Öpüşmek yasak mı?

çünkü birbirimizi sevmiyoruz..

Öpüşmek kati suretle yasak bu konuda lütfen ısrar etmeyin ama sözlün durup sana girişseydik kafa göz yarsaydı serbesttir. O zaman garsonlar aman abi yapma başını belaya sokmaya deyip aranızı yaparlardı güzel güzel otururdunuz ilgi ikram kat kat olurdu. Bilmiyorsunuz ki işi siz hiç.!! (ironidir ama gerçek hayatta maalesef bu şekilde işliyor)

Görüyoruz belli kesimin çocuklarının ne kadar ahlaklı olduğunu. Şort giydi diye kadına saldıran, otobüste çiftler sarıldı diye onları darp eden, sakalı olmayan erkekten, çocuklardan, hamile kadından bile tahrik olabilen nesli yetiştiren kadınlara lanet olsun!

Sevgiyle sarılmış iki insan ya da bi buseden çocukların ahlakları bozulmaz. Çocukların ahlakı küfürden, cinsel içerikli küfürlerden bozulur. Sevgi olan yerde huzur olur. Bizim toplumumuz maalesef cinsellikle sevgiyi ayırt edemiyor.

Gördüklerime istinaden karşıyım bu tür şeylere çünkü benim gördüklerim le sizin gördükleriniz aynı değil demekki

Evin bütün odaları sizin. Yatak odasında, çocuğun yanında yapmak zorunda değilsini diye belirtiyor kendileri.

tek çocuk varken bu dediği bana mantıklı gelmişti şahsen, evim de o zaman han gibiydi zaten.
2 çocuk varken şuan böyle bir şey mümkün değil, üstüne de küçümen bir eve taşındım, resmen yatak odaları ayrıyken bile rahat yok

Karşıt görüşleri de okuyorum, orada da başka kesin uyulması gereken kurallar var ve o da bazı yapıdaki ailelere uymaz.

Bazen tüm pedagoglar böyle kafalarındaki ideal bir dünyada yaşıyorlarmış gibi geliyor.

Çocukların birbirini seven, sarılan, öpüşen çiftleri görmesi neden bu kadar kötü bir şey anlamadım doğrusu. Bence sevginin gösterilmesine şahit olmaları iyi bir şey.

Kimin kimle ne yaptığı da, tarafların rızası olduğu sürece kimseyi ilgilendirmez. Otobüsten kız kaçırılınca ses çıkaran yok, yolda çocuklarıyla yürüyen kadını taciz edip silah çıkaran adama tepki yok, öpüşen çift görünce ”toplom ohloko bozoloyo.” Var mı acaba öyle bir ahlak

Ayrıca ben Burda karşı olduğumu belirtim amaa bundan 3 yıl önce eşimle sevgiliyken kendisiyle 3 AYDA bir görüşürdük şehir dışından gelirdi bizm apartmanın önünde arabada normal nereye gitsek ne yesek diye Muhabbet ederken polis geldi kimlik istedi biz şok düşünün yani o ufacık buse bile yoktu komşular şikayet etmişler ne alakaysa

Son zamanlarda böyle şeyler ne kadar arttı. Gecen otobüste esimin omzuna başımı koymak istedim durup düşündüm, bizi linç ederler mi diye? Bazen toplum içinde yanağından da operim eşimi ona hic cesaret edemez oldum artik. Bir de ben tesetturluyum herhalde ne dinimi ne imanımı birakirlardi.

Toplumca ayarımız yok bir şey kamuoyunda yayılmaya görsün hemen insanlarda bir tepkisellik normalde geçip gidecegi masum şeylere bile tepki vermeye başlıyorlar. Bu tarz haberler zincirleme etkisi mi yapiyor bilmem? Şiddet ve tecavüz olaylarinin artışını da buna bağlamaya başladım.

Geniş çaplı?
İnsancıklar?!

Buyrunuz size mahremiyet eğitimi. Bu da mahremiyet eğitimi işte. Prof. Dr. Bengi Semerci'nin Ayşe Arman ile 2010 yılında yaptığı röportajdan alıntıdır.

1- Tek kaynak siz değilsiniz: Çocuğunuzun cinsellik öğrendiği tek kaynak siz değilsiniz. Sizin aktardıklarınızdan daha fazlasını, yanlış kaynaklardan öğrenebilir.
Saçma sapan şeyler öğrenmesini istemiyorsanız, siz doğrusunu anlatın.

2- Cinsellikle ilgili konuşmaktan rahatsızsanız, bunu çocuğunuza dürüstçe söyleyin:
“Ben seks söz konusu olunca rahat konuşamıyorum, çünkü annem-babam benimle bu konuda konuşmazdı. Ama ben seninle, her konuyu konuşabilmek istiyorum. O yüzden ne merak ediyorsan sor. Cevabını bilmiyorsam, araştırıp öğrenir sana anlatırım.” Bu, onun için rahatlatıcı olur.

