Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydınnnnn..... Sabah sabah bizde düştük yollara, gidiyoruz bakalım. Bu arada süpriz bi şekilde il dışı tayinleri açıldı yeniden. Kayseri için bizim branşta fena değil sayı. Eşim en kötü köyleri bile yazacak, gelme ihtimali yüksek. Öyle olursa şubata kadar yada 1 yıla kadar ayrı kalacağız sanırım. Ne senaryo yazdım ama:)) ama sonuçta iyi birşey olacak kayseriye gitmiş olacağız inşallah. Kader ağlarını örüyor mu neee? Kızlar dua edin hakkımızda hayırlısı olsunnn.
Busmaicim ben kerem yapar bu işi gb hissediyorum, sen biraz sabret yeter:)
Pembişim sabah okuduğumda aynı saatlerde uyandık bacım, ohh sen yemeğini yaptın hiç değilse, ben kalhvaltı hazırlayabildim sadece.

Günaydın kızlar , sağolun canselin dediği gibi biraz gözlemliycem olumluysa devam, değilse kapatırım yeniden...
Bugün kursa gitmem gerektiği içim öğleden sonra bezliycem anneme bi de bu işi yüklemiyim kadın zaten ikisiyle zor başediyo :KK45:
Aryam,ilbilge,eagle, pembiş kolaylıklar yeni dönemde.. Aryam ; tayin konusunda hakkınızda hayırlısı olsun...ne güzel yerleşik düzene geçmenize az kaldı insallah ...

Busmai; vallahi aynı şeyi düşünüyorum ben de bazen, ne gerek var sultanlıktan başını kalabalığa sokup dert çekmeye :KK45: Ama düzen böyle işte napalım , kendi istemediği sürece; kızımı 30- 35 e kadar evlendirmiycem ama :KK60:

Hepimiz için sağlıklı huzurlu bi gün olsun (;

Günaydın herkezee.. yorucu ve kötü bir günün ardından turp gibi karşınızdayım şimdi. neydi o yaaa. ölüyorum sandım. hiçbirşey yapmaya halim yoktu. sanırım rüzgar çarptı. sinüzüt problemimde vardı. ıslak saçla dışarı çıkıp rüzgar yemenin zararları. eşimi aradım geldi aldı beni akşam. hergün yanımda ağrkesici taşırdım. sabah çanta değişikliği yapmıştım. ilacı almamışım. yakınımda eczanede yoktu. gidip almaya hiç halim yok. sonradan bi gripin buldum oda ne fayda etti nede etmedi. leyla gibiydim. offf neyse. allhtan çabuk toparladım.

Günaydın kızlar , sağolun canselin dediği gibi biraz gözlemliycem olumluysa devam, değilse kapatırım yeniden...
Bugün kursa gitmem gerektiği içim öğleden sonra bezliycem anneme bi de bu işi yüklemiyim kadın zaten ikisiyle zor başediyo :KK45:
Aryam,ilbilge,eagle, pembiş kolaylıklar yeni dönemde.. Aryam ; tayin konusunda hakkınızda hayırlısı olsun...ne güzel yerleşik düzene geçmenize az kaldı insallah ...

Busmai; vallahi aynı şeyi düşünüyorum ben de bazen, ne gerek var sultanlıktan başını kalabalığa sokup dert çekmeye :KK45: Ama düzen böyle işte napalım , kendi istemediği sürece; kızımı 30- 35 e kadar evlendirmiycem ama :KK60:

Hepimiz için sağlıklı huzurlu bi gün olsun (;

Kız annesi olmak zorr şekerim. hayatı boyunca iyi şeylerle karşılaşsın inşallah. 30-35 de çok geç ama yaa.

