Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydın annişleeer.Bizde bu sabah aşımızı olduk geldik uyuyor şimdi kuzum.Çokta tırsıyorum huysuzluk ateş olacak diye.Her anne gibi huysuzluğa razıyım yeterki ateşimiz çıkmasın.Doğru düzgün yememesine rağmen 400 gr almış kızım.Hemşire iyi dedi.Biz çok iştahsızız bu sıralar ne ek gıda ne mama nede anne sütü içiyor doğru düzgün ve geceleri çok sık uyanıyor.Normalde 4-5 saat kesintisiz uyurdu şimdi yarım saatte bir kalktığı oluyor.Çok yorucu.Gece uyanıncada illa memeye yapışacak yoksa uyutmak mümkün değil.Sütümde çok az,sık uyanıncada hiç birikmiyor.

Birde kayınvalidelerden konuşulmuş gene:) çocuk bakma konusunda benim kayınvalidemin eline kimse su dökemez herhalde :) çok iyi kıvırıyor bu işi ve bayılıyor torunlarıyla vakit geçirmeye ama maalesef aynı şehirde değiliz:( bize gelmelerini sabırsızlıkla bekliyorum 15 tatilden sonra geleceklermiş,o zaman bizde kocişle kendimizi dışarılara atacağız:)

Sonra görüşürüz öpüyorum tüm bebişleri gıdılarından.

10gündür adetimi bklıorm gelmıo doğumdan sonra 2.kez adet görecektm ama hala yokk dün akşamdan beri kasıklarımda özellikle sol kasık tarafımda bi agrı var sanki içi yara olmuş gbi dayanılmıcak bi agrım yok ama nie agrıo anlamıorm adetm gelcektr die avunuorm zaten adet düzensizliği vardı bnde hamile kalmadan önce bi düzene sokamadık iyimi doğumda işe yaramadı...off nezamn geccek bu agrı neyin nesiki???:31:
Sabahtan beri adet sancisi cekiorum cnm dedigin gibi benimde sol tarafimda bi aci var sizlama gibi anlamadim benxe bu agriyi ayaklarimizi usuttuk belkide.
Günaydın annişleeer.Bizde bu sabah aşımızı olduk geldik uyuyor şimdi kuzum.Çokta tırsıyorum huysuzluk ateş olacak diye.Her anne gibi huysuzluğa razıyım yeterki ateşimiz çıkmasın.Doğru düzgün yememesine rağmen 400 gr almış kızım.Hemşire iyi dedi.Biz çok iştahsızız bu sıralar ne ek gıda ne mama nede anne sütü içiyor doğru düzgün ve geceleri çok sık uyanıyor.Normalde 4-5 saat kesintisiz uyurdu şimdi yarım saatte bir kalktığı oluyor.Çok yorucu.Gece uyanıncada illa memeye yapışacak yoksa uyutmak mümkün değil.Sütümde çok az,sık uyanıncada hiç birikmiyor.

Birde kayınvalidelerden konuşulmuş gene:) çocuk bakma konusunda benim kayınvalidemin eline kimse su dökemez herhalde :) çok iyi kıvırıyor bu işi ve bayılıyor torunlarıyla vakit geçirmeye ama maalesef aynı şehirde değiliz:( bize gelmelerini sabırsızlıkla bekliyorum 15 tatilden sonra geleceklermiş,o zaman bizde kocişle kendimizi dışarılara atacağız:)

Gecmis olsun bizde pazartesi olduk asimizi huysuzluk olmadi ama gece atesimiz yukseldi cok degil 37.8 e kadar cikti paranox s fitil var onu verdim yanima aldim sabaha kadar kontrol ettim sende tetikte ol gece cikiyor genelde ates ne guzel kv bakiyormus yakinda olsa boyle mi olur bilinmez tabi simdi bi ozlem oluyor :) bnm kendi annem cok bakiyor sagolsun genc kv me gore ve ilk torun hem hevesli hem cok seviyor bizde firsattan istifade haftasonlari birakip sinema avm gezme tozma yapiyoruz :1: bizimki 200 gr almis gece sik uyaniyor emior ama sut ax gunduzde meme veremiyorum su sut konusuna cok kafam bozuluyo azaldigindan beri arttiramadim :(

Sabahtan beri adet sancisi cekiorum cnm dedigin gibi benimde sol tarafimda bi aci var sizlama gibi anlamadim benxe bu agriyi ayaklarimizi usuttuk belkide.

