• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruçç

evet çekirge bende öyle yapcam Allah bilir sonuçta ...

Senin niyetini en iyi Allah bilir
Sen bilmiyosun ve hocaların bile her kafasından bi söz mü çıkıyo
Ben olsam hem o gün oruç tutarım hem de garanti olsun diye 1 gün kaza orucu tutarım
Ama ne başta da dediğim gibi ben bilmiyorum, kendimce fikir yürütmeye çalışıyorum

Benim aklıma bir şey takıldı. Fetva hattını arayan insanlar hep basma kalıp soru sormuyorlar olsa gerek değil mi? Kendi durumlarına göre soru soruyor insanlar. Bu da binlerce olasılık demek. Orada görevli olan insanlar buna bir yerden bakıp mı yoksa bilgileri dahilinde mi cevap veriyor?
Eğer bir yerden okuyorsa madem online site yapsalarmış. He bilgileri dahilinde cevap veriyorlarsa eğer her sorulan sorunun kesin doğru cevabını bildikleri ne malum?

Hepsi eğitimli insanlardır heralde.
Kime ne kadar güveneceğimi ben de şaşırdım, eğer yanlış bilgilendiren varsa da o günahı üzerine almaya cesaret edemez bence.
Çalışma sistemlerini ben de merak ettim, soruları neye dayanarak cevaplıyorlar acaba?

canım benimde yarın var çok dertliyim ne yapcağımı bilemedim oruç tutmamak gibi birşey yapamam ben :(

Oruçluyken ağda yapmak ve yaptırmak,epilasyon yapmak gibi vücut temizliği orucu bozmaz.

Zira ağda ve epilasyonda vücüdun içine sirayet eden bir şey yoktur.Vücudun dış kısmı ile alakalı bir temizliktir.Orucun bozulması için ise,vücudun içine giren bir şey olması gerekir.
bu da bi alıntı tatlım yazılanların hepsi de böyle.

Fetva verirken dikkatli olun zira büyük bir günaha giriyorsunuz, tutulmayan Ramazan orucunun yerine 1 gün tutulur, 61 gün kefaret bile isteye niyetlenip gün içinde keyfi olarak bozulan oruç içindir. 1 gün kazası, 60 gün cezası tutulur. Kuran-ı Kerimde geçmeyen bir cezadır ancak Peygamber efendimiz (SAV) uygulaması böyledir. Ayrıca ileri derecede ülseriniz varken ısrarla oruç tutup da hastalığınızı daha kötü hale getirirseniz vücudunuza verdiğiniz zararın hesabı da var. Ramazan çok ulvi bir ay ancak önce gönül hoşluğu gerekir, tabi ki oruç hiç bir işten geride değildir, kaybedilen bir günün ecri bir yıl oruç tutulsa elde edilemez derler. İnsanların inançlarını sorgulamak, bu kadar çirkin bir dil kullanmak eftal olan ibadetinize zarar getirmesin dikkat edin. Siz bir Müslümana sen oruç tutma diyecek konumda değilsiniz, Allah ıslah etsin sizi bu mübarek günde

Kusura bakmayın da ben mi hatalı oluyorum? Bana yok mahalle ağzı yok bilmiyor falan filan denildi. Yalan yanlış falan filan oysa ben ayetlerle konuşuyorum. Evet vücuduma zarar gelebilir dediğim gibi Allah hasta ve yolculara izin vermiştir fakat sonunda ise ama bilirseniz tutmak sizin için daha hayirlidir diyorsa bu hayırdan kendimi mahrum etmek istemem.
Evet ben sinirlendim ve kendimi kaybettim sanırım. Haklısınız. . Iki taraf da uslubunda hataliydi.

Senin niyetini en iyi Allah bilir
Sen bilmiyosun ve hocaların bile her kafasından bi söz mü çıkıyo
Ben olsam hem o gün oruç tutarım hem de garanti olsun diye 1 gün kaza orucu tutarım
Ama ne başta da dediğim gibi ben bilmiyorum, kendimce fikir yürütmeye çalışıyorum

canım kimse bilemez ki mesela bazıları çok ılımlı hocalar bazıları tam tersi ben ne o ılımlı yaklaşana güveniyorum ne diğerlerine açıkcası... valla tutcam bozmucam ben..benim mantığıma uyan bu şu an

Hepsi eğitimli insanlardır heralde.
Kime ne kadar güveneceğimi ben de şaşırdım, eğer yanlış bilgilendiren varsa da o günahı üzerine almaya cesaret edemez bence.
Çalışma sistemlerini ben de merak ettim, soruları neye dayanarak cevaplıyorlar acaba?

