oruç tutan var mı*

oruç tutanlara biraz gereksiz yüklenmişsiniz hanımlar
günlük alınması gereken besin, vitamin, mineral dengesi korunduktan sonra orucun bebeğe hiçbir zararı yok, bunu doktorlar söylüyor
oruç ve sıcak birleşince bizim bünyelerimiz zayıflıyor, güçsüz düşüyoruz. Ben bu sebeple tutamıyorum şuan

bakın ben gebeliğimin ilk 15 haftası boynca sofraya oturamadım, hastahanelerde yattım serumlarla beslendim
tam 9 kilo verdim hiçbişey yiyip içemedim, cani mi oldum yani
şuanda bile midem fena halde bulanıyor ve yemek yiyemiyorum
neyse ki bebeğim gayet sağlıklı Allahıma hamdolsun

9 ay bile mide bulantsı çeken kadınlar var, onların bebeklerine de bşey olmuyor

oruç bütün bedene sağık getiren bir ibadettir, neden bebeklerimiz için ölümcül ya da çok tehlikeli olsun ki
onların günlük ihtiyaçlarını karşılayın yeter
kendi bünyesine güveni olan tutar, kimseyi ilgilendirmez. Bir bebeği annesinden daha çok düşünemesiniz değil mi?

Bazı yorumlar yapılmış hiç hoş değil,ister tutar ister tutmaz anne adayı.Allah ister tut ister tutma izin veriyo,kesinlikle tutmayın manyak mısınız demiyo,tutanların da aklından şüphe etmiyo buradaki bazı arkadaşlar gibi..

Bebeğe zarar verecek bi durum varsa zaten doktor bilgilendiriyo,yoksa da gücü yeten tutar,daha oruçtan ölen bebek duymadım,tabi sahurda iftarda tam gıdasını alıp iyice besleniyosa. iki litre suyunu içiyorsa.

Tutmayanlara sonsuz saygım var Mevla izin vermiş.
Tutanlara da sabır diliyorum,sonradan gerçekten çok zor oluyo.

az önceki mesajımda da belirttim, günlük alınması gereken besin değerleri sağlandıktan sonra bebeğe bir zararı yoktur orucun
bakın ben tutamıyorum
ama tutabilenlerin de akli dengesinden şüphe etme hakkını kendmde bulmuyorum
çok sert tepkiler olmuş konuyla ilgili

ayrıca doktorlar günde 6 litre su için diyor, oruç tutmayan herkes 6 litre su içebiliyor mu, ben içemiyorum aççıkcası

Böyle düşünüyorum.
tutmayanlara saygı duyuluyo,tutanların da gücünü kırmayın lütfen.
Kimse kimseyi eleştirip de aklından şüphe edecek konumda değil.

Haklısın . doktorlar haftanın iki günü et,iki günü tavuk,iki günü balık,bir günde baklagil yiyin diyo :)
Çocuk gelişmez diyo.
Hangimiz yapabiliyoruz her hafta?
Çocuklarımızda sağlıklı hamdolsun.

Herkes kendi gücünü kuvvetini bilir.
Zorlansam hiç düşünmeden bırakırım tutmayı,ama inanılır gibi değil normalden daha kolay tutuyorum :)
Mevla yardımını esirgemiyo.

vallahi ben hamile kaldığım ilk günden beri büyük bir açlık içindeyim cok cabuk acıkıyorum aclığa dayanamıorum o yüzden tutmaya hiç yeltenmedim sıcaklara da dayanamıorum dısarı cıkmadıgım halde bunalıorum carpıntı oluo ama kendıne güvenip tutan arkadaşlara saygı duymak gerek eğer acıkmıyor bünyeleri kaldırıyorsa tutabilirler ama bence doktor kontorlunde olmalı bu. çünkü daha ramazandan bir ay önce bir yakınımız bebeğini kaybediyordu az kalsın bebeğin hiç suyu kalmamış kadıncağız çok üzgündü. eğer herşey normalse neden tutulmasın? bence herkesin sorumluluğu kendine kimseyi yargılamak da kimseye düşmez, herkesin bünyesi ihtiyaçları farklı... benm eltim 3 kere ağaçtan düştü çiftçiler geçen sene tüm yaz tarlada çalıştı ne yemeğine ne suyuna dikkat etti hem de akraba evliliği vallahi sapasağlam maşaallah 3.800 bebeği oldu rabbim nasip etti mi kısmet oldu mu engel de olmaz bahane de olmaz. kısmet değilse de ayak kayması bir poşet sebze bahane olur bu kadar...

