- 22 Mart 2017
- 204
- 704
- 103
Tabi edecegim.Tam aradığım şahıs <3 süreçten haberdar eder misiniz :)
Çok geçmiş olsun.Tevfik Hocamla tanışan şanslı insanlara biri daha eklendiHerkese merhaba, öncelikle belirteyim ki yeni üye ilk mesaj doktor reklamı diyecek olanlar hemen şöyle kenara ayrılsın gölge etmesin. Fake değilim, doktorun asistanı, yakını, eşi dostu değilim, ikinci üyeliğimi bu konuda bilgi vermek için aldım yönetimin haberi var. Sitede bu konuyu takip edenler bilir ki blue ice üyesi gibi derin plan yüz germe ameliyatı oldum. 33 yaşımdayım, nazolabial çizgiler(yani burundan aşağı inen oluk görüntüsü) den şikayetçiydim. Çok araştırma yaptım çok yeri okudum, ve burda en son blueice kullanıcısının mesajıyla karar verip Hacettepeye Tevfik Sözen hocaya gittim.Tabi öncesinde başkalarıyla da görüşmüştüm.18 martta ameliyat oldum bugün 4. Günüm gayet iyi hissediyorum, sonuçtan memnunum. Yalan söylemeyeceğim buraya gelip yazmaktaki amacımız insanlar faydalansın, yazık sevap olsun falan değil. Ben yıllarca araştırdım, okudum ince eleyip sık dokudum, bir zahmet araştırsın buraları bulsun. Evet yazmaktaki amaç şu,yapılan işi görüyorsunuz, verilen emeği, özveriyi bunun karşılığı para olamaz. Parasıyla nice rezil olanlar gördü bu gözler. O sebeple buraya gelip Tevfik Hocayı övenler kendilerini öncelikle hocaya borçlu hissediyor. Şöyle bir doktor düşünün öncesinde sizinle saatlerce neler yapılabilir konuşuyor, sizin istediklerinizden bazılarında olmaz diyor, gerçekçi,hayal satmıyor. Bu işin eğitimini amerikada almış .Ortak noktada buluşursanız ameliyat yapıyor ve öncesi psikolojik olarak her daim yanınızda, ameliyattan dakikalar önce bile vazgeçersen yemeğe gideriz hepberaber diyor süper rahatsınız. Watsappınızda eşiniz anneniz babanızın yanında sık görüşülenlere eklenmiş. 7 24 telefonun ucunda. Siz derdinizi anlatın asistanlarım size dönecekcilerden değil. Ameliyat bitiyor, herşey 10 numara geçmiş. Ve her daim yaptığının arkasında. Sürekli iletişim halindesiniz, sürecin her saatini takip ediyor neredeyse. Bugün 4 . Günüm burun ameliyatı da oldum yüz germe ile birlikte ve oturdum nette geziyorum. Allah Tevfik Hocadan ve blueice üyesinden razı olsun. Ben çok mutluyum. Böyle de ilim irfan üreten mutluluk dağıtan insanlara da hakkını teslim edelim. Sorusu olan varsa dediğim gibi lindayasor:) özelden burdan girdikçe cevap yazarım. Sevgiler.
Buraya yazıp yazmama konusunda uzun süredir kararsızdım, sanırım artık vakti geldi. En baştan belirtiyim, burada yazanlar tamamen kendi yaşadıklarım ve kendi yorumlarımdır, kimseyi kötülemeye veya yermeye çalışmıyorum sadece kendi deneyimlerimi paylaşıyorum.
Uzun araştırmalar sonucunda Tevfik hocaya muayene olmaya karar verdim. Buradaki yüzlerce olumlu yazının çok etkisi oldu. Muayeneye giderken kafamda şüpheler vardı ancak hocayla konuştuktan 10 dakika sonra hepsi silindi, artık emindim. Hocanın yoğun programı dolayısıyla ameliyat için birkaç yıl bekledim. Bu süre boyunca başka hocaya muayene olmadım veya araştırma yapmadım çünkü ameliyat için güvenebileceğim doktoru bulmuştum. Alçı ve bantlar çıktıktan sonra bazı sorunlar fark ettim, zamanla geçer diye üzerinde durmadım, 2-3 ay bekledim ancak düzelmedi. Şikayetlerimi hocaya söylediğimde bana beklemem gerektiğini söyledi. İlk seferinde 6 ay olarak söylediği bu süre sonradan en-az-1-yıl olarak yenilendi. Ameliyat üzerinden neredeyse 6 ay geçti ve burnumun bir tarafı hala aşırı derecede şiş, boksör burnu gibi ve sarkık kolumella var. En son kontrole gittiğimde şikayetlerimi dinledi ve cevap olarak maalesef 'bunların üzerinde durma, kimse seni burnuna bakarak değerlendirmiyor' dedi. Kaç yıldır burun estetiği yapan uzman bir doktora ben bu cümleyi yakıştıramadım. Keşke bunu demeseydi. Açık söylemek gerekirse hoca o lafı söyledikten sonra kendisine olan saygım baya azaldı. Acaba bunu muayeneye gelen hastalarına söylemiş midir 'tamam burnunda bazı sorunlar var ama bunların üzerinde durma, kimse seni burnuna bakarak değerlendirmiyor'. Ameliyattan önce hocanın yaklaşımı çok olumluydu, beklenti yüksekti, ben de hocaya tamamen güvendim, içimde hiç şüphe yoktu. Belki de kötü bir gününe denk geldim, veya şanssızlık oldu. Bu kadar güvenip senelerce bekledikten sonra ameliyat öncesi beklentiyle ameliyattan 6 ay sonraki durumu karşılaştırınca sonuç maalesef hiç iyi değil.
