- 8 Haziran 2014
- 830
- 326
- 73
- 34
- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
-
Bazı şeyleri bilmeyebiliriz, öğrenmek isteyebiliriz, ama karşımızdakinin üslubu biz tersse baştan kaybeder. Sen de birden 'nee tutmayacakmısın? 60 gün tutacaksın, bilerek yemiş sayılacaksın' diyince kızdım haliyle. Ki ben hala oruç tutmak istemeyen bir insanın kefaretle cezalandırılacağını düşünmüyorum.
Birine bişey öğretmeye çalışıyorsak güzellikle söyleriz, doğrusu neyse. Dinlemek ve uygulamak ona kalmış. Napıcaz, silah zoruyla oruç tutturup namaz mı kıldırıcaz.
Hakkım helal tabi benim de bunda helal etmeyecek bişey yok.
bilgece,Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allaha karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.
Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allahı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.
Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"
Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle
canım bende yarın gtcektim bunu duyunca ne yapcağımı bilemedim şimdi yaa :S
Ben kendimce mantık yürütmeye çalıştım açıkçası
Bana göre hareket etmeyin bi hocaya osrmakta fayda var
Bazı şeyleri bilmeyebiliriz, öğrenmek isteyebiliriz, ama karşımızdakinin üslubu biz tersse baştan kaybeder. Sen de birden 'nee tutmayacakmısın? 60 gün tutacaksın, bilerek yemiş sayılacaksın' diyince kızdım haliyle. Ki ben hala oruç tutmak istemeyen bir insanın kefaretle cezalandırılacağını düşünmüyorum.
Birine bişey öğretmeye çalışıyorsak güzellikle söyleriz, doğrusu neyse. Dinlemek ve uygulamak ona kalmış. Napıcaz, silah zoruyla oruç tutturup namaz mı kıldırıcaz.
Hakkım helal tabi benim de bunda helal etmeyecek bişey yok.
Görevini Türkçe yazmadığın için anlamadık. Sanırım görevin bildiğin doğruları konuşmak mı?
Ama tarzın herkese baskıcı geliyorsa bence sen kendini bir eleştir.
Tabiki de silah zoruyla tut demem. Ben uyardim gerisi arkadasa kalmış bir olay. Ben dini hatmettim demiyorum ben de burdan ve başla yerlerden çok şeyler öğreniyorum ve ogrenmeye de devam edeceğim çünkü bilmediğim o kadar çok şey var ki.. evet güzellikle soyleriz tabiki ama ona tutma diyenlere kızdım ben. Çünkü bu çok büyük bir günah.
İyiliği emredip kotulukten uzaklaştırmak...
Valla ben hamile halimle umreye gittim,ortaokulda kapandım,Allah'a cok sukur namazımı aksatmamalı icin elimden gelenin fazlasını yaparım. Bi vok arkadaşımın örtünmesine vesile oldum ve namaza başlamalarına ama hic birinde bu sekilde bi dil kullanmadım kullanmam da
aradım hep meşgul çalıyor:44::44:
Ben söylemiyorum vallahi Fetvalar o yönde. Hatta teyyyy Ramazanın bir gün orucunu 60 günle telafi edeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ömrünuz boyunca ağlayıp Allaha yalvarmalisiniz diyor hocaların hepsi. Misal Nureddin Yıldız. . Ayrıca bilmeden mahalle ağzıyla falan filan diye bir sürü şey söylediniz. Bi önceki mesajlarinizda var. Ayrıca merak etmeyin. Sizin 1 günlük orucunuz 300 liradan çok ama çok daha değerli.
Siz şu an nefsinizle imtihan ediliyorsunuz, eğer bu imtihani kazanırsaniz nice 300 liralarlla dolacak cebiniz. Dedigim gibi ben uyarimi yaptım çok şükür alnim açık. Uyup uymamak size bağlı. Selametle
Dün gece sahur programında Nihat Hatipoğlu deri üzerinde sürülen jel, krem vs şeylerin orucu hiçbir şekilde bozmadığını söyledi, endişeniz bu yöndeyse rahat olun ancak genital bölge açılacağı için oruç sakata gelebilir bilemiyorum tabi ki bu konularda fazla bilgili değilim ancak ama bence tutmayın kazasını yaparsınız
Hadi ya, öğrenemicez yani bunu bugün
Dün gece sahur programında Nihat Hatipoğlu deri üzerinde sürülen jel, krem vs şeylerin orucu hiçbir şekilde bozmadığını söyledi, endişeniz bu yöndeyse rahat olun ancak genital bölge açılacağı için oruç sakata gelebilir bilemiyorum tabi ki bu konularda fazla bilgili değilim ancak ama bence tutmayın kazasını yaparsınız
Aslında çek her hoca da kendine göre fetva veriyor..
Ben itibar etmiyorum onlara..
Ben de senin gibi biliyorum vücuda bir şey girmeyince bozulmaz..
Ertelenebiliyorsa ertelemek en mantıklı bence.
arkadaşlar genital bölgeye dahi lazer yapmak orucu bozmaz yada tutulmasına mani değildir..ramazan ayı olsun ya da olmasın bayanın bayana dahi görmesi haram olan yerler diz ve göbek arasıdır..bundan dolayı başkasının görmesi haramdır yoksa oruca engel değildir..
Vay be bizim zorunluluklarimiz nasıl da değişmiş? Kadının diz kapağıyla göbek hizasinda başka bir kadına göstermesi haramdır. Neyse ben üzerime düşeni yaptım. Madem oruç sizin için bu kadar değersiz bence hiç tutmayın kafanız da rahat olur. Beni midemde ileri derecede ülser var. Mide ağrısından geberiyorum tabiri caizse ama çok şükür ölsem de tutarım Rabbim izin verdiği ölçüde. Çünkü ramazan başka aylara benzemez. Oruç da diğer ibadetlere benzemez. Oruç Allahü Teâlâ için tutulur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?