canım hakkınızda hayırlısı olsun ,tedavininn sonunda yüzünüz gülsün inşallah.neden canım hep farklı dr.muayene ediyor.senin dr.kim.benim dr.hale hanım şimdiye kadar sadece dr.izin gününde farklı dr.muayene etti beni oda fikrim alınarak oldu.canım zaten embriyoları dondurmak istediğini sana transfer günü soruyorlar.benimde dondurulmuş embriyolarım vardı.transfer günü 5.güne denk getiriliyor önce soruluyor şu kalitede şu kadar embriyolarınız var.dondurmak istermisiniz eğer sen kabul edersen işlem yapılıyor.seninde 5.güne beklemeleri gerekiyordur eğer sağlıklıysa embriyolar dondurulurdu.herkesin bakış açısı,beklentileri farklıdır.peki transferin oldumu canım.
bence de onu bastan soylemeliler...biz nerden bilelim...yani benim acikcasi 8 tane embrio kaybetme cok zoruma gitti, bunun icin o kadar ugras ugras...benim transferimde 5.gün olmuştu balstokist transferiydi.11 tane embriyodan sadece 3 tanesi kalmış 5.güne.tabi tedavideyken soramamıştım bende sonradan aradım merkezi.embriyoların hepsi aynı kalitede olmuyomuş.5.güne kadar dayanabilen embriyolar kaliteli olanları oluyomuş.dolayısıyla diğerleri o güne kadar bekleyemediği için bana da sormamışlardı dondurmak ister misiniz diye.ama bunu baştan söylemeleri gerekiyo tabi.biz nerden bilelim dimi....
ınsallah
herhalde yazin tedaviye basladigimiz icin ve tatil gunlere denk geldigimiz icin bize farkli doktorlar bakiyordu: Hande hanim, hale hanim, guvenc bey, bir de bir tane daha adam onun adini hatirlamiyorum...onun icin benim doktor kim bilmiyorum...her halde herkes))
canim, embriolari dondurulmak icin sormalilar biliyorum ama bizi sormadilar...hatta esim sordu 2 tane kalan embrio donduralim mi....oradaki kadin bir defa sasirip bakti..dedi yarina bakalim...ama yarin 6ci gun oluyor ve herhalde olecekler...oyle ben 8 tane embrio kaybetmis oldum...5ci gune kadar her gun ariyorduk hep hersey guzel gidiyorlar soyluyorlardi...daha 4 gununde 8 tane embrio cok iyi gelisiyor diyorlardi...ama 5 gun 4 tane olmus 2 tane yavas gelisen ve 2 tane normal kalmis...1 gun icinde hersey degismis...boyle bir sey gormedim
esime genetik test yap dediler...orada yaptik...ama onun sonucu biz ancak transfer yaptiktan sonra aldik...o zaman genetik testin ne anlami kaliyor...
Ne bilim..yani basarili hikayeler de oluyor...ama ben beyenmedim
bu arada sonuc negatif
simdi ya umut ya alman hastaneleri dusunuyoruz
antalya tup bebekte 2 tane basarisiz deneme oldu...ama adamlar gercekten ilgileniyorlar..yani bu konuda hic bir sikayetim yok...cok iyiler
bence doğru seçimler yapmışsın alman hastanesi ve umut tüp bebek merkezi tüp bebek tedavisinde çok başrılı bir merkezler
inşahlah herşey bu sefer güzel gider........................
bende umut tüp bebek merkezinde tedavi gördüm çok memnun aldım herşey çok güzel gitti tedavim bitti sonuç bekliyorum
bence de onu bastan soylemeliler...biz nerden bilelim...yani benim acikcasi 8 tane embrio kaybetme cok zoruma gitti, bunun icin o kadar ugras ugras...
