• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruçç

site kuralı böyle ..
mune'ye sorabilirsin,bana değil ..
fetfa verecek kadar bilgili olduğumuzu düşünmüyorum..
arasın müftülüğü sorsun konu sahibide ..

Zaten fetva almak için değil fikir almak için açmış konuyu. Adını fetva koyan kim?

Arkadaşım yapmayın lütfen
İlk yorumunuzda bana komşum böyle demişti diye yorum yapmışsınız
İpek te çıkmış komşuya sora sora böyle oldu dinimiz demiş
Siz de gaza gelip internetten ayetleri kopyaladınız ama altına yazdığını yorumlara da bakın ben komşu ağzından değil Hz.Muhammed'in ağzından konuşuyorum şiştiniz mi şimdi tarzı bir durum oluştu.

Konu burda sen mi haklısın ben mi seni faka bastırırım değil ki
Oruç bozulur mu bozulmaz mı ? bu kadar basit aslında..
.komşu mu? Ne komşusu ya?
61 gün konusunda verdiğiniz bilgi hatalı ve bu mevzu ayetle bildirilmemiştir. O yüzden fetva verirken dikkat edin dedim. Bakım forumda herkesin kafası karıştı birden; bir gün oruç tutmazsam 61 gün tutmam gerekir bilgisini aldı herkes. Ama konunun özü, bilerek bozulan orucun cezasıdır 61 gün, yani niyetlendiğiniz orucu bozarsanız 61 gün tutarsınız. 1 gün oruç tutmadıysanız yerine 1 gün kaza orucu tutulur. Umuma açık bir yerde özellikle din konusunda verdiğimiz bilgilere çok dikkat etmek gerekir, yanlış bilginin vebali büyüktür, bu yüzden yazınızı alıntıladım. Çünkü Müslüman olarak başka bir Müslümanın böyle bir günaha girmesini istemem.
Benim 61 günden kstimi kimseye anlatamıyorum. Ama kısaca söyle diyim. Bütün müslümanlar ramazana niyetli girerler.
bilgece şu ayeti açıklar mısın bize?
“Şeytan onları kandırdı, meyveyi yeyince ayıp yerleri kendilerine göründü, sonra yaprak ile kapattılar...” 228 Kuran, 7/A'râf Sûresi, 22. Ayet.

Evet, biylelikle ayıp yerlerinin girunmesinin yanlış olduğunu Allah onlara öğretti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet doğru söylüyorsunuz. .

Benim 61 günden kstimi kimseye anlatamıyorum. Ama kısaca söyle diyim. Bütün müslümanlar ramazana niyetli girerler.

Evet, biylelikle ayıp yerlerinin girunmesinin yanlış olduğunu Allah onlara öğretti.

Eksik biliyorsun ama devam etmeyeceğim ban yemek istemiyorum.

Konuyu dağıtmak istemem ama din hakkındaki bilgini çok merak ediyorum.
İlk insan Hz Adem ve ilk kadın Hz Havva demi?
Bu durumda bunların yasak meyveyi yemesi nasıl olmuş? Neden yemişler?
Hem peygamber hem de yasak bir şey yapıyor????
Peki bunlar nasıl çoğalmışlar??
İslam inancına ters olarak baba kızla, kız kardeşiyle gibi mi olmuş?
Bu soruya cevap verirsen senin din bilgini anlamış olacağım.

ayrıca bilen ya da yorum yapmak isteyen arkadaşlar da yazabilir.

benim de merak ettiğim bir konu bu ...

Siz tartışana kadar müftülüğü aradım sordum bile ben. :)

Verilen cevabı aynen aktarıyorum.

Bahsettiğiniz şeyin oruçla alakası yoktur. Orucu bozmaz. Ama mahrem bölgeyi doktor gibi mecburi bir durum olmaksızın, lazer gibi bir uygulama için başka birine açmak haramdır. Bunu ramazanda yapmak daha da haramdır. Ama orucu bozmaz.

Böyle söylediler.