Günaydınnnnn..... Sabah sabah bizde düştük yollara, gidiyoruz bakalım. Bu arada süpriz bi şekilde il dışı tayinleri açıldı yeniden. Kayseri için bizim branşta fena değil sayı. Eşim en kötü köyleri bile yazacak, gelme ihtimali yüksek. Öyle olursa şubata kadar yada 1 yıla kadar ayrı kalacağız sanırım. Ne senaryo yazdım ama:)) ama sonuçta iyi birşey olacak kayseriye gitmiş olacağız inşallah. Kader ağlarını örüyor mu neee? Kızlar dua edin hakkımızda hayırlısı olsunnn.
Busmaicim ben kerem yapar bu işi gb hissediyorum, sen biraz sabret yeter:)
Pembişim sabah okuduğumda aynı saatlerde uyandık bacım, ohh sen yemeğini yaptın hiç değilse, ben kalhvaltı hazırlayabildim sadece.

Canımmm. çok sevindim. inşallah hayırlısı olur. herşey gönlünüzce olsun. insan kendi hayatını yaşamayı özlüyorr. inanırmısınız diyorsunuz ya hani off sepet sepet çamaşırım var, ütüm var v.s yorucu olsada insan onları yapmayı bile özlüyor. keşke kendi evimde yaşasamda bunları hep yapsam. sürekli birilerinin buyuruğu altında sadece onun kurallarına uymak zorunda olup yaşamak okadar zor ki.

Colicos geçmiş olsun , Allah şifalar versin ... Yarın istirahat etmek iyi gelir sana insallah .. Yok canım alınmayız biz, siz huzursuz olmayın yeter ki :KK60:

Busmai. Ilk gün nasıl gidiyo canım, ben de öğle uykusunda bağlamadım , altına alt açma minderini serdim , uyanır uyanmaz oturtayım dedim istemedi huysuzlandı. Sonrasında ikna ettim , üç tane de külot var zaiyat olarak :-) Bir de halı kenarı ile bir kısım parke, olur o kadar napalım ..
Geceden sabaha kupkuru uyanıyo, tamamdır bence bu iş, insallah öğrenirler kolayca :KK46:

Kardeşin için en hayırlısını versin Allah , insallah sen de düğüne kadar normal kilona inmiş olursun , bir fıstık görümce de seni görürüz insallah (; darısı da başıma, ben de görümce olmak istiyorum artık ya hu..

Pembiş işleri bitiremedi galiba , kolay gelsin cnm, benim de var 2-3 makine yıkanacaklar... Hiç bitmiyo ki zaten. Sepet hep dolu hep dolu ..

Nfk, ben de anlatmadım ama uyanınca yazık bi gidip boynuna sarılasım geldi suçluluk duygusu ile :KK45: Bilinç altımızda neler yatıyo acaba, çocukluğumuza inmek lâzım :KK48:

Dilanaz, nerelerdesin bi ara okuduğunu gördüm sanki..

Babamız iş yemeğine gidecekmiş , geç gelicek, sanki çok erken geliyo da normalde :D neyse çocuklarla başbaşa bir akşam daha, Allah'ım sağlık huzur versin hepimize....

Hayırlı akşamlar hepinize..
Saol canım. toparlandım çok şükür. başka şansımda yok zaten.

Tuvalet eğitiminiz konusunda maaşallah walla. hem kuzucuklara hemde size.

İlk iş günüm baya yoğundu arkadaşlar. Sabah okul, öğlen kendi evime bi uğradım, ev toz içinde, iyi bi temizlik lazım, gözümde büyüdü baya:KK42: Sonra tekrar kayseri, öğlen yemeği... Aryayı halası götürmüş, oraya gittim oturdum biraz, sonrasında kuzen ve çocuklarla avm ve oyun alanı yaptık. Eve gelip tekrar aryayla oyna derkeeeennn, pertim şuan:rolleyes: Yol da yoracak galiba biraz:KK64:
Günüm böyle geçti, aryayı uyutup uzandım daha kalkamadım. Bi duş ve uyku iyi gelecek...