bir de eger 4 tane kaldiysa...ben cok israr ediyordum 3 tane transfer edilsin diye...bu benim 3cu denemeydi ve 3 tane istiyordum...yine de 2 tane transfer edilmis...ve 2 tane transfer edilecek diye ben fotografi gorunce koltukta yatarak ogrendim, yani transfere hazirlanmis halinde...yani konusacak ya da tartisacak zamani ve yerdi degildi...hersey hayirlisi olsun dedim
bende umut tüp bebek merkezinde tedavi gördüm çok memnun aldım herşey çok güzel gitti tedavim bitti sonuç bekliyorum
Insallah
Herhalde yazin tedaviye basladigimiz icin ve tatil gunlere denk geldigimiz icin bize farkli doktorlar bakiyordu: Hande hanim, Hale Hanim, Guvenc bey, bir de bir tane daha adam onun adini hatirlamiyorum...onun icin benim doktor kim bilmiyorum...her halde herkes))
Canim, embriolari dondurulmak icin sormalilar biliyorum ama bizi sormadilar...hatta esim sordu 2 tane kalan embrio donduralim mi....oradaki kadin bir defa sasirip bakti..dedi yarina bakalim...ama yarin 6ci gun oluyor ve herhalde olecekler...oyle ben 8 tane embrio kaybetmis oldum...5ci gune kadar her gun ariyorduk hep hersey guzel gidiyorlar soyluyorlardi...daha 4 gununde 8 tane embrio cok iyi gelisiyor diyorlardi...ama 5 gun 4 tane olmus 2 tane yavas gelisen ve 2 tane normal kalmis...1 gun icinde hersey degismis...boyle bir sey gormedim
Esime genetik test yap dediler...orada yaptik...ama onun sonucu biz ancak transfer yaptiktan sonra aldik...o zaman genetik testin ne anlami kaliyor...
ne bilim..yani basarili hikayeler de oluyor...ama ben beyenmedim
Bu arada sonuc negatif
Simdi ya Umut ya Alman hastaneleri dusunuyoruz
Antalya Tup Bebekte 2 tane basarisiz deneme oldu...ama adamlar gercekten ilgileniyorlar..yani bu konuda hic bir sikayetim yok...cok iyiler
sen memorial ı beğenmemişsin bir de alman hastanesini görsen :roflol:ben ilk tedavimi orada oldum.doktoruma parça kalması nedeniyle 1 sene önce yaptığı kürtaj sonrası sonrasında 3-4 ay lekelenme olduğunu ısrarla söylememe rağmen rahim filmi istemedi. kimyasal tüp sonucu da istemedi ben istedim ve yapışıklık çıktı.! alman hastanesi de ekip halinde çalışıyor ve yazsa ya da doktorunun yumurta toplama günü falansa başka bir dr bakıyor. bence bunda bir sorun yok sonuçta ekipler ve hepsi uzman. doktorumla irtibatım çatlatma iğnesi sonrası kesildi. yumurta toplamaya başka dr girdi transfere başka. labratuar toplama sonrası 2 yumurta döllendi ve 2. gün transfer edilecek dedi o kadar. transferde ne embriyoların transferini izleyebildim ne resim verildi ne de kaliteleri hakkında bir bilgi. sadece 2. gün 4 er hücreli 2 embriyo transferi yazan bir kağıt verildi. ben bir süre herhalde bana transfer falan yapmadılar bu iğneleri boşuna oluyorum diye düşündüm. moralim bozuldu ve kendime hiç dikkt etmedim. sonrasında kimyasal gebelik oldu ve dikkat etseydim tutunur muydu diye kenimi çok suçladım. doktorum ancak kimyasal sonuçtan sonra 1 yumurtanın çok kaliteli olduğunu 2. nin orta kaliteli olduğunu ve kaliteliden ümitli olduklarını söyledi. bunu bu şekilde başta söyleseydiler yaklava: kimyasal sonrası sadece 2-3 ay sonra adet 2.- 3. gel başlayalım dedi. aynı tedaviyi uygulayacaktı. memoriala 2 kere görüşmeye gittim 2 kere de yumurta sayıma göre başka tedavi planlandı. almandaki gibi herkese doz hariç standart tedavi planlamıyorlar. istisnalar vardır tabii. ama ben ilgi ve ekip olarak almana 10 basar diyorum. keşke ilk tedavimi memorialda olsaydım. 2. görüşme sonrası 21. gün verilen ilaçlarıma başladım (uzun protokol değil başka bir tedavi planlamışlardı) ama maddi yönden memorialı kaldıramayız dedikve medicana çamlıca faruk vanlıoğluna geçtik. bu doktora da kk dan bir arkadaşın tavsiyesi ile uzun yıllar memorial tecrübesi olduğu için güvendim. bana başlamak bir türlü kısmet olmadı inşallah bu tedavimde sonuç alırım ve gerek kalmaz ama memorialı tekrar tekrar öneriyorum