Gecmis olsun bizde pazartesi olduk asimizi huysuzluk olmadi ama gece atesimiz yukseldi cok degil 37.8 e kadar cikti paranox s fitil var onu verdim yanima aldim sabaha kadar kontrol ettim sende tetikte ol gece cikiyor genelde ates ne guzel kv bakiyormus yakinda olsa boyle mi olur bilinmez tabi simdi bi ozlem oluyor :) bnm kendi annem cok bakiyor sagolsun genc kv me gore ve ilk torun hem hevesli hem cok seviyor bizde firsattan istifade haftasonlari birakip sinema avm gezme tozma yapiyoruz :1: bizimki 200 gr almis gece sik uyaniyor emior ama sut ax gunduzde meme veremiyorum su sut konusuna cok kafam bozuluyo azaldigindan beri arttiramadim :(

ilk çocuğumda aynı şehirde oturuyorduk,bakıyordu Allah için.Benim kendi annem onun kadar sabırlı değil valla.İlk çocuğumda hep yememe problemi vardı ne oyunlar yapıyordu unu yedirebilmek için,ben bile onun kadar uğraşmıyorum.Çocuğumu ona emanet edince gözüm arkada kalmaz. yani.
Benim sütüm oldum olası azdı şimdi iyice azaldı,sinir oluyorum.Mamayıda 60 cc zor içiyor çok açsa.Yoksa 30cc kafi geliyor ona.Hiçbirşey yemniyor içmiyor şimdide beni bu bunaltıyor,çok kafaya takıyorum.

kızlar bizim paşayı kahvaltıya başlatmayı düşünüorum kahvaltıda normal yedigimiz yumurtalardanmı haşlayıp versem bıldırcın yumurtasınımı haşlasam bilemedim bıldırcın yumurtası herşeye çok faydalı diye biliorm siz bıldırcın yumurtsı kullandınızmı hiçç bebişlerinze yada kullanmayı düşünüormusunuz???
kahvaltı ögünlerinizde neler var???

kızlar bizim paşayı kahvaltıya başlatmayı düşünüorum kahvaltıda normal yedigimiz yumurtalardanmı haşlayıp versem bıldırcın yumurtasınımı haşlasam bilemedim bıldırcın yumurtası herşeye çok faydalı diye biliorm siz bıldırcın yumurtsı kullandınızmı hiçç bebişlerinze yada kullanmayı düşünüormusunuz???

ben oğlumda normal yumurta kullanmıştım.Geçenlerdede tv de bir doktor bıldırcın yumurtasının hiçbir esprisinin olmadığını sadece boyut olarak daha küçük fakat daha pahalı diyordu :)

görümcem çocuklarına hep bıldırcın yumurtası veriyordu ama benim çocukla aralarında bir fark yoktu,zayıflık desen ikiside zayıftı ve onun oğlu daha çok hasta oluyordu.

tercih meselesi tabi, ben bıldırcın yumurtası vermeyi düşünmüyorum normal yumurta vericem.

aynısını bende oğluma yediriyordum ama nedense son 3-4 gündür kıvamımı yoğun geliyor yada afacan yeni tatlarmı arıyor ne yemiyor çorba yoğurt verdim dün bayıla bayıla yedi meyve püresine saldırıyor ama çorbayı gördümmü ağzını kitliyor farklı sebzelerle yapıyoruz oysaki kerevizide denedim fasulyeyide herşeyi yiyordu birkaç gündür nazarmı aldı yavrum nedir isteksizleşti

ama kaşıkla birşeyler yedirmek çok zevkli değilmi insan daha bir doyduğuna ikna oluyor sanki :)

Benim kızda 2-3 gün cok güzel yiyo sonra isteksizlesiyo ağzını kitlemeye başlıyo sonra değişiyor surekli yani. ama nazar oluyorlar gercekten büyük bı ihtimal benim ki degiyodur:)

