13 haftalık hamileyim oruç tutuyorum ama çok zor tutuyorum ,sizler napıyorsunuz* dr bugün tutulmaması tavsiye edilir ama sonuçta sizin kararınız deyince yine kaldım, tutmasam acaba şımarıklık mı etmiş olurum diyorum kafam karışık vesselam:44:
o orucu sadece siz değil bebeğiniz de sizinle birlikte tutmuş oluyor. yazıktır o bebeğe :) hem dinimizde vücuda zarar veren şeyi yapmak da günah. sizin sebebiniz belli, tutmazsanız bu keyfiyetten olmayacak. sonra borçalarınızı tutarsınız inşallah.
alakası yok belki ama benim annem de kanser hastası düzenli olarak kullanması gereken ilacı var 12 saatte bir ve kanının sulu olması lazım ama ona da laf dinletemiyoruz oruc tutuyor. çünkü yıllardır kemoterapisi denk geldi oruc tutamamıstı, allah şifasını verir diyor ama yaptıgı çok yanlış. ben napabilirim bu konuda? moralim çok bozuluyor
.
canım ben tutuyorum, hamileliğimin çok başı daha, hiç bir sıkıntım yokçok şükür...
o yüzden tutmayı planlıyorum, ama sen zorlanıyorsan tabii ki tutma, sonuçta Rabbim o kolaylığı vermiş
Ben bir hamilenin oruç tuttuğunu duyunca tüylerim diken diken oluyor.O bebeğin tam gelişme evresinde annenin her türlü besini alması gereken zamanda aç kalmak bana gere çok ama çok yanlış.Hiçbir annenin bebeğine bunu yapmaya hakkı yok.Dinimiz kolaylıklar dini.Kendiniz zorlanmıyosunuz belki ama o bebeğe ne gibi etkileri var biliyomusunuz.Allah korusun açlıktan,susuzluktan bir an başınız dönüp düşseniz ve o bebeğe bişey olsa vicdan azabı duymazmısınız.Oruç içinizde taşıdığınız candan daha mı önemli?Havalar bu kadar sıcak ve günlerin uzun olduğu şu dönemde tutmayıverin orucunuzu.Benim aklım almıyo kusura bakmayın.Belki de oğluma çok zor kavuştuğum ve öncesinde 2 bebek kaybettiğim için hamilelik konusunda bu kadar hassasım.
Doktor ancak ikna edebilir bu durumda
peki nasıl oruç tutarken durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?