canim cok gecmis olsun...ins gelecek seferinde embriolar sana siki tutarlar...ya simdi gercekten kafam karisik zaaten moralem bozuk...sen memorial ı beğenmemişsin bir de alman hastanesini görsen :roflol:ben ilk tedavimi orada oldum.doktoruma parça kalması nedeniyle 1 sene önce yaptığı kürtaj sonrası sonrasında 3-4 ay lekelenme olduğunu ısrarla söylememe rağmen rahim filmi istemedi. kimyasal tüp sonucu da istemedi ben istedim ve yapışıklık çıktı.! alman hastanesi de ekip halinde çalışıyor ve yazsa ya da doktorunun yumurta toplama günü falansa başka bir dr bakıyor. bence bunda bir sorun yok sonuçta ekipler ve hepsi uzman. doktorumla irtibatım çatlatma iğnesi sonrası kesildi. yumurta toplamaya başka dr girdi transfere başka. labratuar toplama sonrası 2 yumurta döllendi ve 2. gün transfer edilecek dedi o kadar. transferde ne embriyoların transferini izleyebildim ne resim verildi ne de kaliteleri hakkında bir bilgi. sadece 2. gün 4 er hücreli 2 embriyo transferi yazan bir kağıt verildi. ben bir süre herhalde bana transfer falan yapmadılar bu iğneleri boşuna oluyorum diye düşündüm. moralim bozuldu ve kendime hiç dikkt etmedim. sonrasında kimyasal gebelik oldu ve dikkat etseydim tutunur muydu diye kenimi çok suçladım. doktorum ancak kimyasal sonuçtan sonra 1 yumurtanın çok kaliteli olduğunu 2. nin orta kaliteli olduğunu ve kaliteliden ümitli olduklarını söyledi. bunu bu şekilde başta söyleseydiler yaklava: kimyasal sonrası sadece 2-3 ay sonra adet 2.- 3. gel başlayalım dedi. aynı tedaviyi uygulayacaktı. memoriala 2 kere görüşmeye gittim 2 kere de yumurta sayıma göre başka tedavi planlandı. almandaki gibi herkese doz hariç standart tedavi planlamıyorlar. istisnalar vardır tabii. ama ben ilgi ve ekip olarak almana 10 basar diyorum. keşke ilk tedavimi memorialda olsaydım. 2. görüşme sonrası 21. gün verilen ilaçlarıma başladım (uzun protokol değil başka bir tedavi planlamışlardı) ama maddi yönden memorialı kaldıramayız dedikve medicana çamlıca faruk vanlıoğluna geçtik. bu doktora da kk dan bir arkadaşın tavsiyesi ile uzun yıllar memorial tecrübesi olduğu için güvendim. bana başlamak bir türlü kısmet olmadı inşallah bu tedavimde sonuç alırım ve gerek kalmaz ama memorialı tekrar tekrar öneriyorum
canim cok gecmis olsun...ins gelecek seferinde embriolar sana siki tutarlar...ya simdi gercekten kafam karisik zaaten moralem bozuk...
simdi bildigim alman hastanesi memorialdan daha pahali, eger pahaliysa bunun bir nedeni var, ve bu nedenleri ben kendim gorecem
iki....olsa da olmasa oraya gidip gorusecem bakacam...butun evraklari gosterecem...ne diyecekler, cunku artik az cok sey biliyorum...internette coook sey okudum, yurt disindan doktorlarla bile gorustum.
Gecen Hale hanim aradi ve moralimi duzeltmeye calisti....gencsiniz dedi, hicbir buyuk sorununuz yok dedi...tutulmasi lazim dedi...oyleyse bu 4 sefer olacak, neden olmuyor...herseyin bir nedeni var, ben oyle dusunuyorum.