tatlım dün eve giderken bir mağazada gördüm yürüteç hiç düşünmeden aldım eve geldim gülümserin resimde gösterdiğinden sallanan sandalye oluyor önünde de baya şarkılı markılı oyun tablası var ay benim afacan bayıldı 3 saat indiremedik indiriyim dedikçe ağlıyo :) bende dedim alsın hevesini rahatta maşallah iyiki seni dinlemişim valla eltiminkinin ön kısmı çok genişmiş demekki onda öne düşüyordu aldığımda cuk oturdu hiç düşmedi alt tentesini açmadım henüz şimdilik ayakları yukarda yavaş yavaş alıştıra alıştıra adımlatırım ama içim çok rahatladı annem bütün gün i,ş yapamıyorum diye söylendikçe içim içimi yiyordu şimdi oğlumda rahat eder oda işlerini halleder birde mama sandalyesini aldıkmı benden iyisi yok :)) onuda çözdüm sanırım adam yerli üretim chicconun ürününün aynısını yapan bir firmadan bahsetti onu getirtecek fiyatı da 150 falan olurmuş kalitesine de garanti verdi en ufak bir kırık deformasyon vs olduğunda hemen getir üreticisine veririm dedi adamda babamın arkadaşı zaten ohh çok mutlu oldum burnumun dibindeymiş aradığım meğerse ama mağaza aslında halı mağazası oda ayrı ilginç :) geçerken oyun halısı baksammı dedim ana içeri bir girdim beşikler arabalar pusetler neler neler sağ gösterip sol vuruyor amcam :9: dedim abi sen nerdeydin bunca zaman internetten aldım herşeyini bebek arabasının tekerleği kırıldı geçen gün al başına bela satan adam diyor fabrikasına götür fabrika konyada gidiş geliş kargo zaten 100 tl babam dedi ben hallederim telle kaynak maynak yapmış eskisinden daha sağlam oldu buda bana ders oldu bir daha asla internetten büyük eşya almam alsamda e-bebek gibi firmalardan alırım gittigidiyorda satıcı firmalardan aldığım ürünlerde satış sonrası hizmet sıfır

ay ne çok konuştum

ee nasılsınız hanımlar

oğlum gece çok sık uyanmaya başladı ya 2saatte bir acıkıyor emziriyorum üzüntüden sütüm azaldı tabi doymuyor gidip sma mama yapıyorum gelene kadar basıyor çığlığı gecede 4 kez bu maratonu yaşıyoruz bakalım cumartesi doktorla konuşucam acaba dişlerimi huysuzlaştırdı

Benim kizda cokkkk uyanıyor artik gece oturdum ağladım sinirimden. Uykusuzluk insanı cok bunaltıcı kızıma kızıyorum ben de sonra da kendime kızıyorum:(

oğlumunnn dişi cıktııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı uykusuz gecelerimizin sürekli aglamalarımızın ve huysuzlugumuzun meyvesi pirincimiz damagımızın üstüne cıkmayı basarmıs tam olarak diş görünümü nü alması ne kadar sürer bilmem ama artık o büyük sıkıntıyı atlattık sanırım yada ben öyle umuyorum :)

tünaydınn güzel anneler ve minnoşş bebeklerii:)
gece 3 buçukta uyuduk birce hanımın ancak uykusu geldi,saat 11 e kadar belki 4-5 defa uyanarak uyudu.başım kazan gibi :))

Sagol tatlim gercekten zor bi donem ama alisiyorlar kolay kolay doktorumuz demisti bebekler gurme gibidir diye cok dogru sevdigi sevmedigi tatlar var mesela ben cam rendeyle elma armut rendeleyince mumkun degil yemio oguruyo hatta kusuyo artik kavanoz pure veriyorum onlari yiyor meyveleride sularini sikip oyle vericem artik biberonla icsin tazataze

hepsinin damak zevki farklı,benim kızım kavanoz mamalarına öğürdü mesela cam rendeyle verilen elmayı armutu hüüpletio:))
aman bi şekilde yesinler beslensinler de gerisi boş.
doktorumuzun söylediğine göre bebeklerimizin damak zevkleri bizim aile olarak beslenme tercihlerimize göre şekillenirmiş..bakalım öyle mi olacak gerçekten:)

Off karnim cok agriyo adet oldum. olsa bi dert olmasa bi dert bi parol iceyim. kizinda altini degistircem malum kokular gelmeye basladi

benimde doğumdan sonra çok ağrılı oluyor ve yoğun:(
o malum kokular evimizin vazgeçilmez kokusu oldu yerim o popoyu:)

hayırlı sabahlar canlarımmmmm.. Nasılsınız bu sabah..? :21:

Çok değişik bir isimmiş.. Anlamı nedir..?:31:

çok uzun zaman isim aradık 10-15 tane isim beğendiremedim eşime aileme,en son ''Birce'' dedim.''Türk Dil Kurumunun sözlüğünde bile var öztürkçe bi isim'' dedim ve ikna ettim:)))
biricik,tek demek anlamı :)
göbek adı da Elif ama kimliğe yazdırmadık sadece kulağına okundu.

