• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak ev almak !

Elbette kardeşine yardım etsin ama bu biraz düşünmeden verilen bir karar olmuş. Kardeşi alınan evin içerisinde oturacaksa adam zaten kira niyetine ev parası ödeyecek demektir. Siz yoktan bir taksit ödeyeceksiniz. Maddi anlamda durumunuz buna müsaitse sorun etmeyin derim aylık 2000 TL gibi bir rakam sizi etkilemeyecekse kendi eviniz varsa vs.
Eşinizin size danışmadan böyle birşeye karar vermesi de normal değil bence. Alın karşınıza konuşun derim.
Aynen canım tabiki yardım etsin zaten şu an bizden başka destek olcak kimsesi yok yazık onada üzülüyorum evimizi açtık kaç gündür burda elimden geldikçe destek oluyorum güleryüz gösteriyorum eşyası şusu busu destek olunur, ama bu bana çok saçma geliyor şu an eşim iki işte çalışıyor ona güveniyor evet ödeyebilir ama garantisi yok diğer işinin çıkarırlarsa çok kötü olur, bide ben otrmycgm eve niye o kadar para veryim on değil yirmi değil iki yüz ya, ayrıca bizim bu evi satıp üstne para ekleyip daha iyi bi eve çıkma planımız vardı madem o kadar verck gücü var neden burda otryrm ben hakszmyım ya

400 bin parası olmayan biri için çok değil mi? 200 bin de ev için gayet uygun bence. Biz 220 bin tl ye yüzme havuzlu,saunalı,fitnes salonlu,kapalı otoparklı sıfır daire aldık. Bence iyice araştırıp herkes kendi adına alsın. Oldum olası nefret ederim ortak işten. Kardeşte olsa araya para girince tanıbmaz oluyo.

Kızlar slm, birkaç gündür kafama takılan bir konu var benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kardeşi evlenecek yalnız evleneceği kızı ailesi istemediği için şu an biz destek oluyoruz isteme işlerine falan beraber gidilecek. Çocugun şu an bi evi yok geçici olarak bizde kalıyor evini alıp eşyalarıda tamamlayıp dediğim gibi istemeye gidilecek. Bütçesine uygun doğru düzgün bir ev bulamadığından eşimle ortak almaya karar vermişler, evin bedeli 400 bin 200 eşim verecek 200 kendisi.. şimdi ben şöyle düşünüyorum bu evin bize hiç bi katkısı olmayacak hani normalde 200 binlik bi ev alsan kiraya versen gelen para azda olsa banka kredisini kapatır, satmak istesen satamazsın çocuk evlenecek içinde oturacak, kendi evimiz güzel ama yeri çok iyi degil burayı satıp üstne para ekleyip daha iyi bi yere taşınma planımız vardı böyle olursa onuda yapamayız.. ya benmi saçma düşünüyorum, anlıyorum kardeşine destek olmak istiyor ama ne bilim eşyasına ol düğününe ol bu çok fazla degilmi, tapuda ortak olacak ama bana para hiç olckmş gibi gelio
kesinlikle yapmayın.
ev almak şartmıymış?
kirada otursunlar.
herkes kendi evini alır sonra zaman içinde.
izin vermeyin böyle birşeye

400 bin parası olmayan biri için çok değil mi? 200 bin de ev için gayet uygun bence. Biz 220 bin tl ye yüzme havuzlu,saunalı,fitnes salonlu,kapalı otoparklı sıfır daire aldık. Bence iyice araştırıp herkes kendi adına alsın. Oldum olası nefret ederim ortak işten. Kardeşte olsa araya para girince tanıbmaz oluyo.
Nerden aldınız çok merak ettim :oha:

Gitsinler 200 binlik evde otursunlar. Sizde eşim kardeşine düşkün nasıl söylerim diye düşünüyorsunuz şaka gibi.
Eşine doğal olmayacaksin kime olacaksın 7 kat yabancı değil ya yanlış anlasın.
Eşinin asıl böyle bir kararı senle paylaşmamasi seninde fikrini almaması kadar ayıp bir şey yok.
Erkeklerde evlenene kadar Aile bilmezler evlenince de abartirlar düskunluk konusunda.
Tamam düşkün olsunlar ama hiç ortaları yok ya tamamen görüşmezler yada görüşüp bişeyini çikarirlar.
Ay hiç akıl yok bu erkek Milleti kadar bencil düşüncesiz yokEn Büyük KK
Not eşimle aram çok iyi sorunumuz yok erkek düşmanı da değilim ama yinede Yaşasın kadinlar:işsiz:

Hangi semt bu okadar pahali bir ev aliyo merak ettim acikcasi
Kiraya çıkmıosa 200 lük alsın iki gün öncesine kadar öyleydi bi sürü evde bulundu ama bu nerden çktı anlamadım alcakları evde eski bina evin içi dökülüo baştan yaplcak sadece konum olarak çok iyi bi yerdeymiş o paraya deger deyip duruyorlar, düne kadar çocuga bişeyim yoktu istediği kadar kalsın diyordum ama bu olaydan sonra gıcık oldum ya

Normal standartlarda bir düğün yapmak ve ev kurmak aşağı yukarı 50.000 tutuyor. Kaynınız o masrafı nasıl karşılamayı düşünüyor ki bütün parasını eve verince? Ayrıca kirada niye oturamıyor? Biz oturuyoruz ve hiç bir şeyimiz de eksilmiyor. Çok saçma düşünceler bence.