Ben de Memoriala guvendim onun icin oraya gittim, buradaki doktorum tavsiye etti, ekstradan biz de cok arastirdik...Alman hastanesi hakkinda fazla birsey diyemem gitmedim gormedim, ama 2 tane tanidigim aile var, onlar Almanda denediler, ilk seferinde birisinde ikiz tuttu, oburunde ucuz tuttu...bunlari gordum ve onlar hastaneden cok memnun kaldilar tavsiye ediyorlar...onlara guveniyorum
bu benim secenek, ve bu benim hikayem...ben bunu yasadim, kimseye yalan soymeye niyetim yoktu, sadece benim yasadigim seyleri sizlerle paylastim.... bu kadar
valla büyük hastanelerin hepsi iyi tutması tutmaması biraz da şans meselesi. yalnız umutu ayrı tutuyorum ben hala. çünkü gerçekten over rezervi az olan 2 hastaya düşük doz uygulandığını biliyorum ve benim için de enver bey mail ile aynı şeyi dedi ki bana da yaş nedeniyle hep 450 iu uygulanıyor. almanın da labaratuarı çok iyi. ben de çok pahalı olmasına rağmen çok iyi diye orayı seçmiştim ama ücret farkını karşılayacak bir farkını görmedim. gideceksen ben halit beyi öneririm. ona gitmedim ne yazık ki ama buradan giden herkes genelde çok memnun. eğer over rezervi gibi bir sıkıntın yoksa ve erkek infertilesi değilse (bu durumda da brüksel tıp merkezi ve memorial öneriliyor yine) umutu da deneyebilirsin maddi yönden. inşallah bu son olur ve başarırız ikimiz de a.s.
YUYU,EVOEVO.arkadaşlar.yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım.memoriladenmi bahsediyorlar diye.ben hastaneden uzak olalı 1 sene olmadı.prosedürmü değişti acaba.benim transferi olmadan aşağıya alındığım zaman.embriyoloğ bey var hani orta yaşlı olan.beni yanına çağırıp embriyolarınızın durumu bu size bu kadar transfer edilecek kalan bu kadar bunları dondurmayı düşünüyoruz siz ne dersiniz.bende eşim kapıda bekliyor oluyor çağırıp fikrini alıyorum.hatta son dondurulmuşlarla olan transferimde.embriyolog gene bilgi verdi,bu sefer 3 tane transfer edilecek dedi.ben kabul etmedim ikiz hamileliği geçirdim çok zordu.şimdi üçüz olursa dahada zor olacak dedim.eşimlede görüştüler oda aynı görüşteydi benimle.ama bize anlattılar 3 en doğrusu diye haklı sebepleri vardı.sonuç olarak benim fikrim alındı sonuçtada iki tanesi tutundu.oda 6 haftalık düşük oldu.ben düşüktede 2 gün hastanede kaldım.gece sabaha kadar saat başı hale hanım durumum hakkında bilgi aldı.kürtajımıda o yaptı,çok ilgiliydi her konuda.hastane ile ilgili tek sıkıntım ve şikayetim çok pahalı.anlaşması olsa çok daha iyi olacak.her konudan çok memnunum.
canim tesekkur ederim
ya bizde esimde sorun...erkek infertilise, sperm kalitesi cok kotu, cok hareketsiz var, sekli bozuk...genetik test iyi cikti
bende hic bir sorun yok
her zaman doktorlarin soyledigine gore iyi enbriolar olusuyor, ama tutmuyorlar oluyorlar, ben dusunuyorum ki spermden dolayi oluyor..
hatta baska kizlarla gorusuyorum kimde ayni sorun var, onlarda da tutmuyor....ya 4 denemeye kadar su spermi biraz duzeltmeye calisacaz onun icin ilk bahara tedaviyi yapacaz herhalde..
Memorialde herkes Hale hanimi beyeniyor...bize acikcasi Guvenc bey daha guvenli geldi//
canim insallah gelecek seferinde ikimiz hamile olacaz!:CüvCüv:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?