Ortada birşey yokken kriz geçiren kardeş..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukluk eden siz misiniz kardeşiniz mi acaba? O yaşta o kadar değerli bir şey ki o yaşadığı, sayenizde bu günü bu yaşananlarla hatırlayacak, tebrik ederim, kursağında bırakmışsınız, burnundan getirmişsiniz. Siz sanırım mahrum kalmışsınız bunlardan da kızla uğraşıyorsunuz ve ilk defa bu forumda bu sözü kullanıyorum, belli ki "kıskanıyorsunuz"

Üstelik koca kız kardeşiniz de, neden onu, kararlarını ve erkek arkadaşını küçümsüyorsunuz, onurunu incitiyorsunuz ki? Gerçekten çok üzüldüm kardeşiniz için. Her zamanki kızkardeş takılması demişsiniz ama ömrü hayatımızda biz birbirimize böyle takılmadık. Kardeşlik böyle bir şey değil, hele ki benim küçüğüm gözümün bebeğidir, değil ben ona böyle bir şey yapacağım, başkası, bir arkadaşım falan yapmaya kalksa doğduğuna pişman ederdim inanın. Siz arkadaşınızla bir olup makaraya almışsınız bir de... Yani yaşınız da az değil ki. Umarım özür dilersiniz ve bir şekilde gönlünü almanın bir yolunu bulursunuz, çünkü gerçek anlamda ona ablalık etmediğiniz, sizinle paylaşmak istediği bu güzel anları burnundan getirdiğiniz için, ayrı düştüğünüzde içiniz çok sızlayacak.

Son düzenleme:
Herkesin kardeşlik anlayışı farklı, yorumlara şok oldum. Benim de kız kardeşim var ve birbirimize her türlü şakayı yaparız. Çok yakın kız arkadaşlarıma da öyle. Ben kardeşimin veya yakın arkadaşımın sevgilisiyle eğer saçma veya komik bir şey yapmışsa dalga geçerim. Böyle bir durumda geçerdim mesela komik çünkü. Bundan alınıyorsa kardeş değildir o. Kıskanıyorsun falan diyenler olmuş insan kardeşini kıskanır mı yahu? Veya bir şeyi tiye alınca hemen kıskanmış mı olunuyor? Yapmayın hanımlar.

Ben niyeyse konu sahibini haklı buldum, ailesine değer vermeyip sevgilisine ilah gibi tapınan bir ergene az bile yapmış bence.
Bağıra bağıra ağlanacak ne var Allah için, hele zehir zıkkım olsun dediğinde yerimden fırlar saçını elime dolardım.

Şuursuz hareketlerde bulunan sensin aslında. Kardeşindir, elbette şakalaşacaksın, takılacaksın ama durman gereken yeri de bilmen gerekiyor. Mesela özel hayatına saygı göstermen, bunu arkadaşlarınla aranızda muhabbet, dalga malzemesi haline getirmemen gerekiyor. Yani şu durumda senin yaptığın çok daha çocukça. Kardeşin de patlamış neticede. İnsan patlama anında çok makul davranamıyor. En azından onun saçmalamasının bir sebebi var. Peki senin bahanen ne?

Anlamayanlar için yazayım kardeşinin sevgilisi her yıl minik bir hediye almış doğum günleri için mesela 2. Yaş günü için emzik (bence çok tatlı bir düşünce olmuş) gibi

Benim de cok hosuma gitti ve hic ergence gelmedi. Tam tersine cok ince ruhlu bir erkek oldugunu dusunuyorum. Ha sirf emzige bakarak "bu ne yeea bebek gibi zeka ozurlu" dedigine gore o inceligi anlamak konu sahibine pek nasip olmamis.

Bir de sevgilisine ailesinden daha duskun oldugundan sikayetci ya. Anne baba nasildir bilmiyorum ama abladan az cok tahmin edilebilir. Mesela ben olsam boyle ince ruhlu birindense konu sahibi gibi bir ablayi neden tercih edeyim diye dusundum...

Ergen işte kendi haline bırak aglasin sakinleşsin. Hediyede dalga gecilecek kadar varmış. Emzik, abaküs nedir ya? Altına bezde alsaymış. Her yıla hediye tamam incelikte nebileyim bana acayip saçmalık geldi. Sen arkadaşına atmasaymışsın iyimiş araya arkadaşını sokunca kardeş atışmasından daha farklı oluyor.

Ne alaka ya ailesine değer vermediğini nerden çıkardın. Belliki dolmuş artık. Özel bir hediye ona göre romantik bir an yaşarken ablasının içine etmesine gerek yoktu

Ne alaka ya ailesine değer vermediğini nerden çıkardın. Belliki dolmuş artık. Özel bir hediye ona göre romantik bir an yaşarken ablasının içine etmesine gerek yoktu
Aileye düşkün değil elin adamını bize karşı hep savunuyor diyor benim için aynı şey. Bu benim düşüncem, konu sahibi belki de %100 haklı değil ama kardeşi de haklı değil.

