Oruçç

Valla ben hamile halimle umreye gittim,ortaokulda kapandım,Allah'a cok sukur namazımı aksatmamalı icin elimden gelenin fazlasını yaparım. Bi vok arkadaşımın örtünmesine vesile oldum ve namaza başlamalarına ama hic birinde bu sekilde bi dil kullanmadım kullanmam da

bilgece,
ama mesela eşimin işçileri bugün güneşin altında çok yüsekte ve altlarında fırın çalışırken kaynak işi yapacaklar..sordum eşime oruç tutmuyorlar,iş çok tehlikeli,tansiyonları düşer falan dedi..mesela bu konu ne hastalığa ne yolculuğa giriyor..ama tutmamaları da daha mantıklı gibi..ama benim gibimle olmaz,bir ilahiyat hocasına bu işi bilen birine sormak daha iyi değil mi? bende bilerek ,niyetliyken bozulan orucun kefareti 60 gün diye biliyorum mesela..ama tutmadıysan ne kadarsa adedi o kadar diye biliyorum...ilmihal,fıkıh,meal okurum bazen ama yanlış anlamış ya da gözden kaçırmışımdır? bununla ilgili bir kaynak önerirsen, benim için de iyi olur

Tabiki de silah zoruyla tut demem. Ben uyardim gerisi arkadasa kalmış bir olay. Ben dini hatmettim demiyorum ben de burdan ve başla yerlerden çok şeyler öğreniyorum ve ogrenmeye de devam edeceğim çünkü bilmediğim o kadar çok şey var ki.. evet güzellikle soyleriz tabiki ama ona tutma diyenlere kızdım ben. Çünkü bu çok büyük bir günah.

Görevini Türkçe yazmadığın için anlamadık. Sanırım görevin bildiğin doğruları konuşmak mı?
Ama tarzın herkese baskıcı geliyorsa bence sen kendini bir eleştir.

İyiliği emredip kotulukten uzaklaştırmak...

Ben kendimce mantık yürütmeye çalıştım açıkçası
Bana göre hareket etmeyin bi hocaya osrmakta fayda var

Aslında çek her hoca da kendine göre fetva veriyor..
Ben itibar etmiyorum onlara..
Ben de senin gibi biliyorum vücuda bir şey girmeyince bozulmaz..
Ertelenebiliyorsa ertelemek en mantıklı bence.

Dün gece sahur programında Nihat Hatipoğlu deri üzerinde sürülen jel, krem vs şeylerin orucu hiçbir şekilde bozmadığını söyledi, endişeniz bu yöndeyse rahat olun ancak genital bölge açılacağı için oruç sakata gelebilir bilemiyorum tabi ki bu konularda fazla bilgili değilim ancak ama bence tutmayın kazasını yaparsınız

Türkçe yazaydın ya herkes bilmek zorunda değil.

Gerek yok ki zaten dayatmacı olmaya.
Ben de ünide abla evlerinde kaldım, ablamız vardı ne kadar baskı yaptı namaz kılayım diye. Yok dinlemiyorum ama, nasıl inat ettim. Beni o yola yönlendiriş tarzını sevmedim. Sanki ben dinsizim o bana dinimi yaşamayı öğretiyor. Tamam vesile olmak istemiş olabilir ama yöntemi yanlıştı.
Bir yıl sonra ayrıldım zaten o oluşumdan.
Kendi kendime açtım namaz hocası kitabını, öğrendim ve kıldım. Başlarda çok korkuyordum yanlış yaparsam günah olur mu diye ama Allah niyetlerimizi bizden iyi bilir.

arkadaşlar genital bölgeye dahi lazer yapmak orucu bozmaz yada tutulmasına mani değildir..ramazan ayı olsun ya da olmasın bayanın bayana dahi görmesi haram olan yerler diz ve göbek arasıdır..bundan dolayı başkasının görmesi haramdır yoksa oruca engel değildir..

Nerde mahalle ağzıyla bisey söylediğinizi işaretleyin gönderirseniz sevinirim. Ayrıca 60 gun tutsan bile o sevabi alamazsın demek ayrı 60 gun tutman lazım demek ayri

Geçen gün de cinsel rüya görülüp ıslaklık olursa gusül abdest alınmalı ama oruç bozulmaz dedi. Ama bazı hocalar daha kesin dille bozulur diyebilir. Kaldı kı ben de böyle bir durumda şüpheye düşerim.
Valla kime inanacağımızı şaşırdık.

demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmış yuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm..

Aslında çek her hoca da kendine göre fetva veriyor..
Ben itibar etmiyorum onlara..
Ben de senin gibi biliyorum vücuda bir şey girmeyince bozulmaz..
Ertelenebiliyorsa ertelemek en mantıklı bence.

Çok derine girecek olursak birçok şey çıkabilir aslında
Ama emin değilse tutsun, sonra bir gün de kandil de ya da kısa günler de kaza orucu tutabilir
Sağlaması olur ne bilim
Diyanete danışılabilir

canım içim rahatladıı yaa çünkü demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmış yuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm.. Allahım affetsin

Fetva verirken dikkatli olun zira büyük bir günaha giriyorsunuz, tutulmayan Ramazan orucunun yerine 1 gün tutulur, 61 gün kefaret bile isteye niyetlenip gün içinde keyfi olarak bozulan oruç içindir. 1 gün kazası, 60 gün cezası tutulur. Kuran-ı Kerimde geçmeyen bir cezadır ancak Peygamber efendimiz (SAV) uygulaması böyledir. Ayrıca ileri derecede ülseriniz varken ısrarla oruç tutup da hastalığınızı daha kötü hale getirirseniz vücudunuza verdiğiniz zararın hesabı da var. Ramazan çok ulvi bir ay ancak önce gönül hoşluğu gerekir, tabi ki oruç hiç bir işten geride değildir, kaybedilen bir günün ecri bir yıl oruç tutulsa elde edilemez derler. İnsanların inançlarını sorgulamak, bu kadar çirkin bir dil kullanmak eftal olan ibadetinize zarar getirmesin dikkat edin. Siz bir Müslümana sen oruç tutma diyecek konumda değilsiniz, Allah ıslah etsin sizi bu mübarek günde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…