oruç tutan var mı*

benim ok midem bulanıyor çok aç kalırsam tutmuyordum o yüzden şimdiye kadar hiç bırakmıslıgım yok ama hem susuzluk hem açlık bebeğimi kötü etkiler diye tutmuyordumki bugün doktora sordum oda tutma dedi.Sonra kaza edersin dedi. Zaten hadis var hamileler ve emzirenler zorlanıyorsa tutmasın diye..

şuan tutmuyorum tabi ama hamileliğimin hiçbir aşamasında tutamazdım diye düşünüyorum. Allah bu konuda ruhsat vermiş zaten arkadaşlar, kişi kendini bilir.

Selam,oruç tutmanın biraz da hamilelik haftasiyla ilgisi var.ben eğer ilk haftalarda olsa belki tutardım ama ilerleyen zamanlarda bebek büyüdkče sizden beslendiği ičin pek problem yok bence.sonuçta ilk 3 ayda aşerip kusan hič yemek yiyemeyip serumla yaşayan,kilo veren çok hamile var.o zaman onların da bebeği susuzluktan ölmeliydi.

Tamam işte,susuzluk bebeğe o kadar zarar veriyor ki,olayı serumlara kadar götürüyor.
Serumda beslenemeyen ve susuz kalan bebeği kurtarmak için değil mi zaten..
Bu sıcaklarda sıvı kaybıda çok olacağı için,iftarla sahur arası ne kadar su alınırsa alınsın en az 2-3 lt yi bulmayadabilir ve gün içinde alınan su yetmeyebilir.Zaten bu şekilde bir ay geçirildiğinde,ilk üç ay istem dışı serumluk olan anneler gibi olmak kaçınılmaz.
Benim ruhum,kalbim,ciğerim erir.
Hamile bir kadının oruç tuttuğunu hayal bile edemiyorum.

Benim merak ettigim oruc tutanlara cani gözüyle bakan arkadaşlar gecen ramazan hamile değilken yani tutmuslar mi bütün ramazanı?? valla benim annem başta, büyüklerim hep tutmuslar hamileyken oruclarını son zamanlarına dek gelse de... ben bu konuyu dini hassasiyeti olan bikaç doktora sordum ve anlaşmış gibi hep aynı şeyi söylediler..karındaki bebek için önemli olan 24saatten fazla aç kalmamak, yani gün içinde yiyip içmen gerekenleri iftar sahur arasında yiyebilirsen hiç bi sıkıntı olmaz dediler, tabi insanın kendini nasıl hissettigi de önemli, eziyet haline gelmeyecek şekilde tutabildiginizi tutun derim ben..borç olsun sonra tutarım demek kolay ama ben çok gordum 20sene önceki oruc borcunu daha ödeyemeyenleri...ben sahsen evde durdugum su 2gün tuttum şükür orucumu, ve doğumuma 1hafta kaldı...

yazın en uzun ve en sıcak günlerinde oruç tutanları anlamakta güçlük çekiyorum ve akıllarından da şüphe ediyorum açıkcası

sizin dayanıyor olabilmeniz bebeğinizin de dayanıyor olduğu anlamına gelmez... su ki onun için hayati önem taşıyor

biraz nette arastırılsa oruc tutan annelerin bebeklerinin daha dusuk kiloda dogdugu ve cocugun karında hareketlerinin azaldıgı ve daha bir suru seye yol actıgını okurlar ben anlamıyorum normalde hasta olan bir insan bile tutmuyor Allah bunun kolaylıgını vermis ne diye inatla karnındaki cocugu susuz ve ac bırakabiliyorlar tutmayın fidyesini verin

Arkadaşlar,
oruç tutan varmı diye sormuş arkadaşımız, isteyen tutar istemeyen tutmaz, kimsenin kimseyi eleştirme hakkı yok.
zaten insanların heyecan korku her türlü duyguyu biarada yaşadığı hamilelik gibi bi dönemde kalkıp da yok bu caniliktir, cahilliktir ya da akıllarından şüphe ederim gibi laflar hiç de hoş olmuyor, bence bu forumda birbirimize yapıcı konuşursak,daha faydalı olabiliriz !

