için torba aldı çişini yaptığı gibi götürdü. şimdi hastanede sonuç bekliyor bakalım ne olacak.. :26:

Birde dün hastanede dr.u beklerken bir çocuk getirdiler alelacele.. kız 4-5 yaşlarında var.. Havale geçirmiş..
:43: acili kapattılar o yüzden biraz.. gece eşim dr.u aramıştı kızı yoğun bakıma almışlar.. dr. onunla ilgileniyormuş.. Allah ailesine yardım etsin.. O kıza ve tüm hasta bebeklere şifa versin İnşaalah..:14::14:

Bu arada bugün bana milupa'dan ilk kaşığım seti hediye geldi..
:21: hero baby'de yalan oldu..:1:

canlar geçmiş olsun genzi doluysa bizimkinin burnunu acildeki aspiratörle boşalttılar,evdekiyle olmuyor. aynen benimki de inliyordu iştahsız olmaları çok normal yemeden durabilir doktor ısrar etmeyin biraz yese yeter demişti
öksürük uzun sürüyor maalesef:(

Neeeeee 7 miiiiii kahvaltı saati. Biz 10sa 11 de kalkıyor kızımla valla öpüş koklaş saat 12 yi buluyo yataktan çıkmamız.anam ben ne zaman yedircem bu öğünleri. Esim diyo zaten listeyi görünce bu cocuk ya yicek ya uyuyacak boyle şey mı olur ya diye. Haklı valla. Zaten ben doktorun verdigi listeyi iyice şaştım. Benim kiz pure seklinde sevmiyor anladım brokoli çorbasından 1 kasik yetmeyen cocuk dün misafirim vardı brokoli haşlamıştım yoğurtla verdim nerdeyse bı kase yerdi az verdim ben geç olduğu içn. Napicagimi şaşırdım . Doktorumuz Şubat'ta kahvaltı demişti en geç o olcak diye. kalktım labne peyniri verdim azcik ağlıyor daha ver diye. Ben de bı kasik kadar verdim ekmek iciyle azcik haspam bide çiğniyor;). Ama meyve piresini yuzume puskurtuyo. Şimdi ben napiyim anamın usulüne mı doneyim sizce masada ne varsa ver kızım diyo:)

anne usulü gibisi yok galiba

6 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Hazır mama günde iki öğün 20-30 ml/kg verilmelidir.
Meyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Muhallebi: 1 öğün (20.00)

pediatri portalı.

muhallebiyi nasıl yapıyorsun canım?

Back
X