Bu 6 aylık sürecin iyi ve kötü yönlerini yazıyım
iyi
hoca çok canayakın ve samimi
yurtdışında eğitimlere, seminerlere katılıyor, kendini geliştiriyor
muayene ücretsiz
whatsapp üzerinden bağlantı kurulabiliyor ve sorulara sıkılmadan cevap veriyor
özellikle ameliyattan sonraki ilk 1 ay içinde durumunuzu yakından takip ediyor
kötü
hoca aşırı yoğun
ameliyat sonrası yapılacaklar konusunda pek bilgilendirme yapılmıyor, ameliyattan çıktığımda oradaki hemşire 48 saat buz koyun diyip gönderdi
şişlik aylar sonrasında devam etmesine rağmen herhangi bir masaj vs. verilmedi, belki de düzenli kontrol edilip masaj verilseydi yamukluk düzelirdi, bilemiyorum. bence bu da hocanın yoğunluğundan kaynaklanan bir durum
en kötüsünü en sona bıraktım. hocanın yoğunluğu sebebiyle benim için hazırladığı burun tasarımını görmeden ameliyata girdim, aksi takdirde ameliyat ertelemem gerekiyordu. daha fazla beklemek istemedim ve hocaya çok güvendiğim için kendimi tamamen ona bıraktım. ameliyattan aylar sonra şişlik ve kolumella düzelmeyince hocadan karşılaştırma amacıyla resimlerimi istedim, benim için nasıl bir burun tasarlandığını görmek hakkım diye düşünüyorum. maalesef halen göndermiş değil. bu maddede benim kabahatim de çok, nasıl bir burun tasarlandığını bile görmeden ameliyata girmek gerçekten çok gereksiz bir risk.
Tekrar yazmakta fayda var, burada yazanlar tamamen kendi yorumlarımdır. Bu başlıkta 245 sayfa dolusu mesaj var ve bunların neredeyse tamamı olumlu, yani Tevfik hocanın başarılı ameliyat oranı çok yüksek diyebiliriz. Ben nadir kötü örneklerden biriyim.
Çok üzüldüm yaaa gerçekten geçmiş olsun3.5 ay daha bekledim, "ödem" inmedi, yamukluk aynı şekilde devam etti. Ama dedim, belki ben objektif değilimdir. Belki burnumun yamuk olduğunu söyleyen ailem veya arkadaşlarım da objektif değildir. İkinci görüş almak için bir estetik uzmanına gittim. Durumumu ayrıntılı olarak anlattım. Aylardır ödemin inmesini beklediğimi ama bir düzelme olmadığını söyledim. Doktor muayene etti ve bunun ödem olmadığını söyledi.
Kısaca anlatmak gerekirse, burnun sağ ve solundaki kemikler aynı açıyla kaynamamış. Bir taraf yüze daha dik, öbür taraf ise daha eğik kaynamış. Bu yüzden burnum bir taraftan bakınca şiş, öbür taraftan bakınca çökük görünyor. Tevfik hoca şişliğin ödem yüzünden olduğunu ve zamanla düzeleceğini söylemişti. Aslında ödem falan yokmuş. Bu kadar güvenip 3 sene bekledikten sonra yakıştıramadım. En azından beni karşısına alıp sorunu açıklayabilirdi. Şimdi ya böyle yamuk olarak devam edicem ya da revizyon.
Birisi sormuş, neden bugüne kadar sessiz kaldın diye. Çünkü ben sabırlı birisiyim. Çünkü hoca sorunun ödem olduğunu söylemişti ve ben buna inanmıştım. Bana bekle dedi, düzelecek dedi, başka birşey yapmana gerek yok sadece bekle dedi, ben de bekledim.