Canım yaaa nekadar da hareketli geçiyor günün. yolda yorucu oluyor zaten. neyse allah sağlık versinde herşey de zamanla yoluna girer umarım.

oh valla sabah 9 da evden çıktım 16.30 da döndüm... bu hafta keyif haftası ilan ediyorum. hergün başka biyerde kutlama yapıcam:KK66: arada vicdan yapıyorum ama şeytan ağır basıyor "bu senin hakkın " diye bağırıyor.

Hiç bozma keyfini şekerim. maaşallah sana.

Fena değil canım :) ama çok sıkıldım gün boyu keremdeydi gözüm
2 kere lazımlığa, 5 kere yerlere.. İlk gün için fena değil bence, tabi kendi söylemedi tam yapacağını anlayınca ben oturttum. Kaka hiç yapmadı bugün yarına bekliyoruz :D
Annemi çağırdım yarına çünkü çok bunaldım
Ama yöntem çok aklıma yattı, klasik yarım saatte bir tuvalete oturtma işi hiç sarmıyordu beni. Bunda bütün gün izliyorsun belden altı çıplak; sanki daha iyi farkına varıyor ama yorucu. Çünkü sürekli tetiktesin sürekli başındasın hiç iş yapamıyosun .Normalde zaten 2 kişi olması lazım başında, ben yalnız yapıyorum o ayrı.. Eşim de akşam bıdı bıdı etti ne acele ediyormuşum falan, sonunda bi gün söyleyecekmiş uğraşmaya ne gerek varmış

Ay darısı başıma her an pes edecek gibiyim :) halıları kaldırdım koltuğa pike serdim
Sen ne sabırlı kadınsın ya :) kocan kıymetini bilsin
Bugün ne düşündüm ,bunalmıştım zaten "aklı olan kadın evlenmez" :)

Azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz. öğrencek hayırlısıyla.

Hayirli sabahlar.. Namazdan sonra uyuyamayinca kendime gicik oluyorum.:KK67:

Busmai, baslamak bitirmenin yarisi derler. Cok da dogru. İlk gun performansiniz da gayet iyi. Bizimki bir kez lazimliga gerisi yerlere seklinde olmustu. :confused:
Sana tavsiyem, cis-kaka yaptigi saatleri not al. Gercekten cok ise yariyor. Simdi surekli takiptesin, ama birkac gun sonra o saatlere gore hareket ediyorsun. Takip isi gercekten stresli. Ama sinyal verebiliyor cocuk. Bizimki elini bacaklarini arasina tutunca anliyordum cisi geldigini. Kakasi gelince de gozleri daliyor. O an yakaladiysam oturttuyordum. Ama 4-5 gun zorlugu, sonra alisiyor. Pamuk helvacim, sana da Allah kolaylik versin bacim.

Pembisim, yeni sezonu actin demek. Hadi hayirli olsun.. Tum calisanlara kolayliklar..:KK68:

Eaglee, hergun kutlama mi yapacaksin??:-)

canım niye uyuyamıyorsun acaba. uykuyu da alamayınca sersem gibi oluyor insan.

pembis yemegi sabahtan mi yapıyorsun. Allah kolaylik versin. bizim ipek böceğide efe abisinin yolunu izliyor. nerdeyse 1 aydir sabah 5.30 da kalkip bir dahada yatmiyor. ne zor büyüdü bu velet

Sizi görünce halime şükrettim. bizimkide erkenci ama bukadar değil.

