Örtünmek İsteyipte Örtünemeyenler Buyrun

LATHINNAA

süt böceğim büyüyor
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
258
58
118
kızlar bende kapanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum.benim gibi olan arkadaşlar varsa düşüncelerinizi bekliyorum :asigim:

ah canım n yapcağımı şaşırdım.ölüm ertelemiyo ama offfffff bende hep erteliyorum yok seneye yok şundan sonra yok bundan sonra pufff :1no2:

aynen canım aynen şimdide evlendikten sonra diyorum hadi bakalımeyvahedigeldismile

kızlar bu kadar mıyız....tesettürlü arkadaşlar yok mu önerilerde bulunacak? bilmiyorumkismile

ben de varım. öğrenciyim, ailem de örtünmeyi filan gericilik olarak görüyor, zaten tüm sülalede namaz kılan tek kişi benim, evlenince diyorum ben de.

ben de varım. öğrenciyim, ailem de örtünmeyi filan gericilik olarak görüyor, zaten tüm sülalede namaz kılan tek kişi benim, evlenince diyorum ben de.

ne kadar kötü bi düşünce malesef benim ailemde öyle canım.akrabalarımdan hiç kapalı yok.valla kapanacakasın diye baskı altında tutulan kızlar iyice açılmak ister,biz gibi ailesi istemeyen bayanlarda kapanmak ister çok tezat çok :uhm:

bende tesettürlüyüm arkadaşlar..ama inanının ertelicek hiç bi şey yok..çünkü insan gerçek anlamda altını çiziyrum gerçek anlamda dinin yaşadığnda çok rahat oluyo.inanın kapandığınız için ahirette o kadar güzel nimetler bekliyoki..evet belki çok sıcaklıyoruz bazende çok bunalıyoruz amaAllah için bu kadarcık şeylere katlanmanın yeri ayrı.onun sevabı ve Allahın merhameti katmerli.sırf tesettürmüze uygun olsun kapalıyız sözde olmayalım tenimiz belli olmasın diye çok ince giyemiyosun ama yaptığın işi tam yapıyosun ya işte onun rahatlığı başka..tavsiye ederim canlarım hemde şiddetle..ayrıca kpalıyım diye çoğu şeyden mahrum olmuyoruz.mahrum olduklarımızıda defterimize yazıyoruz karşılığını almak üzere;)

Bende kapalıyım. 18 yaşındayım ve kapanalı 4 sene oldu.
Kapandığım o ilk günü hiç unutmam opuyorumnanaktan
Bayramın birinci günü 10 ocak 2006 sabahı o kadar heyecanlı kalkmıştım ki uykudan..
Artık değişicektim, hareketlerim tavırlarım daha farklı daha ağır olacaktı.
Kısıtlamalar da gelecekti, güzelliklerde..

Şimdi hiççç pişman değilim kapandığıma hihoyyyt
Hayatta yaptığım en iyi şey ne diye sorarsanız emin olun ki başörtülüyüm diyebilmemdir zemuszemus
Ne iyi etmiş de kapanmışım meğer, şükürler olsun Rabbime böyle bi şerefi bana layık gördüğü için...

Ailemde başta yaşım küçük diye istemeseler de ben kafama koymuştum kapanmayı,
Bebekken annemi emdiğim zaman bile onun tülbentini okşamamdan belliymiş kapanmam aslında :ecrin_bebek:

Çok kişiden hayır duası aldım. Çok tebrik edildim. Kimi zamanlarsa hakaretler yedim.
Ama bi an olsun değerli hazinemden aslaa vazgeçmedim, geçmemde!

