• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruçç

Bütün müslümanlar Ramazan'a niyetli giriyor ise neden hergün oruca niyet ediliyor ? Bunu ilk kez duyuyorum bilmediğimden soruyorum, böyle düşününce bütün din uleması yanlış biliyor o zaman 61 gün meselesini. Daha bir iki gün önce Nihat Hatipoğlu'n dan dinledim bu konuyu, ayrıca okuduğum tüm kitaplar ve zaman zaman bilgi almak için danıştığım dinimizislam.com yani Mehmet Ali Demirbaş hoca da yanlış biliyor söylediğinize göre. Bir hatamız var ise bu konuda aydınlansın isterim
Evet tabiki de hocalarimiz öyle söylüyor doğal olarak doğruyu söylüyorlar sonuna da bir ama ekliyorlar çünkü kimse kesin diyemez. 61 gün kefaret in şartları bilerek yemektir. Bilerek yemenin de şartları vardır. Allah sadece belirli şeylere izin vermisse eğer bunun dışındaki her şey Üzgünüm ama bilerek yemek oluyor demek istediğim budur.

bu durumda ben bu ramazan oruç tutmayacağım diyen kişi müslüman olmuyor mu demek istiyorsunuz?

dikkatli cevap verin, çok büyük vebali vardır benden iyi bilirsiniz.
Tövbe Estağfurullah, niye müslüman değil diyim ya. Bunu nerden çıkardiniz ki? O Allah ile onun arasında olan bi şey. Beni alakadar etmez.
Sana özelden yazacağım bunun cevabını.

Tamam..

Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.

Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"

Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle

Bilgece hanım, anlattığınız şeyler çok güzel ve doğru şeyler.
Fakat üslubunuz çok sert, bu üslupla insanları soğutmak oluyor yaptığınız.
Bizim güzel peygamberimiz kendisine küfür, hakaret edenlere bile
yumuşak bir dille karşılık vermiş, ve onlar için dua etmiştir.
Lütfen biraz daha dikkat edelim. :50:

Her Müslüman Ramazana niyetli giriyorsa her gün neden niyet ediyoruz peki?
Madem niyetli giriyoruz, Ramazanda oruç tutmaya zorlanmış olmuyor muyuz? Dinimizde böyle bir zorlama yok ki :44:

ben konu sahibine yazıyorum üstüne alınıyorsun benipek .. benle bir sorunun mu var ?

Senle ne sorunum olabilir ki olsa da söylerim zaten polemik yapmam. “Dini konuları konuşmak yasak” dedin ya ben de ona binaen cevap verdim. Herkese açık değil mi yazdıkların cevap verme açısından?

Senle ne sorunum olabilir ki olsa da söylerim zaten polemik yapmam. “Dini konuları konuşmak yasak” dedin ya ben de ona binaen cevap verdim. Herkese açık değil mi yazdıkların cevap verme açısından?

sitenin kuralları böyle diye biliyorum ..
dini polemik cıkınca kapatılıyor konu ..

araştırdığım kadaryla nacishane yazıyorum..niyet etmek söz vermek gibi..rabbim senin rızanı alabilmek için söz veriyorum...

erkek yada kadın evde iş yerinde terör estirecekse tutmasındansa tutmaması daha hayırdır bildiğim kadarıyla onun yerine bağışta bulunabilir..

Tövbe Estağfurullah, niye müslüman değil diyim ya. Bunu nerden çıkardiniz ki? O Allah ile onun arasında olan bi şey. Beni alakadar etmez.

Tamam..

yanlış anladım herhalde, ama bütün müslümanlar ramazana niyetli girer denince, ben tutmayacağım diyen kişi müslüman değilmiş anlamı çıkıyor. sizi alakadar edip etmemesi sorun değil zaten sevgili arkadaşım. bana dinin bu kısmını yanlış anlatıyormuşsunuz gibi geldi, en korktuğum şeylerden biridir kendimde de, o yüzden uyarayım dedim. gerçi bir hocayı uyarmak bana düşmez ama neyse işte...

Madem niyetli giriyoruz, Ramazanda oruç tutmaya zorlanmış olmuyor muyuz? Dinimizde böyle bir zorlama yok ki :44:

zaten gönülden yapmak mühim niyet etmekte iyibirşey namaz ve oruç öncesi niyet edilir yapılır..

yanlış anladım herhalde, ama bütün müslümanlar ramazana niyetli girer denince, ben tutmayacağım diyen kişi müslüman değilmiş anlamı çıkıyor. sizi alakadar edip etmemesi sorun değil zaten sevgili arkadaşım. bana dinin bu kısmını yanlış anlatıyormuşsunuz gibi geldi, en korktuğum şeylerden biridir kendimde de, o yüzden uyarayım dedim. gerçi bir hocayı uyarmak bana düşmez ama neyse işte...

hocalarda insan sonuçta ve herbiri kendince yorumluyor..tezatlaşma olmaz diye bir şey yok..:31:

Son düzenleyen: Moderatör:

Yok Estağfurullah arkadaşım ne alakası var tabiki uyaracaksiniz ben kimim ki siz beni uyarmayacaksiniz. Doğru yanlış dusunulme ihtimalini göz ardı etmişim. Kusuruma bakmayın ;-)

genital bolge diyorsunuz...o orucla degilde gusul abdestini tehlikeye sokuyor diye biliyorum..dolayisiyla direkt olarak orucu etkilemiyor ama indirekt olarak etkiliyor.