Kız annesi olmak zorr şekerim. hayatı boyunca iyi şeylerle karşılaşsın inşallah. 30-35 de çok geç ama yaa.
O işin şakası tabii de Allah hayırlısını nasib etsin .. Ama mesala ben 23 yaşında evlendim okul biter bitmez , şimdiki mantığımla düşündüğümde 23 çok erken, çok şükür evlilikle alakalı bir sorun yaşamasam da birazcık daha geç evlenseydim diyorum ...
29- 30 yaşında daha yeni evlenen arkadaşlarım oldu, e onların da evliliği güzel, bebekleri de olacak, aceleye lüzum yokmuş :D bekârlık hayatının da iyice tadını çıkartıp evlenmek lâzımmış diye düşünüyorum (;

Canımmm. çok sevindim. inşallah hayırlısı olur. herşey gönlünüzce olsun. insan kendi hayatını yaşamayı özlüyorr. inanırmısınız diyorsunuz ya hani off sepet sepet çamaşırım var, ütüm var v.s yorucu olsada insan onları yapmayı bile özlüyor. keşke kendi evimde yaşasamda bunları hep yapsam. sürekli birilerinin buyuruğu altında sadece onun kurallarına uymak zorunda olup yaşamak okadar zor ki.

Haklısın canım Allah kolaylık versin ve en yakın zamanda evinin hanımı olmayı nasib eylesin...
Ama bir arada kalınca artık o kv gelin çekingenliği yabancılığı kalmıyordur diye düşünüyorum , mesela benim de kayınvalidem 2000 km uzakta, geldikleri zaman uzun kalırlar veya biz gidince kalırız.
Ama gittiğimde meselâ buzdolabını açarım , iş varsa yardım ederim veya o gelince samimi davransın çekinmesin isterim, o an yemeği canım istemediyse domates peynirin yok mu derim, yani çok resmi olsaydık da birlikte yaşam 10 gün de olsa geçmezdi...

Ay kızlar sağolun da okula gidip bakınca okullara biraz baya arada kaldık çünkü okullar çok uzak ve dağ köyü genelde. Eşim oralarda nasıl yapar yada yapabilir mi bilemiyorum kendisine bıraktım artık o kararı. Ama kayseriye giriş yapabilmemiz için de biraz böyle zorluklar çekeceğiz artık heralde.

Dönüş yolundayız, bugün tayin işlerini araştırmaktan başımı alamadım aryayı da aramayı unuttum:) yemek yedi mi uyudu mu hiç bilmiyorum. Öğleden sonrada anneme gideriz büyük ihtimal. Akşam da avm de işimiz var. Zaten bu hafta tayin işleriyle de yoğun geçer. Yine koşturmacalı bir gün beni bekler anlayacağınız. Hepinizi öpüyoruuuummm

herkese merhaba:KK66:

yanımdaki iş arkadaşım izne çıktığı için onun işleride bana kaldı çalışıp duruyorum :KK47:

busmai süpersin valla azmini takdir ediyorum pes etmek yok yola devam darısı başımıza sizde benim aklımı çeliyorsunuz bende başlasam mı diye şeytan dürtmüyor değil ben erken olduğunu düşünüyorum aslında üşendiğime tabi ama bakalım bakıcımızda çok ısrar ediyor başlayalım çocukda rahat etsin diyor kısmet artık :KK66:

pempiş
siz ne güzel bir gelin görümce oldunuz öyle maşallah size :nazar:
efeciğede ayrı maşallah koca delikanlı gibi çıkmış fotolarda :KK66:
ohhh artık bütün planlı işler bittik artık rutin hayatına dönme vakti geldi iş ev yemek temizlik offf:KK45:

nfk canım ya inşallah gönlünüze göre bir ev bulursunuz çıkar elbet bir yerlerden :KK66:
ayşeciğin ayağı nasıl oldu şimdi hayret halbuki canları acıdıklarında söylerlerdi niye söylemediki acaba yavrum ya o_O

colıcos kızz arada bir kocalardan birşey saklamak iyidir (masum şeyler tabikide) herşeyi söylersen olmaz yani :KK48:

aryam tayin işlerine yoğunlaşmısın canım inşallah sizin için hayırlısı olur güzelim kayseriye yerleşmiş olursunuz böylelikle:KK66:

pamuk helva tatil kısa ve huzurlu geçti demek ne güzel evim evim güzel evim :KK68:
bende erken evlenenlerdenim bazen keşke daha geç evlenseydim desemde genede iyiki eşimle evlenmişim demişimdir

