Evet haklısınız. Bu tarz herhangi bir özel durumu da olmadığından emin olduğu kısıtlı bir çevreyle paylaşıyor olabilir bunu demek istedim.Sadece maddiyat durumu değil aslında. Bazı insanlar da mesela hastalık vs durumlarından dolayı yiyemiyor paylaşılan şeyleri. Yaptığım ekmek dahi olsa paylaşmıyorum ben o nedenle herkesin alabileceği yâda yapabileceği şey olabilir ama perhizi var diyeti var.
Tamam belki burada haklısınız. Söylememem gerekiyordu . Peki aldığım tepki normal mi sizce ? Objektif olarak gördüğüm için burada sizlere soruyorum . Bir de ilk defa dediğim bir şey olduğunu tekrar belirteyim sürekli yaptığım bir şey değil yaniMesele arkadaşınızın dini hassasiyetleri değil. Mesele kendi hassasiyetlerinizle hareket edip karşınızdaki insanı yargılamanız.
Oruç tutmayanlarla ilgili bir şey demedim.
Sonuçta mübarek ay olarak bahsettim
Herkesin tepki verme biçimi farklı. Bana yakın arkadaşım böyle bir şey söylese “sana ne lan mok kafa” der geçerim. Ama arkadaşınız çok kızmış belli ki. Etki karşılığı bir tepki almışsınız, bu tepki arkadaşınızın karakteriyle uyumlu anladığım kadarıyla. Size ağır geldiyse ona karşılık siz de kendi karakterinize göre bir tepki vermelisiniz.Tamam belki burada haklısınız. Söylememem gerekiyordu . Peki aldığım tepki normal mi sizce ? Objektif olarak gördüğüm için burada sizlere soruyorum . Bir de ilk defa dediğim bir şey olduğunu tekrar belirteyim sürekli yaptığım bir şey değil yani
Herkesin şahsi görüşü madem rahatsız oldu o an tepki verseydi ben paylaşmayı seviyorum diye sonradan içinde tutup ortak grupta kusmamalı kinini.
Amacım onu abes bir yanlıştan döndürmekti ve dediğim gibi ilk defa bir eleştiride bulundum ona karsi. Bana göre davranmasını beklemedigim için günah benim dedikten sonra peki o zaman dedim zatenŞimdi siz ona böyle dedinizde elinize ne geçti. Amacınız neydi ? Herkesin size göre davranmasını bekleyemezsiniz. Abes bir uyarı olmuş. Bide ağzına terlikle vursaydınız sus bakim yaramaz diye tam olurdu. Bazen ilişkilerimizde farkında olmadan rollerimiz değişebiliyor... buda sizi itici yapıyor. Banada sevimsiz gelir böyle arkadaş. Bence arkadaşlık, dostluk bu değil çok daha başka bir şey.
Abes yanlış size göre abes yanlış, belli ki arkadaşınıza göre değil. Kaçırdığınız nokta o ve halen aynı şeyi söylüyorsunuz. Bana göre mesela yemek fotoğrafı ya da içkili fotoğraf paylaşmak yanlış değil, demek ki arkadaşınıza göre de değilmiş.Amacım onu abes bir yanlıştan döndürmekti ve dediğim gibi ilk defa bir eleştiride bulundum ona karsi. Bana göre davranmasını beklemedigim için günah benim dedikten sonra peki o zaman dedim zaten
Yanlıştan döndürmek ne allah aşkına? Size göre yanlış olan her şey genel geçer yanlış mı? Ne beklediniz gerçekten? “Ah evet arkadaşım, yıllardır bu konuda yazılır çizilir ama ben mağarada yaşadığım için haberdar olmamışım, senin uyarınla silkelendim kendime geliyorum. Bundan sonra asla yemek paylaşmam” falan demesini mi?Amacım onu abes bir yanlıştan döndürmekti ve dediğim gibi ilk defa bir eleştiride bulundum ona karsi. Bana göre davranmasını beklemedigim için günah benim dedikten sonra peki o zaman dedim zaten
Arkadaş arkadaşı uyarır, uyarabilmelidir de zaten. Sadece bu konu için değil, her şey için geçerli. O kadar bananeci olduk ki, bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasındayız. Dinimizde bile emri bil maruf nehyi anil münker hepimize farz. O yüzden ben bu konuda sizi haklı buldum, pekala da uyarırsınız bi yanlış görünce. Yeterki uslup düzgün olsun, toplulukta yapılmasın uyarılar.Amacım onu abes bir yanlıştan döndürmekti ve dediğim gibi ilk defa bir eleştiride bulundum ona karsi. Bana göre davranmasını beklemedigim için günah benim dedikten sonra peki o zaman dedim zaten
Mesafe koymak mı? Direk çıkarın hayatınızdan. Sizin yaptığınız hoş değil ama onun da yazdıkları ağır olmuş.Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Siz ilk defa diyorsunuz da belki de ilk değildir. Gayri ihtiyari ağzınızdan kaçmıştır Bi kaç kez uyarmışsinizdir onun da içinde birikmiştir.Yani şuana kadar hic ama hiç onu kıracak bir şey yapmadım yapsaydım zaten hemen saydirirdi yine. O yüzden sanırım en iyi mesefa koymak
O günah bu günah demedim ki. Oradaki olay da günah olayı değil aslında zaten yanlış yaptığını anlatmaya calismak. İlk defa dediğim bir şey ayrica. O kadar yıllık arkadaşa böyle tepki vermek gerçekten normal mi ?
Sizin yaptığınızda hoş değil, onun yaptığıda. Sizi kibar bir şekilde uyardıktan sonra ve siz peki o zaman dedikten sonra tekrar tekrar hıncını alamayıpta üstünüze gelmesi, grupta konuyu açması yanlış. Bu noktada kendinizi ezdirmeyin. Dediysem dedim iyi ettim canımımı alacaksın git işine benle muhattap olma diyin. Arkadaşınızın yerinde olsam cevabınızı bir kere veririm sonra istersem muhattap olmam olur biter, grupta rezil etmeye çalışmak falan nedir. Bu ikiniz arasında bir mesele. Sizi ortak arkadaşlarınıza karşı küçük düşürmeye çalışmakla, ara bozmaya çalışmakla ayıp etmiş. Gerçi şöyle tekrar tekrar düşündüğümde kız zaten bu konuyu arkadaşlarınızın arasında illaki konuşacaktı arkanızdan söylemek yerine direk pat pat ulu orta dökmüş her şeyi buda kabul edilebilir sanki gibi geldi farklı bir yandan baktığımda bilemedim arafta kaldım ilk defa bir konudaAmacım onu abes bir yanlıştan döndürmekti ve dediğim gibi ilk defa bir eleştiride bulundum ona karsi. Bana göre davranmasını beklemedigim için günah benim dedikten sonra peki o zaman dedim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?