Aileye düşkün değil elin adamını bize karşı hep savunuyor diyor benim için aynı şey. Bu benim düşüncem, konu sahibi belki de %100 haklı değil ama kardeşi de haklı değil.
Ama kız bir hediye almış sevgilisinden, aşık aşık dolanırken ortada abla çıkıyor zekasına laf ediyor çocuğun. Hediye komik ya da değil, ince ya da saçma fark etmez, kız aşık, sevgili de dalga geçilecek bir şey yapmamış, nezaket göstermeye çalışmış. O durumda sevgili elbette ki savunulur. Bir de arkadaşla makaraya alınırsa insan patlar böyle, normal değil mi? Belli ki abla bunları hep yapıyor ki niye bu kadar kızdı diye şaşırmış bu defa..
Bu yüzden burada sevgiliyi ilahlaştırma durumu göremedim ben. Etki tepki var sanki. Bir insanın bu kadar üzerine gidilirse o sevgili daha da kıymetlenir. Mesela kızkardeşin sevgilisi ablasıyla dalga geçse ve ablası için geri zekalı dese, o da sevgilisine aynen böyle patlasa, aileci ya da abla kuzusu diyebilir mi kimse.. Kaşıyan olunca insan patlar nihayetinde, hele ki o yaşta gururu incitilmiş bir genç kız söz konusuysa...

Bilmiyorum ya böyle bağıra bağıra ağlamalar falan zehir zıkkım olsun demeler ne olursa olsun daha beter bana göre. Tipik ergen işte deyip ben daha çok gülerdim herhalde.

Öncelikle kan bağı gerçek sevgi için tek başına yeterli bir kriter değil bana göre. Çok itici davranmissiniz. Ustune yemek siparisi vermek de ne kadar vurdumduymaz ve karsindakinin üzüldüğünü anlamayan bi tip oldugunuzu gösteriyor. Düşünememis olabilirsiniz bu denli kirilacagini ama kirildigini gördükten sonra yapacağiniz ilk sey yemek istemek olmus, olmamaliymis.

Tepki göstermekte haklı ama gosterdigi tepkinin boyutu tartısilabilir. Ayni seyi ablam yapsa ben olsam aglayip kendimi paralamak yerine, beni ve sevgilimi tiye aldığı telefonu camdan aşağı yollar uzatirsa da agzinin üstüne oturturdum.

Abla, baba, anne, abi, kardeş bağlarına güvenerek kimse istedigi gibi kafasina göre davranamaz.

Hediyeler de güzelmiş bence de o yaşta düşünülmesi anlamlı olanlar seyler önemli olur işlevsel seyler degil.

Doğmamış cocuga alsa vallahi daha mantıklı bulurdum.. Kardeşimin gecen 2. Yaş doğumgünü içinmiş o. Konu bu değil kriz geçirecek bir.olay değil bu
Ya kahkaha attım okuyunca nereden gelmiş acaba aklına böyle şeyler sevgilisinin Ayrıca ne kadar haklı olursa olsun büyüğe s...tirgit dedi mi o haklılık biter orada.

Son düzenleme:
1.yaş günü için de zıbın alsaymış bari merak ettim ne almış

Demek ki artık patlama yaşamış. 1-2-3 böyle davranışların varsa, sen eğlenirken onu sinirlendirip üzüyorsan normal. Sırf ablasınısın diye katlanmak zorunda değil. Başkalarının duygularını küçümsememen gerek. Umarım kardeşin evlenmez ve sen görümce olmazsın, buralara konu olursun çünkü..
Sana ne? Alıp millete fotoğrafını atacak kadar sana ne? Beğenmiyorsan kendin yapmazsın, sana bunlar hediye edildiğinde geri çevirirsin. Ama 19 yaşında da olsa kardeşin de olsa bu kadar burnunu sokup, eleştiremezsin, arkadaşına fotoğrafını atıp dalga geçemezsin. Normalde asabiyet sevmem ama az bile yapmış.
Başkasının hayatına saygılı olursun umarım.

Çok yorum yapasım vardı ama herkes söylemek istediklerimi yazmış zaten.

O yaşlardaki çiftler için bence gayet güzel bir hediye. Gidip de pahalı pahalı elbiseler mi alsaydı.

Abla olmanız, hediyeyi manasız bulmanız onunla dalga geçme, üstelik arkadaşınıza anlatıp 'zekası kıt' dedirtme hakkını size vermez.

Kardeşinizi azıcık seviyorsanız gönlünü almaya bakın.

Bu arada konu sahibi nerde

Sizin anlam yukledıgınız degerlerle, kucuk dusurucu bıcımde alay edılmesıni siz nasıl karşılardınız?

Size doğru gelmeyen bişey dahi olsa ''zeka'' ile ilgili olur olmaz yorum yapma hakkı size doğar mı?

Bu soruların cevaplarını ıstıyorum !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…