Hic kimse dogrudan niyetli girmez hic bir Ramazan gunune..ayrica niyet etmek gerekir..tutamadigin bir gun varsa yerine 1 tane oruc tutarsin..mesela doktora gitmen gerekiyorsa vs vs vs..

Ama niyet ettigin orucu bozarsan 61’i yersin alimAllah (:

Evet tabiki de hocalarimiz öyle söylüyor doğal olarak doğruyu söylüyorlar sonuna da bir ama ekliyorlar çünkü kimse kesin diyemez. 61 gün kefaret in şartları bilerek yemektir. Bilerek yemenin de şartları vardır. Allah sadece belirli şeylere izin vermisse eğer bunun dışındaki her şey Üzgünüm ama bilerek yemek oluyor demek istediğim budur.

Tamam..

Bu konuda bir tereddüt hissettim, verdiğiniz bilginin kaynağını bilmek isterim. Çünkü milyonlarca insan bu şekilde uyguluyor, her Müslüman niyetlidir demek başka bir ifade. Hocaların söylediği ama keyfen orucu tutmamanın günahıdır. Kefaret ayrı bir şeydir. Bence ikimizde bu konuda bilgilerimizi bir daha gözden geçirelim, sağlam kaynaklar araştıralım, gerçi bahsetmiş olduğum hocalara saygım sonsuz ancak yine de araştıracağım.

Eki Görüntüle 1177468 oruçla ilgili bir karikatür:44:

Ay böyle erkekler var gerçekten. Hatta kocası çok huysuz olanlar için “kadın dilinin ucuyla yemeğin tadına tuzuna bakılabilir” demiş birisi. Artık kim verdiyse fetvayı. Bana çok saçma geldi.
o zaman adam tutmasın oruç yani millete eziyet edecekse..
Oruçken bir kere hiç söylenmemek gerekirmiş.

Alo Fetva 190 sorularınızın cevaplarını burdan daha sağlıklı öğrenebilrsiniz...

Bilgece hanım, anlattığınız şeyler çok güzel ve doğru şeyler.
Fakat üslubunuz çok sert, bu üslupla insanları soğutmak oluyor yaptığınız.
Bizim güzel peygamberimiz kendisine küfür, hakaret edenlere bile
yumuşak bir dille karşılık vermiş, ve onlar için dua etmiştir.
Lütfen biraz daha dikkat edelim. :50:
Peki uyarıniz için teşekkür ederim uyacagim inşallah.

Evet dinde zorlama tok ama zaten sizi kimse zorlamiyor. Allah farzdır tutun demiş yani müslüman niyetli giriyor nasıl her doğan islam üzere doğduğu gibi ve sonradan ailesinin dinine tabi olduğu gibi dusunun. Yani siz niyetli giriyorsunuz farz olduğu için ama her gece niyet etmemizin sebebi de sünnettir. Efendimiz etmiştir biz de ediyoruz alışkanlık olmuş anlaşılan. .
Din seni zorlamaz zaten kişiler zorlar..

Ay böyle erkekler var gerçekten. Hatta kocası çok huysuz olanlar için “kadın dilinin ucuyla yemeğin tadına tuzuna bakılabilir” demiş birisi. Artık kim verdiyse fetvayı. Bana çok saçma geldi.
bilmezmiydim ipekçim babam böyle oruç tutardı:27:mutlakada tutardı
biz istemezdik ramazanın gelmesini:31:

Peki uyarıniz için teşekkür ederim uyacagim inşallah.

Evet dinde zorlama tok ama zaten sizi kimse zorlamiyor. Allah farzdır tutun demiş yani müslüman niyetli giriyor nasıl her doğan islam üzere doğduğu gibi ve sonradan ailesinin dinine tabi olduğu gibi dusunun. Yani siz niyetli giriyorsunuz farz olduğu için ama her gece niyet etmemizin sebebi de sünnettir. Efendimiz etmiştir biz de ediyoruz alışkanlık olmuş anlaşılan. .
Din seni zorlamaz zaten kişiler zorlar..

hz peygamber efendimizin tüm sünnetlerini uygulasak keşke..ama bir çoğu uygulayabildiklerini uyguluyor,bende

bunu bende duydum bir hocadan...ne kadar dogru bilemem..banada cok adil gelmiyor...

sanki erkek oruc tutuyorda kadin tutmuyor...

Back
X