- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.393
- 598
- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
-
genıtal bolge gorundugunde gusul abdestın bozuluyor gusul abdest olmadan oruc tutulamaz
Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allaha karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.
Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allahı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.
Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"
Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle
Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım
Bilgece hanım, ben belki senden bişeyler öğrenecektim, ama bu üslupla hayatta dinlemem seni.
İnsanları dinden soğutan da senin üslubunu kullananlardır.
Gelip burda diyosun ki, size fetvayı vereceğim, tabi Kur'an' a inanıyorsanız. Sen ne biliyorsun benim neye inandığımı. Bi kere de yargılamayın ya. Tamam siz süper Müslümansınız, cennetliksiniz ok kib by.
ayy bende gitcem yarın ya gitmesemmi :S offffffffff((
Vücuda birşey girmiyor ki neden bozulsun
İğne olursun içindeki ilaç vücuduna girer anlarım da lazer de herhangi bir sakınca göremedim
Ama hoca değilim tabi kendimce yanıtladım
Biriniz arayın da öğrenelim ya, çok merak ettim:)
Benim ramazandan sonra gerçi.
RamaZandan once gittim normalde ama kontrol atışı sonraya kaldı onu ayrlayamadim maalesefyoksa hiiiic gözüm yemiyo Zaten de
Arkadaslar niyet Edip bozmadiktan sonra 61 gün tutmak gerekmiyor lakin gecende tvde hocaya sordular hafta sonu sinavim var Oruc tutmasam olurmu diye hoca izin vermedi cünkü ramazanda tuttugun bir gün orucun yerini ramazan disinda bir sene tutsanda ayni sevabini alamazsiniz dedi.Kendi kafamiza göre tutup tutmayacagim diyemezmisiz.
Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allaha karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.
Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allahı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.
Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"
Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle
Dediklerin doğru dahi olsa sanki yaptırım yapan bir havan var.
Ben de ayetlerine ayetle karşılık veriyorum.
Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi birden iman
ederlerdi. O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi
zorlayacaksın? Allahın izni olmadıkça hiçbir nefis için iman edebilmek
yoktur. Ve akıllarını güzel kullanmayanları pislik içerisine bırakır.209
209 Kuran,10/Yûnus Sûresi, 99. ve 100. Ayet.
Ben cennetligim demiyorum Üzgünüm olabilecegimi de düşünmüyorum. Siz bana dini kafasına göre yorumlayan diyorsunuz. Ben Kimim ki dini kafama göre yorumlayayim? Bana bu ithami yapıyorsunuz sonra da sakin olmamı bekliyorsunuz. . Üzgünüm ama iftira karşısında sakin olamam. Kimsenin dinini de sorgulamam ben doğruyu söyledim. Tutmayin diyenlere kızdım çünkü siz biliyor musunuz 'O halde Rabbinizin hangi nimetini yalanliyorsunuz' ayetini? Başkasını kimse asla hataya dusurmemeli özellikle din konusunda. Ben kalkmış arkadaşın iyiligini düşünüyorum ona tutmayın diyenlere kızıyorum arkadaş kalkmış bana bilmeyip de sorduğu şey hakkında bi de ahkam kesiyor bilmiyorsun falan filan diye. Ben Allah rızası için uyardim. Çünkü bi hata gördüğümde ya elimle dilimle ya da kalbimle uyarmaliyim.
Uslubum gayet yerindeydi ama siz kendi uslubunuzu bozunca doğal olarak ben de bozdum..
Kırdiysam hakkınızı helal edin. Ben de kırıldım ama hakkım yine de helal. Selametle
Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım
Tabiki de yaptırım yapacağım, ben yanlısı örtmek için emrolundum 'o halde emrolundugun gibi dosdoğru ol'uyorum. Biz Allahın isteyip istememesini tartismiyoruz ki, Allah isterse insan iman eder isterse iman etmez hatta iman edeni de sasirtir.. bunda hemfikiriz. Allah kimseyi sasirtmasin. Fakat dediğim gibi bir müslüman olarak görevim "emri bil magruf nehyi Anıl munker'
Selametle
yarın lazere gidiyorum bende. bu durumu araştırdım internetten de bakabilirsin istersen. hiç bir şekilde orucu bozmuyormuş epilasyon hangi siteye baktıysam aynı şey yazıyordu tatlım içim rahat gideceğim bende:)
Burda tutmayanın 60 gun tutması gerektiği nerde yazıyor peki. Bizde biliyoruz orucun faziletini o yüzden eksiksiz tutmaya çalışıyoruz. Bi aksilik oldu bu zamana gelmesi gerekti ben bu isin seansına 300 lira veriyorum ve bi paralı bi parasız gidiyorum. Verdigim parayı israf mı edeyim gitmeyip. Ben söylediğim nerde iftira attım soyleyin yoksa simdi siz bana iftira attınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?