Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

slm bayanlar doğumdan önce fön çektiren çok tanıdıklarım oldu fakat doğumhaneden geldikten sonra o saçta fön falan kalmıyor haberiniz olsun . makyaj konusuna gelincede doğuma alırken makyajı ellerdeki ojeyi çıkarıyorlar .benim kuzenim gürkan uncunun hastasıydı o zaman çıkarmadılar yoksa doğuma girerken makyajı kabul etmiyorlar ayrıca üzerinizde yüzük saat kolye istemiyorlar .
ben de jale hanımın hastasıyım ama 18 hafta 4 günlük daha çıtırız yanı aranızda 4 lü test yaptıran var mı 1 hafta sonra çıkıyor dediler de bu kadar çok uzun sürüyor mu bu test ikili testim 1/92000 çıkmıştı
birde şu meşhur yeşim hemşireyi çok merak ediyorum bu sefer gittiğimde özellikle onu arayacağım :)

Valla benim ilk çocuğumda sezeryandı..

Çarşaflarım geceliklerim terliklerim bebeğin kıyafetleri makyaj çantam, bebeğin beşiğine asacağım nazar bocuğu , benim koluma boynuma nazar bocuklu incik boncuklari, kırmızı saç bantım, misafir çikolataları ohhooooo ben tam tekmil hazırlıklı hep yanımdaydı..:CüvCüv:

Saçlarımı da fönlü gittim, sezeryandan uyanımca annemler hemen ameliyat kıyafetimi çıkarıp geceliğimi giydirdiler,aynamı aldım suratıma çeki düzen verdim vs vs vs ..

Ne var bunları yapmaya...amannnn..

ış bunlara kalsın keşke.Yani bunları hastaneden beklemek aklıma gelmedi, Jimerde de Allah kısmet ederse aynısı yapıcam, oda süslemesini Jimer yapıyor sanırım onu birtek oraya vericem..

Oda süslerini sordum geçen Jimerde 35 ytl dedi bayanŞeniz

canım çok saol.Baya yol gösterıcı oldu benım için.Refakatçı 1 kişimi kalıyo.Eşimde kalmak istıyo.Ama annemde olması lazım yanımda nasıl oluyo?

refakatçi istersen kendin arttırabilirsin diye biliyorum bir tanıdığım suit odada kaldı 3 kişi vardı yanında .bence izin veriyorlardır

Doğum Çantasında Neler Olmalı?

Sizin ıçin:
Önden Düğmeli Gecelik
Çorap
Emzirme Sütyeni
Bir Çift Rahat Terlik
Pamuklu Çamaşır
Kişisel Temizlik Eşyaları

Bebek ıçin:
Bebek Bezi
Bebek Badisi
Pamuklu Rahat Giysi
Battaniye
Şapka, Çorap, Eldiven
Temizleme Materyalleri
Hastaneden çıkarken kullanılacak bebek taşıma çantası

jimerin web inde bunlar yazıyorr..

Valla benim saçlarım hiç bozulmadı sezeryanda,fön zaten topuz yaptırmıyoruz ki, yüzümde göz makyajım vardı ama hafif..Çıkarmadım..

Ojelerim yoktu çünkü 1 gece önce ibadet falan etmiştim..

Takılarım hepsi vardı üzerimde onları çıkarttırdılar evet ama kendime gelir gelmez küpeler yüzükler hepsini taktım..

Bunlar jimerde olmadı tabii..Jimeri de görücez bakalım kısmetse.

canım çok saol.Baya yol gösterıcı oldu benım için.Refakatçı 1 kişimi kalıyo.Eşimde kalmak istıyo.Ama annemde olması lazım yanımda nasıl oluyo?

cnm standart odada kaldım eşim annem arkadaşım bütün gün sancı çekerken yanımdaydılar artık tam açılmam olunca doğumhaneye çıktım eşimde girdi doğumuma birlikte çıktık odamıza geldşk bebeişimize alıp saat akşam 7,30 du teller malum susmadı gelen giden falan derken baya bir yorulduk hepimiz odada 1 kanepe var 1 de sandalye annem kalıcaktı malum ikimizde tecrübesiz ilk bebiş zaten benim halim perişan dinlenmem gerek eşime git dedim sandalyede kalması gerekecekti gerek yok yani kalmak istedi ısrar ettim gönderdim onu çok yordunduk bir gece evvel 4,5 da gelmiştik uykusuzduk annemle biz kaldık ama kalabilirdi ama sandalyede

sezeryan oldumu öyle ama normal doğumda pek öyle olmuyor o saçlar 13 saat sancı çekip üstelik kendi sancınız değilde suni sancı bende pek öyle olmadı doğumhanede 1 saat kalıp 1,5 saatte dikilince haliniz kalmıyor tabi ama duşunuz odanızda kendinizi iyi hissederseniz fönde çekersiniz makyajda yapar duşta alırsıznı yani yeşim bana duş al deedi ben evimde alıcam dedim bir an evvel evinize gelmek istiyorsunuz çünkü

