Önemli bir karar vermem için fikir istiyorum

Evet dindar bir insan. 5 vakit namazlı, cumaları hiç kaçırmaz. Yapamadığı tek şey hac şu an. Evlenince birlikte hacca da gitmeyi istiyorum inşallah dedi zaten bu yüzden de karşı gelemiyorum. Ailesinde tesettür var ama açık da var az da olsa.
Şimdi tamam dese de evlendiğinde baskı kurar. Strese girdim yaaaa. Kabus gibi.
Evlilikten sonra durumun kötüye gidebileceği düşüncesiyle net karar alacağım bu yüzden.
 

Senin kapanmak gibi bir niyetin varsa çevremde mesela evlendikten sonra hatta evlenirken kapanmış ve evliliği devam eden var. Ailesi kapanmasını istediği halde kapanmayıp evlenenen de var. Senin öyle bir niyetin var mı? Esas soru bu.
 
Ayril bence
 
Bu lafı için bozuldum söyledim de zaten özür dilerim yanlış cümle kurdum dedi sonra ama zaten çok soğudum artık.
 
Bastan sona falso , nasil sevdiniz bu adami 5 sene boyunca?
Tuylerim diken diken oldu okurken , kapatip alacagim oyle mi?? Sanki hayvan pazarindan parasini verip hayvan aliyor terbiyesiz , yapmayin nolur ya , kadinlar musade etmemeli boyle laflara , boyle herifleri de hicbir kadinin kabul etmemesi gerekiyor , anca boyle akillanir bunlar
 
Hassas konular, biz dini hassasiyetleri olan iki insan olarak bile eşimle, ibadet noktasında birbirimize baski uygulamayız. İçten gelen birşey çünkü bu.

Evlendikten sonra eşiniz namaz kılmanız da isteyebilir. Yada evlenseniz ileride çocuk yetiştirme de farklı düşünceleriniz olabilir. O yüzden eslerin bu gibi konularda benzer hassasiyetler de olmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Hadi aynı olmadılar, birbirlerine baskı yapmayacak anlayışta olmalılar en azından, o anlayışta sizin sevgiliniz de yok gibi duruyor.
 
Tesettürlü biriyle çıksaymış o zaman. Ne ala ya, olduğu gibi beğen sonra dayatma yap. Keşke 2 sene önce bu muhabbet açıldığı zaman kesip atsaydın...
Zaten ara ara tartışmalarımız bu yüzdendi. Yine dönüp barışa barışa yıllar oldu. Ben hep onun karakteri düzgün diye istemedim ayrılmayı. İkimiz birbirimize karşı ciddiydik ama artık son noktaya geldim.
Evet çok zaman geçti bu kadar uzatmayı hiç istemedim de bu vakte kadar gelmemizin sebebi sevgi saygısıydı zaten ama evlilikle birlikte işler değişirse ben kendimi değiştiremem ve sorun çıkar bu yüzden netlik istiyorum artık ve çok büyük ihtimalle ayrılacağım. Dün gece konuştum baktım eskisi gibi muhabbete dönmeye çalışıyor iyi geceler deyip yattım. Şimdi de konuşmuyoruz.
 
Bu konularda en önemli olan senin ne hissettiğindir biz ne dersek diyelim.. başlık açtığına göre seni gerçekten rahatsız etmiş bu konu, ve sen kapansan ve evlenseniz mutlu olacağını sanmıyorum. Kültür karmaşası zaten yaşıyosunuzdur sadece bu konuda değil başka konularda da. Evlilik önemli bi mevzu kapanmadan evlenemeyiz diyebiliyosa sen onun muhafazakar tavırlarını kabul ederken o senin kapanmamanı kabul edemiyorsa sorgulamak gerekir. İnşallah mutlu olcağın kararları verirsin
 
Seni kapatıp öyle mi alacakmış. Paket servis mi istiyor. Ciddi ciddi bu adamla evlenmeyi düşünmek O bile algılayamadı benim beynim.
 
Kapanmayı hiç düşünmüyordum zaten ailemde çevremde de pek görmeyince aklıma gelmiyordu açıkçası. İlk zamanlar bana ısrarsız şekilde dile getirince, az bir düşüncem vardı içimden gelirse öyle kapanırım şimdi düşünmüyorum diyordum ama şimdi sürekli dile geldiğinden midir bilmiyorum bunaldım hiç düşünmüyorum dedim bir de en önemlisi düğünden önce istediği için durum ciddileşti. Düğün olunca açık gelinlik istemiyor yani (ben onca yıldır kapalı gelinlik hayali kurmadım ki sonuçta)
 
En sinir olduğum şey. Kadına kapanma konusunda baskı yapılması.Bu haliyle evlenirseniz tek sorununuz tesettür olarak kalmayacaktır. Yaşam tarzlarınız, hayata bakış açınız ve beklentileriniz bile farklı olabilir. Bir arada yaşamadan anlayamayacağınız şeyler, evlenince sorun olarak karşınıza çıkabilir.
Evlilik iki tarafın büyük ölçüde uyum yakalamasıyla sürdürülebilir bir şey.Şimdiden yapılan bu dayatmalarla bu iş ikiniz içinde hayırlı sonuçlar getirmez diye düşünüyorum.
 
Pişman olup özür diledi o laf için ama ben de o kadar bozuldum ki kopma noktam o oldu. Ben onun ahlakını sevdiğimden, sonuçta kötü bir şey istemiyor belki ileride içimden gelir de kapanırım diyerekten sürdürdüm ama bu ara ciddi ciddi son kararımı vereceğim dün zaten o yüzden mesaj attım evliliği düşünmüyorum artık.
Ben namaz konusuna asla karşı değilim mesela ama tesettür konusu bana ağır geldi kaldıramadım. Normal konularda aşırı anlayışlıdır. Davranmasını bilir, konuşmasına dikkat eder ama tesettür konusunda son konuşmalarımız noktayı koyduracak artık.
 
İnşallah, teşekkür ederim.
Önceleri çok ısrar etmediği için karşı değildim aslında yine bir ihtimal veriyordum fakat tam ciddileşme noktasındayız ve evlilik gibi önemli bir karar için risk almak istemiyorum. Ailelerin de uzak şehirlerden olması çok düşündürüyor zaten.
 
Ne güzel koymuşsun postayı, aferin! Kendine saygını yitirmemişsin, koca her zaman bulunur ama kendine saygını yitirmemelisin. Eğer kapalı bir çevrede yaşıyorsa kendine kapalı bir kız bulacaktı en başta. Böyle açık kız beğenip onun ailesini, düşüncelerini, yaşantısını hiçe sayıp ailesine uydurmaya çalışmasın kimse.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…