Önce kendi günahlarını temizle diyen yakın arkadaş

Oruç tutmayan insanları bir salsak mi ya? Sonuçta bakmak zorunda değil kimse kimsenin hikayesine paylasimlarina.

Bende ramazanda oruç tuttum ve en çok bu bı şey yiyenlere sürekli bı şeyler denmesine sinir oluyorum.

Arkadaşınız haklı kendinize bakın bence de

Sadece maddiyat durumu değil aslında. Bazı insanlar da mesela hastalık vs durumlarından dolayı yiyemiyor paylaşılan şeyleri. Yaptığım ekmek dahi olsa paylaşmıyorum ben o nedenle herkesin alabileceği yâda yapabileceği şey olabilir ama perhizi var diyeti var.

Eleştiriye gelemeyen insanlardan hazzetmem. Olgun insanlar böyle yapmaz. Arkadaş dediğin kişi de yanlış yaparsan seni uyarır. Seni kendine getirir. İnsan kendisine söyleneni “akıl süzgecinden” geçirmeli. Bi kendine dönüp bakabilmeyi öğrenmeli. İlk eleştiride arkasını dönüp de kendini savunmaya geçmemeli.

Ayrıca arkadaş deyip de anlattığımız dertlerimiz, duygu ve düşüncelerimiz arkadaş tarafından kullanılıyorsa ilk fırsatta karşımıza ısıtılıp getiriliyorsa bu kişiyle arkadaş değiliz demektir.

Sizin bu arkadaşlıktan demir alma vaktiniz çoktan gelmiş.

Bazı şeyler boşuna yaşanmıyor. 10 yıllık arkadaşın üstünde bile durmamasi gereken bir şeyi unutmamış. Bundan sonra arkadaşınızi gozlemleyin ona göre
ya tamam ya devam dersiniz.

Oruç tutmayanlar ile alakası yok ki. Mübarek ayda dikkat edelim hak almamaya gibisinden söylemiş yoksa herkes oruç sen yemek paylaşıyorsun dememiş . Benim anladığım bu

Oruç tutmayanlar ile alakası yok ki. Mübarek ayda dikkat edelim hak almamaya gibisinden söylemiş yoksa herkes oruç sen yemek paylaşıyorsun dememiş . Benim anladığım bu
Belki kadının dini hassasiyetleri yok. Mübarek ay, hak almak kavramları bir şey ifade etmiyor.

Bi an aynı ortak ark mı sahibiz diye düşündüm malesef bazı insanlar böyle iyiyken çok iyi ama biraz haksız olduğunu söyleyince kalp kıracak her şeyi rahatça söylüyorlar .. mesela ark aram düzeldi Benim görüşüyorum ama o kalp kırıklığı. Hep var ve artık kalpten yakın hissedemiyorsun

Yok değil tabii ki tepkisi aşırı olmuş o konuda haklısınız. 10 yıllık arkadaşlığı ne bu duruma sokacak ne de bitirecek bi sebep bu bana göre. Belki onun da o sıra başka bi şeye canı sıkkındı size patladı. Hiç böyle bir durum yaşamadıysanız siz de gemileri hemen yakmayın. Buradan gelecek yorumlarla dolmayın diye diyorum bunu. Güzelce konuşursanız bi ortak paydada buluşabilirsiniz diye umuyorum.

Oruç tutmayanlarla ilgili bir şey demedim.
Sonuçta mübarek ay olarak bahsettim

Belki kadının dini hassasiyetleri yok. Mübarek ay, hak almak kavramları bir şey ifade etmiyor.
Ama bu karşısındaki insanı grupta ifşa edip kinlenecek kadar büyük bir sebep de değil bence
Ben öyle düşünmüyorum deyip bildiğini yapmaya devam edebilirdi

10 yillik arkadaş oldukları için konu sahibi biliyordur arkadaşının dini hassasiyeti olup olmadığını. Bu şekilde söylediğine göre demekki en azından müslüman diye düşünüyorum.. Ayrıca tepkiyi o an verse anlarım sonradan ortak grupta değil.

Bakmasın? Yani insanlar sosyal medyayı paylaşım için kullanıyor. Kimi yediğini, kimi gezdiğini, kimi okuduğunu, kimi eşini, sevgilisini, çocuğunun fotoğrafını paylaşıyor.

Girmesin bu kadar rahatsız olan kimse? Ben bu tiplerden aşırı rahatsız oluyorum mesela. Bakma ? İbadet kişinin şahsi yaptığı eylemdir.

Herkesin şahsi görüşü madem rahatsız oldu o an tepki verseydi ben paylaşmayı seviyorum diye sonradan içinde tutup ortak grupta kusmamalı kinini.

Ama bu karşısındaki insanı grupta ifşa edip kinlenecek kadar büyük bir sebep de değil bence
Ben öyle düşünmüyorum deyip bildiğini yapmaya devam edebilirdi
Bence de değil ama kendi hassasiyetlerimizle hareket edip karşımızdaki insanları yargılamamayı öğrenmeliyiz.

O sadece örnekti.

10 yıllık arkadaşsınız ama demek ki sizin onda hiç krediniz yokmus ki söylediğiniz gün cevabını verdiği sözün lafını 3 gün sonra tekrar açıp kırıcı şekilde konuşmuş. Tamam kimse kimsenin hayatına karışamaz ama kac yıllık arkadaşın bir sözüne de bu kadar yükselinmez. Sizi doldurmak istemiyorum aslında ama ben olsam çok soğurdum o kişiden. Birinden soğuyunca da zaten o kişiyle pek görüşmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…