Örtünmek İsteyipte Örtünemeyenler Buyrun

selam kızlar 22 yasındayım 21 yasında kapandım,bende sürekli erteleyenlerdim makyaj yapmazdım ama çok kokoş idim 4 5 tane kolyeyi üst üste takar bileklerim bilekle dolu idi,boynumda flarım eksik olmazdı,saçlarım ya düzler yada sürekli jöle sürerdim dağınık topuz yapardım,ama kapanmak hep içimde idi birgün çarsıya çıktım aldım esarbımı,hiçbir zamanda pişman olmadım iyiki kapanmışım diyorum.tesettür bir gizemdir diye düşünüyorum.hatta bazen diyorum önceden dik saçlı sımarık tipler bakardı,şimdi camiden çıkan nur yüzlü gençler delikafadulden

Gizemli olmak için ve camiden çıkan nur yüzlü çocuklar için kapandıysan..vay halimize :bbo:

ne zaman biri gelip canım konuya turp sıkacak diye bekliyoduk zaten şaşırmadık. bütün konu boyunca gıkları çıkmaz ama açık buldularmı hemen üşüşürler böyle. neyin acısıysa artık sataşmaktan bıkmadılar.:delphin: hiç muhatap olmayın bacılar vızıldayıp vızıldayıp giderler.

ne zaman biri gelip canım konuya turp sıkacak diye bekliyoduk zaten şaşırmadık. bütün konu boyunca gıkları çıkmaz ama açık buldularmı hemen üşüşürler böyle. neyin acısıysa artık sataşmaktan bıkmadılar.:delphin: hiç muhatap olmayın bacılar vızıldayıp vızıldayıp giderler.

ya hakkaten şu forumda 3. senem bitti, ne zaman bu tarz bir konu açılsa 10. sayfayı tartışmasız görmüyor.. ne denir ki artık????

son cümleye katılmıyorum. siz 9 yaşınızda bunların farkında olarak kapanmış olmanız imkansız. elbette seviyordunuz ama bir yetişkinin bilinci yoktu. yapmadığınız bişeyi de tavsiye olarak vermek yanlış bence. kaldı ki, bu dediğiniz olmadan zaten insanlar buna kalkışamaz. ama bişeylerin tamamlanmasını beklemek yanlış. çünkü sonu yok ve bu tür düşünceler insanları daha da ertelemeye itiyor. kenan doğulunun pamuk şarkısında geçen çok sevdiğim bir söz vardır:

hangi güvercin atlamış çatıdan
ya da hangi balık denize
hesap yapıp akıllıca...

hesaplanarak yaşanmaz :) yüreğinizle yaşanır. denemekten zarar gelmez. islamda kapayıp açana ekstra ceza gibi bişi yok ki, biz kalkıp da "aman sakın kapayıp sonra açmayın" diyelim. varsa da bize belirtilmemiş. yani sırf kapanmak konusunda da değil ne bileyim, bi şeye niyeti varsa insan korkmamalı bence. ölüm değil kalım değil.

yapmadığınız birşeyi derken...?????

ayrıca örtünmek özel ve güzel bir şeydir yapıp bırakmak ya da yapamadım deyip vazgeçmek insanı hem üzer yıpratır

Örtünüp tekrar açılmak bence de hoş değil. Yani durumun ciddiyeti açısından. Ama hepimiz insanız tabi, kendince sebepleri olur insanın. Bazen çevresel şartlar koşullar zorlayabilir insanı...

bence konu çok güzel aslında
ama nedense hep böyle oluyor
aslında kimse kimseye müdahele etmese sorun çıkmayacak
açıklık kapalılık çatışması çıkaracak bi konu değilki
konu hakkındaki fikrime gelince gerçekten kapanmanın gerekliliklerini iyice öğrenip tamamen hazır olunduğunda kapanılmalı
ben 12 yaşında kapandım.ama esas tamamen idrak edip bişeyleri kapanmam 14-15 yaşdır
çevremdeki çoğu kişi bu dayımın oğlu kardeşim sayılır bu kaynım yabancı değil diye düşünerek kapanıyor
hatta içlerinden şu çevre olmasa açılcam diyenler de var
hatta hatta şal modası çıkalı saçın yarısını açık bırakıp yalandan kapanan da
herkes kendini rahat hissettiği kadar kapanır bundan kime ne diyceksiniz belki ama öyle değil işte
bunlar çevre ve baba ya da eş baskısıyla kapanan insanlar
işte bu yüzden diyorum gerçekten kalben hazır olunca kapanılmalı diye
december arkadaşın dediği kendini sınama konusu aslında fena fikir değil ama işte bu sefer de bak geçen kapalıyıdı şimdi açmış
işte kapalılar da var ya iyice tozuttu diye milletin bahaneye bakan eleştirilerine maruz kalınabilir
aslında çok faydalı bi konu olmuş nolur bari burayı kapattırmayalım arkadaşlar

Son düzenleme:
QUOTE=leylek82;14680657]bence konu çok güzel aslında
ama nedense hep böyle oluyor
aslında kimse kimseye müdahele etmese sorun çıkmayacak
açıklık kapalılık çatışması çıkaracak bi konu değilki
konu hakkındaki fikrime gelince gerçekten kapanmanın gerekliliklerini iyice öğrenip tamamen hazır olunduğunda kapanılmalı
ben 12 yaşında kapandım.ama esas tamamen idrak edip bişeyleri kapanmam 14-15 yaşdır
çevremdeki çoğu kişi bu dayımın oğlu kardeşim sayılır bu kaynım yabancı değil diye düşünerek kapanıyor
hatta içlerinden şu çevre olmasa açılcam diyenler de var
hatta hatta şal modası çıkalı saçın yarısını açık bırakıp yalandan kapanan da
herkes kendini rahat hissettiği kadar kapanır bundan kime ne diyceksiniz belki ama öyle değil işte
bunlar çevre ve baba ya da eş baskısıyla kapanan insanlar
işte bu yüzden diyorum gerçekten kalben hazır olunca kapanılmalı diye
december arkadaşın dediği kendini sınama konusu aslında fena fikir değil ama işte bu sefer de bak geçen kapalıyıdı şimdi açmış
işte kapalılar da var ya iyice tozuttu diye milletin bahaneye bakan eleştirilerine maruz kalınabilir
aslında çok faydalı bi konu olmuş nolur bari burayı kapattırmayalım arkadaşlar
[/QUOTE]
evet kesinlikle çatışma konusu değil kimseden korkmadan sadece kendi rızasıyla olmalı

opuyorumnanaktan

evet

Back
X