Doğrudur birşey diyemem, ben yaşadığımı yazdım tabi ki siz de yazabilirsiniz. Revizyon birçok ameliyatta ihtimal dahilinde hiç bir riski göze alamadan estetiğe basvurulmamalı zaten. Benimkinde de sorun çıkabilir revizyona gidilir mühim olan karşınızda muhatap bulmak bence.3.5 ay daha bekledim, "ödem" inmedi, yamukluk aynı şekilde devam etti. Ama dedim, belki ben objektif değilimdir. Belki burnumun yamuk olduğunu söyleyen ailem veya arkadaşlarım da objektif değildir. İkinci görüş almak için bir estetik uzmanına gittim. Durumumu ayrıntılı olarak anlattım. Aylardır ödemin inmesini beklediğimi ama bir düzelme olmadığını söyledim. Doktor muayene etti ve bunun ödem olmadığını söyledi.
Kısaca anlatmak gerekirse, burnun sağ ve solundaki kemikler aynı açıyla kaynamamış. Bir taraf yüze daha dik, öbür taraf ise daha eğik kaynamış. Bu yüzden burnum bir taraftan bakınca şiş, öbür taraftan bakınca çökük görünyor. Tevfik hoca şişliğin ödem yüzünden olduğunu ve zamanla düzeleceğini söylemişti. Aslında ödem falan yokmuş. Bu kadar güvenip 3 sene bekledikten sonra yakıştıramadım. En azından beni karşısına alıp sorunu açıklayabilirdi. Şimdi ya böyle yamuk olarak devam edicem ya da revizyon.
Birisi sormuş, neden bugüne kadar sessiz kaldın diye. Çünkü ben sabırlı birisiyim. Çünkü hoca sorunun ödem olduğunu söylemişti ve ben buna inanmıştım. Bana bekle dedi, düzelecek dedi, başka birşey yapmana gerek yok sadece bekle dedi, ben de bekledim.
Ayrıca inandırıcılığı açısından kimsenin kafasında soru işareti kalmasın ben size fotomu atarım, siz de sorunlu burnunuzun fotosunu atar mısınız bana özelden?3.5 ay daha bekledim, "ödem" inmedi, yamukluk aynı şekilde devam etti. Ama dedim, belki ben objektif değilimdir. Belki burnumun yamuk olduğunu söyleyen ailem veya arkadaşlarım da objektif değildir. İkinci görüş almak için bir estetik uzmanına gittim. Durumumu ayrıntılı olarak anlattım. Aylardır ödemin inmesini beklediğimi ama bir düzelme olmadığını söyledim. Doktor muayene etti ve bunun ödem olmadığını söyledi.
Bu şahısın erkek olduğunu düşünüyorum, karalama yapmak için geldiği gibi bir düşüncem var. Özellikle tevfik hocanin konularını arayıp buluyor, daha bugün açtım konuyu hemen geldi, kendisiyle şahsi bir sorunu olabilir fakat hastası olduğunu sanıyorum. Ben kendisinden özelden foto istedim ben de yollamaya hazırım. Konuyu buldugu hızı fotoğraf yollamakta göremedim. Eğer ki yanılıyorsam sorunlu burnunun fotosunu yollayabilirse burdan özür de dilerim kendisinden.Çok üzüldüm yaaa gerçekten geçmiş olsunben de tevfik hocadan vazgeçme aşamasındayım size işin aslını söyleyen doktor kimdi peki revizyon için aklınızda biri var mı ?
Ben daha önce burda insanlara fotoğraf yolladım :) sizin inanmanız da pek umrumda değil de neyse hadi ben erkek değilim Tevfik hocayla görüştüm ona ameliyat olmayı düşünüyodum o yüzden de omunla ilgili her konuya atlarım elbette ama bazı şeylerden dolayı vazgeçtim bu ilk olumsuz yorumum bu arada :)Bu şahısın erkek olduğunu düşünüyorum, karalama yapmak için geldiği gibi bir düşüncem var. Özellikle tevfik hocanin konularını arayıp buluyor, daha bugün açtım konuyu hemen geldi, kendisiyle şahsi bir sorunu olabilir fakat hastası olduğunu sanıyorum. Ben kendisinden özelden foto istedim ben de yollamaya hazırım. Konuyu buldugu hızı fotoğraf yollamakta göremedim. Eğer ki yanılıyorsam sorunlu burnunun fotosunu yollayabilirse burdan özür de dilerim kendisinden.