canım kendini bir an önce toparlamaya bak ve sakın salma unutma ki Rabbim büyük elbet vardır bir bildiği.üstelik sen benden daha şanslısın en azından eşin yanında ve Jale hanım'ın ellerindesin. benim ilk giden bebeğimi ve o celladın ellerinde neler çektiğimi bi Allah bilir bir ben üstelik kimseyede bişey diyemiştim. eşim asker annemlere diyemiyorum durum bu diye aman üzülmesinler diye.ikinci korkuların doruğuydu adeta ama Jale Hanımı tanıdım Allah bin kere razı olsun ondanki herşeyi unutturdu bana hele Düşük deyip kürtaj dediğinde bir elim onun ellerinde bir elim eşimin ellerinde üçümüzde ağlıyorduk. sanki doktor deilde annemdi yanımdıki neler hissetiğimi biliyordu.üçüncüyüyse anlatma gereği bile duymuyorum adeta kalbim taşlaşmıştı.ve Devrim'im canım,kel kurbağam takiii doğuma gidene kadar hatta ondan sonra bile uzun süre inanmadım inanamadım.her gidişimizde. bişey oldu yine bişey olucak diye o kapıdan giriyordum.kucağında bebeğiyle çıkan bir anne gördüğümde yüreğim taş kesiyordu.adeta nefretle bakıyordum sonrada dooooğru lavaboda alıyordum soluğu.ahh ah o girişin lavobalarının ağzı dili olsada sölesede. kaç kere o aynalardaki yüzümü yumruklamak istemişimdir.Jale Hanım her seferinde bak bu sefer herşey yolunda hiç bişey olmucak der başımı okşar hatta vakti varsa ultrasonda daha uzun bırakırdı bizi ama yinede inanamazdım.artık erkende doğsa yaşatabilinicek dediğinde bir nebze rahatlamış çıkmıştım ordan.ama yine de aklımda bin tilki geziyodu.yani jenaratörleri elektrik tesisatı sorma nedenlerimden biride bunlar kızlar.nedense ilk kez Yeşim'le tanıştığım Atatuğ'u ve cimcimemi gördüğüm gün ağlamaıştım bir umut olmuştu bana.fakat o doğduğu gün o iğrenç ses o korkuyla nasıl isyan ettime bir eşim tanık oldu birde bi anda buz gibi olan duvarlar.heleki o ilk evimizde ilk ay. beşiğe arkam dönük uyanırım. bi an uyku sersemi unutum doğum yaptığımı nerde diye fırlarım yataktan.hele bir gece evde ki 4. günümüzdü yanlış hatırlamıyorsam.bızıklıyor diye babam almış gezdiriyor evin içinde bi an bir irkildim döndüm beşik boş aman Allah'ım anlatamam o korkuyu.ama çok şükür artık yanımda kollarımda bi tanem. ve sana şukadarını söyliycem deminkancım zamanı geldiğinde Hayırlı zamanda Rabbim her şeyi yoluna koyuyor ve o mucize sana öyle bir merhaba diyorki geçmişe süngeri çekip sıcacık bir yüreğe sahip oluyorsun. ben inanıyorum canım sende en kısa zamanda böle minik bir kalbin esiri olucaksın. kalplerden zincirleri olan kelpçelerle bağlanacak sana ve gelip benim gibi yaaa nasıl uyur bu diye dert yanıcaksın.:1hug:

Haklısın tabii..

Normal doğumu bilemem, 7-8 saat sancı odasında kalanlar da oluyormuş..O zaman fön falan kalmaz haklısın..

Ama sezeryanda farklı oluyor biraz..

Amannn hele o aşamaya gelelim, sorunsuz hayırlısı ile bebeklerimizi alalım da kucaklarımıza ,iş föne bakıma kalsın kızlar boşverin...:Saruboceq:

benim bıcır kalktı birazdan geliriz daha kuaför olayına değinicem çanta ne zaman hazırlanıra gelicemmmm
beni bekleyin anacımmm BAYYYYY :)))

mafoldumbenmafoldumben

Deniz canım süper hazırlanmışın tebrıkler.Süslemede 35 tl epey bı ucuz geldı bana.Neler yapıyolarmış acaba öğrenmek lazım.Ben pahalı olur dıye düşünyodum şahsen.Ozaman uğraşmaya değmez süs işiyle. Ya paulaşalım kızlar neler goturcez dıye.Bişey unutmak ıstemeyiz demi

Yok yok süsleme değil ya yanlış yazdım pardon.. kapı süsünü sordum salı günü...35 dedi benim baktıklarıma..

Komple oda süslemesi nasıl oluyor bilmiyorum yani ne süslüyorlar bence de pahalı olur araştırsan yazarsın buraya..

Tabii daha bir sürü şey var hazırlıklar arasında da..

Çantada olması gerekenler faln filan da ben aklıma ilk gelenleri yazdım..

ben geçen gittiğimde sordum kızlar.kapı süsleri 20 ile 45 tl arası.komple oda süsleme 250 tl.sanırım yatağı falan süslüyor odada balonlar oluyor.kapı süsleri güzel ve kaliteli çokda pahalı değil ama oda süsleme pahalı geldi bana

Oda süslemem pahalı gibi evet..