Çok geç kalmışsınız. Eşiniz fikrini beyan eder etmez kabul etmeyeceğinizi net bir şekilde belirtmeliydiniz. Yine de konuşup toparlamaya çalışın bakalım.

Bir de, lütfen yanlış anlamayın ama "eşimle tartışmak istemiyorum.", "eşimi kırmak istemiyorum" şeklinde yorumları görünce içimden "o seni kırmaktan çekinmiyor ama" diye bir geçiriyorum.

Kızlar slm, birkaç gündür kafama takılan bir konu var benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kardeşi evlenecek yalnız evleneceği kızı ailesi istemediği için şu an biz destek oluyoruz isteme işlerine falan beraber gidilecek. Çocugun şu an bi evi yok geçici olarak bizde kalıyor evini alıp eşyalarıda tamamlayıp dediğim gibi istemeye gidilecek. Bütçesine uygun doğru düzgün bir ev bulamadığından eşimle ortak almaya karar vermişler, evin bedeli 400 bin 200 eşim verecek 200 kendisi.. şimdi ben şöyle düşünüyorum bu evin bize hiç bi katkısı olmayacak hani normalde 200 binlik bi ev alsan kiraya versen gelen para azda olsa banka kredisini kapatır, satmak istesen satamazsın çocuk evlenecek içinde oturacak, kendi evimiz güzel ama yeri çok iyi degil burayı satıp üstne para ekleyip daha iyi bi yere taşınma planımız vardı böyle olursa onuda yapamayız.. ya benmi saçma düşünüyorum, anlıyorum kardeşine destek olmak istiyor ama ne bilim eşyasına ol düğününe ol bu çok fazla degilmi, tapuda ortak olacak ama bana para hiç olckmş gibi gelio

sen haklısın.. ortak ev alınınca siz ilerde ev almaya karar verdiğinizde kardeş de size destek olacak mı?
her koyun kendi bacağından asılır kardeş dahi olsa.. tamam git kız iste hatta düğününü dahi yap ama ortak ev çok manasız.
400 bine ev alacağına 200 bine alsın ilerde onu satar daha büyüğünü alır. mecbur mu 400 binlik evde oturmaya??

Değil kardeş baba olsa yapmaz bu iyiliği.
Ve bence bu kadarı çok gereksiz. Eltini ev sahibi yapmış olacaksınız.

Ben evlenmeden önce eşim birikmiş parasını abisine vermiş ortak ev için ilk sözleşmede ortakmjs sonra tapuda sadece abisinin adına çıkmış. 8 yıl önceki 15 bin havaya uçtu. Adam üstüne yattı ve açıklama bile yapmamış. Benden önceki mesele olduğu için bı şey demedim ama eşime diyorum laf açıldıkça kaynima para konusunda asla güvenmiyorum

Aynen canım tabiki yardım etsin zaten şu an bizden başka destek olcak kimsesi yok yazık onada üzülüyorum evimizi açtık kaç gündür burda elimden geldikçe destek oluyorum güleryüz gösteriyorum eşyası şusu busu destek olunur, ama bu bana çok saçma geliyor şu an eşim iki işte çalışıyor ona güveniyor evet ödeyebilir ama garantisi yok diğer işinin çıkarırlarsa çok kötü olur, bide ben otrmycgm eve niye o kadar para veryim on değil yirmi değil iki yüz ya, ayrıca bizim bu evi satıp üstne para ekleyip daha iyi bi eve çıkma planımız vardı madem o kadar verck gücü var neden burda otryrm ben hakszmyım ya
Eşiniz ailesine düşkün ise ilk başta söylediklerinizi ters anlayabilir ama ben kardeşine de kızıyorum hadi abisi düşünemedi kardeşi abi olmaz sen evli barklısın sorumlulugun var dese bari. Sakin tatlı bir dille biz zaten destek oluyoruz ama ev işi benim içime sinmiyor diye gerekçeleri ile belirtin. 400 bin TL lik ev yerine daha makul 200 yada 250 bin TL ye ev baksınlar yada en kötü ihtimalle eşiniz işten ayrılsa bile kendileri ödeyebilsinler.

Eşiniz kırılmasın, küsmesin diye konuşmaya çekiniyorsun ama eşin seni 200 bin artı düğün, eşya borcuna sokup sıkıntı çekmeni düşünmüyor. Bu erkekleri bu kadar düşünmeyin.

Eşinin ailesi kızı istemiyorsa bu kaynınla gelin adayının problemi. Bana kalırsa bu duruma bile karışmayın, belkide istememek de haklı nedenleri vardır. Onlar iyi olur siz kötü olursunuz.

Maşallah evlenmeye para yok ama ev bakarken 400000 lik bakılıyor. Ben 2 kişi güzel bir işe sahip oldğmz halde 300 e bile çok diyorum şuanda...

durumunuz çokmu iyide kardeşe 200 bin lik yardım yapıyor eşiniz ev alsa siz 200 bin den olcaksınız ve sizde yeni bir ev hayalinizden vazgeçiceksiniz

Back
X