- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi simgebehra
-
Gördüklerinizi bilemem tabi ama açık alanda olsa bir buse,insanın içini ısıtır,sevgiyi, aşkı, güzellikleri gösterir.Şahsen kavga eden bir çift görmektense öpüşen bir çift görmeyi yeğlerim....Gördüklerim Sadece bir öpücük ve buse değilde o yüzden
Ben Adem güneşin hiç 4 yaş dediğini görmedim her zaman 2 yaş der maksimum. Bebek ayrılmak istemiyorsa 2 yaşa kadar izin verin diyor.
Neyse konu nerelere dönmüş Allahım ya,
Özetle ufak bir buseyi millet nasıl görüyor. Neden sadece kendi yanındakine, kendi etrafındaki insanlara bakmıyor milleti dikizleyip 1 an olan birşeyi görebiliyorlar burası daha vahim sanki.
Herkes birbirinin açığını arar gibi.
Rahatsız oluyorum diyenler, şiddetten rahatsız olmayanlar,
rahatsız olmuyorum diyenler, çocuğuna edepsizlik öğretenler gibi kutuplaştırılıyor.
Rahatsız olmam abartı birşey olmadıkça onlara müdahelede bulunacağım ve birileri birini dövse onlara müdahelede bulunmayacağım anlamına nasıl gelebilir?
Rahatsız olmamam çocuğa hiç bir sınırı öğretmeden ulu orta herşeyi tüm çıplaklığıyla gösteren biri anlamına nasıl gelir?
Anlamıyorum herkes kavga için yer arıyor. Görüş belirtmek neden bu kadar zor?
Önerdiğiniz tip de "Kız çocuklarına kırmızı giydirmeyin şehveti çağrıştırır" diyen bi tip. Hala da ciddiye alıp uzman yerine koyan var.
Sevgiyle sarılmış iki insan ya da bi buseden çocukların ahlakları bozulmaz. Çocukların ahlakı küfürden, cinsel içerikli küfürlerden bozulur. Sevgi olan yerde huzur olur. Bizim toplumumuz maalesef cinsellikle sevgiyi ayırt edemiyor.Doğru bumuyorum bende bu tarz şeyleri çocuklarda olabilir o ortamlarda bizlerki ahlaki yönleri bozulmsn die tv izletmemeye özen gösteriyorz onlar aleni görüyo güzelleme yaparak anlatmnz normale indirmeniz de üzücüonun dışında tecavüz olaylarınada anlam verememktym tecavüzcsyle evlendirilenlerde var mesela birde müslüman ülkesiyiz yazık !!!!
Gördüklerime istinaden karşıyım bu tür şeylere çünkü benim gördüklerim le sizin gördükleriniz aynı değil demekkiGördüklerinizi bilemem tabi ama açık alanda olsa bir buse,insanın içini ısıtır,sevgiyi, aşkı, güzellikleri gösterir.Şahsen kavga eden bir çift görmektense öpüşen bir çift görmeyi yeğlerim....
Evin bütün odaları sizin. Yatak odasında, çocuğun yanında yapmak zorunda değilsini diye belirtiyor kendileri.
Allah aşkına şu herkes öpüşsün, sevgisini göstersin diyen geniş çaplı insancıklar parkta tesettürlü genç kız öpüşünce ya da sarmaş dolaş oturunca rezil etme derdindeler,öpüşmek adamına göre mi serbest? Ya da mekana göre? Yanlış yanlıştır, öpüşmek vs bunlar özel şeyler..
Şöyle bi gerçek var. Tesettürlü insanların işi daha zor. 2 kat daha dikkat etmeniz gerekiyor çünkü toplumda sizden bir beklenti var. Yok makyaj yapamaz, yok dışarıda elele dolaşamaz. Vb.Son zamanlarda böyle şeyler ne kadar arttı. Gecen otobüste esimin omzuna başımı koymak istedim durup düşündüm, bizi linç ederler mi diye? Bazen toplum içinde yanağından da operim eşimi ona hic cesaret edemez oldum artik. Bir de ben tesetturluyum herhalde ne dinimi ne imanımı birakirlardi.
Toplumca ayarımız yok bir şey kamuoyunda yayılmaya görsün hemem insanlarda bir tepkisellik normalde geçip gidecegi masum şeylere bile tepki vermeye başlıyorlar. Bu tarz haberler zincirleme etkisi mi yapiyor bilmem? Şiddet ve tecavüz olaylarinin artışını da buna bağlamaya başladım.