3- Sakin olun:
Çocuğunuz en tuhaf soruyu bile sorsa, merakına saygı duyun, yargılamayın. Siz onu “Saçmalama!” diye susturursanız, yanıtı etrafındakilerin yargılarından öğrenecek, onları benimseyecek.

4- Ne sorduğunu tam anlayın:
“Bebekler nasıl olur?” mu dedi. Şöyle deyin: “Nasıl dünyaya gelir mi demek istiyorsun, yoksa bebekler nasıl oluşur, onu mu öğrenmek istiyorsun?”

5- Sakın yargılamayın:
Gerçeği ararken, kafası karışık olacaktır. Yargılarsanız, “Aaa ne ayıp!” derseniz ya da “Çek elini oradan!”, bu konuyu tabu haline getirmiş olursunuz.

6- Mahremiyeti öğretin:
Kapınız kapalıysa, girmeden önce kapıyı vurması gerektiğini. Ama siz de onun kapısı kapalıyken aynısı yapın.

7- Konuşma fırsatlarını kullanın:
Tuvalet eğitimi veriyorsanız, bu mesela cinsel organların ismini doğru öğretmek için bir şanstır. Kızınızın bezini mi değiştiriyorsunuz, oğlunuz bunu görürse, kardeşinin neden penisi olmadığını sorabilir, anlatmak için bir fırsattır.

8- Şoke olmayın:
Okulöncesi dönemden itibaren cinsellik oyunları, mastürbasyon davranışları başlayacaktır. Şaşırmayın, büyük olay haline getirmeyin.
Çocukken cinsellik hakkında konuşun ki onlar da sizinle ergen olduklarında konuşabilsinler. Yoksa kapalı kutu olarak kalırlar.

9- Onlarla gizliliği konuşun:
Sınırlarını bilmeye ihtiyaç duyarlar. Nerede çıplak olabileceklerini, nerede giyinik olmaları gerektiğini bilmeliler. Küvette çıplak, sokakta, mağazada, okulda giyinik.

10- Önündeki dönemi açıklayın:
Vücutları değişirken kaygılanabilirler. O yüzden bir sonraki dönemde başlarına gelecek şeyleri anlatın. 9 yaşındaki bir kız çocuğu âdet kanamasını bilmelidir.

11- Ergen olduğunu fark edin:
Cinsel olarak sizin zannettiğinizden önce aktif olabilirler, o yüzden cinsel yolla bulaşacak hastalıklar ve doğum kontrolü
konusunda bilgilendirin.

12- Bedenine bir yabancının dokunmaması gerektiğini öğretin: Bu özellikle önemli. Çocuğunuz, kendisine istemediği ve izin vermediği tarzda dokunuşları fark edebilmeli Bunun, kendisi için bir tehlike yarattığını öğrenmeli.

Şöyle bi gerçek var. Tesettürlü insanların işi daha zor. 2 kat daha dikkat etmeniz gerekiyor çünkü toplumda sizden bir beklenti var. Yok makyaj yapamaz, yok dışarıda elele dolaşamaz. Vb.

Uzun uzun öpüşenler olunca bende bi irrite oluyorum ama kafamı çeviriyorum bakmıyorum bu kadar. Başkasının özeline dahil oluyormuşım gibi hissediyorum çünkü o kadar uzun bi öpüşmeye şahit olunca

Ama ufak bi öpücüğün bu kadar abartılması da saçma geldi.

Dudaklari kopararak öpüsülmediyse bence doğal ,ne varki bunda?
Midem bulaniyor diyenlerde tv dizi başinda birbirini öpsündiye bekliyenler.
Tabiki bizim ülkede cinsel sorunlar olur en masum bir buse bile mahrumiyet ve iğrenc görenler oldukca.
Bende kara çarsafla gezenlerden rahatsiz oluyorum!

çünkü birbirimizi sevmiyoruz..
Aynen öyle sevmiyoruz tahammül edemiyoruz.

Sadece yorum yapıp çıkamıyoruz çünkü biliyoruz ki bu konudan çooook ban çıkacak göndermeler hakaretler aşağılamalar çıkacak ve bizde gardımızı alıp topla tüfekle bekliyoruz.
Neden kendimizi aklamamız lazım, diğerleri(!)ni gömmek uğruna...

Bu arada konu sahibini gören var mı aranızda?

Ben sevgilimle İstanbul un her yerinde öpüştüm valla hiç umrumda değil kimse
Öpüşmek kötü birsey değil .
Ama o dediğiniz yerler biraz muhafazakar tiplerin gittiği yerler olduğundan öyle bir tepki görmüş olabilirsiniz
Haklısın kızmakta ne diyeyim
Millet ahlak bekçiliği yapmaya bayılıyor.

Kaç mesajdır anlattığım örnek işte bu!!

Gerçek bilgilendirme budur işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…