dün akşam eşim mesaiye kalacağım diyince eve gidip melisayı aldım beraber carrefoura gittik
hediye gelen bir ürünü değiştirecektim şansıma o mağazada varmış onu değiştirdik sonrasında carrefour içindeki
oyun alanını gördü melisa tabi mecbur girdik biraz oyalandı oyun alanında 3 yaşından küçükleri almıyorlar ama sağolsun ablamızdan rica ettik oda bir 15 dakka oynasın dedi melisada deli gibi koştutup oynadı enerjisini attı iyi oldu

sonrasında yemek yedik sonra baktık babamızdan hala ses yok biraz daha mağaza gezelim dedik gezerken bizim için çalışan babamıza bir hediye aldık akşam verdik çok hoşuna gitti :KK68:

bu arada emzirmeyi bıraktık biliyorsunuz bugün göğüslerim özellikle sol göğsüme zor dokunuyorum acıyor acaba süt mü doldu sizdede olmuşmuydu ??? sağmak mı gerekir sağarsam süt gelmeye devam eder diye sağmak istemedim ama :KK64:

Şeker portakalım beğenin için teşekkürler canikom. Sütü sağmayın diyolar devamı gelir diye ama çok da birikirse iyi olmaz. O yüzdennnnnn çok acıtırsa azıcık sağ rahatlat. Bi de nane tüket az su iç şu dönemde ;)

Nfkcım sana yazmayı unuttum. İçim gitti Ayşeciğin ayağını yara yapmış sandalet deyince :( yavrum diyememiş de :( ne kötüdür ayakkabı vurması.. Geçmiş olsun diyim.

Busmai den halledecen bu işi. Ama sorunlusun kızım sen; yormasana kendini :D

Colicoscum geçmiş olsun. İg olayına üzüldüm.

Pamuk helvacım sakın kızını zorlama aynen dediğin gibi :) evlilik kötü değil ama bir kadının yükünü yüzde binbeşyüz arttıran bişi. Yani geç oldun güç olmasın :D

Canselim ya İpekcan şu topikte çeke çeke Efeye çekmeyeydi ne iyiydi :D ama er geç büyüyecekler dimi????? :D

Aryammm hakkınızda hayırlısı olsun canımmm. Ama bence eşin zorlanır öyle sizden ve medeniyetten uzak :/

1174+055.jpg

Bugün güzel ve pratik tatlı yapma araştırmasına girmiştim. çok olumlu yorumlar okuyunca sizinlede paylaşmak istedim. bilginize.... Bu tatlıyı denemelisiniz bence.

Not: Beni tatlı krizi tuttudaaa.

MALZEMELER: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1,5 kahve fincanı sıvıyağ 2 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı kakao 8 çorba kaşığı un 1,5 çay kaşığı karbonat KREMASI: 4 su bardağı süt 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 5 çorba kaşığı şeker 125 gr labne peyniri 1 poşet krem şanti 1 paket vanilya

YAPILIŞI: Öncelikle kreması için sütü bir tencereye alıp içerisine un ,nişasta ve şekeri koyup ocakta kaynatıyoruz. Kaynayan karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.Krepler için yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. İçerisine diğer malzemeleri de koyup kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.krep tavasını ısıtıp yarım kepçe kadar hamurumuzdan alıp tavanın ortasına koyarak kepçenin yardımıyla dağıtıp pişiriyoruz.Pişen krepleri ağzı kapaklı bir kaba koyup yumuşak kalmalarını sağlıyoruz.Bu işleme hamur bitene kadar devam ediyoruz.Diğer tarafta ılıyan kremaya labne peyniri, toz krem şanti ve vanilya koyup mikser yardımı ile çırpıyoruz.Kremayı kreplerin aralarına sürüp rulo sarıyoruz.Sardığımız krepleri ağzı kapaklı bir kaba dizip buzdolabında bir gece bekletiyoruz.

Back
X