Ha bi de benden fotoğraf istediğinizi anlamadım ben diğer eski hastasına diyorsunuz sandım ama size yollamam :)Bu şahısın erkek olduğunu düşünüyorum, karalama yapmak için geldiği gibi bir düşüncem var. Özellikle tevfik hocanin konularını arayıp buluyor, daha bugün açtım konuyu hemen geldi, kendisiyle şahsi bir sorunu olabilir fakat hastası olduğunu sanıyorum. Ben kendisinden özelden foto istedim ben de yollamaya hazırım. Konuyu buldugu hızı fotoğraf yollamakta göremedim. Eğer ki yanılıyorsam sorunlu burnunun fotosunu yollayabilirse burdan özür de dilerim kendisinden.
Siz yanlış anladınız erkek dediğim kriste üyesi, ona cevap yazmışsınız o şahıstan bahsettim.Ben daha önce burda insanlara fotoğraf yolladım :) sizin inanmanız da pek umrumda değil de neyse hadi ben erkek değilim Tevfik hocayla görüştüm ona ameliyat olmayı düşünüyodum o yüzden de omunla ilgili her konuya atlarım elbette ama bazı şeylerden dolayı vazgeçtim bu ilk olumsuz yorumum bu arada :)
Pardon benden alıntı yapınca ben öyle sandım yaaaSiz yanlış anladınız erkek dediğim kriste üyesi, ona cevap yazmışsınız o şahıstan bahsettim.
Tevfik hocayla ilgili kanitlayamadigi ithamlari oluyor o üyeyi biliyorum doktor araştırırken takip etmiştim sonradan hatırladım.Pardon benden alıntı yapınca ben öyle sandım yaaa
efullim23 e yazdım ama cevap alamadım memnunmu acaba şimdiki halindenşaşırdım özrünüze düzeldi mi durumunuz dava diyordunuz hayırlısı olsun inşallah
Burada bir sürü insanı yanlış yönlendirip kötülemen çok saçma ve yersizmişti ,Neden bu kadar abartıp bir doktorun iyi niyetini suistimal ederek hakkına girdin gerçekten anlamıyorum ..Senin burda yaptığın yanlış yorumun sonucunda burada ki binlerce kişinin fikri değişti , nelere sebep oldun isteyerek veya istemeyerek farkında mısın ? Bir insanın hakkına girmek , onun imajını zedelemek ,hakkında yalan yanlış sırf kendi egonu tatmin etmek için yorum yapman çok bencilce .. illa hakkında yasal süreç mi başlatmalılar yersiz yorumlarının son bulması için ? Daha önce ameliyat olduğunu saklamışsın bu zaten başlıca yaptığın en büyük hata.. Burnum önceden çok güzeldi demişsin bu dediğine kendin de inanıyor musun gerçekten ? burnunuzun önceki haline göre , sonraki hali çoook çok iyi . Eğer ki burada ki asılsız yorumuna takılıp Tevfik beye muayene olmasaydım önemli bir doktoru kaybetmiş olacaktım ve muhtemelen yeni doktor arayışına girecektim . En şaşırdığım nokta da bu kadar insancıl , güzel yürekli , başarılı bir doktorun kötülenmesi . Gerçekten niyetinizin ne olduğunu bilmiyorum ama iyi niyetinizde kötü .
dileyene özel atabilirim demişsiniz bende diliyorum mümküünmü görmem ????Bugün 10. Günüm Tevfik Hocaya derin plan yüz germe ve burun ameliyatı olalı, gün içerisinde unutuyorum ameliyat olduğumu artık son bir kaç gündür. Sonuçtan da çok memnunum. 10 günde dikişler inanılmaz bir hızla iyileşti ayrıca.Açıkçası yıllarca dolgulara botokslara para yatırmadan 33 yaşımda Tevfik Hocayi bulup sorunu kökünden çözdüğüm için de kendimi takdir ediyorum. Tevfik Hocaya minnettarım. Dileyene özelden foto atarım.
Hanımefendi şahsınızı tanımıyorum ama ctlmbk isimli üye sizi etiketleyerek özel yaşamınızdaki muhabbetlerinizi foruma taşımış, (her ikinizi de şahsen tanımadığımı yinelemek isterim) yani kendisi zaten sizinle vatsap grubundan paylaşmış fotografları.dileyene özel atabilirim demişsiniz bende diliyorum mümküünmü görmem ????
anlamadım????? benle kim ne paylaşmış ressimlerinizi görmedim bana o arkadaş atmadı sizin resimlerinizi beni ayrıca burada kimse etkileyemez neyse atmak istemiyırsanız ssorun yok byeHanımefendi şahsınızı tanımıyorum ama ctlmbk isimli üye sizi etiketleyerek özel yaşamınızdaki muhabbetlerinizi foruma taşımış, (her ikinizi de şahsen tanımadığımı yinelemek isterim) yani kendisi zaten sizinle vatsap grubundan paylaşmış fotografları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?