arkadaslar benimde kafam cok karisik,bende daha yeni hamileyim ne yapacagimi biliyorum,ama sabahlari cok batmalarim var doktor oruc yüzünden olabilir dedi

ben de yeni hamileyim, hamileliğin henüz ilk ayındayım 4-5 haftalık
orucumu tutuyorum, henüz bulantılarım başlamadı, başlarsa tutamam galiba,
ama şu ana bebeğin sizin abarttığınız kadar su ve besine ihtiyacı yok
çok çok küçük, annenin depoları yeter de artar bile
ilerleyen haftalarda evet susuz ve aç kalmamk lazım
ama ilk zamanlar böyle bir kural yok

bende 5 haftalık gebeyim yeni öğrendim ve oruç tutmayı bıraktım ama vicdan azabı çekiyorum devamlı acaba tutsammı diye.

geçen senelerde de böyle bir topic açılmıştı.
oraya yazmıştım. buraya da yazmak istiyorum
iş arkadaşımın yeğeni 25 yaşında hayatını kaybetti.
çok basit bir hastalıktan. dizanteriden öldü kızcağız.
ve annesi "acaba hamileyken tuttuğum oruç yüzünden mi oldu" diye hayıflanmış durmuş.
rahmetli zaten çok zayıf narin bir yapıya sahipti.
ölüm sebebi tıbbi olarak dizanteri olsa da onu ancak Allah bilir
ama annenin kendini bu şekilde suçlaması ne kadar acı değil mi???
kazası olan bir şey için bence bebeğinizi tehlikeye atmayın.
hayırlı doğumlar dilerim hepinize...

geçenlerde bir doktor gebeliğin hiçbir evresinde ki bunu özellikle belirtti oruç tutulmaması gerektiğini söyledi, ben sormuştum soruyu başta şimdi tutmuyorum , sağlık anlamında şimdi daha iyiyim.en başta tutup tutmamak vicdan meselesi haline gelmişti ama şimdi vicdanım daha rahat dinin kolaylık tanıdığı bir konuda kendini riske atmaya gerek yok geröekten

sizinle birlikte bebek de oruç tutuyor hiç sağlıklı değil.. ben doktoruma sordum zararı olur bebeğe deyince tutmadımha sonra... Allah daha sonra tutmamı nasip etsin inşallahh.... zaten belli bi süre aç kaldığım zaman hemen midem bulanmaya başlıyo bişeyler yeme ihtiyacı duyuyorum....

sizinle birlikte bebek de oruç tutuyor hiç sağlıklı değil.. ben doktoruma sordum zararı olur bebeğe deyince tutmadımha sonra... Allah daha sonra tutmamı nasip etsin inşallahh.... zaten belli bi süre aç kaldığım zaman hemen midem bulanmaya başlıyo bişeyler yeme ihtiyacı duyuyorum....

Merhaba Kizlar,

oruc konusunda bende cok kararsiz kaldim. Su an 7-8 haftalik hamileyim. Bulanti ve asiri istahsizlik cekiyorum. Yani oruc tutabilirim yemek yeme ihtiyaci bile duymuyorum. Ama bebegin susuz kalma olasiligindan ilk günden beri niyetlenmedim oruca. Cevremdekiler tutma diyor, doktorumda öyle. Yani oruc tutmayin bencede .....

ben de tutamıyorum arkadaşlar, bu konuda Allah bize bir kolaylık vermiş, zorunlu kılmamış, hatta lohusa kadına bile müsade etmiş oruç tutmamayı

kendinizden çok bebeğinizi düşünün günler çok uzun, sıcaklar zaten insanı eritiyor
tansiyonum 8 den aşağıya düşmüyo benim
tutabilenlere şaşırıyorum doğrusu

Tutmuyorum ve Tutulmaması Taraftarıyım..
Çünkü İçimizdeki Yavru Bizim Yediklerimizle Besleniyor..
Onu Aç Bırakamam..
Buna Vicdanım El Vermez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…