Yanlış bilgilendirmek değil de, kendi inandıklarına göre bilgilendirebilirler sanki.. kasti yanlış yapmak gibi değil. Mesela bu 61 gün olayı gibi.. çok çelişkili sorular da gidiyordur mutlaka yani çok hassas bir konu bence. Umarım yüzlerine gözlerine bulaştırmazlar.

arkadaşlar genital bölgenin görünmesi gusül abdesti gerektirmez..guslün gerekmesi için zevk almak gerekir..bu da aynı vajinal muayene gibi insana zevk değil sıkıntı verir..yani orucunuza birşey olmaz..sadecegenital bölgenin görülmesi haramdır.(bende 4 yıl islami eğitim aldım..bu sebeble yardımcı olmaya çalışıyorum)

Kusura bakmayın da ben mi hatalı oluyorum? Bana yok mahalle ağzı yok bilmiyor falan filan denildi. Yalan yanlış falan filan oysa ben ayetlerle konuşuyorum. Evet vücuduma zarar gelebilir dediğim gibi Allah hasta ve yolculara izin vermiştir fakat sonunda ise ama bilirseniz tutmak sizin için daha hayirlidir diyorsa bu hayırdan kendimi mahrum etmek istemem.
Evet ben sinirlendim ve kendimi kaybettim sanırım. Haklısınız. . Iki taraf da uslubunda hataliydi.

Arkadaşım yapmayın lütfen
İlk yorumunuzda bana komşum böyle demişti diye yorum yapmışsınız
İpek te çıkmış komşuya sora sora böyle oldu dinimiz demiş
Siz de gaza gelip internetten ayetleri kopyaladınız ama altına yazdığını yorumlara da bakın ben komşu ağzından değil Hz.Muhammed'in ağzından konuşuyorum şiştiniz mi şimdi tarzı bir durum oluştu.

Konu burda sen mi haklısın ben mi seni faka bastırırım değil ki
Oruç bozulur mu bozulmaz mı ? bu kadar basit aslında..

Son düzenleme:
canım kimse bilemez ki mesela bazıları çok ılımlı hocalar bazıları tam tersi ben ne o ılımlı yaklaşana güveniyorum ne diğerlerine açıkcası... valla tutcam bozmucam ben..benim mantığıma uyan bu şu an

Senin mantığına uyduğu için yapıyosan yap
Çünkü ben emin değilim sadece acaba başıma gelse naparım diye düşündüm öyle yazdım :17:

Konuyu dağıtmak istemem ama din hakkındaki bilgini çok merak ediyorum.
İlk insan Hz Adem ve ilk kadın Hz Havva demi?
Bu durumda bunların yasak meyveyi yemesi nasıl olmuş? Neden yemişler?
Hem peygamber hem de yasak bir şey yapıyor????
Peki bunlar nasıl çoğalmışlar??
İslam inancına ters olarak baba kızla, kız kardeşiyle gibi mi olmuş?
Bu soruya cevap verirsen senin din bilgini anlamış olacağım.

ayrıca bilen ya da yorum yapmak isteyen arkadaşlar da yazabilir.

arkadaşlar genital bölgenin görünmesi gusül abdesti gerektirmez..guslün gerekmesi için zevk almak gerekir..bu da aynı vajinal muayene gibi insana zevk değil sıkıntı verir..yani orucunuza birşey olmaz..sadecegenital bölgenin görülmesi haramdır.(bende 4 yıl islami eğitim aldım..bu sebeble yardımcı olmaya çalışıyorum)

Ben de öyle dedim bir arkadaşa evet genital bölge haramdır ama gusul gerekmez. Ayrıca ben de zamaninda dini eğitim almış bir hocayım illa soyletecekler ;-)

Kimse sana mahalle ağzıyla konuşuyorsun demedi ki, ben mi görmedim?

61 gün konusunda verdiğiniz bilgi hatalı ve bu mevzu ayetle bildirilmemiştir. O yüzden fetva verirken dikkat edin dedim. Bakım forumda herkesin kafası karıştı birden; bir gün oruç tutmazsam 61 gün tutmam gerekir bilgisini aldı herkes. Ama konunun özü, bilerek bozulan orucun cezasıdır 61 gün, yani niyetlendiğiniz orucu bozarsanız 61 gün tutarsınız. 1 gün oruç tutmadıysanız yerine 1 gün kaza orucu tutulur. Umuma açık bir yerde özellikle din konusunda verdiğimiz bilgilere çok dikkat etmek gerekir, yanlış bilginin vebali büyüktür, bu yüzden yazınızı alıntıladım. Çünkü Müslüman olarak başka bir Müslümanın böyle bir günaha girmesini istemem.

Merak ettiğim konulardan biridir :44: Hiç bir yerde de kesin bir bilgi yok. İlk insanlar nasıl çoğaldı?

Şimdi ben size sadece Kuran'dan cevap veriyorum biliyorsunuz. Kuranin yazmadigini zaten ben bilemem. O zaman size söyle ayetlerine bi kaç cevap vereyim.

Back
X