Eğer siz de gerçekten bu sorumluluğu alabileceğinize inanıyor, kendinizde o cesareti görüyor ve kendinizden eminseniz pekâla herkes gibi sizde kapanabilirsiniz..
Kendinize bi gün belirleyin. Ben bayramda kapanacağım demiştim bayram da oldu.
Sizde haftanın 1. günü yada doğum günü, kandil de vs. gün belirleyip ona göre alışverişinizi yapıp kendinizi o psikolojiye hazırlayıp örtünebilirsiniz opuyorumnanaktan
Biraz uzun oldu kusura bakmayın bilmiyorumkismile

ben ilk önce namazdan başlayıp öyle devam etmek istiyom ama nedense şeytanı sanırım kendim ayagımın altına doluyom yoksa allah zaten o gücü vermiş biz kullarına namaza başlayıp devam etmedikçe sanırım di,gerlerine geçemicem ALLAH BENİ AFFETSİN BİGÜN O GÜCÜ KENDİMDE BULCAM EMİNİM

bi gecede hayatı değişenlerdenim
saçlarım 3 numarayken en deli zamanlarımdayken sabah uyandığımda kapanmamaya karar verdim
kimsenin haberi yoktu giyindim çıktım dışarı önce ablama ordan babama gittim babamın beni görünce dediği lafı hiç unutmam 'bugün sen beni sevindirdim Allah ta seni sevindirsin demişti'
Allah içinde olan herkese bunu hakkıyla başarmayı nasip etsin inş.

Merhaba arkadaşlar,bende tesettürlüyüm.Tereddüt edeceğeniz bişey olmasın öncelikle,inanın bi anlık kendinize güvene bakıyo herşey,etrafı,çevreyi umursamadan sadece kendi içinizi dinleyin,çünkü bende öyle yaptım,18 yaşımda lise bittiği yaz kapandım.Zaten küçüklüğümden beri hiç açık giyinmemişimdir (aileden bi nevi alışkındım) Ergenlik döneminde de kendi isteğimle hiç tarzımı değiştirmedim.
Kapanmayı çok isteyen arkadaşlarıma önerim şudur,madem bi anda kapanamıyosunuz o zaman yavaş yavaş alıştırın kendinizi,mesela uzun tunikler veya vücudu belli etmeyecek tarzda kıyafetler giyerek ilk adımı atabilirsiniz emin olun gerisi gelicektir,zaten kapanmak içinizde var bu çok işe yarayacaktır,Allah yardım etsin inşallah canlarım. opuyorumnanaktan

kızlar çok güzel şeyler yazmışsınız ALLAH hepinizden razı olsun.işte şeeytanın zincirlerini kırmakta bitiyo iş.bugün 3 aylara girdik nasipse bu aylar içinde kapanmayı düşünüyorum.bu arada REGAİP KANDİLİNİZ mübarek olsun canlarım...alkisalkisalkis

Merhaba kızlar örtünmek isteyenlere benim de bir katkım olsun istedim, öncelikle ben okula 6 yaşımda başladım ve 6. sınıfta annem beni imam Hatip lisesine yazdırdı o okula gittim 11 yaşındaydım ve oldum olası ufak tefek bi fiziğim vardı minyon bi yüz hattim, neyse işte ailem kapan yada kapanma demedi ama o okula gidince senin gibi onlarca çocuk kapalı olduğu için heveslendim kapandım 2 yıl öyle kapalı kaldım ama o dönemde kıyafet seçiminde çok zorlanmıştım hatırlıyorum okula gidiyorum yaşım küçük kapalıyım ve yaşıma uygun giysi bulamıyordum uzun etek giysem olmaz tunik falan olmuyodu ben de jile giyiyordum 2 yıldan sonra okul değiştirdim normal bir okula geçtim ve kapalılıktan sıkıldım çünkü çok küçük yaşta kapanmıştım ve açık olmayı saçlarımı dağıtıp gezmeyi istiyordum çünkü bu duyguları yaşamamıştım ergenlik dönemlerini bilirsiniz çocuklar dikkat çekmek beğenilmek isterler işte ben de o dönemde açıldım öyle abartılı bi açılma değildi ama saçlarım açıktı kısa kol kot pantolon falan giyiyordum ama içimde o kapanma duygusu hiç gitmemişti lisede kapanmak istiyordum ama cesaret edemiyordsum yakışırmı ne derler falan filan ünv. sınavına hazırlandım ve kazandım ünv. kayıtlarını yapacağımız zaman kesin olarak kapanmaya karar verdim yeni bir ortam şimdi kapanamazsam bir daha kapanamam dedim ve kapandım,şimdi 6 yıl oldu kapanalı ünv.de çok sıkıntı yaşadım okuyosun niye kapanıyosun diyenler oldu hiç aldırmadım şimdi öğretmenim ve iyiki de kapanmışım diyorum bu kararımdan hiç pişman olmadım ve iyiki o arada dönemde açılmışım ki hevesim gitmiş yoksa aklımın bi köşesinde hep açıklık kalacaktı, ama şimdi kendi isteğimle severek örtünüyorum

