Ortak zevklerin olmaması

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.209
19.884
498
Ben 33 yaşındayım, eşim 34. 8 yıllık evliyiz, 4 yaşında oğlumuz var. Oncesinde de 6 yıllık beraberliğimiz oldu, yani tüm ömrüm bu adamla geçti desem dogrudur. 19 yaşında üniversitede sınıf arkadasiyken tanistik. Oncesinde ilişkilerim olsa da ilk ciddi iliskimdi diyebilirim eşim için, ben de onun için öyleydim. Artık çocukluk mudur nedir bilemiyorum ancak evlenmeden evvel, hatta cocuk sahibi olana kadar onu ruh eşim sanırdım, çok iyi anlaştığımızi düşünürdüm. Eşim özünde iyi huylu, merhametli, iyi bir isi olan, akıllı bir adam. Oğluna düşkündür. Ancak karakterlerimiz çok farklı. Ben çok sosyal, girişken, gezmeyi seven, maceracı ruhu olan biriyim. O benim tam tersimdir. Bıraksan evden günlerce dışarı çıkmaz, asla pazar günleri bir plan yapamayız çünkü pazartesi sendromunu o gün dibine kadar yaşar, yıllardır öyledir. Asla değişik tatlar denemez, değişik yerler görmek ilgisini çekmez, kültür gezilerinden hoşlanmaz, yürüyüş veya spor yapmak istemez. Çalışmadığı zamanlarda sadece play station oynar veya uzanıp telefona bakar. E yeni tanımadın bu adamı diyeceksiniz ancak hep böyle değildi, en azından bu kadar değildi. Bana ayak uydurmaya çalışırdı, o da evlenene kadarmış. Çocuk doğduğundan beri sanki çocuğun tüm sorumluluğunu üstlenen oymuş gibi ( çocuk bakımında ben de çalışıyor olmama rağmen tüm yükün bende olduğunu da söylememe gerek yok sanirim) sürekli yoruldum modunda. Bir plan yapacaksak cumartesi erken saatte olmalı mesela. Sürekli darlamaya başlar hadi erken gidelim erken gelelim diye. Gittiğimiz yerden dr keyif aldirmaz. Su anda fethiyede tatildeyiz, babamin yanına geldik o da zar zor. Kavga kıyamet cuma döneceğiz diye ikna ettim. Dün geldik yol yorgunuyduk pek bsy yapamadık. Bugun oludeniz,Kayakoy taraflarını gezelim dedim sinucta ilk defa gelmişiz, çocuk da ben de heves ediyoruz. Yok ztn denize girmeyecegiz bu havada ne oludenizi, otelin önündeki plajda oturalım vs diye gene tüm keyfimi kaçırdı. Yani 34 yaşında genç adamsin, ilk defa geldiğin güzel bir cografyadasin konseptin otelin onunden ayrilmamak mi...hiç mi gezmek keşfetmek keyif vermez insana...bilmiyorum bu hallerinden çok sıkıldım ztn birbirimize girdik. Hayatımın, yasliligimin fragmanini görüyorum çok sıkıldım senden dedim...yapacagim bir şey yok diyor...sürekli kendimi nasıl aşık olmuşum bu adama, ne kadar zıt karakterlerde olduğumuzu görememiş miyim diye sorgularken buluyorum...bu arada cinsellik icin de hep yorgun. 3 ay yapmasak aramaz. Canin çekmiyor mu dedigimde sen cocuk azarlar gibi beni her kinuda azarlayip elestiriyorsun icimden gelmiyor der bazen, cogunlukla o ayri ben syri yerde en uyuyakaliriz zaten...bunlar evliliği bitirmek için geçerli şeyler mi bilmiyorum, bunun dışında dürüst, güvenilir, işinde hedefleri olan bir adam...ama artık değer görmediğimi hissediyorum, on a aşık da hissetmiyorum. Bir ömür boyu gezme ve tatil kavgası yapmak, mutsuz olmak istemiyorum.. içimi dökmek istedim...

Önceliği evliliği değil, iş hayatı gibi görünüyor. Tüüüüümmm enerjisini işe harcayıp, size tükenmiş oluyor.

Bir gelecek göremiyorum.

Kan değerleri normal mi?
Bilemiyorum, iki kez pankreatit geçirdi hastanede tedavi gördü. Biri ilk evlendigimizde 8 sene önce, diğeri de 4 yıl önce. Ast alt değerlerinin kontrol altinda olması gerekiyor 6 ayda 1 kontrolu var ama dr a da gitmiyor. İyiymiş, bir sorunu yokmuş. Her şeyde bir bosvermisligi var insanı çileden çıkaran...

Annem de böyle diyor. İyi adam, dürüst, parasını kazanıyor. Gez toz cocugunla vakit gecir vs diyor da e ben kendini bildim bileli bu adamla beraberim. Bu zamana kadar her şeyimizi beraber yaptık. Kabullenemiyorum

Annem de böyle diyor. İyi adam, dürüst, parasını kazanıyor. Gez toz cocugunla vakit gecir vs diyor da e ben kendini bildim bileli bu adamla beraberim. Bu zamana kadar her şeyimizi beraber yaptık. Kabullenemiyorum

Konuyu açarken o zaman beraber yapılacak bir hobi yaratın diyecektim konu sahibesi ama adam gördüğüm kadarıyla bitkisel hayatta yaşıyor Bence dimdirekt konuş konu sahibesi, buraya yazdıklarını kendisine de söyle. Genç insanlarsınız böyle yaşamak aşırı bayıcı.