Benim kızda 2-3 gün cok güzel yiyo sonra isteksizlesiyo ağzını kitlemeye başlıyo sonra değişiyor surekli yani. ama nazar oluyorlar gercekten büyük bı ihtimal benim ki degiyodur:)

Benim kizda cokkkk uyanıyor artik gece oturdum ağladım sinirimden. Uykusuzluk insanı cok bunaltıcı kızıma kızıyorum ben de sonra da kendime kızıyorum:(

nazar olayına ben de inanıyorum.
eskiler he kimsenin yanında emzirme,altını açma vs derler belki de haklılar.
''ek gıdaları çok güzel yiyo'' diye ballandırarak anlatmamak lazım galiba ama ben de seviniyorum yiyince herkese anlatmak istiyorum,olimpiyat madalyası kazanmış giibi oluyorum.
mutlu ve gururlu :))))

geceleri benm kızım nerdeyse 1-1,5 saatte bir uyanıyor artık ama açlık olduğunu sanmıyorum bu ay 550 gr almış.sanırım diş huzursuzluğu..

Ben ilçedeyim normalde. Buradan köy yumurtası alıyorum ama kv lere götürsem bayatlar bende gidince ne yapsam diye düşünüyordum. Bu çözüm olabilir. Bilenler varsa cevaplasın lütfen.
oğlumunnn dişi cıktııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı uykusuz gecelerimizin sürekli aglamalarımızın ve huysuzlugumuzun meyvesi pirincimiz damagımızın üstüne cıkmayı basarmıs tam olarak diş görünümü nü alması ne kadar sürer bilmem ama artık o büyük sıkıntıyı atlattık sanırım yada ben öyle umuyorum :)

Ayy gözün aydın canım maşallah oğluşuna.. Darısı bize inşallah

maşallahhh.
hayırlı olsunn:)) diğerleri ağrısız sızısız patır patır çıkar inşallahhh:))

darısı bizim başımıza..

benim kızım da 2 gündür bayaa bayaa emekliyor :))

hayırlı olsun dişinizzzz darısı başımıza canım:nazar:

ben normal yumurta veriyorum canım menü de de reçel cici bebe az ekmek içi katıcam biraz daha alışsın tuzsuz peynir ve ıhlamur var

darısı başımıza inşallah hayırlı olsun :34:

SEBZE ÇORBALARINIZA ZEYTİNYAĞI KATMAYA BAŞLADINIZ MI NETTE 7. AY OLARAK YAZIYO AMA TUZ DA KOYMUYORUM DA ZEYTİNYAĞINDA KARARSIZ KALDIM :44:

Cnm aynı bizi anlatmışsın oğlumla, benimkide sık uyanıyo, ve emmek istiyo, ama zaten sütüm az, bide sık uyanınca birikmiyo, kafayı yemek üzereyim, sağınca 30-40cc anca çıkıyo, öyle görüncede çok bunalıyorum, çok uğraştım artsın diye ama olmuyo, yeter artık çok yıprandım, keseyim memeden diyorum ama yok yapamıyorum, kıyamıyorum, alıyorum yine sağma makinesini elime başlıyorum sağmaya azalmasın diye, sabah emiyo, çalıştığım için öğle arası gidiyorum ama o zaman uyuyo oluyo, bende sağıyorum, azalmasın sütüm diye, bide akşama emerse emiyo, sonrada hep uykuda, 2 yada 3 saatte bir. Sütüm az olduğu için devam sütü vereyim diyorum 60ccden fazla içmiyo, günde 500ml süt hedefini nasıl tuttururuz anlamış değilim.

ben normal yumurta veriyorum canım menü de de reçel cici bebe az ekmek içi katıcam biraz daha alışsın tuzsuz peynir ve ıhlamur var

SEBZE ÇORBALARINIZA ZEYTİNYAĞI KATMAYA BAŞLADINIZ MI NETTE 7. AY OLARAK YAZIYO AMA TUZ DA KOYMUYORUM DA ZEYTİNYAĞINDA KARARSIZ KALDIM :44:

Ben 5.aydan beri 1 çay kaşığı kadar katıyorum, o zaman hergün yemiyordu ama, şimdi hergün sebze vermeye başladım yine 1 çay kaşığı ekliyorum.

reçel yerine pekmez verebilirsin bence canım zeytinyagıda bnce hasını bulursan mutlaka kullan derim çok faydalı hem rahat kaka yaptırır:34::1:

slm kızlar nasılsınız? kızımın dişi çıktı bitanecik.yumurta konusuna değinmişsiniz. bildiğim kadarıyla bıldırcın yumurtasının normal yumurtadan hiç bir farkı yok sadece fiyatı pahalı. bu nedenle normal yumurta verebilirsiniz.