6 litreyi ilk defa sizden duyuyorum acikcasi.ne bir yerde okudum nede doktorumdan duydum.1,5 litre kisin 2 litre yazin kafi diyor doktorlar.abartmanin alemi yok diyorlarlar.ne yazikki size katilamiyorum.sigara icen bazi hamilelerinde cocuklari saglikli olabiliyor.burdan yola cikarak bünyesi saglam olan bünyesine güvenen icsinmi diyelim yani.mesele günde uzun saatler susuz kalmak.bu cok zararli iste,hem hamile bayana hem de bebege.bir kere organlarin özellikle de kalbin düzgün stressiz calismasi icin su gereklidir.bebegin icinde bulundugu amniyo sivisi 3 satte bir yenilenir.e siz günde 17 saat oruc tutarsaniz dolayisiyla su icmezseniz nasil olacak bütün bunlar??bunlar bilimsel gercekler.dinimiz böyle kati bir din degil,her kolayligi vermis yüce yaradan.görmek isteyene.hamile bir kadinin yazin ortasinda günde 17 saat susuz kalmasini emretmiyor dinimiz.bu cok tehlikeli.hem anne hem bebek icin.kendi agzinizla söylediniz bana serum taktilar diye.iste o serum bile sizin su yani sivi ihtiyacinizi karsilamak icin yeterli.oruclu bir hamilenin bu sansida yok.herkes kendi bilir tabi.bir bilim insani olarak yazma ihtiyaci duydum.hayirli ramazanlar herkese.hayirli dogumlar.

ben önceki sayfalarda tutuyorum demiştim, tutuyordum ama doktorum yasakladı maalesef, çok da rahat tutuyordum ne olur ne olmaz tutma dedi,ilk ayda olmama rağmen, bünye meselesi , yine de doktora danışın derim, Allah kolayını göstermiş ama tutana da Allah kabul etsin diyorum, keşke ben de tutabilseydim

bence kişisel tercih meselesi, ilk aylarda belki tutulabilir ama 6. aydan sonra çocuğa işkence olur gibi geliyor bana. plesentadaki suyun her 4 saatte kendini yenilediğini ve orucun 17 saat tutulduğunu unutmayın

ben de tutamıyorum maalesef,denemedim bile çünkü gebeliğimi ramazan arefesinde öğrendim.Dr.a sordum izin vermedi,önceden kayıplarım var kıymetli gebelik benimki(tabi herkesinki kıymetli ona sözüm yok)
ama tutmayı çok isterdim,kendimi ramazan ayında gibi hissedemiyorum
Sanırım iftar çok geç olduğu için ve de havalar çok sıcak olduğu için dr.izin verse de beceremeyecektim bu sene...

Ben de kesinlikle tutulmamasi taraftariyim. Hic o kadar susuz durulur mu. kahvaltiyi gec yapsam tansiyonum dusuyor. Tutmayi biran bile dusunmedim. Ramazandan bisey anlamadim, iftar zevkini tadamadim ama once saglik. Bende zaten plesanta previa var ama olmasa da bu kadar uzun saat tutamam.Bebegimi o kadar saat susuz birakamam. oruc nefis terbiyesi icin var,kendine ya da bebegine eziyet icin degil diye dusunuyorum. Hastalarin ve bu mevsimde hamilelerin oruc tutmasi gunah olabilir diyesim var walla.

kendi adıma tutmama taraftarıyım...içim de çok rahat...çünkü ben içime bir başkasını büyütüyorum ve onun sağlıklı büyümesinden ben sorumluyum..o kendisini kötü hissetiğinde, zarar gördüğünde söyleyemez onu ben düşünmek zorundayım, hiçbir şekilde riske atmak istemem....bu sıcaklarda susuz bırakamam bebeğimi...

bizim topikde kizlar sormus doktorlarina.bebek kucukse hic bir zarari yok.ama halsiz kalinca tutmayin diyor.