Ben sizi çok iyi anlıyorum,benzer şeyler bizde de var. Farklı zevkler,farklı eğlence anlayışları,farklı kültürler,farklı çevreler ve hayatlardan geliyoruz ve evleniyoruz sonra hadi geçinelim
Garip ama gerçek bu koşullarla da geçinmek mümkün,birbirinizi iyi anlasanız,kabullenseniz,bazen siz esneseniz bazen de o esnese hiçbir sorun kalmaz. Ama sadece tek tarafın gayretiyle de bir halt olmaz tabi.

Bu değerlerin yüksekliği yorgunluk yapar doğru mu? Doktor kontrolünü aksatmamalı. Peki arkadaşları var mı, erkek erkeğe gezmekten keyif alır mı?

Bitkiler daha aktif yaşıyor arada çiçekleniyorlar falan töbe yarabbim... İlişkiniz bitmiş gibi duruyor, bunlar evliliği bitirmek için yeterli sebep aslında yine de onca zamanın hatrına bir destek almayı teklif edebilirsiniz

O esnedigini zannediyor. Mesela bu tatile gelmek istemiyordu kesinlikle çünkü burda çok görmek istediğim yerler olduğunu biliyordu. Onu oraya buraya sürüklemek isteyeceğini tahmin ediyordu cuma günü dönmek koşuluyla kabul etti lütfetti. Ama o kadar saat araba kullanıp yorulduğu içim söylenerek başladı ( arabayı da bana vermez kendi varken) dün kesinlikle uzak bir yere gitmek istemediğini söyledi hadi dedim çocuk da yolda yoruldu gitmeyelim sahilde dolaştık. Ama bugün zorla ve kavga ederek oludeniz e götürdüm. Tabii bu şekilde nasıl keyif alacaksam...çocuk eğlendi, kumda oynadi en azından...yani bir şekilde dediğimi yaptırıyorum ama hiç keyif almadığını, zoraki geldiğini belli ederek, surat asarak tüm tadımı kaçırıyor...

Bu değerlerin yüksekliği yorgunluk yapar doğru mu? Doktor kontrolünü aksatmamalı. Peki arkadaşları var mı, erkek erkeğe gezmekten keyif alır mı?
Bu değerlerin yüksekliği komaya sokar. Yorgunluğu bunlarla bağlantılı değil. Varisleri var, cok yürüyünce veya ayakta kalınca bacakları ağrıyor. Tembellik var daha ziyade. 3 5 arkadaşı var kafasının uyduğu, arada takılıyorlar beraber. Esli görüştüğümüz çok sevdiğim arkadaşlarım da var ama eşim pek bayilmaz onlarla takılmaya. Çünkü onlar da benim gibi gezenti tipler

Esiniz 30 lu yaslarda acaba diyorum yorulmus olamaz mi psikolojik olarak?20 li yaslarinda degil artik ,ayrica evde oturmayi sevmesi size gore sorun ama bence degil cunku bende evi severim annemde sizin esinizi azarladiginiz gibi benzer cumlelerle beni azarliyor hevesin yok vs diye ya bu nasil bir yasam sevincidir?dag bayir gezmektir hic mi bitmez insanin bu sevgisi gercekten ilginc ,beni yanlis anlamayin kirmak istemem ama esim boyle cumlelerle beni surekli asagiya cekse kusur olarak gorup saygi duymasa sahsen ayriligi cidden dusunurum cunku boguluyor insan ,yapmayin

Aynen kocamın 8 yıl sonraki hali canlandı gözümde, bizdede aynı ama evleneni 2 yıl oldu. Ama bir fark varki bir birimizi çok seviyoruz yani ve ben çoğu zaman idare etdiğim için fazla sorun çıkmıyo kavqa etmiyoruz. Ama size tavsiyem eyer kendinizi geçindirebilecek bi işe sahipseniz maddi açıdan ayrılın çünkü hayat kısa tabiiki ilk önce eşinizle yüz yüze konuşun derdinizi anlatın onun tepkisine göre kara verin. Eyer bişey deyişmediyse kesin ayrılın bence.

30'lu yaslar cok genc degil mi ya ? 40 50'ler ölsün o zaman. 60'lar mezardan katiliyor.

20li yaşlarda da aynıydı.. ayrıca evde vakit geçirmeyi ben de severim. Ama spontane planlari, kültür turlarını, gezmeyi de çok severim. Plajda saatler geçirmeyi de severim mesela illa bungee jumping yapalım, rafting yapalım vs gibi ekstrem sporlara zorlandığım da yok ki. Plajdan, deniz kum güneş üçlüsünden de çabuk sıkılır mesela. Evden dışarı çıkmayi gerektiren, koltuğunda, yatamayacagi her aktivite yorucu ve gereksiz ona gore

Bence konuşarak halledilecek şeyler bunlar çocuğunuz varmış birde boşanmak bu kadar basit olmamalı konuşun gerekirse psikoloğa gitsin eşiniz , terapi alın baktınız bunları yapmak istemiyor ya da gitti bi değişiklik olmadı o zaman boşanmayı düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…