Bahsettiğiniz şeyin oruçla alakası yoktur. Orucu bozmaz. Ama mahrem bölgeyi doktor gibi mecburi bir durum olmaksızın, lazer gibi bir uygulama için başka birine açmak haramdır. Bunu ramazanda yapmak daha da haramdır. Ama orucu bozmaz.

Böyle söylediler.

sapol fındıkk:1::1::1::1::1::1::1:

Böyle söylediler.

Kazaya bırakma konusunu sordun mu peki?:6:

.komşu mu? Ne komşusu ya?

Bütün müslümanlar Ramazan'a niyetli giriyor ise neden hergün oruca niyet ediliyor ? Bunu ilk kez duyuyorum bilmediğimden soruyorum, böyle düşününce bütün din uleması yanlış biliyor o zaman 61 gün meselesini. Daha bir iki gün önce Nihat Hatipoğlu'n dan dinledim bu konuyu, ayrıca okuduğum tüm kitaplar ve zaman zaman bilgi almak için danıştığım dinimizislam.com yani Mehmet Ali Demirbaş hoca da yanlış biliyor söylediğinize göre. Bir hatamız var ise bu konuda aydınlansın isterim

Rica ederim canım. Bundan sonra burada böyle bir tartışma olduğunda hemen müftülüğü arayacağım. Telefondaki kadın çok şeker konuşuyor hoşuma gitti. :27:

bende konu açcaktım bundan dolayı ama arkadaş açmış hemen atladım .benim mantıkım da bunu diyordu zaten...:1::1:

bu durumda ben bu ramazan oruç tutmayacağım diyen kişi müslüman olmuyor mu demek istiyorsunuz?

dikkatli cevap verin, çok büyük vebali vardır benden iyi bilirsiniz.

Bu doğru bak en azından bu doğru.. bilmediğin ya da aklının yetmediği/erdiremediğin şeylerde iman etmeli..
Ama her şeyin mantıklı bir açıklaması vardır tabi.
Ben dini güzelce tartışmayı seven ılıman bakan biriyim. Ama şu konuştuklarımızdan dolayı da ban yemek istemem. Çünkü yazdıklarımda bir diretme vs yok.
Ben de güzelce tartışmayı severim. Ben de ban yemek istemiyorum.
Eksik biliyorsun ama devam etmeyeceğim ban yemek istemiyorum.

Eksik mi biliyorum? Bu kadar konusmusuz bari doğrusunu söyleyin ama ayetlerle ve sahih hadislerle. . Neyse mune ablacim kuralların dışına çıktığım için hakkını helal et ve lütfen bizi banlama. Kirdigim arkadaşlarımdan Özür diliyorum. Hocayım dememi neden ayipladiniz bilmem ama ben geniş bir ilim almış Arapça ve Farsça bilen bir insanim. Insanlara dini konularda yardım ediyor ve Kuran ogreticiligi yapıyorum ayrıca başka bir bölümden de mezun oldum. Bana hoca hanim diye seslendikleri icin hocayim dedim Kendimi övmek için demiyorum ovulecek bi şeyim yok zaten ama dalga geçmeniz gerekmezdi. Hoca olmak için 60 yaşında olmak gerekmez.
Selametle. ..

Ben de güzelce tartışmayı severim. Ben de ban yemek istemiyorum.

Eksik mi biliyorum? Bu kadar konusmusuz bari doğrusunu söyleyin ama ayetlerle ve sahih hadislerle. . Neyse mune ablacim kuralların dışına çıktığım için hakkını helal et ve lütfen bizi banlama. Kirdigim arkadaşlarımdan Özür diliyorum. Hocayım dememi neden ayipladiniz bilmem ama ben geniş bir ilim almış Arapça ve Farsça bilen bir insanim. Insanlara dini konularda yardım ediyor ve Kuran ogreticiligi yapıyorum ayrıca başka bir bölümden de mezun oldum. Bana hoca hanim diye seslendikleri icin hocayim dedim Kendimi övmek için demiyorum ovulecek bi şeyim yok zaten ama dalga geçmeniz gerekmezdi. Hoca olmak için 60 yaşında olmak gerekmez.
Selametle. ..

Sana özelden yazacağım bunun cevabını.

Back
X