Aynen öyle sevmiyoruz tahammül edemiyoruz.çünkü birbirimizi sevmiyoruz..
Dudaklari kopararak öpüsülmediyse bence doğal ,ne varki bunda?
Midem bulaniyor diyenlerde tv dizi başinda birbirini öpsündiye bekliyenler.
Tabiki bizim ülkede cinsel sorunlar olur en masum bir buse bile mahrumiyet ve iğrenc görenler oldukca.
Bende kara çarsafla gezenlerden rahatsiz oluyorum!
Buyrunuz size mahremiyet eğitimi. Bu da mahremiyet eğitimi işte. Prof. Dr. Bengi Semerci'nin Ayşe Arman ile 2010 yılında yaptığı röportajdan alıntıdır.
1- Tek kaynak siz değilsiniz: Çocuğunuzun cinsellik öğrendiği tek kaynak siz değilsiniz. Sizin aktardıklarınızdan daha fazlasını, yanlış kaynaklardan öğrenebilir.
Saçma sapan şeyler öğrenmesini istemiyorsanız, siz doğrusunu anlatın.
2- Cinsellikle ilgili konuşmaktan rahatsızsanız, bunu çocuğunuza dürüstçe söyleyin: “Ben seks söz konusu olunca rahat konuşamıyorum, çünkü annem-babam benimle bu konuda konuşmazdı. Ama ben seninle, her konuyu konuşabilmek istiyorum. O yüzden ne merak ediyorsan sor. Cevabını bilmiyorsam, araştırıp öğrenir sana anlatırım.” Bu, onun için rahatlatıcı olur.
3- Sakin olun: Çocuğunuz en tuhaf soruyu bile sorsa, merakına saygı duyun, yargılamayın. Siz onu “Saçmalama!” diye susturursanız, yanıtı etrafındakilerin yargılarından öğrenecek, onları benimseyecek.
4- Ne sorduğunu tam anlayın: “Bebekler nasıl olur?” mu dedi. Şöyle deyin: “Nasıl dünyaya gelir mi demek istiyorsun, yoksa bebekler nasıl oluşur, onu mu öğrenmek istiyorsun?”
5- Sakın yargılamayın: Gerçeği ararken, kafası karışık olacaktır. Yargılarsanız, “Aaa ne ayıp!” derseniz ya da “Çek elini oradan!”, bu konuyu tabu haline getirmiş olursunuz.
6- Mahremiyeti öğretin: Kapınız kapalıysa, girmeden önce kapıyı vurması gerektiğini. Ama siz de onun kapısı kapalıyken aynısı yapın.
7- Konuşma fırsatlarını kullanın: Tuvalet eğitimi veriyorsanız, bu mesela cinsel organların ismini doğru öğretmek için bir şanstır. Kızınızın bezini mi değiştiriyorsunuz, oğlunuz bunu görürse, kardeşinin neden penisi olmadığını sorabilir, anlatmak için bir fırsattır.
8- Şoke olmayın: Okulöncesi dönemden itibaren cinsellik oyunları, mastürbasyon davranışları başlayacaktır. Şaşırmayın, büyük olay haline getirmeyin.
Çocukken cinsellik hakkında konuşun ki onlar da sizinle ergen olduklarında konuşabilsinler. Yoksa kapalı kutu olarak kalırlar.
9- Onlarla gizliliği konuşun: Sınırlarını bilmeye ihtiyaç duyarlar. Nerede çıplak olabileceklerini, nerede giyinik olmaları gerektiğini bilmeliler. Küvette çıplak, sokakta, mağazada, okulda giyinik.
10- Önündeki dönemi açıklayın: Vücutları değişirken kaygılanabilirler. O yüzden bir sonraki dönemde başlarına gelecek şeyleri anlatın. 9 yaşındaki bir kız çocuğu âdet kanamasını bilmelidir.
11- Ergen olduğunu fark edin: Cinsel olarak sizin zannettiğinizden önce aktif olabilirler, o yüzden cinsel yolla bulaşacak hastalıklar ve doğum kontrolü
konusunda bilgilendirin.
12- Bedenine bir yabancının dokunmaması gerektiğini öğretin: Bu özellikle önemli. Çocuğunuz, kendisine istemediği ve izin vermediği tarzda dokunuşları fark edebilmeli Bunun, kendisi için bir tehlike yarattığını öğrenmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?