Hayırlı olsun dişiniz canım.. Gözünüz aydın..:16: Diş buğdayı yapacakmısın?:31:

tünaydınn güzel anneler ve minnoşş bebeklerii:)
gece 3 buçukta uyuduk birce hanımın ancak uykusu geldi,saat 11 e kadar belki 4-5 defa uyanarak uyudu.başım kazan gibi :))

çok uzun zaman isim aradık 10-15 tane isim beğendiremedim eşime aileme,en son ''Birce'' dedim.''Türk Dil Kurumunun sözlüğünde bile var öztürkçe bi isim'' dedim ve ikna ettim:)))
biricik,tek demek anlamı :)
göbek adı da Elif ama kimliğe yazdırmadık sadece kulağına okundu.
Bende zor isim beğendirdim eşime yok Türkçe olacakmış..:36: Tuhaf isim olmayacakmış.. Falan filan..:99: O Elif istedi ben Ebrar istedim Elif Ebrar oldu..:16:

maşallahhh.
hayırlı olsunn:)) diğerleri ağrısız sızısız patır patır çıkar inşallahhh:))

darısı bizim başımıza..

benim kızım da 2 gündür bayaa bayaa emekliyor :))
Maşaallah size..:16: Bizde yakında emekleriz herhalde.. Çünkü sürekli yüz üstüne dönüyor..:emir_bebek:

slm kızlar nasılsınız? kızımın dişi çıktı bitanecik.yumurta konusuna değinmişsiniz. bildiğim kadarıyla bıldırcın yumurtasının normal yumurtadan hiç bir farkı yok sadece fiyatı pahalı. bu nedenle normal yumurta verebilirsiniz.

Sizinde dişiniz hayırlı olsun...:16: Darısı bizim başımıza İnşaallah:16:

Selamlar kızlarrr, dün oğluma ilk defa brokoli verdim bugün feci gazlı sabahtan beri nasıl pırtlıyor ve birazda kaka yapıyor, brokoli böyle bir durum yaratırmı?? Tecrübeler varmı??

günaydınnnnnnnnnnn
aynen bu durumdayım

Eki Görüntüle 614741

dün akşam gene ateşlendi kızım doktora götürdük grip başlangıcı olabilir dedi hafif boğazda kızarıklık görmüş
dişleri kabarmış ama diş ateş yapmaz dedi enterasan :53: neyse kan tahlili yapalım ona göre antibiyotik veririz
dedi yaptırdık offf acayip ağladı yaa kızım :43: neyse allaha şükür birşey çıkmadı kanda ateş düşürücü varmı dedi var dedik
bir de fitil yazdı ılık duş aldırın bunları kullanın en geç 2 güne kadar geçer geçmezse tekrar getirin dedi :26:
kızım huzursuz uykusu var ama uyuyamıyor yavrum benim eee tabi doğal olarak bizde ayakta işe zombi gibi geliyorum
neyse kızım iyileşsinde başka birşey istemem dün akşam kandildi sözde kuran okuyacaktım ama kısmet olmadı ona da üzüldüm:26:
Geçmiş olsun cnm inşallah iyileşir biran evvel kuzucuk

Bende azıcık zeytinyağı katıyorum doktorumuz söyledi

fatmazra sizede geçmiş olsun cnm ama bence bir doktora göstermelisin. Göz bu Allah korusun ihmale gelmez.

bende sebze püresine başladığımızdan beri içine koyuyorum,sindirimi kolaylaştırıyor hem

Kiyamam ya ara ara oyle donemlerden geciyorlar sen uzulme.gecer tabi dis olabilir bizde dis belirtisi yok daha. evet annenin babanin bile degermis allah korusun yavrularimizi. sen nw marka aldin yuruteci cnm ?

Massimo Ricco Combo Sallanr Yrte oyunsnscombo Massimo Ricco Anne / Bebek / ocuk Bebek Yrteler Kullanan Var m?

canım bunu gibi ön kısmında daha fazla oyuncağı var 65 liraya aldım ama yerli üretim markasına bakmadım enhoş toys gibi bişey yazıyordu

kızlar sanırım yumurta kızıma alerji yaptı.
3 gündür veriyorum ağzının kenarlarında kırmızı noktacıklar çıktı:(
ya da pekmez mi yaptı acaba:s

Back
X