Kardeşim 19 yasında ben 23. Erkek arkadası buna hediyeler almıs bebeklerinden beri ayrı gecen yıllar için işte mesela 2. Yaş için emzik 7. Yaş için abaküs gibi küçük küçük parçalar. Bende saçma buldum bunlar ne işe yarayacak şimdi dedim neyse işte bu bana öküzsün senin gibi kız mı olur filan dedi. Acıkcası ortada birşey yok her zamanki kızkardesleirn birbirine takılması gibi bi durumdu yani arkadaşıma attım bn hediyelerin fotosunu o da cocuk zeka olarak geri mi dedi neyse böle.makara yaptık aslında. Kardeşim baya sinirlendi kızdı filan hadi normal kızarsın anlarım bağırırsın onuda anlarım sinir krizi gecirdi resmen basbasbagırarak ağlamalar onun sevdiği sey hakkında yprum yapmısım yok bilmem ne.. Sizce normal mi bu sekil tepki vermesi ben sakin kaldım anlam da veremedim bu kadar büyütecek ne var allah askına. Ve kardeşim hep böyle aileye düşkün değil ne zaman sevgilisi olsa ilah gibi tapıyor ona sahipleniyor bize karsı da hep böyle koruyor birşey olsun olmasın.. Cidden şaşırdım kapıyı carpıp gitti manyak. Bide üstüne eve gelirken dısardan yemek istemiştim zehir zıkkım olsun dedi. Cocuk gibi cidden anlam veremiyorum
Zeka geriliği kimde acaba merak ettimsizene hediyeden kıskandınız mı?
Ailenizin psikologu geldi :) hemen analiz ediyorum.
Çocuk onun için emek harcamış, şık bir hareket yapmış. Uzun süre düşünmüş belli ki. Bu da kardeşinizin çok hoşuna gitmiş. Hatta söyliyeyim benim de hoşuma gitti gayet yaratıcı ince fikirler.
Neyse siz ne yapmışsınız. Kardeşinizin DEĞER GÖRDÜĞÜ bir konu için sanki apatalcaymis, sacmaymis gibi dalga geçecek bir şey bulmussunuz. Aslında ona O KADAR DEĞERLİ DEĞİLSİN bebeğim sen demişsin. Seni saçma biri değerli bulabilir ancak demişsin. Eee muhtemelen bunu çok uzun yıllardır yapıyorsun o da çok incinmis yaralanmış bu sefer artık patlamış.
Sen ablasin ve yeni gelen kardeşi kiskanmissin. Bu hareketlerinin senin en geç 6-7 yaş civari bitmesi lazımdı. Ama bitmemiş. Bir de dalga geçer gibi eve gelirken yemek al falan demişsin. Sinir krizi geçirdiğinin farkındasin hala son lafınla bile yaşadığı şeyi onemsizlestirme çaban var. Çok enteresan. Bu kız ne yaparsa önemsiz degersizmis gibi mi yapıyorsun.
Neyse kardeşinden özür dile. Onu kiskandigini kabul et ve bu huyunu terk etmeye çalış. O senin küçük kardeşin. Bu duygu aranızda duyurucu abla kardes ilişkinizin önünü tikiyor.
Demekki gercekten bozunulacak bi lafmis.burda konulara yorum yapılabilir fakat hakaret edemezsin zeka geriliği sende demek istiyorsun değilmi pardon da sen kimsin ? önce uslubunu takıl çekil şimdi..
kötü kalpli filan değilim şakanın bu kadar büyüyeceği aklıma gelmedi verdiği tepki de fazla .. burda herkes aklı basında bireylere hakaret edilmiş gibi tav-ırlar takındı cokta umurumda. keske saldırmak yerine yaptıgımın şaka oldugu kötü niyetimin olmadıgı anlasılsaydı.. fakat sunu anladım ben buraya canım sıkıldıgından konu acsam 4-5 yorum anca gelir ama böle bir konuda maşallah yardırmıs millet cünkü herkesin içini dökmeye ihtiyacı var anladım yani :) neyse bugün de tatmin oldu millet sayemde cok şükür. hadi eyvallah.Yeter vurmayın konu sahibi öldü galiba
Neyse bundan sonra 2 defa düşünür herhalde? Gerçi bu kötü kalplikle nasıl kontrol eder kendini bilmem?