Bu konunun geyik bölümünde ne işi var akannehir

arkadaşlarımın önerilerini almak için işi var mavrulam.gereksiz olduğunda editörler taşıyor zaten gerekli bölüme.valla bi çok konu var geyik sohbetinde bu mu dikkatinizi çekti.iyi kandiller

Son düzenleme:
Arkadaşlar, önerileriniz için çok teşekkürler. Ancak bir nokta biraz gözden kaçmış, konu sahibinin de mesela benim de örtünmemiz sadece bize, bizim isteğimize, nefsimize bağlı değil. hani türkiyede çok az bulunacak bir durumdayız, ailede bırakın sülalede kapalı yok, ve en azından benimkinde örtünenlere öcü gözüyle bakılıyor. normalde sadece dış çevre laf edecek olsa o ayrı, ama insanın ailesinden bir kişiden bile destek göremeyecek olması tarif edilir bir durum değil. herkesin size beyni yıkanmış bunun diye baktığını ve bir araya geldiğiniz ilk zamanlarda nedir bu saçmalık tarzı tepkiler verdiğini düşünsenize...Allah düşmanımın başına vermesin böyle durumu...

inşallah geçecek bu da. yıllardır bir kere bile kısa kollu giyinmedim, yazlığa denize de gitmiyorum, artık taş kafalı değillerse birşeyleri sezmişlerdir inşallah akrabalarım ve bu onları hazırlamıştır.

tesettüre girebilmiş arkadaşlarıma da bir kez daha seslenmek istiyorum. ne güzel işte başınızı örtebilişsiniz. lütfen, Allah için o kollarınızı sıvamayın, diz boyu etekler giyinmeyin. yani bir gün yanımdaki kolu sıvanmış bir kıza patlayacağım elindeki fırsatı böylesine heba ettiği için. ne yani, Allah'ın emrine uymak istemiyor ve illa istenenler dışındaki bir yerimi açacağım mı diyorsunuz? nedir bunun açıklaması. hani bir bluz beğenmiş ama kolu birazcık kısa kalmış, dayananamış almış durumu da değil bu, uzun kollu bir kıyafet giyinmiş olmasına rağmen illa ki o kolu gösterecek, kolu sıvayacak! sanki insan kolunu açınca mı serinler de. ne için yani...

siz kusuruma bakmayın, yaz gelip de baş örtülü kızlar giyimde şaşırınca ben de böyle şaşırıyorum...

kızlar hayırlı geceler ve kandiliniz mübarek olsun...

sadece şunu söylemek istiyorum ilk kapandığınızda ya da tam şu anda bir çok şeyle karşılaşacaksınız
bu sizin için bir sınav olacak
kapanmanın ne kadar hakkını verdiğiniz çok önemli samimimiyetiniz de tabi
benim çevrem muhafazakar olmasına rağmen neden kapandın sorularına çok maruz kalmıştım
ama bu sadece imtihandı benim için çünkü islam için ne yapmaya kalkışsam hep bir sınamadan geçtim...
nefsimle, sabrımla, insanlarla...

yani eğer inanıyorsanız mutlaka yaparsınız çünkü insanlara değil sadece Allah'a hesap verecez...
şimdi size müdahale eden insanlar yarın annenin evladından kaçtığı günde sizin için hiç bişey yapmayacaklar

rabbim bildiklerimizle amel etmeyi nasip etsin inşaallah...

Back
X