Tam olarak ne yaptıklarına bağlı yani süsleme derken en oluyor mesela..

Kapı süsü mutlaka lazım da..

O süsü alın sonra evinizin giriş kapısına asın, apartman kapısına yani, lohusalık bitene kadar dursun orda, sonra bebeğin odasına ben öyle yapcamm kısmet olursa.

Bencede malıyetı ne suslerı alcaklar tekrar.Ben kapı susu almayı duşunuyorum zaten.Odayıda kendı ıstedığıme gore suslerım zaten.Balon desen ne yanı kendın yapamazmısın.250 tl vermem için değişik bişey yapmaları lazım bence.Kapı susu fıyatları ınternette oyle ama.Olmazsa gıttığimde bende bı bakayım.

kızlar sizi ağlatmak için yazmadım bunları zamanı geldiğinde ve Rabbim bak artık sırası buda senin mucizen dediğinde neler hissettiğimi bilmesini ve bu acıların nasıl bir anda pembe bulutlara sarılıp uçup gittiğini anlatmak istedim.bu arada nerde kalmıştık.hııııı kuaför bende leadangele katılıyorum o kadar saat sancı çekerken kimsenin aklına gelmez herhalde süsü. sonrasındaysa benim gözümün tek gördüğü oğlumdu. taki goncam (az kalın kafalı olsada sever gene beni kerata :))) çantadan tarağı bulup saçlarımı tarayana kadar aklıma bile gelmemişti.aayrıca kuafördense bunu tavsiye ederim daha bi güzel oluyo :))) ayy hınzırlığımmı tuttu ne :) bebiş hazırlıklarına gelince ben 6. ayın sonuna doğru herşeyini birden alıp toparlamıştım o ara deli gibide dikiş dikmiştim.ayy ne zevkliydi onlarla uğraşmak. bakın kızlar benden sölemesi ben bu topiğe böle hergün uğramaya devam edersem ve bide kızlara alınanların fotolarını eklerseniz buraya 2 aya kalmaz geliyo ikinci diye bağırırım burdan. sonra hepiniz yersiniz fırçayı Jale Hanım'dan daha yeni kurtulduydum özendirdinizde geldi gene başıma kabusum diye :))) böle diyorum ama biliyorumki deil 9 ay 19 ay hergün rahatsız etsem genede offf demez.Allah yanımızdan ayırmasın inş.Allah biliyo ya ne yapsam ne desem hakkını ödeyemem onun. hani derlerya bi anne gibi gerçekten bi annemde o oldu.geçmişte yaşadıklarımızı hatırlayınca.emin olun en doğru adrestesiniz kızlar.

kızlar ben çantayı bu şekilde hazırlamıştım bi yerlerde yazıyodu diye aranıyorumki buldum :))) o ara Yeşimin kafasını ütüleyip duruyodum sonunda ohhh demişti.
-Kendim ıçin-
2 gecelik(hastahaneden özellikle gecelik istiyorlar)
1 sabahlık
1 emzirme sütyeni
4 yüksek bel don ( ben biraz minyonum o yüzden hamileler için olan özel çamaşırlar bana çok büyük geliyordu jale hanıma danıştım sezeryan olursa sorun olurmu diye yüksek belle rahat edicemi söledi.)
1 paket büyüklerinden pet
10 adet göğüs pedi
göğüs ucu kremi
2 çift çorap
1 çift rahat ve duşada girebileceğim türde terlik

-Bebişim ıçin-
3 adet iç zıbın
3 adet dış zıbın
3 adet pappalı pantolon
3 adet çorap
3 adet eldiven
3 adet şapka
2 adet önlük
5 adet ince tülbentten mendil
1 paket ıslak mendil
1 paket 1 numara bez(2.5 -5 kilo olanından aldım ben)
1 adet ince battaniye

hastahaneden çıkarken kullanmak için: kendime eşofman takımı ve tişört bebişime fort battaniye ve diğerlerinden biraz daha kalın bir şapka( keli üşümesin :))
yanımda eşim kalıcağı için onada bir eşofman takımı tişört atlet çorap ve terlik koydum çantaya (laf aramızda telaşe memurudur mecbur o yüzden onuda ben düşünüyorum)

ayrıca o anda aramak zorunda kalmıyım diye kimliğimin fotokopisini çektirdim yanımda onu taşıyorum aslını çantaya koydum.vizite kağıdı içinde hastahanenin faks numarasını eşimin çalıştığı bölümün yetkilisine bildirdik aradığımız anda hastahaneye fakslanacak.başkada unuttuğum bişey yok heralde.

ayyy o an yazdıklarımı okuyunca farkettim oğluşum kel olacağını biliyomuşum :))) kel kurbağam benim.bu arada orda yazmayan ve sonradan almadığıma çok pişman olduğum bir şey mutlaka yanınızda bulunsun kızlar her ihtimale karşı GÖĞÜS UCU.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…