Ben de olsam gercekten oyle dalga gecerdim, sen haklisin ne var ki bunda?Ben zaten yaptığım doğru demiyorum fakat bu derece kriz gecirmeler cok mu normal allah askına
Herkesin kardeşlik anlayışı farklı, yorumlara şok oldum. Benim de kız kardeşim var ve birbirimize her türlü şakayı yaparız. Çok yakın kız arkadaşlarıma da öyle. Ben kardeşimin veya yakın arkadaşımın sevgilisiyle eğer saçma veya komik bir şey yapmışsa dalga geçerim. Böyle bir durumda geçerdim mesela komik çünkü. Bundan alınıyorsa kardeş değildir o. Kıskanıyorsun falan diyenler olmuş insan kardeşini kıskanır mı yahu? Veya bir şeyi tiye alınca hemen kıskanmış mı olunuyor? Yapmayın hanımlar.
işte bunlar hep ergenlik...bence erkek arkadaşı çok ince düşünmüş çok güzel bir hediye neden dalga geçtiniz hadi geçtiniz neden arkadaşınıza atıp birde kıza göstere göstere dalga geçtiniz ben olsam bu yaşta evi ayağa kaldırırdım. kıskandınız mi bilemedim
abaküs almıs işte6.yaş gününe kesin pastel boyayla boyama kitabı almıştır
psikolog olman için daha cok claısman lazım.. yemeği bu olaydan önce istemiştim bu bir. ben onu küçükken bile kıskanmadım hiç bu iki kıskanclık huyum yoktur. ve konuyu sen dahil herkes yanlıs anladı sacma fikirler sundu .. o ne kadar büyüsede cocuk hala gözümde ve ilişkileri bana cocuksu geliyor evet öle gelmemeli bunu kabul ettim fakat sırf bu yüzden kriz gecirmek filan sacma .. abartmayın sanki karsımda ciddi ilişkisi olan aklı basında bireyler var. oldu canım ergenlere hep büyük muamelesi yapalım basımıza cıksınlar evet tabi..
ergenlikle alakası yok buna emin olun. Buradaki yorumlarınızdan bile belli farklı bir görüş kabul etmiyorsunuz herkes sizin kafada olacak diye bir şey yok, neden insanlar sizinle aynı fikirde olmayınca kabul edemiyorsunuz, size göre öyle belki ama çoğu kişiye göre ince bir düşünce... anlayış göstermeyi deneyin.işte bunlar hep ergenlik...
Ooo baby sen çok fenasin. Bak güzel güzel yazdım saldırı var mı yok. Psikolog değilim zaten onu geyik olsun diye yazdım. 35 yaşında 12-13 yıldır meslek sahibi bir kadınım. Psikolog olsam buraya yazmam.
Neyse diyeceğim şu ki. Sen kardeşini düşman bellemissin. Bize de benim kardeşim ne kadar ergen, alaya böyle yapılır mı vs diye dert yanmaya mi geldin? Senden 4 yaş küçük bir insan ergen değil. Ciddi iliski olunca mi degerli olacak bu kiz. Kendi yasina geregine gore yasiyor bir seyler iste. Kocaman 19 yaşında kız.
Kıskançlık huyum yoktur demişsin. Var iste. 19 yaşındaki insanın ilişkisini ciddi olmadığı için onemsizlestirmeye ne denir? Sadece 4 yaş fark için ona ergen demeye peki ne diyelim?
O ergense canım sen de ergen irirsisin o zaman. Kardeşine tavrın bizlere yaptığın yorumlar onu işaret ediyor.
neyine dalga geçip gülüyorsunuz ?abaküs almıs işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?