Son düzenleme:
bizim topikde kizlar sormus doktorlarina.bebek kucukse hic bir zarari yok.ama halsiz kalinca tutmayin diyor.

ben iki doktora da sordum tutma dedi çok istiyorsan ara ara bir gün tutup 4-5 gün tutma dedi ben ara ara tuttum ve tuttuğum günler bebeğimin hiç hareket etmediğini gördüm korktum bıratım doktora sordum sen zaten kendin görmüşsün zararını dedi kışın olsa erken iftar olsa neyse ama 17 saate yakın aç susuz kalmak hem de bu sıcakta tehlikeli dedi tam tersine ara ara sık sık az az yemeniz laım dedi bende şeker testi de biraz yüksek çıkınca ani kan şekeri düşmesi çıkması da riskli dedi bende artık tutmuyorum gebeliğim de baya ilerlediği için bebişimin besin ihtiyacı her geçen gün artıyor oruç tutmadığım halde nerdeysesaat başı acıkıyorum oruç tutsam heralde düşer bayılırdım Rabbim sonra telafisini tutmayı nasip etsin inş. biz anneler fedakarlık edip önce onları düşünmeliyiz sağlıkla kucaklarımıza alır inş. ilerde tutamadığımız orucları tutarız herkses hayırlı ramazanlar...

Bende tutamıyorum maalesef hele şu dönemlerde
Doktor kuzenim (ilk Tiremestri) döneminde dehidratasyon denilen yani anne ve bebeğin susuz kalma durumunda bebeğin içinde bulunduğu amnion sıvısının azaldığı ve amnion sıvısının yaklaşık her 3 saatte bir kendisini yenileyen sıvı olduğunu ve annede yeterli sıvı olmaması durumunda amnion sıvısında ciddi azalma olacağı ve ileride gebeliği olumsuz etkileyeceğini buna göre tutmak istersem kendimin bileceği bir şey olduğunu belirtti. Bu arada amniyon sıvısı için günde 2-2,5 lt. suyun yeterli olduğunu da ekledi.

Bu konuyu yeni gördüm kızlar.Benimde bir yakınım 7 aylık hamile oruç tutmakta ısrarlıydı.Biz tutma diyorduk ama dinlememişti.2gün önce acil hastaneye kaldırılmış sancıları yüzünden.Doktor tutma bu sıcaklarda çocuğu tehlikeye atıyorsun demiş ve anne karnındaki sıvının çok azaldığını söylemiş şuan devamlı kontrol altında.Bende 2 hamileliğimde tutmadım.İlk haftalardı mide bulantısından tutamamıştım.

Senelerin getirdiği alışkanlıkla bende tutmak istedim ve Ramazanın başında 2 gün denedim baktım benim yapacağım bişey değil hemen ellerim titremeye başladı. Ömrüm olursa tutarım inş borçlarımı.Allah yardımcı olsun hepimize..

Ya kızlar ben tutuyorum.
Pek sıkıntı yaşamıyorum açıkçası.
İftar ve sahur arasinda su miktarını ayarlamaya çalışıyorum.
Zaten şurda 2 hafta kaldı diyorum.
Hatta bugün iftarı dışarda yapacağız:)
Sevgiler kızlar

tatlım bennde 7 haftalık hamileyim tutmuyorum biliyorum ki dinimizde zorlama yoktur bebeğimi özellikle bu uzun günlerde susuz bırakamam ilk haftalarda bebeğin vücumdaki depolardan beslendiğini biliyorum ben yemesem de sorun yok 12. haftaya kadar zaten mide bulantısından pek bişey yiyemiyorum amaaaaaaaaaa SU bebeğin için çokkk çoookk önemliii susuz kaldığı için bebeiğini kaybeden bi kuzenim var benimmm allah kimseye göstermesin bu acıyı..ben ilk iki bebeğimi kaybettim bu üçüncü hamileleğimm...bunları paylaşmak istedim ama yinede karar seninnn....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…